Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cauzele spirituale ale bolii

Featured Replies

• Author

Octavian Paler - Interviu cu Dumnezeu

m-a luat cu furnicaturi...totul e atat de adevarat....

Sa-ti spun eu o poveste care mi-a incalzit mie sufletul! Ivan Turbinca!

Suntem firi diferite si spiritualitatea la care ne asociem e diferita.

Pe mine Dumnezeu m-a ajutat in cel putin vreo 5 ocazii majore care imi pot trece prin minte rapid, recunosc ca a fost o circumstanta iesita din tipare, de fiecare data.

Cred ca ingerul meu pazitor a fost extrem de ocupat!

Nu crezi in transcedental..dar crezi In Dumnezeu si in ingerul pazitor.

Mi-a spus cineva, un preot, ca important este cum crezi in ce crezi nu imaginea pe care ti-o creezi despre ce crezi.

Le-am denumit asa ca sa fie usor recognoscibile pentru toata lumea.

Nu sunt atee, deci in ceva cred, nu sunt amnezica ca sa nu stiu ca mi s-au intamplat si minuni.

Dar nu sunt de acord ca platesc pacatele nimanui. Nici prin boala, nici prin oprobriu al celor care ma judeca, nici prin ignoranta celor care ar trebui sa ma ajute. Alea ar trebui sa fie strict pacatele mele.

Si acum foarte strict la obiect, inveti atunci cand iti e timpul sa inveti, asa cum cum un copil are nevoie sa creasca sa invete unele lucruri.

In ce cred eu este o problema intim si strict personala.

Ca de obicei..trebuie sa fac calcule matematice pana reusesc sa.ti descifrez mesajele.

Dar nu ma las.

De cate feluri poate fi spiritualitatea.

Ai spus ca e diferita.

Azi am vorbit cu un arheolog, ne-am inteles de minune, mai ales ca el putea fi tatal meu si printre discutii a reiesit ca intr-un demers stiintific, nu poti invoca experiente personale, doar fapte stricte si documentate, ceea ce nu poate fi cazul in acest context.

Lucru pe care eu nu l-as fi facut, daca nu ar fi fost atatea antecesoare care au expus si ele experientele lor.

Nefiind la o teza de doctorat, ma marginesc sa-ti raspund ca spiritualitatea poate fi si ceea ce caracterizeaza o comunitate din punct de vedere al vietii sale spirituale.

[i]Eu sunt din neamul lui Foaie Verde

Eu sunt din neamul lui Fat-Frumos

Urmele mele nu se vor pierde

C-am strabatut vesnicia pe jos![/i]

• Author

Mi-a spus cineva, un preot, ca important este cum crezi in ce crezi nu imaginea pe care ti-o creezi despre ce crezi.

Zerda, e interesant ce spui, dar poti sa detaliezi un pic? E un pic prea criptic pentru mine :71:

In rest, ar fi bine daca pacatele noastre ne-ar afecta strict pe noi. Dar realitatea e ca traim in relatie cu ceilalti si fara sa vrei, comportamentul nostru ii afecteaza pe cei din jur. Daca seful are o cearta cu nevasta si vine la serviciu suparat o sa tipe la mine si o sa-mi provoace stres. Eu ma duc acasa si ma iau de barbate-miu si de copil si ei, la randul lor o sa fie supusi unui stres. Si exemplele pot continua.

Azi am vorbit cu un arheolog, ne-am inteles de minune, mai ales ca el putea fi tatal meu si printre discutii a reiesit ca intr-un demers stiintific, nu poti invoca experiente personale, doar fapte stricte si documentate, ceea ce nu poate fi cazul in acest context.

Lucru pe care eu nu l-as fi facut, daca nu ar fi fost atatea antecesoare care au expus si ele experientele lor.

Nefiind la o teza de doctorat, ma marginesc sa-ti raspund ca spiritualitatea poate fi si ceea ce caracterizeaza o comunitate din punct de vedere al vietii sale spirituale.

[i]Eu sunt din neamul lui Foaie Verde

Eu sunt din neamul lui Fat-Frumos

Urmele mele nu se vor pierde

C-am strabatut vesnicia pe jos![/i]

Am inteles despre ce este vorba.

Si.da...fiecare lucru la timpul lui...

• Author

Am citit si am ramas foarte emotionata. Atat de sensibile si de pozitive gandurile ei, in ciuda bolii incurabile. Recunosc ca nu stiam de aceasta regizoare, am cautat pe net amanunte si, bineinteles, poze cu ea.

Merci Carmela.

Carmela....multumesc.

Am citit si recitit...si iar de la capat.

Aveam nevoie de acest mesaj.

Tuturor luptatoarelor si luptatorilor dedic aceasta melodie :

http://www.wat.tv/video/patricia-kaas-quand-ai-peur-tout-15frx_2f1q1_.html

Des enfants qui s'élancent

Une míme apparence

Des éclats de soleil

Des rayons d'innocence

Avant la prudence

Avant la malchance

Des enfants pareils

Y a-t-il un sort, un signe

Est-ce un doigt qui désigne

Celle ou celui qui va

Renoncer pas à pas

Comment, qui sont-ils

Ces gens trop fragiles

Qui ne savent pas

Vivre quand tout lâche, quand tout casse, quand tout clash

Quand tous les blues ont sali ta raison, ta maison, tes saisons

Quand tout est sombre, plus rien n'est doux

J'ai peur de tout

Si ma vie je l'invente

Légère et insouciante

Je les croise au hasard

Dans les rues dans les bars

Fatigues, dociles

Ailleurs immobiles

Je ressens tout ca, tout ce froid

Cette intime fracture

Cette lézarde au mur

Je la sais, elle est là

Toujours au fond de moi

Et parfois je coule

Comme une pierre qui roule

Qui roule si bas

Si bas... quand tout lâche, quand tout casse, quand tout clash

Quand j'ai peur de tout

Si j'avais pu m'enfermer dans tes bras

M'enfermer, me protéger

Mais o¨' es-tu dans ces moments la

Qui pourrait m'apaiser? oh...

