January 11, 20179 yr comment_240531 O sa fie foarte bune cu paine prajita si unt, iar in salata se vad ca niste globuri de craciun, e amuzant si atractiv! Report
January 12, 20179 yr Author comment_240540 Te cred pe cuvânt. Vreau să vă spun că numai icre visez. Am o poftă nebună dar cum mai am doar o cutiuță mi-am propus să o fac la Paște... Am eu o bănuială că nu va ajunge până atunci. Când am pus sare la icrele de păstrăv le-am și cântărit. Am 1,3kg...În urma acestei șocante descoperiri, cred că prietena mea avea peste 10kg de icre. Report
March 15, 20179 yr Author comment_241343 Eu și Giulia sâmbăta facem un curs de înot. Tot țipând în românește la cupilul din dotare când făcea (continuă să facă) prostii prin piscină am cunoscut o româncuță. Din una în alta m-am ales cu un borcan de icre, de crap zice ea. Pe mine nu mă interesează, atâta timp cât sunt icre eu sunt fericită. Un prieten pescar îi tot aduce pește, ea îl curăță, îl papă și dacă găsește pune icrele cu sare în borcan și deasupra pune ulei. Le tine la frigider. Doar că la ea acasă nu se mănâncă așa că mi-a dat mie borcanul mare de 800g aproape plin cu icre. Ieri am trecut la atac. Foarte ușor și foarte repede s-au făcut. Aici erau înainte de a pune și ceapa că trebuia să scap la muncă. Ceapa am adăugat-o seara înainte să ne apucăm de devorat... Foarte bune! Report
March 16, 20179 yr comment_241362 marti a facut si omu', dar pe mine nu prea ma dau pe spate. cat ulei/icre ai folosit, Sorina? sa va fie de bine! Report
March 16, 20179 yr Author comment_241368 Icre am folosit câteva linguroaie bune, dar ulei nu știu. Oricum nu mult. Mai aveam vreo două degete de ulei într-o sticlă. Report
March 26, 20179 yr comment_241485 Căutam ceva în căruța cu poze și-am dat peste altceva. Icre cu bobițe Report
April 26, 20179 yr comment_241781 Căutam ceva în căruța cu poze și-am dat peste altceva. Icre cu bobițe Ce misto arata! Banui ca si gustul e pe masura. Report
July 9, 20179 yr comment_242300 Deci, io n-am facut salata de icre niciodata. Acum am icre de crap aduse din Romania, le am la congelator, si as vrea sa-mi fac si eu putin. Asa, ca de inceput. Evident ca nu vreau sa iasa mult pentru ca nu voi manca tot (ma cunosc) si nici nu vreau sa se strice in frigider. Si nici nu am chef sa astept pana vine in vizita cineva care stie sa le faca. Problema mea este, in primul rand, ca nu stiu ce cantitate de icre sa folosesc ca sa nu iasa foarte mult. Acu' nu ma intrebati ce inseamna, pentru mine, mult. Daca fac ca sa iasa de mancat fo trei zile, cate otartinadoo pe zi, ma declar multumit. Si tartina unsa bine cu icre, nu doar asa, de gust Asadar, daca i se face cuiva mila de mine sa-mi spuna cum sa le fac si cata materie prima sa folosesc, raman indatorat. Si m-ar ajuta mult sa fiu invatat si ce trebuie sa fac daca, cumva, mi se taie icrele. As vrea sa le fac fara adaosuri de paine sau gris sau apa minerala sau mai stiu eu ce. Ceva gen felul in care le face Carmen, ca stil si ca cantitate. Putin da bun. Eh, i se moaie cuiva inima ca sa ma indrume? Report
July 10, 20179 yr comment_242319 Revenind la topic (ca pe generalitati nu isi are locul discutia despre icre), adevarul este ca am cam ramas cu gandul la ce scria Carmella despre cum face ea icrele. Iar descrierea ei se apropie foarte mult de cum vad eu salata de icre. Carmella, nu ai vrea sa iti faci un pustiu de bine si sa postezi, etapa cu etapa, cum faci tu salata de icre? Daca deja ai facut-o in alta parte, imi cer scuze ca nu am reusit sa gasesc postarea respectiva. Dar, daca ai timp si chef, m-as bucura. Si daca nu, nu. Report
