Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Somon aromatizat, la cuptor (în punga Topptis)

Featured Replies

• Author

Any, ma bucur ca ti-a placut! So, deci o bucata avea patrusutenouazecisinushtiucîte grame, iar cealalata cîteva grame peste 500 :biggrin: Da, asa mult am facut, ca Dan voia sa dea gata o bucata de unu singur, dar nu a reusit :). Ai mei sînt mari amatori de peste, eu nu chiar asa, dar somonul îmi pace bine.

As zice eu ca pestele cu tot cu cap sa tot fi avut vreo kila jumate :)

Bucatile mele aveau fix, da' fix, un kg impreuna. N-am reusit sa-mi termin portia da' o termin in seara asta :biggrin: .

Vroiam sa ma asigur ca nu numai eu sunt o mancacioasa :) .

Mi-a placut si sosul, imi venea sa-l pun pe paine.

Tenchiu tenchiu :)

Ieri am cumparat de la pescar 2 bucati de somon proaspat, punga avem, ingrediente sos avem, asta e meniul de azi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Maya, dl.Any a dat verdict pozitiv, somonul se mai face :tongue3:!

Din ce a ramas (putin tare, te miri ce), i-am facut azi paste:

- ceapa julienne,ulei ev, philadelphia normala, somonul bucati da' nu drept mici - adica nu l-am tocat sa nu se mai vada prin farfurie.

Ecelenta, data viitoare fac somonul si fac o bucata in plus sa o am anume pentru paste :( .

post-13-13524795261998_thumb.jpg

Da si la mine s-a umflat, e normal si cu toate ca am inchis-o bine tot a scapat putin din chestia aia cu care am inchis-o. Dar n-a fost problema.
  • Author

Pe unele pungi spune sa le întepi olecuta, dar nu trebuie. Eu le fac mereu închise (cu mult timp 'nainte le întepam) si se umfla, dar cînd scoti afara se dezumfla. Nu a explodat niciodata :)

Any, eu am în plan din nou, paste cu somon afumat, reteta ta :D

Am facut somonul aromatizat vineri, multumim Maya, a fost minunat. Domnul a adunat tot sosul din tava si-a zic ca e un deliciu. Cu restul am facut paste a la Any sambata si au mancat si fetele chiar cu placere ( greu le administrez peste, de regula nu sunt deloc incantate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ) Poate apuc sa pun poza cu aromatizatul cand ajung acasa. Pastele am uitat sa le pozez

Eu n-am avut parte de el :)

Am facut marea timpenie aseara de a-l incalzi in cuptor intr-un vas de sticla care credeam ca rezista la temperatura cuptorului dar n-a fost asa, s-a crapat la un moment dat si cum pe fundul cuptorului a sarit o picatura de sticla mi-a fost frica sa nu fi sarit si in peste si s-o mincam asa ca l-am aruncat, tre sa iau alt somon si sa-l refac.

Macar tu ai pus doar somonul, mie mi s-a crapat un vas cu varza a ala Cluj, iti dai seama ce nervi am avut cand a crapat??? E enervant cand iei vasele pentru cuptor si crapa! :)

Lasa ca o sa fie cu atat mai bun, cu cat l-ai asteptat!

Pai :notworthy: nu prea era pentru cuptor adica pentru copt si eu in desteptaciunea mea mi-am zis ca n-o fi foc ca doar il incalzesc :drool:

Mi se pare caam bucati de somon in congelator, daca da il refac cit mai curind ca am ramas cu pohta :drool:

am efectuat lucrarea, cu mici modificări, nu somon, ci păstrăv curcubeu, nu in cuptor ci in microwave, am umblat un pic şi la condimente şi frunziş :mellow:

am inceput cu sare de himalaia şi boabe de ienupăr (juniper berry)

post-1215-13529047314234_thumb.jpg

pe care le-am concasat

post-1215-13529047337932_thumb.jpg

am amestecat cu un mujdei mai gros şi adăugat muştar tip "gourmet" preparat cu seminţele intregi, oţet de mere, vin porto, merişoare, ginger şi nucşoară

post-1215-13529047231088_thumb.jpg

am aburit peştele în pungă în MO pentru 4 minute şi am păpat cu broccolini pe care i-am făcut în aceiaşi pungă refolosită de la peştele, aşa s-au umput şi ei de miros şi de maclavaisul rămas (tot 4 minute)

post-1215-13529047287881_thumb.jpg

maya :rolleyes:

• 2 weeks later...

simbata am gasit in sfirsit 2 bucati de file asa cum trebuie pentru reteta asta, erau enorme pentru ca dintr-una am mincat in 4 dar in sfirsit am putut gusta reteta asta, foarte bune, danke sorella :71:

post-4-13538800098773_thumb.jpg

• 2 weeks later...
Merge si cu steak de somon, eu asa am facut-o si-a iesit extraordinara. O duc alor mei pentru Revelion.
  • 2 weeks later...

[center]Maya, pina la urma am facut fileul de somon in punga si l-am uns cu maglavais facut din amintiri azi ... :toothy9;

(am pus un catel de usturoi pisat, sare, marar tocat, 3 lg mustar - cu seminte de mustar, 1 Lg unt si ... nu stiu de unde mi-a ramas pe creier de am adaugat si o 1 lg miere de albine :lol:)

pina aici toate pareau bune si frumoase ! :D

dar am avut nefasta idee sa portionez fileul in 4, si cind sa le bag pe toate odata cu o paleta in punga, o bucata a picat cu susu'n jos mizgilindu-mi toata afacerea si ranindu-mi retina exigenta =))

http://img15.imageshack.us/img15/879/0somonm1.jpg

si ce-a pus capac la toate - in momentul servirii, dupa prima imbucatura aud un comentariu dincolo de masa: " ... parca ii lipseste ceva !"

ma uit piezis la comesean si-l intreb cu un zimbet candid: "sare cumva ?"

la care ce-mi aud urechile ? "draga mea, un motz cu dulceata de smochine peste garnitura de orez ar fi fost ideal !"

m-a busit risul, fiindca aveam impresia ca o sa-mi zica de somon ca-i prea dulce de la miere =))

in final pot sa-ti spun ca a iesit gustos si s-a mincat tot, merci mult ! :lol:

http://img843.imageshack.us/img843/983/0somonm2.jpg

[/center]