January 26, 201016 yr comment_17297 [center][/center] Ingrediente: 200 g mix de cereale integrale (flakes de arpacas, grîu, orz...)100 g zahar brun100 g unt40 g miere20 g sirop de agave (sau miere)30 g seminte de susan30 g seminte de floarea soarelui30 g cocos feliat subtire20 g chips de banane100 g cranberries50 g stafide Ingredientele folosite au fost toate bio Puteti folosi orice fel de flakes de cerale, la fel semintele. Le puteti înlocui cu ce fel de seminte doriti, sau chiar alune, fistic sau nuci(bucati pisate mai grob). Fructele deshidratate(chips de banane si cocos), de care va plac, la fel cele uscate - în loc de cranberries si stafide, puteti adauga curmale tocate, prune uscate, caise... etc... în functie de gust. Important este sa respectati cît de cît cantitatile. [center]Amestecam cerealele cu stafide,cranberries,chips de cocos si banane.Stafidele le-am lasat întregi,cranberries i-am tocat grob. Prajim putin semintele(sau nucile, alunele, fistic... etc, )daca din astea folosim, fara niciun adaos de grasimi. Si le adaugam la amestecul de cereale. Între timp topim untul pe foc mic împreuna cu mierea si siropul de agave. Siropul de agave se foloseste ca îndulcitor.Mie-mi place ca are o aroma usor asemanatoare cu cea a siropului de artar. Adaugam zaharul si amestecam, pîna acesta se dizolva complet.Îl turnam peste cereale, amestecam. Ungem o tava cu putin unt,întindem amestecul, nivelam si dam la cuptor(150°C)timp de aproximativ 20-30 minute. Cu cît lasati mai mult în cuptor, cu atît mai mult se va carameliza si întari.Cînd scoateti tava din cuptor, nu va lasati impresionati de amestecul înca "nestabil". Dupa ce s-a racit, rasturnam tava pe o placa (fund de taiat, ceva...) si taiem dreptunghiuri. Noua ni le plac mai caramelizate si mai crontzanoase.Daca vi le plac mai moi,nu le lasati mai mult de 20 minute. [/center] Report
January 27, 201016 yr comment_17314 Trebuie sa plec in cautarea semintelor fel de fel si mi le fac si eu Report
January 27, 201016 yr comment_17344 cum gasesti cranberries-ul ? confiat ,congelat ori cum? aproape ca am scris la enervari Report
January 27, 201016 yr comment_17348 Si eu , si am vazut si sirop de agave. unde? tot la magazinul tau biologic? ca eu nici nu l-am scris pe lista de cumparaturi Report
January 27, 201016 yr comment_17349 Si eu , si am vazut si sirop de agave. unde? tot la magazinul tau biologic? ca eu nici nu l-am scris pe lista de cumparaturiBuna reteta!Eu le gasesc la magazin bio! Report
January 27, 201016 yr Author comment_17352 Trebuie sa plec in cautarea semintelor fel de fel si mi le fac si eu Adriana,poti folosi ce flakes-uri de cereale vrei.De un fel,sau amestecate Noua ne plac mult. Report
January 27, 201016 yr Author comment_17353 Si eu , si am vazut si sirop de agave. Asta folosit acum,e din Austria...dar se gaseste peste tot.Orcum,nu este neaparat nevoie de el,se poate înlocui linstit cu miere.Cui îi place scortisoara,poate pune un pic.Da o aroma buna Report
January 27, 201016 yr Author comment_17354 Si eu , si am vazut si sirop de agave. unde? tot la magazinul tau biologic? ca eu nici nu l-am scris pe lista de cumparaturiBuna reteta!Eu le gasesc la magazin bio!Da,mai nou,aici se gaseste si în supermarketuri.Tot mai multe produse bio,apar în magazine.Banuiesc ca peste tot e asa Report
January 27, 201016 yr comment_17355 Adriana,poti folosi ce flakes-uri de cereale vrei.De un fel,sau amestecate .Pai fac totul cum trebuie, prima data cel putin :roll: dar nu mai am seminte de nici un fel in casa, de aceea ziceam ca plec in cautarea lor Report
January 27, 201016 yr Author comment_17359 cum gasesti cranberries-ul ? confiat ,congelat ori cum? aproape ca am scris la enervari Nicoleta, arata cumva confiat,dar de fapt sînt uscati cranberries astia,apoi vin îmbibati într-un sirop de mere,cît sa traga ceva umiditate.Deci asa sînt astia bio.Nu stiu daca aceeasi metoda se aplica si prunelor,caiselor sau curmalelor "uscate",pentru ca au cam aceeasi textura. Gasesc si congelat,si proaspat.Chiar am vazut ieri la Globus.Doar ca mi-au atras atentia 10 Grenadillas,din cosuletul de lînga,asa ca le-am luat pe 'mnealor acasa....sa ma 'nec în ele,ca le adoooor! Report
January 27, 201016 yr comment_17369 cum gasesti cranberries-ul ? confiat ,congelat ori cum? aproape ca am scris la enervari Nicoleta, arata cumva confiat,dar de fapt sînt uscati cranberries astia,apoi vin îmbibati într-un sirop de mere,cît sa traga ceva umiditate.Deci asa sînt astia bio.Nu stiu daca aceeasi metoda se aplica si prunelor,caiselor sau curmalelor "uscate",pentru ca au cam aceeasi textura. Gasesc si congelat,si proaspat.Chiar am vazut ieri la Globus.Doar ca mi-au atras atentia 10 Grenadillas,din cosuletul de lînga,asa ca le-am luat pe 'mnealor acasa....sa ma 'nec în ele,ca le adoooor! si cautand mai aprofundat am descoperit ca sunt afinele rosii hihiihihihhihi Report