July 11, 20179 yr Author comment_242320 Dragoș, eu sunt începătoare în ale icrelor, dar am insistat până mi-a ieșit. Și eu susțin ideea: puțin dar bun și bineînțeles fără alte adaosuri. 100g ar trebui să ajungă pentru a-ți face pofta. Nu am poze, dar e simplu. Pui mixerul în funcțiune și verși câte un pic de ulei (eu, de floarea soarelui)... mixezi și pui ulei, și tot așa până ai hotărât că ai ajuns la cantitatea deziderată. La sfârșit adaugi o linguriță, 2-3 (câte îți dorește inimioara) de icre nefrecate, zeamă de lămâie după gust și eventual sare. Am fost în situația ta așa că te înțeleg perfect . Cu curaj, tot înainte! Report
July 12, 20179 yr comment_242322 Dragoș, eu sunt începătoare în ale icrelor, dar am insistat până mi-a ieșit. Și eu susțin ideea: puțin dar bun și bineînțeles fără alte adaosuri. 100g ar trebui să ajungă pentru a-ți face pofta. Nu am poze, dar e simplu. Pui mixerul în funcțiune și verși câte un pic de ulei (eu, de floarea soarelui)... mixezi și pui ulei, și tot așa până ai hotărât că ai ajuns la cantitatea deziderată. La sfârșit adaugi o linguriță, 2-3 (câte îți dorește inimioara) de icre nefrecate, zeamă de lămâie după gust și eventual sare. Am fost în situația ta așa că te înțeleg perfect . Cu curaj, tot înainte! Merci. Report
July 13, 20179 yr comment_242325 Vara asta am făcut mai multe icre ca niciodată, e gustarea ideală că doar bagi puțină învîrteală cu mixerul, toci o ceapă și gata. Azi am zis că fac din nou icre și fac și vreo 2 poze să bag aici, și... nu mi-au ieșit. Adică au ieșit, dar am avut (ne)inspirația ca aproape de final să bag un deget să văd dacă mai pun lămîie, după ce storsesem cam o lingură, și am crezut că leșin: erau îngrozitor de sărate! Da' sărate, nu așa... Mi-am dat seama că dacă pun în continuare ulei, doar prăpădesc uleiul și icrele degeaba, nici un litru să fi pus și nu ar fi fost suficient să se dilueze gustul ăla. Suspectez că e pusă altfel de sare, adică nu de-asta normală, că era ceva groaznic. Mă rog, pozele nu arată cît de sărate sînt, le-aș putea pune fără probleme și să zic "vai, ce bune au fost, uite ce bine arată!", dar prefer să nu O să zic doar ce e de reținut din ce am făcut, că mă pusesem să fac și masuratori, și oricum mă apropiam de final, doar mai aveam de dres acrimea cu lămîie, să toc o ceapă și s-o pun peste icre, ceea ce am și făcut, numai că dup-aia în loc să le mănînc, le-am dat deoparte. Așadar: la 100 de grame de icre, am pus 175 ml de ulei, pusesem deoparte în pahar gradat să văd exact cît folosesc. Așa îmi plăceau mie cum arătau, bănuiesc că se pot freca și mai mult. Pași? Pui icrele într-un castron bun de mixer, torni ulei, cam cît o lingură la început, bagi mixerul la o viteză mică, tot pentru început, cînd devine stabilă compoziția, adică vezi că s-au legat și ești pe drumul cel bun poți da la o viteză puțin mai mare, dar puțin, nicidecum nu le bați ca pe frișcă. Lași să se încorporeze bine uleiul, mai torni, mai bați, mai torni, mai bati, pînă, după gustul tău, zici că e gata. Torni zeamă de lămîie, tot după gust, mai dai o tură de mixer și gata. Toci o ceapă potrivită foarte, foarte mărunt, e vital pentru gustul perfect al icrelor, dacă e mai mare tăiată o să miroasă a ceapă și icrele și gura cui le mănîncă, dacă e foarte fin tocată nici nu se simte decît gustul dulce, mă rog, asta e ce cred eu. Asta e tot. Report
July 13, 20179 yr comment_242326 Vara asta am făcut mai multe icre ca niciodată, e gustarea ideală că doar bagi puțină învîrteală cu mixerul, toci o ceapă și gata. Azi am zis că fac din nou icre și fac și vreo 2 poze să bag aici, și... nu mi-au ieșit. Adică au ieșit, dar am avut (ne)inspirația ca aproape de final să bag un deget să văd dacă mai pun lămîie, după ce storsesem cam o lingură, și am crezut că leșin: erau îngrozitor de sărate! Da' sărate, nu așa... Mi-am dat seama că dacă pun în continuare ulei, doar prăpădesc uleiul și icrele degeaba, nici un litru să fi