March 29, 201016 yr comment_30308 [b] 2 linguri sirop de artar180 ml smîntîna de frisca140 g zahar brun6 linguri apa[center]Se amesteca siropul de artar cu jumatate din cantitatea de frisca. Zaharul si apa se pun într-o oala la fiert, si se lasa sa fiarba pîna se topeste zaharul. Se trage oala de pe foc si se adauga amestecul de sirop-frisca. Se amesteca bine. Se pune oala din nou pe foc si se aduce la o temperatura de 120 °C.În acest timp crema fierbe, scade, se îngroasa. Asa arata crema dupa ce a ajuns la 120 °C. Tipsuri: Fara a continua mai departe, din aceasta crema racita, puteti face caramele.Turnati crema într-o tavita cu folie transparenta/sau procedati ca la baton.Dupa racirea completa, puteti taia cubulete pe care le puteti da prin ciocolata topita, nuca, cocos.Sau ... cînd înca nu este rece de tot masa de caramel, se poate înveli cîte o aluna si forma cu mîna bilute,pe care le puteti da prin ciocolata amaruie.Obtineti niste praline care aduc aproape perfect la gust cu Toffifee de la Storck http://www.storck.pl/imperia/md/images/inet_com_storck/teaser_toffifee.jpg Pentru a obtine crema, continuam mai departe cu reteta.Se adauga restul de frisca, se amesteca si se lasa la racit. Cu aceasta crema am umplut torteletele de aici : [b]Tortelete-Aici reteta[/b] [/center]Tipsuri: Crema finala se mai poate adauga în frisca batuta.Se obtine o crema usor caramelizata cu aroma excelenta, pentru umplut tarte, blaturi.Sau se pot umple/lipi fursecuri, bisciti...Se poate freca si într-o cema de unt... se pot face muuuulte combinatii si experimente [/b] Report
March 29, 201016 yr comment_30312 Ich libe dich, auch! M-ai prins rau cu crema toffe!Da rau de tot!Am o slabiciune pentru toffe! Report
March 29, 201016 yr comment_30334 Azi ma uitam la bombonurile Toffee si ma gandeam cum s-o face crema, pe cuvant! S-acu', bag rapid un ochi pe forum si ce vad..... taman crema cu pricina! Maya, sigur n-ai capacitatil paranormale??? Report
March 29, 201016 yr Author comment_30337 Ich libe dich, auch! M-ai prins rau cu crema toffe!Da rau de tot!Am o slabiciune pentru toffe! Si mie mi-o place de numa' Report
March 29, 201016 yr Author comment_30338 Azi ma uitam la bombonurile Toffee si ma gandeam cum s-o face crema, pe cuvant! S-acu', bag rapid un ochi pe forum si ce vad..... taman crema cu pricina! Maya, sigur n-ai capacitatil paranormale??? Asta e de fapt caramelul ala din afara/coaja de la bombonuri,unde se baga o aluna si crema nuga cu cioco Dar daca perpelesti niste alune,si le tragi în caramelul asta,apoi prin cioco amaruie topita..zici ca manînci tofeuri Report
March 29, 201016 yr comment_30352 Maya, m-ai topit, sau m-ai tofeet. Merge pe post de crema de tort? Ca eu as fi vrut sa fac prajitura Stellei cu caramel, dar nu gasesc lapte condensat.Fiindca musai trebuie sa fac ceva cu caramel, caramelul este tot ce-mi place mai mult in materie de dulciuri. Mai mult decat ciocolata. Si cum masor eu 120 grade? Uof, lasa ca ma descurc eu, tu zi-mi doar daca nu curge de pe tort, ca stii ca la mine cremele de tort le strang cu lingurita. Report
March 29, 201016 yr comment_30354 Faina reteta Maya. boni, da golden syrup gasesti la Bucale?? Report
March 29, 201016 yr comment_30355 Stella, nu cred, dar sirop de artar sigur gasesc. Mai caut si lapte condensat. Report
March 29, 201016 yr comment_30356 Aici m-ai lovit si pe mine in moalele capului claro! Nu se poate pune lacat pe subforumul acesta, va rog? Report
March 29, 201016 yr Author comment_30369 Maya, m-ai topit, sau m-ai tofeet. Merge pe post de crema de tort? Ca eu as fi vrut sa fac prajitura Stellei cu caramel, dar nu gasesc lapte condensat.Fiindca musai trebuie sa fac ceva cu caramel, caramelul este tot ce-mi place mai mult in materie de dulciuri. Mai mult decat ciocolata. Si cum masor eu 120 grade? Uof, lasa ca ma descurc eu, tu zi-mi doar daca nu curge de pe tort, ca stii ca la mine cremele de tort le strang cu lingurita. Boni,crema finala e groasa,dar nu tzapana În straturi subtiri as sta,dar în straturi de un deget,sigur nu.Crema pîna la stadiu de caramele(fara restul de frisca lichida),ar fi dupa racirea completa prea tare pentru o crema.Frecata cu unt pîna nu se întareste,poti aduce toffeeul la o textura de crema...însa nu as sti exact cît unt,ca nu am încercat. Poti însa,sa amesteci frisca batuta cu crema finala racita complet,si vreo 2-3 foi de gelatina înmuiate.Atunci ar sta pe post de crema. 120°,masori cu termometru de bucatarie.Eu am mai multe,dar l-am folosit pe cel cu tepusa si fir Fara termometru risti sa îti ramîna crema prea fluida,sau daca o fierbi prea mult...sa devina pra tare(desi asta s-ar putea corecta cu 2-3 linguri de frisca în plus) Scuze ca te-am ametit de cap Report
