Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metoda de copt vinete in tigaie/oala pentru salata de vinete

Featured Replies

• Author
Tigaia mea s-a educat singură, cred, nu mai rămîn decît mici linii de vinete arse care ies după înmuiere temeinică doar cu un burete, partea aspră. După ce scot vinetele o bag fierbinte cu tot cu coji sub jet de apă, cojile se desprind de fund imediat. Dar dacă vouă vă iese cu folie de aluminiu și promiteți că nu ne intoxicăm, încerc și eu ?

Asa cum va spuneam, am facut proba unei tigai pentru pizza. Nu am mai pus folie de alumuminiu, deoarece, in mintea mea de barbat mai slabut :toothy9; am considerat ca tigaia a fost conceputa pentru a rezista la coaceri uscate.

Prin urmare, cojile s-au dezlipit singure depe tigaie, urmele ramase s-au luat fara pic de efort cu un picde solutie de spalat vase si burete.

Ultima fotografie, rezultatul. Nu prea e buna poza dar va garantez ca arata super!

Sa avem pofta si o seara linistita sa aveti! :hug:

post-2310-0-35725500-1670776077_thumb.jpg

post-2310-0-51371900-1670776085_thumb.jpg

post-2310-0-81888900-1670776097_thumb.jpg

post-2310-0-37656900-1670776107_thumb.jpg

post-2310-0-90571400-1670776114_thumb.jpg

post-2310-0-74414700-1670776123_thumb.jpg

• 7 months later...

Hai buna sa va fie inima, printese culinarese!

Mai e cineva pe aici? Mi-am adus aminte aseara fulgerator de metoda Carmellei, avand trei vinete, si am hotarat ca le fac felul asa.

Voi sigur sunteti la copt clasic pentru zacusti, nu?

Va imbratisez pe toate!

Nu mai stiu daca am mai apucat sa le fac vreodata, dar stiu ca sigur le voi face pe repetir! Foarte rapide si lejer de facut, fara bataie de cap, multumesc mult!

IMG_20230811_103816.jpgIMG_20230811_154757.jpg

Am vazut! Chiar ies foarte faine la gust, eu am mancat si fasiute asa , dupa ce s-au racit. Cred ca se pot face mai multe feluri cu ele coapte asa.

Cred ca nu le-am mai facut pana acum, pentru ca imi aduc aminte ca nu stiam ce oala sa sacrific. Am o tigaie mai adanca si antiaderenta si s-a pretat minunat, dar cred ca in reteta e trecuta oala de inox ca sa le "afume" putin. Na...tot ramane partea cu curatatul dupa aia, desi putina apa cu bicarbonat, putin otet si un strop de clor dat de cateva ori in clocot rezolva beleaua.

Ma duc sa mai cumpar cateva sa le fac cu ceapa, ca pe astea le-am facut cu usturoi si maioneza, dar am scapat multa zeama de lamaie in maioneza...mi-am iesit din mana. sad1.gif

Edited by Lapona Enigel

o idee

aveam o punguta cu vinete coapte si curatate in congelator

si o cutiuta cu dovleac bun copt la cuptor si ala tot la congelator, ala micut rotund portocaliu inchis la care se maninca si coaja

am taiat o jumatate de kg de ceapa rosie si am inmuiat-o un pic in ulei si am pus dovleacul si vinetele si am copt amestecind si cu capac pina cind s-au imprietenit toate bine si s-a consumat apa lasata de la congelare

ei a venit o chestia asa asemanatoare cu zacusca foarte buna

intr-o seara am mincat-o pe piine

iar ieri am facut ardei copti si i-am "umplut" cu amestecul asta, tot tare bun a fost si asa

o idee

aveam o punguta cu vinete coapte si curatate in congelator

si o cutiuta cu dovleac bun copt la cuptor si ala tot la congelator, ala micut rotund portocaliu inchis la care se maninca si coaja

am taiat o jumatate de kg de ceapa rosie si am inmuiat-o un pic in ulei si am pus dovleacul si vinetele si am copt amestecind si cu capac pina cind s-au imprietenit toate bine si s-a consumat apa lasata de la congelare

ei a venit o chestia asa asemanatoare cu zacusca foarte buna

intr-o seara am mincat-o pe piine

iar ieri am facut ardei copti si i-am "umplut" cu amestecul asta, tot tare bun a fost si asa

Tu zici de dovleac hokkaido?

Interesanta combinatie, cand o veni toamna (mult nu mai e), poate imi aduc aminte sa incerc si eu.

Nu am inteles cum umpli ardeii copti cu pasta asta? Cu poshul?

da el este, hokkaido, imi place mult pentru ca e dulce si aduce un pic la gust cu castana mi se pare mie

zucca hokaido.jpg

nu nimica, bucatile de ardei le-am asezat in farfurie si am tuflit amestecul asta deasupra

Aaaa, ok, am inteles. Ia ca o sa incerc si eu combinatia asta, dar mai la toamna putin. Mersi de idee!