November 16, 201213 yr comment_170796 [center]buna seara, coffee beans, am venit la raport si sa-ti multumesc pt. reteta ! tdc-urile stau nerabdatoare acum la frigi pina miine, cind vor fi mincate ... cu lingurita sau cu paiul, una din doua ! de ce zic asta ? ca am respectat intocmai reteta ta pina la adaugarea cremei de cioco ... http://img525.imageshack.us/img525/2696/0tiramisu1.jpg ... dupa care am pus si albusurile batute tepene, ca deh, puterea obisnuintei de la tiramisu clasic ! si mi-a iesit o crema oarecum blonda, cu un gust sublim , dar o cantitate mult mai mare decit preconizasem pt. tava mea http://img809.imageshack.us/img809/7859/0tiramisu2.jpg ca ornament, in loc de cacao, am raschetat un pic de parmesan cioco alba si neagra http://img827.imageshack.us/img827/6991/0tiramisu3.jpg iar din surplusul de crema am preparat si tdc-uri in pahare, sa fie acolo, just in case, ca nu reusesc sa-l tai pe celalalt !!! http://img28.imageshack.us/img28/3740/0tiramisu4.jpg [/center] Report
November 17, 201213 yr comment_170799 Dan@[b] absolut ravisant,gustos,delicios si arata superb!![/b]cred ca te lingi pe degete!!!felicitations! Report
November 17, 201213 yr comment_170803 Reteta asta nu are nevoie de multe cuvinte . Just superb !Vin si eu la ce prepari W/End-ul asta .......https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
November 17, 201213 yr Author comment_170831 [center]buna seara, coffee beans, am venit la raport si sa-ti multumesc pt. reteta ! tdc-urile stau nerabdatoare acum la frigi pina miine, cind vor fi mincate ... cu lingurita sau cu paiul, una din doua ! de ce zic asta ? ca am respectat intocmai reteta ta pina la adaugarea cremei de cioco ... ... dupa care am pus si albusurile batute tepene, ca deh, puterea obisnuintei de la tiramisu clasic ! si mi-a iesit o crema oarecum blonda, cu un gust sublim , dar o cantitate mult mai mare decit preconizasem pt. tava mea ca ornament, in loc de cacao, am raschetat un pic de parmesan cioco alba si neagra iar din surplusul de crema am preparat si tdc-uri in pahare, sa fie acolo, just in case, ca nu reusesc sa-l tai pe celalalt !!! [/center]Cum provin din parinti ardeleni, atunci cand sunt super incantata de ceva zic ce sunt obisnuita de mica: ioi, ioi, tare-i fain tiramisu tau! Don't worry, crema se intepeneste. E special facuta mai moale pentru ca piscotrile tind sa absoarba umezeala si mi se parea ca iese sec. Mie imi place tiramisu mai cremos, nu teapan. Cred ca stiu de ce a iesit crema ta mai blonda (tare haioasa esti cu blonda ta!) Eu am folosit o cacao foarte inchisa la culoare. Din aceea de care folosea mama decat la sarbatori si o tinea sub cheie Uite o poza de pe net (vad ca-i si semnata) Report
November 17, 201213 yr Author comment_170833 Reteta asta nu are nevoie de multe cuvinte . Just superb !Vin si eu la ce prepari W/End-ul asta .......https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hungry.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Abia astept! :* Report
November 17, 201213 yr comment_170843 [u]Tiramisu double chocolate[/u] M-am gandit ca poate va place si voua ciocolata la fel de mult ca si consortului meu. Am gasit o reteta pe internet a unei tanti de prin SUA (nu-mi aduc aminte cum o cheama). Am modificat-o dupa bunul meu plac si a iesit ceva ce se cere in continuu de atunci Ingrediente crema de ciocolata:- 150 ml lapte-3 linguri zahar pudra-4 linguri cacao neagra- 50 g unt Ingrediente crema mascarpone:- 4 galbenusuri-80 g zahar vanilat pudra-500 g mascarpone Alte ingrediente:- 28-30 piscoturi cu cacao-300 ml cafea tare-100 ml lichior cappucino-cacao si ciocolata rasa pentru decor Boabä, unde gasesc eu piscoturi cu cacao? Asa le-ai cumparat? Report
