August 20, 201214 yr comment_160651 Rasfoind printre bloguri, am dat de galbiorii Dorinei chiar înainte de a pleca la cumparaturi. Daca tot mi-au iesit în cale, galbiorii, m-am agatat de ei [center] [/center] [u]Ingrediente:[/u] 500 g galbiori 20 g unt 2 fire de ceapa verdede, taiate rondele 2 catei usturoi, tocati grob 2-3 linguri ulei patrunjel, tocat grob sare [center]Se spala galbiori în apa rece, cu atentie, ca-s fragezi si se rup. Ceapa se soteaza scurt în putin ulei. Se adauga galbiorii si se salta pe foc iute pîna ce scade considerabil din zeama lasata, dupa care se adauga usturoiul. Se mai salta tigaia de doua-trei ori apoi se aduga patrunjelul si untul. Se amesteca usor si se sareaza dupa gust. Se serveste pe bagheta proaspata sau ca garnitura.Dorina, multumesc de inspiratie! [/center] Report
August 21, 201214 yr comment_160683 Ce mi-a mai ramas nefolosit in arsenalul de superlative?....OK! Reiterz atunci pe cel cu arta Mayasa Si noi galbiorim azi. Doar ca fetita i-a dorit cu sos - tot usturoiat - pe baza de smantana si galbenus, etapa ce se va completa peste exact 8 minute.Si ca sa fie colesterolul mai atroce, i-am calit in grasimea rezultata din jumarirea catorva creste de slanina afumata ardeleneasca din Turnul Sasilor. Si am stins cu vin. Cei de la Lidl mi-au cam dat plasa. In caserola, desupra, chiar sub folie erau galbiorii mai fatosi, dar sub ei erau doar butonase si ciupercute mai sfrijite. Bine macar ca erau proaspete si nu am aruncat nimic. Report
August 22, 201214 yr comment_160791 Maya . Mi-ai adus aminte de ei si mi-ai facut pofta . Nu stiu daca am vreo sansa sa gasesc Report
August 24, 201214 yr comment_161027 Am chemat echipa de salvare si am galbioriiiiiiiiiiii. Deci maine ii fac! Report
September 1, 201214 yr comment_161777 Maya, sigur incerc reteta azi, ca pe linga galbiori, mi-au picat iar in bataia pustii doar pulpele de ratza. Report
September 1, 201214 yr comment_161800 [center]si i-am facut abatindu-ma un pic de la reteta initiala n-am spalat galbiorii, ci am lucrat pe ei ca arheologii, in colaborare cu d-ra Pensulica Ciufulici , la indepartarea impuritatilor apoi i-am sotat impreuna cu ceapa verde si usturoiul numai in unt si spre final am scapat in tigaie si 1 Lg untura de ratza, oops ! http://img528.imageshack.us/img528/910/0galbiori1.jpg dar a iesit un deliciu merci pt. inspiratie Maya & Dorina http://img818.imageshack.us/img818/2107/0galbiori2.jpg [/center] Report