December 24, 201213 yr comment_176830 [center]un fileu de porc, cu soric si asezonat din belsug cu sare si piper aromat cu lamiie, semneaza azi condica de prezenta la fripturica ce-a intrat deja de Craciun in traditia casei [/center] Nu e cinstit, taman cand am facut eu friptura de curcan, tu faci de porc si-mi faci pofta!!!!! Cand o sa vad si poza trebuie sa fug sa n-o vada omul ca il apuca cheful de sorici copt! Report
December 24, 201213 yr comment_176848 Nu e cinstit, taman cand am facut eu friptura de curcan, tu faci de porc si-mi faci pofta!!!!! Cand o sa vad si poza trebuie sa fug sa n-o vada omul ca il apuca cheful de sorici copt! cafeluto, pune si tu friptura de curcan la vedere, si-o sa fim chit ! pofta mare si petrecere frumoasa de Craciun ! p.s. nu-ti mai spun de tipurile de somon - gravelaks, afumat si proaspat din frigi, ca ma aresteaza moftanescu pt. detinerea unor marfuri de contrabanda Report
December 24, 201213 yr comment_176851 Nu-mi spune ca ma lasa corazonul! Stii ca sunt moarta dupa bunurile de contrabanda! Report
December 24, 201213 yr comment_176911 [center]atunci spun: asta a fost si nu mai e ! http://img37.imageshack.us/img37/9660/0fripturica2.jpg am servit prifturica linga o garnitura de dulceata de ceapa (inspirata dupa reteta Mayei ) si un piure de cartofi, o combinatie pur si simplu delicioasa http://img42.imageshack.us/img42/8550/0fripturica3.jpg cafeluto, acum poti sa arunci cu copane de curcan dupa mine, ca nu ma supar ! [/center] Report
December 16, 201312 yr comment_209904 [center]ca sa impac si capra si varza la masa de sarbatori, am facut inainte de Craciun friptura de porc cu soricel carnea de porc (2 kg) am masat-o pe ambele parti cu un amestec de 2 Lg sare grunjoasa + 1/2 lg piper proaspat macinat si am dat-o acoperita cu o folie la frigi pt. 48 h dupa 2 zile de stat la frigi am scurs zeama lasata de carne, am scuturat surplusul de sare si am urmat aceeasi pasi de preparare ca la friptura din 2010 am servit-o linga o garnitura simpla de cartofi fierti si dulceata de merisoare - sa aveti pofta de Craciun ! [/center] Report
December 16, 201312 yr Author comment_209909 [center]ca sa impac si capra si varza la masa de sarbatori, am facut inainte de Craciun friptura de porc cu soricel am servit-o linga o garnitura simpla de cartofi fierti si dulceata de merisoare - sa aveti pofta de Craciun! [/center]Nu stiu ce sa zic de Craciun, dar acum as savura-o cu asa o poftaaaaaaaaa....... de n-ai tu idee! Arata superb. Report
December 20, 201312 yr comment_210182 [center]ca sa impac si capra si varza la masa de sarbatori, am facut inainte de Craciun friptura de porc cu soricel am servit-o linga o garnitura simpla de cartofi fierti si dulceata de merisoare - sa aveti pofta de Craciun! [/center]Nu stiu ce sa zic de Craciun, dar acum as savura-o cu asa o poftaaaaaaaaa....... de n-ai tu idee! Arata superb. ma bucur ca ti-am deschis apetitul, dar zi-mi ca faci friptura asta de Craciun ! numai eu sa ma ingras dupa reteta ta ? Report
December 20, 201312 yr Author comment_210183 [center]ca sa impac si capra si varza la masa de sarbatori, am facut inainte de Craciun friptura de porc cu soricel am servit-o linga o garnitura simpla de cartofi fierti si dulceata de merisoare - sa aveti pofta de Craciun! [/center]Nu stiu ce sa zic de Craciun, dar acum as savura-o cu asa o poftaaaaaaaaa....... de n-ai tu idee! Arata superb. ma bucur ca ti-am deschis apetitul, dar zi-mi ca faci friptura asta de Craciun ! numai eu sa ma ingras dupa reteta ta ? Nu-ti zic! Jupanu' zice sa ne curcanim..... Io inca n-am facut lista. Nici meniul, nici lista de cumparaturi.... Ramane de vazut ce-o sa fie, pana la urma! Report
December 20, 201312 yr comment_210188 ma bucur ca ti-am deschis apetitul, dar zi-mi ca faci friptura asta de Craciun ! numai eu sa ma ingras dupa reteta ta ? Nu-ti zic! Jupanu' zice sa ne curcanim..... Io inca n-am facut lista. Nici meniul, nici lista de cumparaturi.... Ramane de vazut ce-o sa fie, pana la urma! americanilor ! atunci spor la cumparaturi si sa aveti pofta mare la orice bucate veti pune pe masa de sarbatori ! Report
December 20, 201312 yr Author comment_210207 americanilor ! atunci spor la cumparaturi si sa aveti pofta mare la orice bucate veti pune pe masa de sarbatori ! Corect s-ar zice ca tinem la silueta.... Saru' mana pentru urari! La fel si voua! Sarbatori fericite si imbelsugate! Report
