October 3, 20196 yr Author comment_256135 Mă bucur că vă place metoda și că vă ușurează viața Mă duc să-mi aleg locul preferat pe faleză <_< Report
October 3, 20196 yr comment_256138 Am facut si eu dupa metoda asta ... si metoda personala ? adica, am taiat o vanata in sase si am pus.o in tigaie, la copt, cu coaja in jos s.a copt perfect si s.a curatat foarte usor cu asta am facut o "salatica" cu rosii, busuioc, sare, ulei mi.a placut si gustul si combinata cealalta asteapta cuminte, in congelator, pana se va trasforma in salata de vinete tradizionala Report
October 3, 20196 yr comment_256139 bravo, ai eliminat o etapale-am folosit si eu pe astea, se comporta foarte bine la reteta asta Report
October 3, 20196 yr comment_256140 bravo, ai eliminat o etapale-am folosit si eu pe astea, se comporta foarte bine la reteta asta Exact, si functioneaza, dar cred ca e important sa ai vinete mai lunguiete, nu rotunde bravo, ai eliminat o etapale-am folosit si eu pe astea, se comporta foarte bine la reteta asta Exact, si functioneaza, dar cred ca e important sa ai vinete mai lunguiete, nu rotunde Report
October 3, 20196 yr comment_256142 am taiat o vanata in sase si am pus.o in tigaie, la copt, cu coaja in josLa foc mare sau mic?Cat timp?Cu sau fara capac? Cu sau fara hartie de copt?Dupa ce le-ai copt, miros vreun pic a fum? Report
October 3, 20196 yr comment_256143 am taiat o vanata in sase si am pus.o in tigaie, la copt, cu coaja in josLa foc mare sau mic?Cat timp?Cu sau fara capac? Cu sau fara hartie de copt?Dupa ce le-ai copt, miros vreun pic a fum? Am urmat procedeul explicat de Carmela, cu differenza ca nu am curatat vanata, am taiat.o in sase si am copt, punand feliile cu coaja in jos in tigaie Report
October 3, 20196 yr comment_256146 Bris, bunica mea D-zeu s-o ierte, facea salata cu ardei copti curatati si taiati fasii, vinete coapte si taiate fasii, rosii si ceapa taiata pestisori. Ulei (de floarea soarelui punea bunica) si sare. Mananci pana nu mai poti. Report
October 3, 20196 yr comment_256147 Bris, bunica mea D-zeu s-o ierte, facea salata cu ardei copti curatati si taiati fasii, vinete coapte si taiate fasii, rosii si ceapa taiata pestisori. Ulei (de floarea soarelui punea bunica) si sare. Mananci pana nu mai poti. Perfect, multumesc de ideeP.s. pe vremea bunicilor uleiul de floarea soarelui era ulei de floarea soarelui... eh, amintiri Report
October 3, 20196 yr comment_256153 In seara asta am facut rapid 2 vinete ca cele ale bristenei deci cele deschise la culoare striate (se zice? sau e mai corect pestrite?) cu ideea ei, deci necuratate inainte. Le-am pus in tigaie cu capac fara sa mai pun hirtia. Au iesit din nou foarte bine si s-au mincat cu drag de catre toti. Report
October 4, 20196 yr comment_256166 mai degraba pestrite, striate ar presupune sa nu mai fie netede, sa aiba niste santuri, adica Report
March 26, 20206 yr comment_260840 Fix dupa vinete ma uitam eu alaltaieri ca mi-e pofta maxima de salata... Report
April 12, 20206 yr comment_261319 Nu am poza, vroiam doar sa ii multumesc Carmellei pentru reteta. Au iesit perfecte! Le-am facut intr-o oala de inox si le-am lasat 20 min la foc mare si 10 la foc mic. Oala s-a spalat bine, s-a desprins toata coaja de-o data apoi am frecat putin si gata. Carmela ??? Report
September 4, 20206 yr comment_264040 Pentru că mi-a luat soțul mai multe vinete ieri, doua le-am copt folosind această metodă, mai mult de curiozitate să văd diferența față de alte metode! Vinetele fiind mari si cratiță mea de 2,5l le-am copt individual in doua serii. Asta e cea de-a doua! Asta e prima facuta salată dar în care am pus si un galbenus facut puțină maioneza, ca deh așa-i place domnului. Mi-a fost teama sa nu crape fundul cratiței ca s-au auzit zgomote ciudate la tura a doua de copt. Metoda e ok, vinetele sunt ok si daca e pofta mare merge rapid de facut , deși mie personal imi plac mai mult coapte pe flacăra la aragaz, dar cum fac rar vinete, tocmai din cauza mirosului spun pas la metoda. Ramane sa mâncăm vinete doar daca le coc pe foc afara! Edited September 4, 20206 yr by mino Report
September 4, 20206 yr comment_264043 Din experienta mea, facute si refacuta dupa metoda Carmellei, recomand asa: foc mare fara mila, am oala care ramane numai pentru copt vinetele asa ca nu mi-e frica ca se strica.Miros se face si asa, dar nu fum.Fumul ramane acolo absorbit de vinete.In rest eu ma declar supersatisfacuta si le fac chiar des. Report
September 4, 20206 yr comment_264045 asa e, eu le fac pe plata cu inductie pe balcon si mirosul nu ma afecteaza Report
October 30, 20223 yr comment_268126 aveam citeva vinete, cele de culoare inchisa dar foarte subtiri asa ca am scos de la naftalina metoda asta, le las la scurs pina miine si le fac salata de vinete Report
October 31, 20223 yr Author comment_268136 Mă bucur de succesul metodei, nici eu nu le-am mai făcut altfel de cînd am aflat de asta ? Report
December 5, 20223 yr comment_268406 Buna seara si bine v-am gasit. am incercat si eu metoda aceasta de copt vinete, au iesit super dar pe oala au ramas totusi urme.Intrebare, credeti ca ar dauna cu ceva daca pe fundul oalei am pune o folie de aluminiu? Strica cumva gustul vinetelor? Ce parere aveti?Multumesc pentru atentie! O seara placuta in continuare! Report
December 5, 20223 yr comment_268407 Bine ai venit.Cred ca se poate face o proba de curiozitate, gustul nu cred ca se schimba, nu stiu cum se comporta folia dar probabil bine, din moment ce o folosim in cuptor cind acoperim tavi poate ca functioneaza si in cazul asta. Report
December 5, 20223 yr comment_268408 Multumesc!Mi-a mai dat o tampenie prin cap, am o tigaie electrica mare, pentru pizza, oricum nu o mai folosesc, are capac, temperatura de coacere reglabila, pun niste folie si ii fac proba. Asta in weekend, acum abia am terminat salata! Report
December 6, 20223 yr comment_268410 Sa ne spui cum iese salata viitoare! Si cum e cu tigaia electrica. Eu savurez doar salatele voastre, am rezolvat problema Report
December 6, 20223 yr comment_268412 perfect, daca ai una de "sacrificat" numai pentru metoda asta è ok Report