Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tiramisu double chocolate

Featured Replies

[center]buna seara, coffee beans, am venit la raport si sa-ti multumesc pt. reteta ! :notworthy:

tdc-urile stau nerabdatoare acum la frigi pina miine, cind vor fi mincate ... cu lingurita sau cu paiul, una din doua ! :D

de ce zic asta ? ca am respectat intocmai reteta ta pina la adaugarea cremei de cioco ...

http://img525.imageshack.us/img525/2696/0tiramisu1.jpg

... dupa care am pus si albusurile batute tepene, ca deh, puterea obisnuintei de la tiramisu clasic ! :D si mi-a iesit o crema oarecum blonda, cu un gust sublim =)), dar o cantitate mult mai mare decit preconizasem pt. tava mea :toothy6:

http://img809.imageshack.us/img809/7859/0tiramisu2.jpg

ca ornament, in loc de cacao, am raschetat un pic de parmesan cioco alba si neagra

http://img827.imageshack.us/img827/6991/0tiramisu3.jpg

iar din surplusul de crema am preparat si tdc-uri in pahare, sa fie acolo, just in case, ca nu reusesc sa-l tai pe celalalt !!! :((

http://img28.imageshack.us/img28/3740/0tiramisu4.jpg

[/center]

Dan@[b] absolut ravisant,gustos,delicios si arata superb!!

[/b]cred ca te lingi pe degete!!!

felicitations!

Reteta asta nu are nevoie de multe cuvinte .

Just superb !

Vin si eu la ce prepari W/End-ul asta .......https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

• Author

[center]buna seara, coffee beans, am venit la raport si sa-ti multumesc pt. reteta ! :notworthy:

tdc-urile stau nerabdatoare acum la frigi pina miine, cind vor fi mincate ... cu lingurita sau cu paiul, una din doua ! ;)

de ce zic asta ? ca am respectat intocmai reteta ta pina la adaugarea cremei de cioco ...

... dupa care am pus si albusurile batute tepene, ca deh, puterea obisnuintei de la tiramisu clasic ! ;) si mi-a iesit o crema oarecum blonda, cu un gust sublim :), dar o cantitate mult mai mare decit preconizasem pt. tava mea :)

ca ornament, in loc de cacao, am raschetat un pic de parmesan cioco alba si neagra

iar din surplusul de crema am preparat si tdc-uri in pahare, sa fie acolo, just in case, ca nu reusesc sa-l tai pe celalalt !!! :)

[/center]

Cum provin din parinti ardeleni, atunci cand sunt super incantata de ceva zic ce sunt obisnuita de mica: ioi, ioi, tare-i fain tiramisu tau! ;) :)

Don't worry, crema se intepeneste. E special facuta mai moale pentru ca piscotrile tind sa absoarba umezeala si mi se parea ca iese sec. Mie imi place tiramisu mai cremos, nu teapan.

Cred ca stiu de ce a iesit crema ta mai blonda :) (tare haioasa esti cu blonda ta!) Eu am folosit o cacao foarte inchisa la culoare. Din aceea de care folosea mama decat la sarbatori si o tinea sub cheie ;)

Uite o poza de pe net (vad ca-i si semnata)

post-802-13531495941994_thumb.jpg

• Author

Reteta asta nu are nevoie de multe cuvinte .

Just superb !

Vin si eu la ce prepari W/End-ul asta .......https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

:notworthy: Abia astept! :*

[u]

[/u]

M-am gandit ca poate va place si voua ciocolata la fel de mult ca si consortului meu. Am gasit o reteta pe internet a unei tanti de prin SUA (nu-mi aduc aminte cum o cheama). Am modificat-o dupa bunul meu plac si a iesit ceva ce se cere in continuu de atunci :notworthy:

Ingrediente crema de ciocolata:

- 150 ml lapte

-3 linguri zahar pudra

-4 linguri cacao neagra

- 50 g unt

Ingrediente crema mascarpone:

- 4 galbenusuri

-80 g zahar vanilat pudra

-500 g mascarpone

Alte ingrediente:

- 28-30 piscoturi cu cacao

-300 ml cafea tare

-100 ml lichior cappucino

-cacao si ciocolata rasa pentru decor

Boabä, unde gasesc eu piscoturi cu cacao? Asa le-ai cumparat?