December 20, 201312 yr comment_210221 i-am pus gînd rău acestei fripturi drept pentru care am luat ditai bucățoiul de 3.5 kg de spată, măcelarul mi-a scos osul și mi-a desfăcut-o, rezultatul fiind juma' de metru pătrat de carne cu șoric, inaltă cam de o palmă. fiind așa de mare, momentan sunt in dilemă dacă să o tai și să fac 2 fripturi "nemțești" sau să o rulez și să fac o mega porchetta Report
December 20, 201312 yr comment_210225 fa o mini porchetta si o mini nemteasca Eu ma gandeam ca am sa fac o rulada dupa regulile fripturii "nemtesti", adica frecata rulada cu sare, piper si ceva condimente, lasata la rece cateva ore si apoi bagata la cuptor. Report
December 20, 201312 yr comment_210226 aura, așa mă gîndeam și eu dar dacă o tai, nu o mai pot rula Report
December 20, 201312 yr comment_210228 la umpluturi am o trilemă umplutura classică de porchetta cu ceapă prăjită, ficăței, salvie, rozmarin, oregano, ori un fusion cu mere și nuci ori ceapă prăjită și mix de ciuperci. Report
December 20, 201312 yr comment_210234 toate variantele suna bine...greu sa alegi, te inteleg...Personal, as alege cea cu mere si nuci. Report
December 20, 201312 yr comment_210240 am tăiat-o, deci una din bucăți sigur va ajunge în rețeta asta Report
December 20, 201312 yr comment_210242 americanilor ! atunci spor la cumparaturi si sa aveti pofta mare la orice bucate veti pune pe masa de sarbatori ! Corect s-ar zice ca tinem la silueta.... Saru' mana pentru urari! La fel si voua! Sarbatori fericite si imbelsugate! Foxulina, daca e un curcan obez, cam de la 5 kile in sus, o sa regreti ca n-ai facut friptura de porc cu soricel. multumesc si eu pt. urari. Report
December 20, 201312 yr comment_210243 la umpluturi am o trilemă umplutura classică de porchetta cu ceapă prăjită, ficăței, salvie, rozmarin, oregano, ori un fusion cu mere și nuci ori ceapă prăjită și mix de ciuperci. Dex, la prima si a doua umplutura eu as scapa si o lingurita de allspice. ai grija sa legi bine rulada (un pic mai strinsa), ca altfel iese desirabila cind e gata si vrei sa o tai. succes si pofta mare ! Report
December 25, 201312 yr comment_210402 friptura nemțească e gata, legumele le sării, o servesc cu salate variate. am pus-o cu șoricul în jos și s-a lipit de tavă, dar am rezolvat problema prin grefare ulterioară și funcția grill a cuptorului Report
December 26, 201312 yr comment_210426 revin cu sexiunea. pînă la urmă am renunțat la garnituri și am servit friptura cu "mostarda frutta mista", o revelație neașteptat de plăcută. partea lichidă are gust pronunțat de muștar iar fructele sunt chiar iuți. un deliciu. azi am făcut sandwich-uri cu carnea rece. PS foxxy să trăiești o mie de ani că bună idee mai avuși Report
December 27, 201312 yr Author comment_210487 revin cu sexiunea. pînă la urmă am renunțat la garnituri și am servit friptura cu "mostarda frutta mista", o revelație neașteptat de plăcută. partea lichidă are gust pronunțat de muștar iar fructele sunt chiar iuți. un deliciu. azi am făcut sandwich-uri cu carnea rece.PS foxxy să trăiești o mie de ani că bună idee mai avușiSi voi pe langa mine! Sa va fie de bine! Report
December 28, 201312 yr comment_210504 am facut si eu o mica recapitulare pentru Revelion - a fost fff buna!la sectiune nu am mai apucat sa fac poze ) Report
December 28, 201312 yr comment_210530 am facut si eu o mica recapitulare pentru Revelion - a fost fff buna!la sectiune nu am mai apucat sa fac poze ) Mai CAMI mai am o ploaie in gura......bravissimo Report
January 12, 201412 yr comment_211432 Mersi mare si de la mine Foxxy si Dana pentru tipsuri. :floare: Dar si mai mare de la sotul super-multumit.Nici eu nu l-am facut de Craciun,ci ieri ,exclusiv pentru sot,ca eu nu ma impac cu grasimile,oricat de apetisant ar arata. Eu am mancat cartofii,ciupercile si strugurii la cuptor,care ne-au servit drept garnitura. Ideea cu ghemotocul de folie n-am stiut-o ,dar am retinut-o si pentru viitor,Dana,precum si sosul din ardei(de la alt topic,cred) in care am adaugat smantana pentru gatit si-asa l-am mai 'amagit' un pic pe musiu,care a zis ca-i foarte bun(desi la-nceput privea cu ochi sceptic la caserola),fara sa stie ca n-avea nici grasime,nici faina,nici ou. Report