November 17, 201213 yr Author comment_170862 [u]Tiramisu double chocolate[/u] M-am gandit ca poate va place si voua ciocolata la fel de mult ca si consortului meu. Am gasit o reteta pe internet a unei tanti de prin SUA (nu-mi aduc aminte cum o cheama). Am modificat-o dupa bunul meu plac si a iesit ceva ce se cere in continuu de atunci Ingrediente crema de ciocolata:- 150 ml lapte-3 linguri zahar pudra-4 linguri cacao neagra- 50 g unt Ingrediente crema mascarpone:- 4 galbenusuri-80 g zahar vanilat pudra-500 g mascarpone Alte ingrediente:- 28-30 piscoturi cu cacao-300 ml cafea tare-100 ml lichior cappucino-cacao si ciocolata rasa pentru decor Boabä, unde gasesc eu piscoturi cu cacao? Asa le-ai cumparat?Da, le-am cumparat. La noi sunt de la Boromir. Tu nu esti in tara asa ca poti folosi din cele simple. Nu mi-am dat seama ca s-ar putea sa n-aveti Report
November 17, 201213 yr comment_170868 Da, aici nici urma! L-am pus pe Enigel de-a rascolit toate rafturile la Real. Le folosesc pe alea normale. Cand oi avea timp le fac pe ale Olgutei si pun cacao. Report
November 17, 201213 yr Author comment_170869 Da, aici nici urma! L-am pus pe Enigel de-a rascolit toate rafturile la Real. Le folosesc pe alea normale. Cand oi avea timp le fac pe ale Olgutei si pun cacao.O sa iasa si mai gustos cu piscoturi facute in casa Da, sunt sigura ca va iesi tare bun si cu cele normale. Report
November 24, 201213 yr comment_171889 Boabä, tin sa te anunt ca ma ai pe constiinta! Chestia asta este o mare, mare nebunie!!! Uite-asa is in aceasta clipa mareata!!! Opreste-ma! Un mare multumesc pentru reteta! Report
November 24, 201213 yr Author comment_171905 Boabä, tin sa te anunt ca ma ai pe constiinta! Chestia asta este o mare, mare nebunie!!! Uite-asa is in aceasta clipa mareata!!! :) Opreste-ma! Un mare multumesc pentru reteta! Ce ma bucur ca ti-a placut! Arata superb! Ciocolata aia care se prelinge ma baga in boala Ma pregatesc sa mai pun o reteta zilele astea. De data asta o sa fie cu ciocolata alba si fructul pasiunii. Tare-s curioasa daca o sa placa! Report
November 24, 201213 yr comment_171908 Da, e fantastic la gust! Mersi frumos!Cioco alba cu fructul pasiunii suna foaaaaarte atragator! Sunt cu ochii pe tine! Report
November 24, 201213 yr Author comment_171910 Da, e fantastic la gust! Mersi frumos!Cioco alba cu fructul pasiunii suna foaaaaarte atragator! Sunt cu ochii pe tine! Cu multa placere! Sper sa am vreme s-o pun luni. Maine am din nou musafiri si nu cred ca apuc...Trambitez eu pe-aici ca sa stiti ca am postat ceva Report
November 25, 201213 yr comment_171976 Am venit cu tiramisu`ul double chocolate ( cacao mai blonda si piscoturi albe). boabe de coffe, Nu arata asa frumusel ca si al tau, dar sa sti ca este foarte bun. Multumesc frumos! Report
November 25, 201213 yr Author comment_172010 Am venit cu tiramisu`ul double chocolate ( cacao mai blonda si piscoturi albe). boabe de coffe, Nu arata asa frumusel ca si al tau, dar sa sti ca este foarte bun. Multumesc frumos!Cerra, vezi ca te bat! Cum sa nu fie frumusel? Stii care-s diferentele? E un pic mai blond si e facut cu lumina de iarna. Al meu a fost facut in vara iar razele soarelui transforma orice banalitate in ceva superb Mie imi place tare mult! Daca a fost si bun atunci e perfect Report
November 25, 201213 yr comment_172016 Cerra, vezi ca te bat! Cum sa nu fie frumusel? Stii care-s diferentele? E un pic mai blond si e facut cu lumina de iarna. Al meu a fost facut in vara iar razele soarelui transforma orice banalitate in ceva superb Mie imi place tare mult! Daca a fost si bun atunci e perfect Este foarte bun! Si eu folosesc tot cacao de zaan dar acu nu am gasit si am luat de care era un pachet mic si m`am enervat ptr ca scria cacao neagra si iaca frate ce neagra este:((. O sa imi iau iarasi zaan un kil si iara am o vreme.Pana de sarbatori musai trebuie sa gasesc. Am facut cafeu asa de tare ca daca eu as fi luat o gura, cred ca intepeneam pe loc si am insiropat tareeeeeeeeeeeee piscoatele dar ma uit ca au mai ramas si galbioare. Este bun, bun. Am croit asa 2 tortulete si am indreptat restul tavii din lingura (sti tu cum da?) si gataaaaaa acum taiem frumos patrate )) Eu sufar cand nu iese ceva asa cum nu tre sa iese. Sotul meu zic e ce te tot necajesti? las ca il mainc eu tot ca pe mine nu ma deranjeaza ca nu`i negru cum vrei tu. Ai observat ca si la prajiturile mele cu cioco musai tre sa fie negre. Report
