Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cum sa...?

Featured Replies

Deschid topicul aici ca nu stiu unde in alta parte si o rog pe Maya, Ralu, Adriana sau care e prin zona sa-l mute unde s-ar potrivi cu harta forumului :-* .

Deci: cum scot urmele de lipici de pe niste oglinzi? Urmele sunt de la ceva patratele lipicioase care cred ca au folosit la protejarea oglinzilor la transport. Am incercat cu apa si sapun, solutie de geamuri, am racait cu o carpa si tot au mai ramas. Nu as atenta cu cutitul la ele dar nici nu stiu ce sa mai incerc :headbang: si am 4 oglinzi maricele cu cate 6 urme pe fiecare :-* .

Deschid topicul aici ca nu stiu unde in alta parte si o rog pe Maya, Ralu, Adriana sau care e prin zona sa-l mute unde s-ar potrivi cu harta forumului :-* .

Deci: cum scot urmele de lipici de pe niste oglinzi? Urmele sunt de la ceva patratele lipicioase care cred ca au folosit la protejarea oglinzilor la transport. Am incercat cu apa si sapun, solutie de geamuri, am racait cu o carpa si tot au mai ramas. Nu as atenta cu cutitul la ele dar nici nu stiu ce sa mai incerc :headbang: si am 4 oglinzi maricele cu cate 6 urme pe fiecare :-* .

putin lapte dulce (fiert sau nu, rece sau nu) pus pe un disc de demachiat, un burete curat sau vata

eu asa curat sticle borcane de lipiciul ramas de la etichiete

sper sa functioneze si la tine

• Author
Wooow, nici nu visam la asa ceva. Merci tare mult :headbang:
  • Author
O sa incerc si cu alcool mai rasarit...sa vad de unde iau, ca solutia de geamuri cica e cu alcool :laughing7:
O sa incerc si cu alcool mai rasarit...sa vad de unde iau, ca solutia de geamuri cica e cu alcool :laughing7:

Eh, solutiile alea de geamuri sunt varza, alcoolul e mai mult pe langa ele decat in ele :-* . Da vezi daca ai prin casa ceva votca, cred ca functioneaza bine...ar trebui sa incerci si cu otet, s-ar putea sa functioneze :toothy9;

Hana, te referi la alcool tehnic, nu? ca ala medicinal a ajuns vax albina made in china...

Ar trebui sa mearga si cu alcool medicial, da nu stiu cum e cu el ca n-am mai luat de un car de ani. Are mama o prietena care-i aduca din cand in cand cate-un litru de alcool alimentar de 90 grade si stiu ca ala merge :D

• Author

Vodka numai ce am dat-o cadou acu vreo 2 saptamani si in casa nu mai am decat whiskey si ceva rom :D (Cum suna !?! :-* )

Dar o sa iau pe rand metodele ca pete am destule :toothy9; , merci

Deschid topicul aici ca nu stiu unde in alta parte si o rog pe Maya, Ralu, Adriana sau care e prin zona sa-l mute unde s-ar potrivi cu harta forumului :D .

Deci: cum scot urmele de lipici de pe niste oglinzi? Urmele sunt de la ceva patratele lipicioase care cred ca au folosit la protejarea oglinzilor la transport. Am incercat cu apa si sapun, solutie de geamuri, am racait cu o carpa si tot au mai ramas. Nu as atenta cu cutitul la ele dar nici nu stiu ce sa mai incerc :toothy9; si am 4 oglinzi maricele cu cate 6 urme pe fiecare :-* .

Snej, si eu am avut aceeasi problema pe geamurile termopan, am incercat tot felul de solutii, pana ce am intrebat pe cei ce le montasera. CIF pasta se pune peste eticheta umezita bine, lasi putin apoi freci usor cu un burete. daca e nevoie repeti. Nu au ramas urme , nu s-a zgaraiat geamul. Incearca si asa, poate reusesti.

• Author

Deci: cum scot urmele de lipici de pe niste oglinzi? Urmele sunt de la ceva patratele lipicioase care cred ca au folosit la protejarea oglinzilor la transport. Am incercat cu apa si sapun, solutie de geamuri, am racait cu o carpa si tot au mai ramas. Nu as atenta cu cutitul la ele dar nici nu stiu ce sa mai incerc :toothy9; si am 4 oglinzi maricele cu cate 6 urme pe fiecare :D .

Snej, si eu am avut aceeasi problema pe geamurile termopan, am incercat tot felul de solutii, pana ce am intrebat pe cei ce le montasera. CIF pasta se pune peste eticheta umezita bine, lasi putin apoi freci usor cu un burete. daca e nevoie repeti. Nu au ramas urme , nu s-a zgaraiat geamul. Incearca si asa, poate reusesti.

Petele sunt pe oglinzile de la dulap si au dat ei jos etichetele cand au montat. Acum nu sunt decat petele. Incerc si asta :D

M-am exprimat gresit, pe acele urme ramase trebuie sa pui cif-ul si sa-l lasi sa actioneze. Eu am avut doua tipuri de urme unele pe care fusese lipita o hartiuta cu dimensiuni si alte urme patrate negre, cauciucate parca, astea mi-au dat de furca mai tare dar am pus de mai multe ori si s-au dus si alea. Si eu, :toothy9; .
Snej ai curatat oglinzile? Eu am avui inspirata idee intr-un an sa imi fac un brad luminos in fereastra lipind o instalatie de pom cu scoci =)) Poti sa iti imaginezi cum a aratat geamul meu dupa Boboteaza? :tongue3: Imi venea sa imi trag palme. Am incercat cu cif, cu detregent, cu carpa uda... Pana la urma 2 sticlute de acetona au rezolvat problema =)) Si mi-am luat ventuze pentru anul urmator =)) :lol: :happy2: