Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drob de pui

Featured Replies

Am avut maruntaie de pui: ficat, pipote si inimi, si cum mai greu sa ii conving pe cei dragi sa le manance ca atare, le-am "aranjat" sub o forma care sa le fie pe plac. Sub forma de drob mai exact. Sa vedem cum:

post-6-12656494364_thumb.jpg

Ingrediente:

1/2 kg inimi si pipote de pui, 1/2 kg ficat de pui, 250 gr bacon, 2 cepe albe medii, o lingura de unt, o mana de orez, 3 oua, sare, piper, o legatura de marar, una de patrunjel

Cum l-am facut:

1. Am pus la fiert inimile cu pipotele

2. Cand au foat aproape gata, am pus la fiert si orezul spalat

3. Am tocat ceapa si am calit-o in unt

post-6-126564932269_thumb.jpg

4. Am dat de doua ori organele de pui fierte prin masina de tocat folosind sita fina

post-6-126564933326_thumb.jpg

5. Am dat prin masina si ficatul crud si ceapa, orezul (ca sa iasa mai fin)

6. Am amestecat cu orezul, ceapa, verdeata tocata marunt, sare, piper

post-6-126564934068_thumb.jpg

7. Am adaugat ouale si am amestecat bine

post-6-126564935062_thumb.jpg

8. Am captusit un vas termorezistent cu bacon, am turnat compozitia in el

post-6-126564940745_thumb.jpg

post-6-126564941623_thumb.jpg

9. Am acoperit cu baconul ramas

10. Am dat la cuptor la 200 de grade pentru 20 de minute, apoi la 180 de grade pentru inca 30 de minute

11. Pofta buna!

post-6-126564942344_thumb.jpg

[color=#800080]Bunny,si eu fac drob de pui(mai ales ca nu mananc miel) dar al tau arata spectaculos !

N-am incercat cu orez sau bacon,dar o sa incerc data viitoare. :pupic:

Raluca,ai grija ce-ti doresti :( [/color]

• Author

Mai sa fie... si mi-e o foame de-as minca si bataie :(!

Hai la mama, ca te rezolva :pupic: Si cu drob, si cu bataie :)

Bunny,

Ce bine arata cu baconu ala prajit deasupra...

Miroase a Pasti.....

Pisco, sarumana... La noi inca miroase (si rau de tot) a iarna, parca nu se mai termina :)

[color=#800080]Bunny,si eu fac drob de pui(mai ales ca nu mananc miel) dar al tau arata spectaculos !

N-am incercat cu orez sau bacon,dar o sa incerc data viitoare. :)

Raluca,ai grija ce-ti doresti :( [/color]

Mona, iti multumesc frumos! Baconul il mai "imbraca" un pic si ii da o aroma aparte :( Pofta buna!

• Author

Ma asteptam sa vad ceva cu piept de pui dar vad ca e un drob foarte interesant, sunt curioasa sa il compar cu gustul drobului de miel asa ca o sa-l incerc. :floare:

Adriana, seamana destul de mult cu drobul de miel, numai ca e mai fin (fata de cel facut de mama), pentru ca eu le-am maruntit cat de mult s-a putut, ca asa e cererea. Sa imi spui cum ti s-a parut :scratch:

Si eu obisnuiesc sa fac,putin altfel, dar are mult succes la o parte din membrii familiei ! Lui fi-meu ii pun aproape mereu cind ii trimit pachet !Bun-bun!... :blush: ca merge...
  • Author

Si eu obisnuiesc sa fac,putin altfel, dar are mult succes la o parte din membrii familiei ! Lui fi-meu ii pun aproape mereu cind ii trimit pachet !Bun-bun!... :pupic: ca merge...

Vrabiuto, te astept si cu varianta ta :lol: Mai ales ca e facuta cu atata dragoste si dor de mama :hug:

Ei uite ca drob cu maruntaie de pui inca nu am facut si ma incanta

camasa de bacon :drool:

Bunny,merci pentru reteta :pupic:

Ei uite ca drob cu maruntaie de pui inca nu am facut si [b]ma incanta

camasa de bacon[/b] :pupic:

drob numai cu maruntaie de pui fac pentru ca nu mancam miel,dar cum zice si Carmen,ma incanta "camasa de bacon".

Bine arata!

• Author

drob numai cu maruntaie de pui fac pentru ca nu mancam miel,dar cum zice si Carmen,ma incanta "camasa de bacon".

Bine arata!

Mimi, ce frumos si mare ti-a crescut baiatul! Ma bucur tare mult ca ai venit pe aici :notworthy:

Daca n-o fi cu banat, viu si io aici cu reteta mea de Drob de piu-piu :occasion15:

Am cumparat o caserola cu ficat si una cu inimi:

post-46-126687468411_thumb.jpg

Am macelarit carnurile (cubulete), am pus totul intr-un castron maricel in care am mai adaugat cativa morcovi rasi si ceva albitura rasa (patrunjel, pastarnac si telina):

post-46-126687472953_thumb.jpg

Am calit cateva cepe (parca 2, dar erau barosane) si dupa ce s-au racit:

post-46-126687479689_thumb.jpg

le-am pus in castron, apoi am adaugat verdeata proaspata tocata, 4 galbenusuri, sare, piper, nucsoara, cimbru, tarhon si busuioc:

post-46-126687487754_thumb.jpg

Albusurile le-am batut spuma si le-am pus peste compozitia de mai sus apoi am amestecat totul:

post-46-126687530128_thumb.jpg

Dupa ce-am omogenizat bine si albusul, am pus pesmet:

post-46-126687539607_thumb.jpg

Am pus totul in tava si am copt timp de o ora si jumatate, la 175 de grade. N-am poze intermediare bag seama ca mi-s mai senila decat credeam si am uitat sa mai pozez :biggrin: Cand se raceste, se feliaza foarte frumos si poate fi servit drept aperitiv:

post-46-126687562557_thumb.jpg

Drobul se poate servi si cald (desi trebuie ceva atentie la taiere), alaturi de-un piure si harbuz murat (cine are!) :floare:

• Author

Foxyy, sarumana si pentru reteta ta! E o idee super sa pui si morcovei si albusurile batute - stiu de la bunica mea ca iese mult mai aerat si mai pufos. La mine nu prea mai e timp de astfel de fineturi - cel putin acum.

Inca o data, multumim :pupic: !

Foxyy, sarumana si pentru reteta ta! E o idee super sa pui si morcovei si albusurile batute - stiu de la bunica mea ca iese mult mai aerat si mai pufos. La mine nu prea mai e timp de astfel de fineturi - cel putin acum.

Inca o data, multumim :pupic: !

Bunny, sa stii ca-i mai aerat drobul facut cu albusuri - de asta am si pus asa multe oua! Cand este pus la copt, creste, dar nu exagerat! Daca-s mai multe oua, e mai pufos, normal. Noua ne place mult cighirul facut cu legume. In general pun cam o parte carne, o parte ceapa calita si o parte legume rase. Condimentele si verdeturile sunt dupa gust. :P

Multumesc pentru primire! :)