February 3, 201016 yr comment_18573 Pentru 20-30 nem ran: Foi de nem (20-30, evident) Umplutura:600g carne de porc tocata (sau pui)300g crevete crude decorticate100g fidea de soia25g ciuperci negre uscate1 morcov2 cepe100g germeni de soia (facultativ)2 linguri sos de soia1 lingura nuoc mam (sos de peste)1 ou1 lingurita zaharsare, piper Se lasa taiteii la înmuiat în apa calda 15-20min, se taie în bucati de 2-3cm. Se rehidrateaza ciupercile în apa calduta 30min, se toaca.Ceapa se toaca, morcovul se da pe razatoarea fina, germenii de soia se oparesc cu apa clocotita, în strecuratoare.Crevetele se taie fîsii sau se toaca grosier.Se amesteca bine toate ingredientele. Într-un castron cu apa rece se înmoaie una cîte una foile de nem (nu excesiv, altfel au tendinta sa pocneasca la prajit)Fiecare foaie se scurge pe un stergar curat, apoi se pune la mijloc o lingura buna de umplutura si se rasuceste ca o sarma.Daca nu le puneti imediat la prajit, acoperiti cu un film alimentar, sa nu se usuce.Se încinge o cantitate buna de ulei într-o tigaie adînca sau o friteuza, se prajesc pateurile pe toate partile pîna devin aurii si crocante, se pun la scurs pe hîrtie absorbanta. Se servesc cu sos Nuoc-cham , foi de salata verde si frunze de menta (busuioc, coriandru, dupa gust). Se ia o frunza de salata, se pun doua frunze de menta la mijloc, deasupra pateul fierbinte, se înfasoara totul, se înmoaie în sos nuoc-cham si se crontzane. Sos Nuoc-cham :2 linguri nuoc-mam3-4 lingura apa2-3 linguri zeama de lamîie1-2 linguri zaharardei iute tocat (facultativ)1 lingura morcov ras1cm ghimbir ras (facultativ)1 catel de usturoi tocat fin (facultativ) Report
February 3, 201016 yr comment_18577 Alexandru, saru'mana Edit: ciupercile negre sunt urechi de lemn? Din acelea am, altele nu cred ca gasesc. Merge orice sos de peste? Report
February 3, 201016 yr Author comment_18595 Alexandru, saru'mana Edit: ciupercile negre sunt urechi de lemn? Din acelea am, altele nu cred ca gasesc. Merge orice sos de peste? Ciupercile, da, alea sînt. Merge orice sos de peste (nuoc-mam, nam-pla, etc) Asta e fideaua de soia : Si rezultatul final : Report
February 3, 201016 yr Author comment_18679 imbietoare nem-urile maestre. Le voi comite cu poze (printre altele) pentru 14 februarie, si cred ca am sa le prezint în forma de inimioara, ca tot cade anul nou chinezesc de sfîntul Valentin Report
February 6, 201016 yr comment_19144 Le voi comite cu poze (printre altele) pentru 14 februarie, si cred ca am sa le prezint în forma de inimioara, ca tot cade anul nou chinezesc de sfîntul Valentin Daca reusesti performanta asta, esti tare ! Cum pana mea le faci, ca nu ma duce mintea ?! Eu vreau sa le incerc azi in forma de rulouri cu rice paper si mi se par complicate ... Report
February 6, 201016 yr comment_19158 Din nefericire trebuie sa le aman pentru ca Realul nu mai are momentan foi de orez. Dar si cand gasesc..............ale mele vor fi.Abia astept pozele. Report
February 6, 201016 yr comment_19272 Foile de nem sunt tot aia cu foile de brick? Nu. Foile de nem sunt foi de orez. si cu tehnica aferenta:) http://daralyon.canalblog.com/archives/2006/03/16/1532877.html Report
February 6, 201016 yr comment_19283 Oooofff, rabdare de chinez imi trebuia ... mai bine bigudeam la sarmalute decit la coconii astia ! E prima oara cind fac spring rolls si n-am experienta in domeniu. De-aia am citit si ce era scris pe verso-ul pachetului ce-l aveam: ca foile de orez se inmoaie 15-20'' in apa calduta si apoi se pune umplutura, se ruleaza si se servesc cu sos picant. [center] pt. umplutura am folosit doar creveti, legume, fidea si bok choi (de asta mi-am amintit prea tirziu si nu apare in poza ) http://img297.imageshack.us/img297/3500/springrollsingrediente.jpg nu va spun cit m-am chinuit sa tin umplutura toata la un loc, sa rulez cit mai strins minunile astea si sa am grija sa nu le rup, ca e jaaaaleee ! http://img39.imageshack.us/img39/2600/springrolls3.jpg la prajit alta surpriza ... incepusera sa pocneasca si m-am lasat pagubasa !!! http://img502.imageshack.us/img502/2695/springrolls4.jpg[/center] p.s. sint bune, nimic de zis, dar sa-mi le faca altcineva ! Report
February 6, 201016 yr comment_19289 Poate ma alearga Alexandru pe aici, dar mie imi plac neprajite Report