March 29, 201016 yr Author comment_30371 Faina reteta Maya. boni, da golden syrup gasesti la Bucale??Merci,Stella Report
March 29, 201016 yr Author comment_30372 Aici m-ai lovit si pe mine in moalele capului claro! Nu se poate pune lacat pe subforumul acesta, va rog? Hehhehe!Punem PW ! Report
March 29, 201016 yr comment_30374 Maya, multumesc mult. S-a aranjat. Du-te la topicul meu si-o sa vezi crema mea maiastra. Termometru de bucatarie n-am, ma uitam cu drag la ala cu mercur, dar se opreste pe la 50 de grade. Report
March 29, 201016 yr Author comment_30379 Miha, tu facusei dulce de leche? E ca ea?Arata,dar nu e asa...nu are gustul ala tipic de lapte condensat,si are alta textura,aroma... Report
March 29, 201016 yr Author comment_30380 Maya, multumesc mult. S-a aranjat. Du-te la topicul meu si-o sa vezi crema mea maiastra. Termometru de bucatarie n-am, ma uitam cu drag la ala cu mercur, dar se opreste pe la 50 de grade. Boni,cumpara-ti un termometru...ca nu se stie cînd ai nevoie de el! Report
March 29, 201016 yr comment_30404 Miha, tu facusei dulce de leche? E ca ea?Arata,dar nu e asa...nu are gustul ala tipic de lapte condensat,si are alta textura,aroma...Deci tre sa o fac Report
March 30, 201016 yr comment_30479 In viitorul fffff foarte apropiat am sa o prestez... saru' mana pt reteta si varii idei!Tu esti o comoara la casa omului... Sorina Report
March 30, 201016 yr Author comment_30490 In viitorul fffff foarte apropiat am sa o prestez... saru' mana pt reteta si varii idei!Tu esti o comoara la casa omului... SorinaMerci ,SOrina ;) Report
April 1, 201016 yr comment_30729 [color=#808000][b]Super crema Miha!! Siropul de artar ar putea fi inlocuit si cu altceva?sau tocmai el ii confera o aroma particulara cremei?[/b][/color] Report
April 1, 201016 yr comment_30834 Am facut crema. nu am rezistat chiar daca nu am avut decat miere in loc de sirop de artar, iar zaharul brunetel a fost inlocuit cu zahar alb. excelenta, exact ca umplutura de la bombonici, poate ca a mea si mai buna . acum s-a racit si am spunat 50 g de unt si 150 ml frisca si maine o pun intre doo foi de pandispan cu fulgi de cioco amaruie( ca asa mi s-a nazarit combinatia). pup si multumesc, miha Report
April 1, 201016 yr Author comment_30843 [color=#808000][b]Super crema Miha!! Siropul de artar ar putea fi inlocuit si cu altceva?sau tocmai el ii confera o aroma particulara cremei?[/b][/color]Merci,Dora Cred ca ar merge foarte bine si cu sirop de Agave.Eu însa,am facut totdeauna doar cu sirop de artar,pentru ca asta e preferatul meu Report
April 1, 201016 yr Author comment_30844 Am facut crema. nu am rezistat chiar daca nu am avut decat miere in loc de sirop de artar, iar zaharul brunetel a fost inlocuit cu zahar alb. excelenta, exact ca umplutura de la bombonici, poate ca a mea si mai buna . acum s-a racit si am spunat 50 g de unt si 150 ml frisca si maine o pun intre doo foi de pandispan cu fulgi de cioco amaruie( ca asa mi s-a nazarit combinatia). pup si multumesc, miha Ma bucur ca îti place!Eu am amestecat crema asta cu nuci prajite si pisate marunt,si am umplut foi de napolitana.Bunut rau Un weekend frumos si Report
April 16, 201016 yr comment_32861 Maya draga, ce ne-am face fara tine??? Arta culinara pura mereu. O intrebare te rog, ce cumperi tu in Bayern ca siroup? Cel de la Lidl? Atar sau cum ai scris, zau nu stiu... Mersi mult si un sfirsit de saptamina minunat!Cami Report
April 16, 201016 yr comment_32862 Maya draga, ce ne-am face fara tine??? Arta culinara pura mereu. O intrebare te rog, ce cumperi tu in Bayern ca siroup? Cel de la Lidl? Atar sau cum ai scris, zau nu stiu... Mersi mult si un sfirsit de saptamina minunat!Cami Am cautat la tine in World si am gasit! Report