Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Macrou marinat

Featured Replies

post-139-126780305923_thumb.jpg

De foarte mult timp caut o reteta de macrou marinat,fara conservanti si alte cele si a carei produs final sa aiba gustul si textura celui din comert.

Am primit aceasta reteta de la vecina mea,am probat-o si am fost multumita de rezultat.

Avem nevoie de:

-macrou

-otet

-ulei

-sare

-facultativ-ceapa,morcov,masline,boabe de mustar,piper,etc.

Pestele se curata,se spala si se taie in bucatele de 1-2cm.

Se aseaza intr-un vas incapator un rand de peste,se pune sare din abundenta peste,iar peste,sare,pana se termina pestele.

post-139-126780299902_thumb.jpg

post-139-126780298237_thumb.jpg

Se acopera vasul si se da la frigider 24 de ore.

Dupa cele 24 de ore,se spala pestele de sare si se pune la scurs.

Dupa ce s-a scurs bine de apa,se aseaza iar in vas,turnandu-se peste peste otet,cat sa-l cuprinda.

post-139-126780295608_thumb.jpg

Acum se poate pune alaturi de peste si ceapa taiata pestisori,felii de morcov,condimente.

post-139-126780302416_thumb.jpg

Se acopera vasul si se da iar la frigider pentru 24 ore.

Dupa aceste 24 de ore,se scurge otetul si se toarna ulei,cat sa cuprinda pestele si se da la rece pentru inca 24 ore.

Dupa aceste ultime ore,pestele este gata de servire.

post-139-126780303651_thumb.jpg

Asa pregatit se consuma si se pastreaza o saptamana.

Eu nu am incercat,pentru ca de fiecare data cand am facut s-a consumat repede,dar vecina mi-a spus ca pus in borcane cu uleiul incins deasupra si sterilizand borcanele 15 min la BM,tine cateva luni.

• 2 weeks later...
Mimi, tare bun trebuie sa fie, maine cumpar pestele si cand va fi gata il postez...o intrebare: spui sare di abundenta si se vede si din forografie, dar nu este foarte sarat?
  • Author

Mimi, tare bun trebuie sa fie, maine cumpar pestele si cand va fi gata il postez...o intrebare: spui sare di abundenta si se vede si din forografie, dar nu este foarte sarat?

Kira,sa stii ca si eu am fost mirata cand l-am facut prima data,pentru ca nu iese sarat deloc,pestele isi ia cata sare are nevoie.

bine, atunci pun sare cum e la tine in fotografie; azi am avut ceva neprevazut si nu am mai ajuns la piata, asa ca o sa-l cumpar joi...abia astept sa-l fac!

Mimi, azi de dimineata a fost gata si pestele meu. Foarte gustos, multumesc de reteta!

post-613-126929614234_thumb.jpg

• Author

Mimi, azi de dimineata a fost gata si pestele meu. Foarte gustos, multumesc de reteta!

post-613-126929614234_thumb.jpg

Cu mare placere,Kira!

Ma bucur ca ti-a placut!

Si noi am facut de florii o salata cu acest macrou marinat astfel.Macroul marinat,morcov ras pe razatoarea mare,ceapa,masline,ulei de masline,zeama de lamaie si otet,1 lingurita de zahar,piper,o conserva de ton maruntit in ulei,lasat la macerat totul intr-un borcan inchis cu filet ermetic la frigider 2 zile.....

post-405-126985484679_thumb.jpg

Inca 2 poze cu salata

post-405-126985534155_thumb.jpg

post-405-126985533485_thumb.jpg

Sunt atat de zabzauca,incat nici nu ti-am multumit de reteta Mimi draga,oricum e opera lui mami meu'..

• Author

Inca 2 poze cu salata

Sunt atat de zabzauca,incat nici nu ti-am multumit de reteta Mimi draga,oricum e opera lui mami meu'..

:scratch:

am incercat si eu reteta .... intr-adevar e ca marinata din comert! macrou se gaseste "pe toate gardurile":) asa ca am s-o prepar destul de des.

eu, care sunt innebunita dupa marinata de peste, sunt o fericita ca am dat peste reteta lui MIMI( am luat-o de pe blog, nu stiam de acest forum!) si ii multumesc cu aceasta ocazie . :)

• Author

am incercat si eu reteta .... intr-adevar e ca marinata din comert! macrou se gaseste "pe toate gardurile":) asa ca am s-o prepar destul de des.

eu, care sunt innebunita dupa marinata de peste, sunt o fericita ca am dat peste reteta lui MIMI( am luat-o de pe blog, nu stiam de acest forum!) si ii multumesc cu aceasta ocazie . :)

Cellya,ma bucur ca ti-a placut! :)

Si mie imi place macroul marinat, asa ca Adriana, AIUTOOOO, cum se cheama macroul in italiana?

Mimi, iti multumesc mult pt reteta... as manca macrou marinat pana as muri... :tongue3: Sorina

• 3 weeks later...

Si mie imi place macroul marinat, asa ca Adriana, AIUTOOOO, cum se cheama macroul in italiana?

Mimi, iti multumesc mult pt reteta... as manca macrou marinat pana as muri... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif Sorina

Gogule zice ca :[size=5]sgombro

[/size]

• 4 weeks later...
Multumesc mult... aflasem intre timp... dar asa-i frumos, sa multumesti, atunci cand cineva te ajuta, nu? Asa ca acum ramane sa casc ochii bine cand merg la cumparaturi. :) Sorina
  • 3 weeks later...
Cu ce alt peste merge facuta marinata asta? Pe aici este un model de macrou proaspat, mic si pricajit, cu ochi mari (asa il si cheama: big eye mackerel) care nu are nici o legatura cu macroul congelat din romania.
  • 3 years later...

Mimi, eu fac reteta asta de cand am vazut-o prima oara, pe alt site. Iese super bun, ador macroul facut asa.

Chiar acum am la frigider 2 pesti, in etapa otet.

Sa traiesti!

• 3 weeks later...

L-am facut si eu, chiar daca nu am sterilizat pe bain-marie, dupa o saptamana de stat in frigider este ok.Se conserva foarte bine.

post-479-13957404675275_thumb.jpg

• 2 weeks later...
Imi pare rau... nu stiu ce se intampla.... eu nu am scris tampeniile de la prima postare. Am vazut si am vrut sa corectez, dar se pare ca nu am reusit... in schimb a aparut inca o postare....

Imi pare rau... nu stiu ce se intampla.... eu nu am scris tampeniile de la prima postare. Am vazut si am vrut sa corectez, dar se pare ca nu am reusit... in schimb a aparut inca o postare....

Pe care vrei s-o pastrezi?