February 28, 201016 yr comment_23585 Am facut in Kenwood aluatul fraged din: [u]500 gr faina 200 gr zahar 15 gr praf de copt 2 oua 1 lingura de coaja de portocala rasa 190 gr unt la temperatura camerei[/u]Am amestecat pina ce s-a facut aluatul si apoi am facut bila de aluatPe care l-am intins si pus in tavaApoi am intins marmeladaIar deasupra am inchis tarta cu alta bucata de aluat intins pe care l-am gaurit ca sa nu se umfleAm copt-o la 180°C pentru circa 45 de minuteSi gata de a fi gustata Report
February 28, 201016 yr comment_23587 Am facut in Kenwood aluatul fragedSi gata de a fi gustata Yumii!!! Bun, bun! A mai ramas o bucatica si pentru pofticiosi? Report
September 24, 201015 yr comment_57618 Am facut reteta asta din jumatate de cantitati. Si bine am facut!!! Al`fel... Nu mai fac niciodata! E prea buna!!! Am mancat-o toata! Multumesc pentru retetele delicioase, Adriana! si te rog sa ma ierti ca nu am salvat macar o poza cu bunatatea de tarta! Report
September 24, 201015 yr Author comment_57639 Pofticioaso Puteai s-o faci toata, o bagai bucati la congelator si cind aveai o pofta iti scoteai o bucata si mincai Report
September 24, 201015 yr comment_57657 Tu nu ma stii... mai ales in conditiile actuale, as fi in stare s-o mananc si congelata! Report
September 24, 201015 yr comment_57662 Tu nu ma stii... mai ales in conditiile actuale, as fi in stare s-o mananc si congelata!Stres sau BB? Report
September 24, 201015 yr comment_57686 Adriana, oare ar merge sa o fac cu prune proaspete? Mi-e pofta de o tarta de genul asta cu prune. Report
September 25, 201015 yr Author comment_57723 Cred ca da, doar sa pui sub prune un strat fin de pesmet sau biscuiti macinati ca sa absoarba umiditatea pe care o lasa prunele proaspete la copt, sau sa coci un pic stratul de dedesubt gol. Report
September 25, 201015 yr comment_57728 [center]Eu fac aluatul la fel.Il impart in doua.Pun marmelada sau gem.Si mai pun samburi de nuca tocati grob.A doua foaie o fac suluri si din ea construiesc un grilaj.Fiind o variatiune pe aceeasi tema,pun si eu o poza.Adriana marmelada e o specialitate de contrabanda.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/cool.gif Ferice de tine ca ai asa ceva.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif [/center] Report
September 25, 201015 yr Author comment_57730 A ta e ca o crostata Am o multime de marfa de contrabanda din anii in care aveam sau primeam fructe gratis si nu reusesc sa le "elimin".Am refacut-o acum, am reusit sa consum un borcan mare de marmelada de prune din 2002 si unul de pepene galben din 2001 Report
September 25, 201015 yr comment_57746 Cred ca da, doar sa pui sub prune un strat fin de pesmet sau biscuiti macinati ca sa absoarba umiditatea pe care o lasa prunele proaspete la copt, sau sa coci un pic stratul de dedesubt gol. A iesit racoroasa, desi aici a plouat toata ziua, se potriveste de minune si miroase bine. Am avut prune marisoare care erau cam acre. Le-am tras intai cu zaharul in tigaie pana s-au inmuiat. Am intins foaia, pus un strat de gris si apoi prunele. A iesit buna, nu dulce, acrisoara si racoritoare, cum ziceam. MIe imi place fie rece rece, dupa ce o tin la frigider o zi sau incalzita la micro cu inghetata. Merci, Adriana! Report
September 25, 201015 yr comment_57750 A ta e ca o crostata https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif E intradevar o deosebire.Aluatul meu nu are praf de copt.Acuma ,cand am cautat prinstrafundurile istoriei mele culinare am vazut.E- Aluatul nisipos.La voi se spune- Pasta Frola.E cam la fel.Uite reteta mea : 500 g faina200 g zahar3-4 oua250 g unt Daca ouale sunt mici pun 4,sau pun si putina apa. Report
September 25, 201015 yr Author comment_57756 Armina, s-a copt foarte bine, ma bucur ca ti-a placut.Da, Pisco, e o frolla cu praf de copt. La crostata merge fara praf de copt dar la o tarta ca asta, cu aluat deasupra si dedesubt mie imi place mai mult asa pentru ca e mai pufoasa.Eu am gustat-o la cafelutaAm congelat o bucata, de curiozitate, ca sa vad cum se comporta. Report
September 26, 201015 yr comment_57772 ]Am congelat o bucata, de curiozitate, ca sa vad cum se comporta. Bine ai facut.Sa ne spui si noua cum se comporta. Report