December 23, 200916 yr comment_11788 Sau altfel zis, turta dulce cu faina integrala. Pentru ca se apropie Craciunul, vin si eu cu prima mea reteta aici. Eu pregatesc biscuitii acestia pentru cei mici in fiecare an pentru ca le plac foarte mult...sper ca va vor place si voua. Ingrediente:225 g unt moale180 g zahar brun1 ou125 g melasa1 lingura coaja rasa de portocale + 2 linguri suc de portocale (eu inlocuiesc cu concentratul Mayei de portocale)370 g faina all-purpose (normala...nu de paine, nu de prajituri)160 g faina whole wheat (integrala)1 lingurita ghimbir pudra2 lingurite scortisoara1/2 lingurita bicarbonat de sodiu1/2 lingurita praf de copt1/2 lingurita sare1/4 lingurita cuisoare pudra1/4 lingurita nucsoara1/2 lingurita cardamom1/2 lingurita coriandru1/4 lingurita piper negru macinat Untul se mixeaza cu zaharul brun la viteza medie, pana devine o crema pufoasa. Se adauga oul, coaja si sucul de portocale apoi melasa si se mixeaxa in continuare Fainile se amesteca cu toate condimentele apoi se adauga peste compozitie si se amesteca bine.Rezulta un aluat foarte usor lipicios, care se imparte in doua, se inveleste in film alimentar si se da la rece pentru doua ore (eu cand ma grabesc il pun la congelator sa se intareasca) Report
December 23, 200916 yr Author comment_11793 Cuptorul se preincalzeste la 375 F (175 C). Se ia o parte din aluat si se intinde foaie cam 5 mm (se intind usor folosindu-ne de doua filme alimentare). Apoi se taie cu forme de biscuiti, stantze...ce aveti in dotare. Se pun pe hartie de copt in tavi si se coc pentru 10-12 min , sau pana marginile sunt ferme. Se scot la racit pe un gratar, apoi se decoreaza dupa preferinta...Pozele sunt de anul trecut, anul acesta inca nu i-am decorat...revin mai tarziu cu noul modelul Un Craciun fericit, plin de bucurii, sanatate si pace alaturi de cei dragi va doresc ! Report
December 23, 200916 yr comment_11803 Dana,esti un fenomen!Cîta rabdare,cît de frumoase sînt turtele tale! Sarbatori fericite! Report
December 24, 200916 yr comment_11898 Dana, ferice de copii si famila ta, basca prietenii . Felicitari cum arata. Report
December 24, 200916 yr comment_11904 Dupa cum arata poza aia cu faina si condimentele neamestecate, imi imaginez si ce aroma a fost in bucataria ta in timpul coptului Si arata extraordinar Report
January 1, 201016 yr Author comment_13237 Luanda, Maya, Raluca, Stella si Carmella multumesc Cnd descarc pozele, revin cu cei decorati anul acesta...pe astia i-am bibilit mai mult. Report
January 1, 201016 yr comment_13244 Ei, a trecut Craciunul si n-am apucat sa fac si turta dulce...da nu trebuie vreo ocazie speciala pentru turta dulce :laughing7: Report
January 2, 201016 yr comment_13348 Dana felicitari! Sunt tare frumoase turtitele. Anul asta nu am facut ca nu am avut timp, as putea incerca insa. Ai putea sa imi spui cu ce as putea inlocui melasa? Nu am vazut pe aici sau nu stiu cum ii zice. Inca ceva: cardamon e cumva chimen? Daca da, e pudra sau nu?Tks! Report
January 2, 201016 yr comment_13355 Dana felicitari! Sunt tare frumoase turtitele. Anul asta nu am facut ca nu am avut timp, as putea incerca insa. Ai putea sa imi spui cu ce as putea inlocui melasa? Nu am vazut pe aici sau nu stiu cum ii zice. Inca ceva: cardamon e cumva chimen? Daca da, e pudra sau nu?Tks! Pana vine Dana iti spun eu, melasa o poți înlocui cu miere, iar cardamonul e cu totul altă chestie decât chimenul. Cardamonul are o aroma de lamaie, foarte puternica, mie imi place mult. Il gasesti in sortimentele de condimente de la Fuchs (la Auchan eu am vazut intotdeauna)..sau poate prin magazinele naturiste . Report
January 2, 201016 yr comment_13386 Kiken mrci, am sa ma uit si eu la supermarket mai atenta. Din pacate auchan aici nu am. Report
January 5, 201016 yr Author comment_13832 Gloxi, asa-i cum zice Kiken ( ). Despre cardamom ti-am trimis pm, ca nu stiu daca am voie sa pun linkul aici. Report