January 27, 201016 yr Author comment_17372 cum gasesti cranberries-ul ? confiat ,congelat ori cum? aproape ca am scris la enervari Nicoleta, arata cumva confiat,dar de fapt sînt uscati cranberries astia,apoi vin îmbibati într-un sirop de mere,cît sa traga ceva umiditate.Deci asa sînt astia bio.Nu stiu daca aceeasi metoda se aplica si prunelor,caiselor sau curmalelor "uscate",pentru ca au cam aceeasi textura. Gasesc si congelat,si proaspat.Chiar am vazut ieri la Globus.Doar ca mi-au atras atentia 10 Grenadillas,din cosuletul de lînga,asa ca le-am luat pe 'mnealor acasa....sa ma 'nec în ele,ca le adoooor! si cautand mai aprofundat am descoperit ca sunt afinele rosii hihiihihihhihiAdica cranberries sînt afine?Ca nu înteleg?Eu stiu ca afinele sînt mici si aproape negre cînd sînt coapte. Report
January 27, 201016 yr comment_17387 Dupa cum arata nu seamana a afine, parca aduce cu coarne, sau cum le zice http://images.google.ch/images?hl=fr&re ... a=N&tab=wi Report
January 27, 201016 yr comment_17388 offf atatea imagini si denumiri coarnele sunt - cornus mas Report
January 28, 201016 yr comment_17400 Si eu , si am vazut si sirop de agave. unde? tot la magazinul tau biologic? ca eu nici nu l-am scris pe lista de cumparaturi Da, la Iperbiobottega! Report
January 28, 201016 yr comment_17405 Cred aproape sigur ca nu sunt coarne, cred ca ori fi o varietate americana, mai mare, poate a afinelor rosii daca denumirea in latina e aceeasi, la fel ca si afinele normale pe care le stim noi si care in America sunt gigante :mrgreen: Poate stie mai bine si ne lamureste o fata de pe continentul american. In orice caz la faza asta sunt norocoasa pentru ca le-am gasit aici tot asa zis uscate si sunt foarte bune, o cutiuta cred ca mai am, o data le-am gasit la Lidl cind era o saptamina cu produse americane si al'data total intimplator in alt supermarket dar nu mai tin minte care.Azi ma duc intr-un magazin de produse biologice sa vad ce reusesc sa gasesc. Report
January 28, 201016 yr Author comment_17452 Or fi neamuri.Dar identice nu-s,asta e clar.Difera ca forma,culoare,aroma...etc,dar sigur sînt rude din familia coacazelor Report
January 28, 201016 yr comment_17600 Maya, super batoanele tale. Multumesc pentru reteta Eu o sa folosesc sirop de artar ca-s la mama lui...din cel de agave n-am vazut, ori n-am cautat eu prea tare...imposibil sa n-aiba si din ala pe aici. si cautand mai aprofundat am descoperit ca sunt afinele rosii hihiihihihhihiNici vorba sa fie afine (blueberries/bleuets...caci de redberries n-am auzit). Nu sunt nici coacaze rosii (red currants/groseilles). Sunt o specie de merisor salbatic. O traducere gen google,...adica din doi in trei (da' se intelege cat de cat), mai apropiata de realitate despre ce sunt cranberries : http://translate.joyofbaking.com/ro/pri ... print.html Report
January 28, 201016 yr Author comment_17613 Maya, super batoanele tale. Multumesc pentru reteta Eu o sa folosesc sirop de artar ca-s la mama lui...din cel de agave n-am vazut, ori n-am cautat eu prea tare...imposibil sa n-aiba si din ala pe aici. Cu placere,draga mea Si cranberries mei sînt din Canada Report
January 28, 201016 yr comment_17614 pe net daca introduci afine rosii la cautare iti da merisoare si toata descrierea , de asta m-a dus in eroare , in fine suna mai bine denumirea de cranberry ) http://www.google.ro/search?hl=it&sourc ... e&aq=f&oq= Report
January 28, 201016 yr Author comment_17622 Neamtu zice asa: ambele sînt coacaze,apartin familiei Vaccinium,numai ca merisoarele/Cranberries - Oxycoccus si afinele Myrtillus ...si cu toate ca-s din aceeasi specie ,diferenta este mare.Marime,forma,culoare,gust,proprietati nutritive...etc.Cresc diferit.Afinele în tufa mare,cranberries în tufa mica...etc..etc... Report
January 29, 201016 yr comment_17670 Am gasit de toate in magazinul de produse biologice, si siropul si semintele, mai putin cocos si banane esicate, amestecul de cereale sper sa fie bun, cica are si bucatele de ciocolata prin el, pe cutie parea ca e ok, acu sa deschid punga sa vad. Sper ca in weekend sa le produc. Report
February 1, 201016 yr comment_18255 Facute, doza dubla dar nu-mi pare rau https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_e_biggrin.gif acum se raceste, dar mi-am taiat o margine sa le gust si am mincat-o deja.Mersi sorella, revin cu poze Report