February 6, 201016 yr comment_19292 Dana, cred ca trebuie taiat julienne fiiiiiiin, sau razaluite legumele, ( eventual si trase o tzara in tigaie )si crevetii taiati si ei,si atunci e mai maleabila si cooperanta umplutura oricum bravaaaaaa Report
February 6, 201016 yr comment_19300 Poate ma alearga Alexandru pe aici, dar mie imi plac neprajite Raluca, cred ca o punem de un jogging in 3 , ca si mie mi-au placut neprajite. Report
February 6, 201016 yr comment_19306 Dana, cred ca trebuie taiat julienne fiiiiiiin, sau razaluite legumele, ( eventual si trase o tzara in tigaie )si crevetii taiati si ei,si atunci e mai maleabila si cooperanta umplutura oricum bravaaaaaa Stella, inainte de a le face, urmarisem clipul asta si vazusem ca legumele se pun crude si nici prea fine nu erau taiate. [center]http://www.youtube.com/watch?v=Uu1DgkDIdMc[/center] Oricum am retinut ideea pt. cind o fi sa ma incumet sa le mai prepar. Report
February 6, 201016 yr comment_19332 Poate ma alearga Alexandru pe aici, dar mie imi plac neprajite Raluca, cred ca o punem de un jogging in 3 , ca si mie mi-au placut neprajite. Nu prea sint fit sa alerg, asa ca propun sa ma impiedic, imi iau una dupa ceafa si gata alergi numai tu dar de mincat, tot neprajite imi plac... Report
February 7, 201016 yr Author comment_19376 ...la prajit alta surpriza ... incepusera sa pocneasca si m-am lasat pagubasa !!! ... ...Într-un castron cu apa rece se înmoaie una cîte una foile de nem (nu excesiv, altfel au tendinta sa pocneasca la prajit)... Am scris fraza asta avînd în memorie prima mea tentativa (soldata cu un esec) de a face nems.Tentatia normala cînd vezi foile asa tzepene e sa le înmoi zdravan. Evident, o greseala.O data ce exersezi tehnica în asa fel încît foile sa devina suple fara sa se îmbibe ca o sugativa, restul e floare la ureche.Sînt dezolat pentru necazul tau uptown, dar mai încearca, te asigur ca merita Si oricum, felicitari pentru curajul cu care te-ai lansat. Report
February 9, 201016 yr comment_19932 Pozele mele sint mai vechi, nu mai stiu sa zic de cind, dar au ceva ani. Mie nu mi se par greu de facut, deloc chiar, insa, cum spuneam, imi plac neprajite. Umplutura folosita de mine e doar din legume si creveti, calite la foc mare. De hidratat foaia o fac in apa fierbinte, pentru 2 secunde. Dupa care intind foile pe un prosop de bucatarie, pina se zvinta si devin sticky, cind le umplu si le rulez. Prima oara cind le-am facut le-am prajit, dar fiind rezonabil de uscate, nu au sarit la prajit si nici nu s-au desfacut. Insa mult mai mult le apreciez neprajite, asa ca bag skip la prajit. Petele de pe prosop sint de la apa pentru hidratare, asta ca sa evitam discutiile Am sa incerc cind voi mai gasi foi sa fac si umplutura ta,Alexandru, ca am mincat cindva si cu carne si mi-au placut. Sper ca nu te superi ca am pus pozele Report
February 9, 201016 yr comment_19941 Eu cred ca le-am facut o singura data dar foile de orez numai le-am pus in apa si le-am scos imediat, umplut si rulat.Si in felul asta n-am avut probleme la prajit. Report
February 9, 201016 yr comment_19979 Merci tuturor pt. explicatii. Dupa ce-mi revin din trauma de simbata, cind nu stiam ce sa pescuiesc mai repede din ulei: crevetii sau legumele , o sa le mai dau o sansa nem-urilor prajite. Report
February 17, 201016 yr Author comment_21457 Iata si pozele. Ingrediente: Umplutura: Foaia: Umplutura: Umplutura: Cha gio: La tigaie: Pe masa: Bon Apetit! (e un pic de munca, dar nu se compara cu porcariile din comert) Report
February 20, 201016 yr comment_21913 Iata si pozele. Bon Apetit! (e un pic de munca, dar nu se compara cu porcariile din comert) Convingatoare poze si apetisante cha-gio ai facut ! Ca sa nu mai muncesc atita la ele, nu trimiti si la pachet, ca ajutoare din strainatate ? Vad ca ai o dexteritateeee ... Report
February 20, 201016 yr comment_21929 Acu vreun an mi-am cumparat si eu foi de orez in speranta ca voi face pachetele de primavara...deocamdata am ramas doar cu sperantahttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif, dar cu indicatiile voastre ma pun pe treaba, ca tare urat se uita pachetul cu foi de orez la mine, de fiecare data cand deschid usa la camara https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/help.gif Report