Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Supa-crema de broccoli.

Featured Replies

Este o compilatie a mai multe supe ce contin broccoli si inspiratia mi-a venit din cauza unui concurs cu ingrediente impuse.

Avem nevoie de:

- 2 tufe broccoli (cca 1 kg in total)

- 1/2 cana de orez alb sau integral (caz in care fierbe mai greu)

- 1 ceapa

- carnati cu boia (eu am folosit din cei numiti chorizo)

- vreo 2 morcovi taiati felii/cuburi

- marar

- ulei de masline

- usturoi

- piper negru macinat

Serviciul CTC verifica daca am pus toate ingredientele.

148_339332e68ad58ed054726d0ffaf078c6_thumb.jpg

Calim ceapa si carnatul, taiate bucatele.

148_58218d5d9431201220fa9587a5b2a34f_thumb.jpg

Stingem cu vreo 2 litri de apa. Adaugam orezul spalat in prealabil.

148_900173f6523ec3304457defac0f7af55_thumb.jpg

Cand da in fiert punem morcovul si broccoli.

148_fa0b225591fb53a577df0955e88adcb7_thumb.jpg

Lasam sa fiarba, cand este gata gustam de sare, piper si usturoi. Bagam mixerul si zdrobim compozitia. Daca va place mai lichid, mai adaugati apa si lasati sa fiarba putzin. Eu am lasat ca o crema mai densa.

148_23b84763ec7925c48fda195d1a7b7c38_thumb.jpg

Se pune si mararul tocat marunt (eu am avut doar uscat).

148_0336531ddf3aab2ad13f02dc84ef0048_thumb.jpg

Este minunata atat calda cat si rece! Pofta Buna!

148_a7da15df1d54a47fc503f4e458b3fdf8_thumb.jpg

Laura, arata bine supa ta. Carnatul il robotesti cu legumele?

Nu stiu de ce, dar cand am citit titlul, am vazut supa crema de crocodil Cred ca imi mai trebuie o pereche de ocheti :geek:

• Author
Buna Laura :tongue3:

Arata apestisant supa ta - plec la piata si ghici ce voi gati eu azi 8-)

Laura, arata bine supa ta. Carnatul il robotesti cu legumele?

Nu stiu de ce, dar cand am citit titlul, am vazut supa crema de crocodil Cred ca imi mai trebuie o pereche de ocheti :geek:

Spor la treaba Cristina! Supa crema de crocodil :happy2: , daaaa pentru mine ar cam fi, eu nu-s mare amatoare de broccoli. Il mananc doar asa ori cand fac mancare chinezeasca.

Orezul si carnatul mai atenueaza din acel gust specific, probabil ca si copiii in acest fel pot fi pacaliti sa-l manace. :? Eu mixez absolut tot. Dar voi puteti aduce imbunatatiri. :lol:

Laura, am facut supa ta si este excelenta. O idee grozava cea cu un pic de carnat care schimba gustul dat de broccoli. asta pentru mine care nu ma omor dupa el dar ma chinui sa-l mananc pentru calitatile lui. Eu am dres si cu putin iaurt.138_66f1eb1e828ee1329d0eaf08fe516b18_thumb.jpg
  • Author
Sa va fie de bine Coco! Ai vazut ce buna este? Orezul si carnatul "imblanzesc" gustul broccoli-lui =)) . E ideala pentru noi astia care-l mancam cu dificultate, mai mult pentru proprietatile nutritive decat pentru ca am fi entuziasmati de gustul sau. :laughing7:
  • 2 months later...

Laura, sper ca nu te superi ca vin si eu pe aici, cu pozele mele:

Buchetelele de broccoli si ceapa maruntita le-am pus in apa clocotita si sarata:

post-46-126704845206_thumb.jpg

2 linguri de faina stinsa in unt topit, peste care pun cate-un pic de supa, pana se lungeste compozitia, apoi rastorn totul in oala de supa:

post-46-126704849562_thumb.jpg

Broccoli fiert:

post-46-126704853361_thumb.jpg

Si o portie pentru pofticiosi:

post-46-12670485838_thumb.jpg

Este o supa simpla si excelenta, mancam destul de des broccoli - fie crud, fie preparat in diferite mancaruri. Nu pica greu la stomac, indiferent de cantitatea servita si se face extraordinar de repede! :violent1:

imi plac foarte mult broccoli,deci inca o reteta de incercat.merci de reteta :floare:
  • 2 weeks later...

Foxyy, arata excelent crema ta de broccoli, ma bucur ca te-ai lipit de mine. :) Si eu voi face azi o supa cu broccoli. Nu-i supa crema, e cu multa zama, o sa fie o combinatie cu mai multe zarzavaturi.

Suna bine! Abia astept sa vad rezultatul. :)

• 1 year later...

Broccoliul este o legumă foarte bogată în proteine, vitamina A, vitamina C, vitamina E, calciu, acid folic, şi de asemenea fibre şi antioxidanţi, care ajută la lupta împotriva bolilor. Sunt atâtea motive pentru a consuma această legumă. Eu o mânânc foarte des, ori în supe, ori fiartă alături de alte legume. Ce vă propun astăzi e o reţetă de supă cremă delicioasă de broccoli. Reţeta am găsit-o pe un site american.

