January 31, 201016 yr comment_18061 Salam de biscuiti Ingrediente: 450 g lapte, 1/2 kg biscuiti, 1/2 pachet de margarina sau unt , 5 linguri cu varf zahar, 2,5 linguri cu varf cacao, esenta de rom, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie, stafide inmuiate in rom, nuca de cocos, nuca ( sau alune), rahat- uneori (cand am) pun si visine din visinata, sau visine puse pt prajitura.. cred ca ar merge si cu visine din compot scurse bine..Mod de preparare: SE fierbe laptele -, se pune margarina sau untul (eu am pus si si), zaharul si se amesteca pana se topeste. Se da vasul de pe foc si se pune cacaoa se adauga esenta de rom si vanilie si coaja de lamaie si se amesteca bine, si se mai lasa sa dea 2-3 clocoteSe rup biscuitii bucati mai mari si mai mici ,se taie rahatul , se prajeste nuca si se taie bucati mai mici, se inmoaie stafidele in apa cu rom si zahar, Se amesteca biscuitii taiati cu rahatul, nuca, stafidele, nuca de cocos, Se toarna peste compozitia de biscuiti lichidul fierbinte si se ameteca bine, eu bag mana in functiune Cand sunt amestecate toate bine, se intinde pe masa fie o punga, fie folie de plastic, presarata cu nuca de cocos sau nu ... si se pune compozitie peste, ruland apoi folia in asa mod incat sa formam un gogolot sub forma de salam.Se strange bine la capete si se baga la frigider pt cateva oreMie mi-au iesit trei bucati salam..Se taie felii si se serveste cu pofta... Acesta e desertul meu preferat ... si nu exista sarbatori fara el... Report
January 31, 201016 yr comment_18194 Foarte fain cris ,cam asa il fac si eu,daca vrei un sfat off topic,nu mai poza exact deasupra aburilor,ca s-ar putea,in timp, sa-ti ''bulesti'' camera eu asa am patit si sunt siiggurra !!!!!ca de la asta se trrage mor de draci'' Report
February 3, 201016 yr comment_18599 Foarte bine arata salamul tau de biscuiti, cu de toate prin el !Mai poti adauga marsmallows micuti si colorati (daca gasesti)...sunt foarte de efect. Uite cum arata al meu (facut tot de sarbatori )... Report
February 3, 201016 yr comment_18685 Hmmm ce bunatate..eu am descoperit o metoda de a lega compozitia fara sa mai folosesc unt/margarina din motive de calorii in plus . Fierb in lapte rahatul, pana se topeste un pic rahatul si torn amestecul fierbinte peste biscuiti, stafide, cacao. imi place ca se inmoaie un pic rahatul si devine ca un jeleu. Report
February 4, 201016 yr Author comment_18795 Daneza... al meu nu e facut chiar de sarbatori (sau asa tin minte).. decorul e cu brazi si lumanari.. in fine..Salamiorul tau arata super asa colorat, pun pariu ca da piticii pe spate.. numai ca avand un sot comunist (a se intelege f traditionalist), greu il fac sa manance si paietele de ciocolata ... Anomiss.. stiu si eu reteta cu topitul rahatului.. dar acuma nah.. si asa fac praji rar.. se mai pune la socoteala untul? , macar sa simt ca am mancat... Report
February 14, 201016 yr comment_20907 Criss, am executat si eu salamul dupa reteta ta, combinata cu a danezei, dar desi nu a iesit asa aspectuos, la gust a fost super. Greseala mea a fost ca am facut toata cantitatea in doua salamuri si nu s-a rulat prea frumos. Da asta e, data viitoare va fi mai bine. http://i49.photobucket.com/albums/f267/minouletz/prajiturile%20%20mele/DSC02367.jpg Report
March 5, 201016 yr comment_24593 Foarte aspectuoasa reteta... Ma surprinde folosirea laptelui pana acum aveam impresia ca salamul de biscuiti e desertul traditional de post Report
March 5, 201016 yr comment_24595 Mai poti adauga marsmallows micuti si colorati (daca gasesti)...sunt foarte de efect Ce idee geniala !!!!!!!!!!!!!!!!! Pot fi si mai mari, si taiati, nu ? Report
March 9, 201016 yr comment_25530 Am facut si eu Sunt foarte multumita de cum a iesit, un gust perfect!Multumiri pentru reteta si explicatii! Report
March 9, 201016 yr comment_25540 Am facut si eu Sunt foarte multumita de cum a iesit, un gust perfect!Multumiri pentru reteta si explicatii! Yami! Ce ai in canceu? Tare bine arata! Report