January 26, 201016 yr comment_17201 Eataly, parca e prea putin verde in meridianul tau aperitiv - zic eu care adooor culoarea rosie. (Ba nuuuuuuu, e perfect ! ) Report
January 26, 201016 yr Author comment_17225 Mama mia. Cine m-o fi pus sa intru pe aici? ACUM MA REPROFILEZ PE TORTURI SARATE Oare pot sa ii fac 2 perechi de tztze? Arata incredibil!!! Cu prima ocazie ii fac! Am ardei copti in congi, cred ca sunt buni, nu? Foloseste-i cu incredere, scurge-i bine! Multumesc de aprecieri.Pe cat e de frumos tortul asta pe atat e de simplu, in comparatie cu ce minuni faci tu , la torturi dulci. Multumesc Sophie.Multumesc Up .Girl! Am muschiul tau in frigo , pentru maine! Asa ca ne vedem maine! Multumesc Maestro!Multumesc Mona!Va multumesc la toti de aprecieri , v-as fi servit pe toti cu un cubulet macar. Report
January 26, 201016 yr comment_17239 Ooooooo, ce-mi vad ochisorii... :shock: Ce minunatie ai facut! Parca-i o prajiturica!!!!! Da' am o nedumerire: e musai sa facem ardeii pasta? Io n-am mixer, n-am blender, n-am nica (doar tel ori razatoare......). Daca-i maruntesc (cat de marunt s-or taia), nu merge? Nu stiu cum se comporta ardeii copti daca-i dau pe razatoare, da' m-as risca la o incercare, daca-i musai sa-i fac pasta. Daca ai o presa pentru usturoi cu cuva (cucufonie ) nu foarte mica, poti inghesui ardeii copti pe-acolo. Super-reteta Am presa de usturoi, chiar ma gandeam sa-ncerc si varianta asta. Multumesc pentru pont! Report
January 27, 201016 yr comment_17321 Pentru mousse de ardei:200-250 gr ardei copti curatati si scursi bine Mai vin cu o intrebare. Ardeii i-ai cantarit cruzi, cu tot cu seminte si cotor, sau dupa ce i-ai copt si i-ai scurs/ curatat ? Intreb pentru ca ardeii mei cantaresc cruzi cam 250- 300 g bucata, si mi s-a parut ca in robotul tau sunt mai multi. Vreau sa fiu sigura ca-mi ajunge mousse-ul. Multumesc frumos pentru raspuns . Am vrut sa-l fac azi , dar nu a mers forumul si am amanat. Report
January 27, 201016 yr Author comment_17322 200 -250 de grame de ardei copti , curatati si scursi. Report
January 28, 201016 yr comment_17563 Ahhhhh, asta e o reteta fix pe unda mea estetica si gastronomica! Foarte foarte eleganta! Bravo! Report
January 30, 201016 yr comment_17904 L-am facut si eu, cum am promis. L-am pregatit inca de alaltaieri seara, am avut insa ceva probleme cu stratul de pasta de rosii, ieri cand am vrut sa-l tai am constatat ca nu se intarise decat foarte putin. Am curatat tot startul de rosii si am pus la fiert alte 200 g de pasta rosii, dar de data asta am adaugat 2 foi de gelatina, nu doar una. Am dat din nou la rece si peste cateva ore a fost OK. Mi-a placut foarte mult si gustul si aspectul. Multumesc frumos pentru reteta, Eataly, sigur o sa mai fac. Edit: In ingredientele pentru blat apar 25 ml ulei masline, dar in etapele prepararii nu apare nicaieri, si cum nu am sesizat in primul moment, am facut blatul fara ulei. A fost ok oricum, blatul a iesit moale si gustos si fara ulei. Report
February 1, 201016 yr Author comment_18229 Ma bucur ca s-a incumetat cineva sa-l faca.Ti-a iesit superb! Ai dreptate , nu l-am mentionat la etape, eu l-am pus dupa faina si parmezan.In poza se vede compozitia uleioasa.Scuzati!Imi pare rau de accidentul cu sucul de rosii, o fi fost un suc mai lichid.N-am idee.Ma bucur ca a avut succes si v-a placut. Report
February 3, 201016 yr comment_18567 Ma bucur ca s-a incumetat cineva sa-l faca.Ti-a iesit superb! Ai dreptate , nu l-am mentionat la etape, eu l-am pus dupa faina si parmezan.In poza se vede compozitia uleioasa.Scuzati!Imi pare rau de accidentul cu sucul de rosii, o fi fost un suc mai lichid.N-am idee.Ma bucur ca a avut succes si v-a placut. Multumesc frumos, intr-adevar arata foarte bine, adevarul este ca aspectul si faptul ca e cu ardei copti m-a determinat sa-l incerc. Eu am printat reteta fara poze, de asta n-am observat compozitia uleioasa. Nu-i nici o problema, blatul a fost foarte moale si bun si fara ulei. Cu pasta de rosii nu stiu ce s-a intamplat, dar am dres-o eu, nu-i bai. In orice caz, data viitoare am sa amestec pasta de rosii cu un ardei copt pasat, cred ca o sa-i modifice gustul in bine. Report
February 6, 201016 yr comment_19166 Eataly fiind vorba de ceva colorat, nu m-am putut abtine.N-am facut-o la fel fiindca nu pot, trebuie sa mai pun ceva si de la mine, asa ca am facut partea de sus cu mousse de brocoli. E foaaaaarte bun. Merci Report
February 6, 201016 yr comment_19278 Eataly fiind vorba de ceva colorat, nu m-am putut abtine.N-am facut-o la fel fiindca nu pot, trebuie sa mai pun ceva si de la mine, asa ca am facut partea de sus cu mousse de brocoli. E foaaaaarte bun. Merci Boni, mie nu-mi prea place brocoli, dar din tortul tau zau ca as manca . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/blob8.gif Ma gandeam eu cand am vazut ca ai postat aici, ca era prea putin verde in original pentru tine. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Arata grozav cu cele doua straturi de mousse diferite. Cand l-am facut ma gandisem sa inlocuiesc pasta de rosii cu pesto de busuoic, dar ideea ta e si mai buna. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif Report
February 8, 201016 yr Author comment_19583 Eataly fiind vorba de ceva colorat, nu m-am putut abtine.N-am facut-o la fel fiindca nu pot, trebuie sa mai pun ceva si de la mine, asa ca am facut partea de sus cu mousse de brocoli. E foaaaaarte bun. Merci Ce bineee arataaa!!!!Si cred ca se impaca bine ca gusturi, broccoli si ardei, nu?De culori ce sa mai spun...superbe! Report