Vivre quand tout lâche, quand tout casse, quand tout clash

J'ai peur de tout

J'ai peur de tout, si peur de tout, si peur de...

Tous les blues ont sali ta raison, ta maison, tes saisons

Et parfois quand je coule, comme une pierre qui roule

J'ai peur de tout

J'ai peur de tout

J'ai peur de tout

Stiam de ce te simpatizez, desi ne-am incontrat de atatea ori. Avem o zona in care ne intersectam.

Cand am fost la concert la Patricia Kaas, fostul meu mari nu intelegea de ce m-am entuziasmat mai mult decat la toate concertele rock, la care am fost cu el.

I-am spus, pentru mine conteaza versurile si apoi muzica! Asa percep eu mesajul pentru ca sunt o auditiva.

Cred ca asta este ultima rezistenta cand supravietuiesti, desi totul te loveste.

Urmaresc cu interes parerile voastre si m-am gandit, legat de subiect, sa va arat urmatoarele carti (poate le-ati citit deja):

"Anatomia spiritului" si "De ce nu ne vindecam si cum putem sa o facem", autor Caroline Myss

si

"Orice poate fi vindecat", autor Martin Brofman.

Nu ma faceti iar Grinch, dar chiar orice nu poate fi vindecat. Ar fi bine sa fie!
Asa e! ...adevaru-i ca nu am reusit sa termin cartea, e experienta lui personala si eu una nu as avea puterea sa-i urmez exemplul!
  • Author

Lapona, si mie imi place Patricia. Mai mult decat versurile insa, mi-a placut videoclipul, imi pare ca spune chiar mai mult decat versurile...probabil ca sunt o vizuala :pupic:

Dana, nu stiam de cartile astea, o sa le caut si eu sa vad despre ce e vorba. Tie care din cele trei ti s-a parut cea mai interesanta?

Lapona, si mie imi place Patricia. Mai mult decat versurile insa, mi-a placut videoclipul, imi pare ca spune chiar mai mult decat versurile...probabil ca sunt o [b]vizuala :lol:

[/b]

Dana, nu stiam de cartile astea, o sa le caut si eu sa vad despre ce e vorba. Tie care din cele trei ti s-a parut cea mai interesanta?

Ai decretat, esti o vizuala :mellow: Sanatate, pace si intelegere va urez! Iar daca nea Lazarev va ajuta cu asta, cititi-l si tineti-l langa voi! In fond si la urma urmei, scopul chiar scuza mijloacele in cazuri de restriste.

Eu am un gust amar...dimineata am vazut o stire tare tare trista si mi-am dat seama ca neajunsurile mele sunt nimicuri; ei, aici, da am sentimentul de culpabilitate.

Au aratat un copilas de doi ani in coma treaza. Un frumos de baiat cu niste ochi si niste gene teribile! Totul a survenit in urma unui accident nenorocit, nici nu iti vine sa crezi ca se poate intampla asa ceva. Copilul a gasit in tarcul lui de joaca un surub care iesise dintr-o incheietura a tarcului si l-.a tras pe nas obturand astfel oxigenarea creierului pentru timp indelungat, pana l-au gasit parintii. Groaznic!

• Author

Eu am un gust amar...dimineata am vazut o stire tare tare trista si mi-am dat seama ca neajunsurile mele sunt nimicuri; ei, aici, da am sentimentul de culpabilitate.

Au aratat un copilas de doi ani in coma treaza. Un frumos de baiat cu niste ochi si niste gene teribile! Totul a survenit in urma unui accident nenorocit, nici nu iti vine sa crezi ca se poate intampla asa ceva. Copilul a gasit in tarcul lui de joaca un surub care iesise dintr-o incheietura a tarcului si l-.a tras pe nas obturand astfel oxigenarea creierului pentru timp indelungat, pana l-au gasit parintii. Groaznic!

offfff, ce tragedie. E groaznic ce s-a intamplat cu bietul baiat.

Cum spunea intr-un film" Sometimes bad things happen to good people!". Daca ne-am simti vinovati pentru toate, nu am mai avea strop de speranta si nici asta nu e bine, atunci chiar nu te mai faci bine nici dintr-o raceala!

...dimineata am vazut o stire tare tare trista si mi-am dat seama ca neajunsurile mele sunt nimicuri; ei, aici, da am sentimentul de culpabilitate.

Dar de ce ai tu sentiment de culpabilitate?

Ca ma miorlai de problemele mele insignifiante, cand altii au probleme adevarate. :)

Stirea asta m-a dat complet peste cap...parintii nu pot descoperi cine este fabricantul tarcului respectiv pentru ca l-au luat cred de pe un site, China, ceva de genul. Casa de asigurari nu ii ajuta cu tot ce ar trebui sa cotizeze, asa ca stau cu copilul acasa si asteapta o minune :P, de-ar da cerul sa se intample!

• 3 weeks later...
  • Author
Daniella, foarte frumos primul articol. Mi-a placut tare mult.