December 26, 200916 yr comment_12148 Mai tineti minte prajitura inteligenta?Ei bine de ce sa nu avem si un tort inteligent, botezat de mine "magic". Toate ingredientele amestecate impreuna fara eforturi prea mari si obtinem doua straturi, mai adaugam si o glazura ( eu cea a Adrianei ) si iata rezultatul: Daca va place , reteta e aceasta: 200 gr cocos ras 3 oua 50 gr amidon 300 ml lapte gras 2 linguri cu varf zahar pudra 200 ml frisca lichida 370 gr lapte concentrat Am amestecat bine fara cocoloase zaharul cu amidonul si laptele. Adaugam restul ingredientelor in ordine aleatoare ! Eu am folosit steaua de silicon , daca nu aveti ungeti bine tava(22cm diametru) si turnati compozitia.Tava la randul ei am asezat-o intr-o tava mai mare cu apa. Am acoperit totul cu folie de aluminiu si am copt aproape o ora jumatate la 170 de grade , static. Dupa ce s-a racit, pentru ca stratul de cocos e deasupra si stratul cremos dedesupt, rasturnam tortul . Pentru mine era bun asa, dar la cererea unanima a poulatiei am preparat si o glazura de ciocolata. Cea a Adrianei cu gelatina.Un sfert din cantitatiile de acolo, ca tortul meu e mic. Gata! Si pentru ca azi implinim 11 ani de casatorie ,l-am ridicat la rang de tort aniversar! Report
December 26, 200916 yr comment_12152 Tortul arata tare bine. Si pentru ca ati implinit 11 ani de casatorie, sa dea Domnul sa petreceti impreuna inca 100 de asemenea "11 ani". Casa de piatra si casnicie fericita. Report
December 26, 200916 yr comment_12159 Si pentru ca azi implinim 11 ani de casatorie ,l-am ridicat la rang de tort aniversar! Pai de aceea e magic, cit mai multi ani fericiti mereu impreuna Eu l-am incercat cindva demult dar nu pot zice ca m-a entuziasmat in mod deosebit. Report
December 26, 200916 yr comment_12178 Eataly,La Multi Ani fericiti de casnicie! Frumos tortul magic! Report
December 26, 200916 yr comment_12187 Eataly, La multi ani fericiti impreuna va doresc! Fain tort aniversar Report
December 26, 200916 yr comment_12196 Foarte apetisant si cremos tortul tau. Desi m-am umflat cu dulciuri tot salivez aici in fatza ecranului. Casnicie fericita cu multe momente magice! Report
December 27, 200916 yr Author comment_12233 Multumesc de urari fetelor, va pup pe toate! Despre tortulet ce sa spun, noua ne-a placut mult, blatul de cocos si stratul cremos (asemanator cremsnitului), o superba imbinare. Report
December 27, 200916 yr comment_12248 [color=#808000][b]LA MULTI ANI FERICITI inca 100 de ani de acum incolo!!! cat despre tort o imbinare taaaaare apetisanta...care se cere incercata!!! [/b][/color] Report
December 27, 200916 yr comment_12252 La multi ani impreuna si sa mai faci unu' magic si la 110! Report
December 27, 200916 yr Author comment_12309 [color=#808000][b]LA MULTI ANI FERICITI inca 100 de ani de acum incolo!!! cat despre tort o imbinare taaaaare apetisanta...care se cere incercata!!! [/b][/color] Multumesc Dora, chiar merita, la cate de simplu.mai mult dureaza coacerea. La multi ani impreuna si sa mai faci unu' magic si la 110! Saru'mana! Report
February 10, 201214 yr comment_129244 Vreau si eu sa fac tortul pt Sf Valentin...si am o nelamurire, nu stiu cei ala lapte concentrat , ai putea sa ma lamuresti?! Pupici! Report
