December 6, 20223 yr comment_268417 In mod sigur va tin la curent!O seara placuta in continuare! Report
December 6, 20223 yr Author comment_268418 Tigaia mea s-a educat singură, cred, nu mai rămîn decît mici linii de vinete arse care ies după înmuiere temeinică doar cu un burete, partea aspră. După ce scot vinetele o bag fierbinte cu tot cu coji sub jet de apă, cojile se desprind de fund imediat. Dar dacă vouă vă iese cu folie de aluminiu și promiteți că nu ne intoxicăm, încerc și eu ? Report
December 11, 20223 yr comment_268432 Asa cum va spuneam, am facut proba unei tigai pentru pizza. Nu am mai pus folie de alumuminiu, deoarece, in mintea mea de barbat mai slabut am considerat ca tigaia a fost conceputa pentru a rezista la coaceri uscate.Prin urmare, cojile s-au dezlipit singure depe tigaie, urmele ramase s-au luat fara pic de efort cu un picde solutie de spalat vase si burete.Ultima fotografie, rezultatul. Nu prea e buna poza dar va garantez ca arata super!Sa avem pofta si o seara linistita sa aveti! Report
August 11, 20233 yr comment_268670 Hai buna sa va fie inima, printese culinarese!Mai e cineva pe aici? Mi-am adus aminte aseara fulgerator de metoda Carmellei, avand trei vinete, si am hotarat ca le fac felul asa.Voi sigur sunteti la copt clasic pentru zacusti, nu? Va imbratisez pe toate! Report
August 11, 20233 yr comment_268672 Nu mai stiu daca am mai apucat sa le fac vreodata, dar stiu ca sigur le voi face pe repetir! Foarte rapide si lejer de facut, fara bataie de cap, multumesc mult! Report
August 12, 20233 yr comment_268675 Am vazut! Chiar ies foarte faine la gust, eu am mancat si fasiute asa , dupa ce s-au racit. Cred ca se pot face mai multe feluri cu ele coapte asa.Cred ca nu le-am mai facut pana acum, pentru ca imi aduc aminte ca nu stiam ce oala sa sacrific. Am o tigaie mai adanca si antiaderenta si s-a pretat minunat, dar cred ca in reteta e trecuta oala de inox ca sa le "afume" putin. Na...tot ramane partea cu curatatul dupa aia, desi putina apa cu bicarbonat, putin otet si un strop de clor dat de cateva ori in clocot rezolva beleaua. Ma duc sa mai cumpar cateva sa le fac cu ceapa, ca pe astea le-am facut cu usturoi si maioneza, dar am scapat multa zeama de lamaie in maioneza...mi-am iesit din mana. Edited August 12, 20233 yr by Lapona Enigel Report
August 12, 20233 yr comment_268679 o ideeaveam o punguta cu vinete coapte si curatate in congelatorsi o cutiuta cu dovleac bun copt la cuptor si ala tot la congelator, ala micut rotund portocaliu inchis la care se maninca si coajaam taiat o jumatate de kg de ceapa rosie si am inmuiat-o un pic in ulei si am pus dovleacul si vinetele si am copt amestecind si cu capac pina cind s-au imprietenit toate bine si s-a consumat apa lasata de la congelareei a venit o chestia asa asemanatoare cu zacusca foarte bunaintr-o seara am mincat-o pe piineiar ieri am facut ardei copti si i-am "umplut" cu amestecul asta, tot tare bun a fost si asa Report
August 14, 20233 yr comment_268695 o ideeaveam o punguta cu vinete coapte si curatate in congelatorsi o cutiuta cu dovleac bun copt la cuptor si ala tot la congelator, ala micut rotund portocaliu inchis la care se maninca si coajaam taiat o jumatate de kg de ceapa rosie si am inmuiat-o un pic in ulei si am pus dovleacul si vinetele si am copt amestecind si cu capac pina cind s-au imprietenit toate bine si s-a consumat apa lasata de la congelareei a venit o chestia asa asemanatoare cu zacusca foarte bunaintr-o seara am mincat-o pe piineiar ieri am facut ardei copti si i-am "umplut" cu amestecul asta, tot tare bun a fost si asa Tu zici de dovleac hokkaido? Interesanta combinatie, cand o veni toamna (mult nu mai e), poate imi aduc aminte sa incerc si eu. Nu am inteles cum umpli ardeii copti cu pasta asta? Cu poshul? Report
August 14, 20233 yr comment_268698 da el este, hokkaido, imi place mult pentru ca e dulce si aduce un pic la gust cu castana mi se pare mienu nimica, bucatile de ardei le-am asezat in farfurie si am tuflit amestecul asta deasupra Report
August 15, 20233 yr comment_268700 da el este, hokkaido, imi place mult pentru ca e dulce si aduce un pic la gust cu castana mi se pare mienu nimica, bucatile de ardei le-am asezat in farfurie si am tuflit amestecul asta deasupra Aaaa, ok, am inteles. Ia ca o sa incerc si eu combinatia asta, dar mai la toamna putin. Mersi de idee! Report