Ingrediente

5 linguri de unt sau margarină

1 ceapă

1 bucăţică de ţelină

1 litru supă de pui

2 căpăţâni de broccoli

3 linguri de făină

500 ml lapte

usturoi pisat (eu am o pastă de usturoi de la Hamé), sare, piper

[center]post-593-13296403800799_thumb.jpg[/center]

Cum procedăm ?

Întâi punem 2 linguri de unt la topit, pe foc, într-o oală măricică, şi adăugăm ceapa şi ţelina tocate mărunt. Lăsăm la călit câteva minute, iar apoi adăugăm supa de pui şi floricelele de broccoli.

[center]post-593-13296404120192_thumb.jpg[/center]

Fierbem aproximativ 15 minute şi luam de pe foc oala. Lăsăm să se răcească legumele fierte, sau ma rog, sa nu mai fie foarte fierbinti, iar apoi le dăm prin blender, cu tot cu supa.

[center]post-593-13296404779261_thumb.jpg[/center]

Într-o oală, topim restul de 3 linguri de unt, adăugăm făina, luam de pe foc şi amestecăm cu laptele până scăpăm de toate cocoloaşele. Punem oala înapoi pe foc, turnăm pasta de broccoli şi condimentăm după gust.

[center]post-593-13296405094811_thumb.jpg[/center]

Se serveşte cu crutoate. Pentru crutoane, am feliat nişte pâine în cubuleţe de 1 cm şi le-am dat la cuptor, la foc potrivit, până s-au făcut aurii. Din când în când, am scos tava şi le-am mai amestecat.

Poftă bună! :director:

[center]post-593-13296405520052_thumb.jpg

post-593-13296405623498_thumb.jpg[/center]

P.S.: daca mai este cumva un topic asemanator, rog frumos frumos moderatorii sa-l transfere acolo :icon_fessee: Eu am cautat si nu am gasit.

Cosmina, multumesc de reteta! :)

mi-ai facut pofta, fug sa fac si eu o supa crema de dovleac (brocolli n-am). :)

Cu cea mai mare placere :) Hai la noi la masa ca mai avem :blob8: Si de dovleac suna bine, dar urmatoarea pe lista la mine e de rosii :wacko:

Am facut-o de pastarnac. Am si manact-o :wacko: Foarte foarte bunaaaa....

Cu rosii proaspete o faci?

Ce ma bucur ca iti place :) Acum sunt destul de scumpute rosiile proaspete, asa ca o sa fac cu rosii din conserva :blob8: De-abia astept sa apara rosiile noastre, bune si aromate :)

Am facut-o de pastarnac. Am si manact-o :) Foarte foarte bunaaaa....

Ce ma bucur ca iti place :) Acum sunt destul de scumpute rosiile proaspete, asa ca o sa fac cu rosii din conserva :) De-abia astept sa apara rosiile noastre, bune si aromate :blob8:

E-he....

Mai este pana in iulie...

Mie mi se pare o viata si pana la urzici, leurda, stevie, hamei,

Parca nu se mai termina iarna asta

Frost is not cool !!! :wacko:

Pana atunci broccolim.

Multumiri pentru reteta.

Am facut-o de pastarnac. Am si manact-o :) Foarte foarte bunaaaa....

Ce ma bucur ca iti place :blob8: Acum sunt destul de scumpute rosiile proaspete, asa ca o sa fac cu rosii din conserva :) De-abia astept sa apara rosiile noastre, bune si aromate :wacko:

E-he....

Mai este pana in iulie...

Mie mi se pare o viata si pana la urzici, leurda, stevie, hamei,

Parca nu se mai termina iarna asta

Frost is not cool !!! :)

Pana atunci broccolim.

Multumiri pentru reteta.

Cu mare placere, sper sa va fie pe plac :) :) Asa e, de-abia astept sa gatesc si eu cu verzituri si cruditati :)

• 2 weeks later...

P.S.: daca mai este cumva un topic asemanator, rog frumos frumos moderatorii sa-l transfere acolo :floare: Eu am cautat si nu am gasit.

Mai avem un topic, vrei sa le punem pe toate la gramada?

Am un broccoli in casa, dar il halesc ca atare, in salata sau separat. E bun-bun! :rolleyes:

P.S.: daca mai este cumva un topic asemanator, rog frumos frumos moderatorii sa-l transfere acolo :) Eu am cautat si nu am gasit.

Am un broccoli in casa, dar il halesc ca atare, in salata sau separat. E bun-bun! :floare:

Da, da, sigur ca vreau! Nu am stiu de existenta lui, mersi Foxyy :rolleyes: Rugam frumos, frumos un moderator sa-mi mute postul acolo :P

P.S.: daca mai este cumva un topic asemanator, rog frumos frumos moderatorii sa-l transfere acolo :-* Eu am cautat si nu am gasit.

Am un broccoli in casa, dar il halesc ca atare, in salata sau separat. E bun-bun! :love7:

Da, da, sigur ca vreau! Nu am stiu de existenta lui, mersi Foxyy :floare: Rugam frumos, frumos un moderator sa-mi mute postul acolo ;)

Gata, le-am unit! ;)