pus și nu ar fi fost suficient să se dilueze gustul ăla. Suspectez că e pusă altfel de sare, adică nu de-asta normală, că era ceva groaznic. Mă rog, pozele nu arată cît de sărate sînt, le-aș putea pune fără probleme și să zic "vai, ce bune au fost, uite ce bine arată!", dar prefer să nu O să zic doar ce e de reținut din ce am făcut, că mă pusesem să fac și masuratori, și oricum mă apropiam de final, doar mai aveam de dres acrimea cu lămîie, să toc o ceapă și s-o pun peste icre, ceea ce am și făcut, numai că dup-aia în loc să le mănînc, le-am dat deoparte. Așadar: la 100 de grame de icre, am pus 175 ml de ulei, pusesem deoparte în pahar gradat să văd exact cît folosesc. Așa îmi plăceau mie cum arătau, bănuiesc că se pot freca și mai mult. Pași? Pui icrele într-un castron bun de mixer, torni ulei, cam cît o lingură la început, bagi mixerul la o viteză mică, tot pentru început, cînd devine stabilă compoziția, adică vezi că s-au legat și ești pe drumul cel bun poți da la o viteză puțin mai mare, dar puțin, nicidecum nu le bați ca pe frișcă. Lași să se încorporeze bine uleiul, mai torni, mai bați, mai torni, mai bati, pînă, după gustul tău, zici că e gata. Torni zeamă de lămîie, tot după gust, mai dai o tură de mixer și gata. Toci o ceapă potrivită foarte, foarte mărunt, e vital pentru gustul perfect al icrelor, dacă e mai mare tăiată o să miroasă a ceapă și icrele și gura cui le mănîncă, dacă e foarte fin tocată nici nu se simte decît gustul dulce, mă rog, asta e ce cred eu. Asta e tot. Merci. Daca icrele crude sunt prea sarate de la inceput, pot fi desarate cumva? Report
July 13, 20179 yr comment_242328 Carmen dar trebuie gustate icrele inainte de a le face sau nu foloseste la nimic ca oricum sint sarate de tot inainte de a le face? Tu folosesti mixerul cu 2 brate cind le faci? Report
July 13, 20179 yr Author comment_242331 Eu am încercat să le desărez dar cred că le-am lăsat prea mult în apă... Da, Adriana, mixerul cu două brațe se folosește. Report
July 14, 20179 yr comment_242334 de-aia nu cumpar icrefacute/nefacute din magazin. am facut ptr cineva la o pomana si erau potroaca, dar ei le-au inmultit cu gris fiert pana au obtinut un gust acceptabil. deci n-am desarat niciodata, dar am citit ca ar tb puse in tifon, legate, si-apoi puse in lapte. intr-o care de bucate, Jurcovan cred, zice ca ar merge pana la 300ml ulei la 100gr icre. Report
September 25, 20178 yr comment_242733 Deci... mi-am loat cordul in dinti, pusei icrele in castronul mixerului, storsei lamaie, tocai ceapa maruntmarunt, luai oleiul (de arahide!!!) si ma pusei pe treaba, facandu-mi cruce cu limba pe cerul gurii (nu chiar am facut asta da' suna poetic). Proportiile din ochi si facand. Icrele au iesit bine legate (nu moi), pufoase (ca sa zic asa) si, intamplator, chiar potrivit de sarare (asa cum erau ele). Creca sunt icre de crap (bobul foarte fin). Si am adaugat, la final, juma de borcanel de icre de somon. Rezultatul... excelent! Ma felicit! Report
September 25, 20178 yr comment_242734 Frumoase, cre' ca o ajutat crucea cu limba pe cerul gurii Report
September 26, 20178 yr comment_242738 Frumoase, cre' ca o ajutat crucea cu limba pe cerul gurii Asa-i ca da? Data viitoare o sa rog sa mi se aduca doar icre de stiuca. Report
July 25, 20188 yr comment_243627 Deci, inlocuit ceapa normala cu ceapa verde. Pus nu numai partea alba dar si ceva din partea verde. Report
January 22, 20224 yr comment_267332 daca e cineva prin preajmami-a dat vinzatorul 2 "sogliola" cica ar fi sole in englezacu icre, cite 2 rinduri in fiecarese poate face salata de icre din ele sau se face numai cu cele sub sare sau la borcan? Report
January 22, 20224 yr comment_267333 Eu știu că icrele se țin cu sare la borcan macar cateva zile si apoi se bat cu ulei. Report