November 25, 201213 yr Author comment_172019 Cerra, vezi ca te bat! Cum sa nu fie frumusel? Stii care-s diferentele? E un pic mai blond si e facut cu lumina de iarna. Al meu a fost facut in vara iar razele soarelui transforma orice banalitate in ceva superb Mie imi place tare mult! Daca a fost si bun atunci e perfect Este foarte bun! Si eu folosesc tot cacao de zaan dar acu nu am gasit si am luat de care era un pachet mic si m`am enervat ptr ca scria cacao neagra si iaca frate ce neagra este:((. O sa imi iau iarasi zaan un kil si iara am o vreme.Pana de sarbatori musai trebuie sa gasesc. Am facut cafeu asa de tare ca daca eu as fi luat o gura, cred ca intepeneam pe loc si am insiropat tareeeeeeeeeeeee piscoatele dar ma uit ca au mai ramas si galbioare. Este bun, bun. Am croit asa 2 tortulete si am indreptat restul tavii din lingura (sti tu cum da?) si gataaaaaa acum taiem frumos patrate )) Eu sufar cand nu iese ceva asa cum nu tre sa iese. Sotul meu zic e ce te tot necajesti? las ca il mainc eu tot ca pe mine nu ma deranjeaza ca nu`i negru cum vrei tu. Ai observat ca si la prajiturile mele cu cioco musai tre sa fie negre.Da, cea De Zaan e cea mai buna de la noi de pe piata. Habar n-am de ce Boromir nu trimite piscoturi din astea cu cacao si in alte orase. De fapt si eu gasesc intr-un singur loc, la magazinul de langa fabrica lor.Nu-ti face probleme din cauza formei; pur si simplu asa mi s-a pus mie pata sa-l fac. In reteta originala era patrata bucata, piscoturile erau simple si nu avea bomboane sau after eight deasupra Report
November 25, 201213 yr comment_172024 Da, cea De Zaan e cea mai buna de la noi de pe piata. Habar n-am de ce Boromir nu trimite piscoturi din astea cu cacao si in alte orase. De fapt si eu gasesc intr-un singur loc, la magazinul de langa fabrica lor.Nu-ti face probleme din cauza formei; pur si simplu asa mi s-a pus mie pata sa-l fac. In reteta originala era patrata bucata, piscoturile erau simple si nu avea bomboane sau after eight deasupra Poi este speciala ptr ciocolaterii. Am vrut sa pun tot asa ca tine restul ti am zis ca am mincat cu lingura pina am indreptat`o:)). Am fost azi la Lidl si am uitat sa cumpar after eight si am pus bombonici cu rom si din cele cu brandy. Report
December 9, 201213 yr comment_173913 Din seria "Tiramisuul se intoarce" Citez din reactiile prietenilor: "Mhm, oooh, aaah!" Pentru reteta, este mortalissima! Report
December 9, 201213 yr comment_173925 Si-asa mi-am adus aminte ca nu l-am facut inca, dar n-are scapare saptamana viitoare!Azi tiramisù normal. Report
December 9, 201213 yr Author comment_174021 Din seria "Tiramisuul se intoarce" Citez din reactiile prietenilor: "Mhm, oooh, aaah!" Pentru reteta, este mortalissima!Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! Report
December 9, 201213 yr Author comment_174022 Si-asa mi-am adus aminte ca nu l-am facut inca, dar n-are scapare saptamana viitoare!Azi tiramisù normal.Sa ne spui daca ti-a placut Report
December 10, 201213 yr comment_174167 Si-asa mi-am adus aminte ca nu l-am facut inca, dar n-are scapare saptamana viitoare!Azi tiramisù normal. Any, sa-ti zic un sicriet : eu nu mananc tiramisu normal, ca numa atrage. Bai dar asta... :hug: Cred ca il fac de revelion iar, daca nu oi avea prea multe in meniu. Report
December 10, 201213 yr comment_174169 Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! Deci n-o sa-ti vina sa crezi, stii ce-mi spune sotzuleana? Cica : "Dac-ar fi sa fac o comparatie intre savarine si tiramisu, asta e cu trei nivele superior!" Cat mi-a luat tiramisu-ul? Cam o ora, maxim. Cat mi-au luat savarinele? Cred ca vreo 5, cu tot cu timpi de crescut. Nu mai am nimic de adaugat. Multumesc Report
December 10, 201213 yr Author comment_174217 Cu multa placere-si eu invat multe de la voi. Ma bucur mult ca a fost apreciata! Arata intr-un mare fel! Deci n-o sa-ti vina sa crezi, stii ce-mi spune sotzuleana? Cica : "Dac-ar fi sa fac o comparatie intre savarine si tiramisu, asta e cu trei nivele superior!" Cat mi-a luat tiramisu-ul? Cam o ora, maxim. Cat mi-au luat savarinele? Cred ca vreo 5, cu tot cu timpi de crescut. Nu mai am nimic de adaugat. Multumesc Ma faci sa rosesc! Multumesc! Report