• Author

[u]

[/u]

M-am gandit ca poate va place si voua ciocolata la fel de mult ca si consortului meu. Am gasit o reteta pe internet a unei tanti de prin SUA (nu-mi aduc aminte cum o cheama). Am modificat-o dupa bunul meu plac si a iesit ceva ce se cere in continuu de atunci :crying:

Ingrediente crema de ciocolata:

- 150 ml lapte

-3 linguri zahar pudra

-4 linguri cacao neagra

- 50 g unt

Ingrediente crema mascarpone:

- 4 galbenusuri

-80 g zahar vanilat pudra

-500 g mascarpone

Alte ingrediente:

- 28-30 piscoturi cu cacao

-300 ml cafea tare

-100 ml lichior cappucino

-cacao si ciocolata rasa pentru decor

Boabä, unde gasesc eu piscoturi cu cacao? Asa le-ai cumparat?

Da, le-am cumparat. La noi sunt de la Boromir. Tu nu esti in tara asa ca poti folosi din cele simple. Nu mi-am dat seama ca s-ar putea sa n-aveti :cheers:

Da, aici nici urma! L-am pus pe Enigel de-a rascolit toate rafturile la Real. Le folosesc pe alea normale. Cand oi avea timp le fac pe ale Olgutei si pun cacao.
  • Author

Da, aici nici urma! L-am pus pe Enigel de-a rascolit toate rafturile la Real. Le folosesc pe alea normale. Cand oi avea timp le fac pe ale Olgutei si pun cacao.

O sa iasa si mai gustos cu piscoturi facute in casa :crying:

Da, sunt sigura ca va iesi tare bun si cu cele normale.

Boabä, tin sa te anunt ca ma ai pe constiinta! Chestia asta este o mare, mare nebunie!!! Uite-asa is in aceasta clipa mareata!!! :lol: =)) Opreste-ma!

Un mare multumesc pentru reteta! =))

• Author

Boabä, tin sa te anunt ca ma ai pe constiinta! Chestia asta este o mare, mare nebunie!!! Uite-asa is in aceasta clipa mareata!!! :) :) Opreste-ma!

Un mare multumesc pentru reteta! :hug:

Ce ma bucur ca ti-a placut! Arata superb! Ciocolata aia care se prelinge ma baga in boala :)

Ma pregatesc sa mai pun o reteta zilele astea. De data asta o sa fie cu ciocolata alba si fructul pasiunii. Tare-s curioasa daca o sa placa! :unsure:

• Author

Da, e fantastic la gust! Mersi frumos!

Cioco alba cu fructul pasiunii suna foaaaaarte atragator! Sunt cu ochii pe tine! :hug:

Cu multa placere! :unsure:

Sper sa am vreme s-o pun luni. Maine am din nou musafiri si nu cred ca apuc...Trambitez eu pe-aici ca sa stiti ca am postat ceva :)

Am venit cu tiramisu`ul double chocolate ( cacao mai blonda si piscoturi albe).

post-1316-13538657089195_thumb.jpg

post-1316-13538657206401_thumb.jpg

post-1316-13538657318349_thumb.jpg

boabe de coffe,

Nu arata asa frumusel ca si al tau, dar sa sti ca este foarte bun.

Multumesc frumos!

• Author

Am venit cu tiramisu`ul double chocolate ( cacao mai blonda si piscoturi albe).

boabe de coffe,

Nu arata asa frumusel ca si al tau, dar sa sti ca este foarte bun.

Multumesc frumos!

Cerra, vezi ca te bat! Cum sa nu fie frumusel? Stii care-s diferentele? E un pic mai blond si e facut cu lumina de iarna. Al meu a fost facut in vara iar razele soarelui transforma orice banalitate in ceva superb :71:

Mie imi place tare mult! Daca a fost si bun atunci e perfect :D

Cerra, vezi ca te bat! Cum sa nu fie frumusel? Stii care-s diferentele? E un pic mai blond si e facut cu lumina de iarna. Al meu a fost facut in vara iar razele soarelui transforma orice banalitate in ceva superb :71:

Mie imi place tare mult! Daca a fost si bun atunci e perfect :71:

Este foarte bun! Si eu folosesc tot cacao de zaan dar acu nu am gasit si am luat de care era un pachet mic si m`am enervat ptr ca scria cacao neagra si iaca frate ce neagra este:((. O sa imi iau iarasi zaan un kil si iara am o vreme.Pana de sarbatori musai trebuie sa gasesc.

Am facut cafeu asa de tare ca daca eu as fi luat o gura, cred ca intepeneam pe loc si am insiropat tareeeeeeeeeeeee piscoatele dar ma uit ca au mai ramas si galbioare. Este bun, bun. Am croit asa 2 tortulete si am indreptat restul tavii din lingura (sti tu cum da?) si gataaaaaa acum taiem frumos patrate :D))

Eu sufar cand nu iese ceva asa cum nu tre sa iese. Sotul meu zic e ce te tot necajesti? las ca il mainc eu tot ca pe mine nu ma deranjeaza ca nu`i negru cum vrei tu. Ai observat ca si la prajiturile mele cu cioco musai tre sa fie negre.