February 11, 201214 yr comment_129266 Vreau si eu sa fac tortul pt Sf Valentin...si am o nelamurire, nu stiu cei ala lapte concentrat , ai putea sa ma lamuresti?! Pupici! Dupa cum arata, cred ca e lapte condensat: Eu vreau sa stiu cum se face glazura Adrianei!! Stiu ca am vazut-o pe undeva, dar mi-e cam lene sa o caut, daca o aveti voi la indemana, please, dati-mi si mie linkul!Mersi! Report
February 11, 201214 yr comment_129271 Glazura Adrianei cu gelatina.un sfert din cantitatiile de acolo, ca tortul meu e mic. Report
February 11, 201214 yr comment_129304 Glazura Adrianei cu gelatina.un sfert din cantitatiile de acolo, ca tortul meu e mic. mersi, nu remarcasem linkul! Report
February 13, 201214 yr comment_129809 Vreau si eu sa fac tortul pt Sf Valentin...si am o nelamurire, nu stiu cei ala lapte concentrat , ai putea sa ma lamuresti?! Pupici! Dupa cum arata, cred ca e lapte condensat: Eu vreau sa stiu cum se face glazura Adrianei!! Stiu ca am vazut-o pe undeva, dar mi-e cam lene sa o caut, daca o aveti voi la indemana, please, dati-mi si mie linkul!Mersi!multumesc Report
February 15, 201214 yr comment_130193 Am facut si eu acest Tort Magic si a iesit f bun! l-am facut si cu ciocolata deasupra, ca asa ne place nou combinatia cocos- ciocolata.Multumesc mult de reteta Si inca o data multumesc Ralesu,ca m-ai ajutat sa dau de capat ce inseamna lapte concentrat, ca fara tine nu mai faceam acest tort f bun . Pup la tine! dovada... Pupici!! Report
February 15, 201214 yr comment_130203 fetele care-ati prestat tortul, ce ziceti voi? laptele condensat-care la mine e sublim, dar lipseste cu desavarsire- se poate inlocui cu o smantana lichida mai slaba-10% pe care s-o indulcesc eu? ziceti ca da! Report
February 15, 201214 yr comment_130223 Laptele condensat il poti face tu acasa daca vrei sa fie exact reteta . Sincer , eu nu as inlocui laptele condensat cu smantana lichida . Eu l-am facut cand eram in Romania si nu-l gaseam :375 ml lapte 3.5% grasime 500 gr zahar pudra25 gr amidon alimentar2 lingurite esenta de vanilie45 gr unt Are si Piscotel pe blog reteta . Report
February 15, 201214 yr comment_130246 aaa, descurajant!stiu ca s-ar putea face, da' nu-i de mine. poate-oi gasi vreodata sa cumpar. Report
February 15, 201214 yr comment_130252 Eu n-am facut tortul asta,dar nu cred nici eu ca merge smantana.Adica poate sa mearga,dar oricum n-ar fi acelasi gust.Plus ca,nu stiu cum 'lucreaza' aici in tortul asta,dar de obicei el nu inmoaie foile de tort,spre ex,iar smantana-da,din cate stiu. Report
February 15, 201214 yr Author comment_130257 aaa, descurajant!stiu ca s-ar putea face, da' nu-i de mine. poate-oi gasi vreodata sa cumpar. Motzulina, a aparut si-n Ro lapte condensat DeLatte.Eu l-am vazut asta vara si-n Real si-n Car-fur! Nu l-as inlocui nici eu cu smantana. Oana sa va fie de bine!Arata tare bine al tau.S-au despartit bine straturile? Report
February 15, 201214 yr comment_130274 aaa, descurajant!stiu ca s-ar putea face, da' nu-i de mine. poate-oi gasi vreodata sa cumpar. Motzulina, a aparut si-n Ro lapte condensat DeLatte.Eu l-am vazut asta vara si-n Real si-n Car-fur! Nu l-as inlocui nici eu cu smantana. Oana sa va fie de bine!Arata tare bine al tau.S-au despartit bine straturile? Multumesc Eataly! Da, s-au despartit straturile, cel de jos era mai taricel ca se adunase cocosul si desupra era o crema ca si budinca. Foarte bun! Mi-a placut ideea si mai ales ca e f simplu de facu.Multumesc pt reteta inca o data Edit : pun o poza ca sa se vada straturile, alta mai buna nu am... PS. am mai vazut retete de ale tale care urmeaza sa le fac... Report