Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crema Toffee

Featured Replies

[b]

2 linguri sirop de artar
180 ml smîntîna de frisca
140 g zahar brun
6 linguri apa

[center]

Se amesteca siropul de artar cu jumatate din cantitatea de frisca.

post-5-126986272384_thumb.jpg

Zaharul si apa se pun într-o oala la fiert,

post-5-126986279179_thumb.jpg

si se lasa sa fiarba pîna se topeste zaharul.

post-5-126986280605_thumb.jpg

Se trage oala de pe foc si se adauga amestecul de sirop-frisca.

post-5-1269862850_thumb.jpg

post-5-126986287255_thumb.jpg

Se amesteca bine.

post-5-126986289249_thumb.jpg

Se pune oala din nou pe foc si se aduce la o temperatura de 120 °C.

În acest timp crema fierbe, scade, se îngroasa.

post-5-126986293334_thumb.jpg

Asa arata crema dupa ce a ajuns la 120 °C.

post-5-126986321556_thumb.jpg

Tipsuri:

Fara a continua mai departe, din aceasta crema racita, puteti face caramele.

Turnati crema într-o tavita cu folie transparenta/sau procedati ca la baton.

Dupa racirea completa, puteti taia cubulete pe care le puteti da prin ciocolata topita, nuca, cocos.

Sau ... cînd înca nu este rece de tot masa de caramel, se poate înveli cîte o aluna si forma cu mîna bilute,

pe care le puteti da prin ciocolata amaruie.

Obtineti niste praline care aduc aproape perfect la gust cu Toffifee de la Storck http://www.storck.pl/imperia/md/images/inet_com_storck/teaser_toffifee.jpg

Pentru a obtine crema, continuam mai departe cu reteta.

Se adauga restul de frisca, se amesteca si se lasa la racit.

post-5-126986365326_thumb.jpg

post-5-126986367848_thumb.jpg

Cu aceasta crema am umplut torteletele de aici : [b]Tortelete-Aici reteta[/b]

post-5-126986383131_thumb.jpg

[/center]

Tipsuri:

Crema finala se mai poate adauga în frisca batuta.

Se obtine o crema usor caramelizata cu aroma excelenta, pentru umplut tarte, blaturi.

Sau se pot umple/lipi fursecuri, bisciti...

Se poate freca si într-o cema de unt... se pot face muuuulte combinatii si experimente :lol:

[/b]

• Author

Azi ma uitam la bombonurile Toffee si ma gandeam cum s-o face crema, pe cuvant! S-acu', bag rapid un ochi pe forum si ce vad..... taman crema cu pricina! Maya, sigur n-ai capacitatil paranormale??? :lol:

Asta e de fapt caramelul ala din afara/coaja de la bombonuri,unde se baga o aluna si crema nuga cu cioco =))

Dar daca perpelesti niste alune,si le tragi în caramelul asta,apoi prin cioco amaruie topita..zici ca manînci tofeuri =))

Maya, m-ai topit, sau m-ai tofeet. :lol:

Merge pe post de crema de tort? Ca eu as fi vrut sa fac prajitura Stellei cu caramel, dar nu gasesc lapte condensat.

Fiindca musai trebuie sa fac ceva cu caramel, caramelul este tot ce-mi place mai mult in materie de dulciuri. Mai mult decat ciocolata. :biggrin:

Si cum masor eu 120 grade? :scratch: Uof, lasa ca ma descurc eu, tu zi-mi doar daca nu curge de pe tort, ca stii ca la mine cremele de tort le strang cu lingurita. =))

• Author

Maya, m-ai topit, sau m-ai tofeet. :lol:

Merge pe post de crema de tort? Ca eu as fi vrut sa fac prajitura Stellei cu caramel, dar nu gasesc lapte condensat.

Fiindca musai trebuie sa fac ceva cu caramel, caramelul este tot ce-mi place mai mult in materie de dulciuri. Mai mult decat ciocolata. :biggrin:

Si cum masor eu 120 grade? :scratch: Uof, lasa ca ma descurc eu, tu zi-mi doar daca nu curge de pe tort, ca stii ca la mine cremele de tort le strang cu lingurita. =))

Boni,crema finala e groasa,dar nu tzapana :)

În straturi subtiri as sta,dar în straturi de un deget,sigur nu.

