May 18, 201313 yr comment_198075 Crostata gran amaretti(pricomigdale) -350 grame faina,-200 grame unt,-2 oua,-200 grame zahar pudra,-100 grame amaretti(pricomigdale)macinati fin,-3 lingurite praf de copt, Pentru umplutura:-250 grame gem de care aveti,eu de smochine-30 grame cacao-70 grame amaretti(pricomigdale) macinati fin,-50 grame ciocolata fondanta,eu nu am mai pus Se amesteca untul moale cu zaharul pudra.Se adauga ouale si se amesteca bine.Apoi se adauga amaretti macinati fin si faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca bine.Se imparte in jumatate compozitia.Se intinde jumatate din compozitie in tava de 24 diametru,si pe borduri(pe margini). Se pune umplutura amestecand gemul cu cacao,amaretti si ciocolata rasa. Se acopera cu restul de coca. Se da la cuptorul incins 170 grade circa 30 -40minute.(in functie de cuptor) Am pudrat-o cu zahar pudra. Report
May 27, 201313 yr comment_198887 "Mmmmm, buonooo, che e? come l'hai fatto?" asta a fost reactia la crostataia uite-o, inca nu era rece bine cand am taiat-o, azi se simtea mult mai intens aroma de migdale multumesc de reteta p.s. pup ochisori frumosi, pe care, apropò, nu i-am vazut de mult Report
May 28, 201313 yr Author comment_199047 "Mmmmm, buonooo, che e? come l'hai fatto?" asta a fost reactia la crostataia uite-o, inca nu era rece bine cand am taiat-o, azi se simtea mult mai intens aroma de migdale multumesc de reteta p.s. pup ochisori frumosi, pe care, apropò, nu i-am vazut de multMa bucur ca ti-a placut,eu o fac destul de des .Mai ales cand vreau sa termin vreun borcan de gem inceput,fac asta sau normala tarta cu gem.PS:intru mereu pe fuga,pentru ca micutul Leonardo nu prea a-mi lasa mult timp la dispozitie. Report
May 28, 201313 yr comment_199060 Adriana, Ramy e mare fan al crostatei Gran Amaretti.Pusese reteta si pe forumul celalalt.Ma bucur ca a reusit sa o aduca si aici. Report
May 28, 201313 yr comment_199076 vin cu precizarea ca am "masacrat" blatul din doua motive: nu aveam amaretti decat pentru crema, asa ca, i-am inlocuit cu aceeasi cantitate de migdale macinate si, citind ingredientele fara sa citesc si modul de preparare, l-am facut dupa metoda clasica a aluatului fraged, dar a fost bine si asa la umplutura am folosit un amestec dintr-un rest de dulceata de trandafiri si caramel de portocale, in rest totul cum zice reteta a fost foarte buna, musafirii nu mai terminau cu laudele cand o refac - caci sigur o sa fie cu bis, dar mai incolo, spre toamna - o sa urmez instructiunile sa vad daca o sa fie vreo diferenta inca o data, Ramy, multumesc de reteta Report
May 29, 201313 yr Author comment_199097 vin cu precizarea ca am "masacrat" blatul din doua motive: nu aveam amaretti decat pentru crema, asa ca, i-am inlocuit cu aceeasi cantitate de migdale macinate si, citind ingredientele fara sa citesc si modul de preparare, l-am facut dupa metoda clasica a aluatului fraged, dar a fost bine si asa la umplutura am folosit un amestec dintr-un rest de dulceata de trandafiri si caramel de portocale, in rest totul cum zice reteta a fost foarte buna, musafirii nu mai terminau cu laudele cand o refac - caci sigur o sa fie cu bis, dar mai incolo, spre toamna - o sa urmez instructiunile sa vad daca o sa fie vreo diferenta inca o data, Ramy, multumesc de retetaArata foarte bine,o sa incerc si eu varianta ta. Report
May 9, 201511 yr comment_228618 Pare a fi buna. PeterO la laaaaaaaaaaaaa!!!!!!! Ma bagati in boale! :) Nu livrati la pachet????? Ca io n-am nici o sansa sa fac asa ceva in casa... Report
May 11, 201511 yr comment_228674 Pare a fi buna. Peter Numa pare? A fost buna, dar si dulce. Sefa a spus ca nu ar trebui cacao. Ala(aia?) chiar nu m-a deranjat, mai mult dulcele intensiv. Am avut dulceata de smochine!Prima bucata am savurat-o de am zis ca nu am mai mancat asa ceva bun de ceva timp. O sa incerc umplutura mea cu mere(....) sa vad cum imi va reusi. Aluatul este perfect! Peter Report
May 11, 201511 yr comment_228683 A fost buna, dar si dulce. Sefa a spus ca nu ar trebui cacao. Ala(aia?) chiar nu m-a deranjat, mai mult dulcele intensiv. Am avut dulceata de smochine!Prima bucata am savurat-o de am zis ca nu am mai mancat asa ceva bun de ceva timp. O sa incerc umplutura mea cu mere(....) sa vad cum imi va reusi. Aluatul este perfect! Peter Oooo, ce idee buna.Stii ca mere si amaretti e o combinatie strudeloasa rau! Cacao cred ca poti sa o elimini data viitoare fara remuscari. Dulcele nu-i bai, ca mai reduci si de la aluat daca stii ca ai un gem dulce rau. Eu aveam un gem de piersici facut tot de Ramy si s-a pupat perfect(piersici+cacao+amaretti=Piemonte Amore )! Report