January 27, 201016 yr comment_17358 [align=center][b][size=150][color=#008000]PRAJITURA CU MAC [/color][/size][/b][/align] [align=center] Asta e o prajitura de demult....Baza mea ii spunea "Prajitura cu Furnici.V-am obisnuit deja cu prajituri masurate cu..cana,asa ca asta e reteta : 200 g mac macinat2 cani faina alba1 cana lapte2 cani zahar1 margarina4 ouazeama si coaja unei lamaicoaja de portocala1 praf de copt Eu folosesc cana de 200 ml Glazura in original : 150 g zahar3 linguri apa1 lingura cacaount cat o nuca Eu am topit 2oo g ciocolata, 75g zahar pudra,3 linguri apa. 4 galbenusuri,se freaca spumos cu zaharul.Se adauga margarina topita,calduta,laptele,faina amestecata cu praful de copt,macul,zeama si coaja de la o lamaie,coja de portocala,zahar vanilat si spuma de la cele 4 albusuri.Se toarna in tava si se coace la foc potrivit .Nu ma intrebati cat timp,ca e in functie de cuptor.Dar stati cu ochii pe ea,ca e gata destul de repede.Puneti glazura deasupra si savurati impreuna cu prietenii sau familia.Apoi mergeti si spalati-va pe dinti ! Pofta Buna ![/align] Report
January 27, 201016 yr comment_17360 Vleu si io o murnicuta de asta!!! Mai ai??? :laughing7: Io vin cu periuta de dinti! Report
January 27, 201016 yr Author comment_17363 Vleu si io o murnicuta de asta!!! Mai ai??? :laughing7: Io vin cu periuta de dinti! Mai am si dau si scobitori celor ce n-au periutze ! Report
January 28, 201016 yr comment_17443 Arata bine si eu zic ca se face repede, este o reteta usoara. Dar macul nu trebuie macinat?!?! Report
January 28, 201016 yr comment_17498 Pofta Buna ![/align] Piscotico, te invidieeezzzzzzzz (pentru mac) si te pup (pentru reteta) ...unde gasesti mac? si cat costa? (sa-i spun fratelui meu sa-mi cumpere si sa-mi trimita ca nu ma pot de pofta si la arabi nu gasesc) Arata bine si eu zic ca se face repede, este o reteta usoara. Dar macul nu trebuie macinat?!?! Giorgi, daca macini macul nu se mai vad "furnicile" Report
January 28, 201016 yr Author comment_17573 Georgi, Ai dreptate,macul e macinat.Am modificat si la reteta.Eu asa l-am cumparat. Bistreana, Mac se gaseste la supermarcket,la Real,Metro.Eu l-am cumparat de la Kaufland.200 g- 5 lei la promotie.Daca vrei,scrie-mi PM cu adresa si-ti trimit eu. PS.Daca am mancat litere,sau am pus litere,cer scuze,dar scriu cu ochelarii "de condus",ca pe cei de vedere i-am spart . :shock: :geek: Report
March 1, 201016 yr comment_23660 Eu nu te intreb cat trebuie sa stea in cuptor, dar te intreb cam la ce temperatura se coace? Macar aproximativ... pleeeeease! As vrea sa o fac si eu, dar vreau sa stiu cum reglez cuptorul... Multumesc! Sorina Report
March 1, 201016 yr Author comment_23695 Sorina, Foc mediu,as zice ca tre sa fie ceva in jur de 150-170 de grade.Daca ai cuptor cu ventilatie,nu e asa mare pericol,dar eu nu am si stau pe langa ea pana e gata.Crusta prinde un usor bronz iar miezul e pufos. Succes !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Report
March 10, 201016 yr comment_25569 piscotel , multumesc mult, foarte buna, se reface saptamana viitoare (astept copchilu' cu ceva dulce) Report
March 10, 201016 yr Author comment_25669 Te astept cu reluarea.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Report
March 12, 201016 yr comment_26237 Pisko, eu nu ma impac cu margarina, daca inlocuiesc cu unt pastrez proportia? Margarina e la pachet de 250 gr, nu? Report
March 12, 201016 yr Author comment_26281 Da Raluca e pachet de 250 g.Avand in vedere ca in unele retete autoarele spun : margarina,unt sau untura,eu cred ca se poate inlocui linistit.Cred ca o sa iasa mai fina. Report
March 12, 201016 yr comment_26285 Raluca, eu cu unt am facut-o, foloseste linistita (aici - la italika- si pachetele de unt au 250 g) Report
March 12, 201016 yr comment_26420 Ok, multam fetelor, o prestez de ziua omului, adica peste fro 2 saptamini Report
March 27, 201016 yr comment_29991 In sfirsit i-a venit rindul: I-as face o glazura de lamiie...Am facut-o cu unt si mi se pare tare fina! Multumesc de reteta! Report
March 28, 201016 yr comment_30101 Gata, si sexiunea N-am mai apucat sa fac nici o glazura, dupa mine nici nu are nevoie, e perfecta asa cum e Report
March 28, 201016 yr Author comment_30168 Faine ti-au iesit toate prajiturile.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion15.gif La multi ani sarbatoritului !https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
March 28, 201016 yr comment_30172 Pisco, matusa mea facea pentru mine "mac cu cozonac", asa ca asta este ceva ce as adora daca mi-ar iesi. Daca nu, trec pe la Raluca. Report
March 28, 201016 yr Author comment_30210 Nu se poate sa nu iasa.Dar daca vrei sa gusti,treci.Am auzit ca mai are.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif Report
March 28, 201016 yr comment_30214 E doar un zvon, le-am maritat! Nu pot sta cu dusmanul in casa, din motiv de rotunjire pronuntata! Report
July 9, 201016 yr comment_46478 Tare bine arata prajitura asta. as vrea sa incerc sa o fac si eu, dar daca nu gasesc macul deja macinat, cum fac? Cu ce il macin? Merge cu masina electrica de cafea? Sau cu masina manuala de nuci? Report
July 9, 201016 yr Author comment_46644 Tare bine arata prajitura asta. as vrea sa incerc sa o fac si eu, dar daca nu gasesc macul deja macinat, cum fac? Cu ce il macin? Merge cu masina electrica de cafea? Sau cu masina manuala de nuci? Claudia,Eu am luat mac macinat de la Kaufland.Daca nu,il macin cu o masina ca asta : Report
July 9, 201016 yr comment_46658 Tare bine arata prajitura asta. as vrea sa incerc sa o fac si eu, dar daca nu gasesc macul deja macinat, cum fac? Cu ce il macin? Merge cu masina electrica de cafea? Sau cu masina manuala de nuci? Claudia, cu masina de nuci nu faci nica. Gaurelele alea sunt mult prea mari si tot macul se scurge prin ele.Foloseste rasnita de cafea sau masina manuala de zahar, ce-a postat-o Piscotel.Daca ai mixer cu cutit, de ala vertical, merge si ala. Eu asa am macinat macul. Report
October 10, 201411 yr comment_221150 Pisco, infine am facut-o. dusa la colegi aseara, pozata la fata locului, ca uitasem total s-o trag in poza acasa.Deci foarte buna. merci.ps eu am pus macul asa cum am primit de la Rox int pungi de 200 gr, ca oricum nu am masina de tocat si a fost foarte bine PS. Eu am pus unt caci nu am veci margarina in casa, iar glazura a fost din cioco cu n pic de unt si cca 2 linguri de smantana, ca atat mai aveam Report