• Author

Mie imi place tare mult! Daca a fost si bun atunci e perfect :D

Este foarte bun! Si eu folosesc tot cacao de zaan dar acu nu am gasit si am luat de care era un pachet mic si m`am enervat ptr ca scria cacao neagra si iaca frate ce neagra este:((. O sa imi iau iarasi zaan un kil si iara am o vreme.Pana de sarbatori musai trebuie sa gasesc.

Am facut cafeu asa de tare ca daca eu as fi luat o gura, cred ca intepeneam pe loc si am insiropat tareeeeeeeeeeeee piscoatele dar ma uit ca au mai ramas si galbioare. Este bun, bun. Am croit asa 2 tortulete si am indreptat restul tavii din lingura (sti tu cum da?) si gataaaaaa acum taiem frumos patrate :71:))

Eu sufar cand nu iese ceva asa cum nu tre sa iese. Sotul meu zic e ce te tot necajesti? las ca il mainc eu tot ca pe mine nu ma deranjeaza ca nu`i negru cum vrei tu. Ai observat ca si la prajiturile mele cu cioco musai tre sa fie negre.

Da, cea De Zaan e cea mai buna de la noi de pe piata. Habar n-am de ce Boromir nu trimite piscoturi din astea cu cacao si in alte orase. De fapt si eu gasesc intr-un singur loc, la magazinul de langa fabrica lor.

Nu-ti face probleme din cauza formei; pur si simplu asa mi s-a pus mie pata sa-l fac. In reteta originala era patrata bucata, piscoturile erau simple si nu avea bomboane sau after eight deasupra :71:

Da, cea De Zaan e cea mai buna de la noi de pe piata. Habar n-am de ce Boromir nu trimite piscoturi din astea cu cacao si in alte orase. De fapt si eu gasesc intr-un singur loc, la magazinul de langa fabrica lor.

Nu-ti face probleme din cauza formei; pur si simplu asa mi s-a pus mie pata sa-l fac. In reteta originala era patrata bucata, piscoturile erau simple si nu avea bomboane sau after eight deasupra :71:

Poi este speciala ptr ciocolaterii. Am vrut sa pun tot asa ca tine restul ti am zis ca am mincat cu lingura pina am indreptat`o:)). Am fost azi la Lidl si am uitat sa cumpar after eight si am pus bombonici cu rom si din cele cu brandy.

• 2 weeks later...

Din seria "Tiramisuul se intoarce" :)

Citez din reactiile prietenilor: "Mhm, oooh, aaah!"

:) Pentru reteta, este mortalissima!

• Author

Din seria "Tiramisuul se intoarce" :)

Citez din reactiile prietenilor: "Mhm, oooh, aaah!"

:71: Pentru reteta, este mortalissima!

Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! :)

• Author

Si-asa mi-am adus aminte ca nu l-am facut inca, dar n-are scapare saptamana viitoare!

Azi tiramisù normal.

Sa ne spui daca ti-a placut :)

Si-asa mi-am adus aminte ca nu l-am facut inca, dar n-are scapare saptamana viitoare!

Azi tiramisù normal.

Any, sa-ti zic un sicriet :-* : eu nu mananc tiramisu normal, ca numa atrage. Bai dar asta... :hug: :hug: :-* Cred ca il fac de revelion iar, daca nu oi avea prea multe in meniu.

Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! :hug:

Deci n-o sa-ti vina sa crezi, stii ce-mi spune sotzuleana? Cica : "Dac-ar fi sa fac o comparatie intre savarine si tiramisu, asta e cu trei nivele superior!"

Cat mi-a luat tiramisu-ul? Cam o ora, maxim. Cat mi-au luat savarinele? Cred ca vreo 5, cu tot cu timpi de crescut.

Nu mai am nimic de adaugat. Multumesc :hug:

• Author

Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! :floare:

Deci n-o sa-ti vina sa crezi, stii ce-mi spune sotzuleana? Cica : "Dac-ar fi sa fac o comparatie intre savarine si tiramisu, asta e cu trei nivele superior!"

Cat mi-a luat tiramisu-ul? Cam o ora, maxim. Cat mi-au luat savarinele? Cred ca vreo 5, cu tot cu timpi de crescut.

Nu mai am nimic de adaugat. Multumesc :)

:) Ma faci sa rosesc! Multumesc! :)