Crema pîna la stadiu de caramele(fara restul de frisca lichida),ar fi dupa racirea completa prea tare pentru o crema.

Frecata cu unt pîna nu se întareste,poti aduce toffeeul la o textura de crema...însa nu as sti exact cît unt,ca nu am încercat.

Poti însa,sa amesteci frisca batuta cu crema finala racita complet,si vreo 2-3 foi de gelatina înmuiate.Atunci ar sta pe post de crema.

120°,masori cu termometru de bucatarie.Eu am mai multe,dar l-am folosit pe cel cu tepusa si fir :)

Fara termometru risti sa îti ramîna crema prea fluida,sau daca o fierbi prea mult...sa devina pra tare(desi asta s-ar putea corecta cu 2-3 linguri de frisca în plus)

Scuze ca te-am ametit de cap :)

Maya, multumesc mult. S-a aranjat. :scratch:

Du-te la topicul meu si-o sa vezi crema mea maiastra. :biggrin:

Termometru de bucatarie n-am, ma uitam cu drag la ala cu mercur, dar se opreste pe la 50 de grade. :lol:

• Author

Maya, multumesc mult. S-a aranjat. :scratch:

Du-te la topicul meu si-o sa vezi crema mea maiastra. :biggrin:

Termometru de bucatarie n-am, ma uitam cu drag la ala cu mercur, dar se opreste pe la 50 de grade. :lol:

Boni,cumpara-ti un termometru...ca nu se stie cînd ai nevoie de el! =))

[color=#808000][b]Super crema Miha!! :)

Siropul de artar ar putea fi inlocuit si cu altceva?

sau tocmai el ii confera o aroma particulara cremei?[/b][/color]

Am facut crema. nu am rezistat chiar daca nu am avut decat miere in loc de sirop de artar, iar zaharul brunetel a fost inlocuit cu zahar alb. excelenta, exact ca umplutura de la bombonici, poate ca a mea si mai buna :D . acum s-a racit si am spunat 50 g de unt si 150 ml frisca si maine o pun intre doo foi de pandispan cu fulgi de cioco amaruie( ca asa mi s-a nazarit combinatia). pup si multumesc, miha :appl:

post-124-127015552957_thumb.jpg

• Author

[color=#808000][b]Super crema Miha!! :appl:

Siropul de artar ar putea fi inlocuit si cu altceva?

sau tocmai el ii confera o aroma particulara cremei?[/b][/color]

Merci,Dora :D

Cred ca ar merge foarte bine si cu sirop de Agave.Eu însa,am facut totdeauna doar cu sirop de artar,pentru ca asta e preferatul meu :D

• Author

Am facut crema. nu am rezistat chiar daca nu am avut decat miere in loc de sirop de artar, iar zaharul brunetel a fost inlocuit cu zahar alb. excelenta, exact ca umplutura de la bombonici, poate ca a mea si mai buna :D . acum s-a racit si am spunat 50 g de unt si 150 ml frisca si maine o pun intre doo foi de pandispan cu fulgi de cioco amaruie( ca asa mi s-a nazarit combinatia). pup si multumesc, miha :appl:

post-124-127015552957_thumb.jpg

Ma bucur ca îti place!Eu am amestecat crema asta cu nuci prajite si pisate marunt,si am umplut foi de napolitana.Bunut rau :D

Un weekend frumos si :D

• 2 weeks later...

Maya draga, ce ne-am face fara tine??? Arta culinara pura mereu. O intrebare te rog, ce cumperi tu in Bayern ca siroup? Cel de la Lidl? Atar sau cum ai scris, zau nu stiu... :appl: :hug:

Mersi mult si un sfirsit de saptamina minunat!

Cami

Maya draga, ce ne-am face fara tine??? Arta culinara pura mereu. O intrebare te rog, ce cumperi tu in Bayern ca siroup? Cel de la Lidl? Atar sau cum ai scris, zau nu stiu... :appl: :hug:

Mersi mult si un sfirsit de saptamina minunat!

Cami

Am cautat la tine in World si am gasit!