Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pulpe de rata cu portocale

Featured Replies

post-9-127125892223_thumb.jpg

Am cumparat si mancat pentru prima oara rata!Auzeam mereu: rata cu portocale, rata cu portocale!Am cautat retete, peste retete, pentru ca nu-mi venea sa cred ca e atat de usor de facut!

Am avut pulpe nu excesiv de mari, le-am curatat, spalat si uscat.

Le-am asezat asa in tigaie fara nimic pana si-au last un pic de grasime si le-am prajit usor pe ambele parti.

post-9-12712592515_thumb.jpg

Le-am inundat in vin alb, cam un pahar.

post-9-127125929895_thumb.jpg

Si un pahar de apa.Le-am acoperit si le-am lasat cam o ora, le-am intors pe la jumatatea drumului.

Intre timp am taiat coaja la o portocala in bastonase subtiri, sau va ajutati de unealta aceasta:

post-9-127125944955_thumb.jpg

Le-am oparit in apa fierbinte si le-am scurs bine.

Cand pulpele sunt aproape gata am adaugat sucul de la 3 portocale (mici) si cojile de portocala oparite.

post-9-127125957084_thumb.jpg

Am lasat sa scada un pic la foc mare si gata.

post-9-127125964501_thumb.jpg

Foarte bune si moi, iar aroma de portocala ii da un gust excelent, abia astept sa mai fac!

post-9-127125983541_thumb.jpg

Etaly arata minunat...pot sa te fac sa razi putin?!

Iata ce mi-a povestit o doamna in Italia,plecase acum mai multi ani cu sotul in China si obositi de pe drum s-au cazat la hotel si au cerut cina in camera,rata cu portocale,a venit un chelner si a adus pe carucior un platou urias acoperit cu un capac de inox,l-a descoperit si inauntru era o rata mare frumoasa lucioasa de parca era lacuita,doamna s-a mirat si a intrebat de ce e asa,i s-a raspuns intr-o engleza de balta''ca se obtine acel efect pensuland la sf. ratosenia''cu suc de portocale si miere...chelnerul pune inapoi capacul si dispare cu oratania,se intoarce dupa un timp cu 2 farfurii cu cateva cubulete de rata si felii de portocale,dezamagirea a fost pe masura(ca era si f. scump)cred ca intre timp chelnerul aratase oratania intreaga tuturor celor care o comandasera si apoi a facut portiile si adus(minte de cineze de..) :D

• Author

Exquisit!

Oh yessss! :D

Etaly arata minunat...pot sa te fac sa razi putin?!

iata ce mi-a povestit o doamna in Italia,plecase acum mai multi ani cu sotul in China si obositi de pe drum s-au cazat la hotel si au cerut cina in camera,rata cu portocale,a venit un chelner si a adus pe carucior un platou urias acoperit cu un capac de inox,l-a descoperit si inauntru era o rata mare frumoasa lucioasa de parca era lacuita,doamna s-a mirat si a intrbat de ce e asa,i s-a raspuns intr-o engleza de balta''ca se obtine acel efect pensuland la sf. ratosenia''cu suc de portocale si miere...chelnerul pune inapoi capacul si dispare cu oratania,se intoarce dupa un timp cu 2 farfurii cu cateva cubulete de rata si felii de portocale,dezamagirea a fost pe masura(ca era si f. scump)cred ca intre timp chelnerul aratase oratania intreaga tuturor celor care o comandasera si apoi a facut portiile si adus(minte de cineze de..) :D

Da, gasisem reteta: rata pechineza!Dar nu m-am incumetat.Chinezii au portii mignon, poate trebuia sa specifice oamenii ca vor Una bucata rata! :D

Superb! Ne place ratusca, iar cand o sa mai luam, precis o sa o fac asa ca tine! :D Mai greu cu vinul, slabe sperante sa-l gasesc prin catun la mine, da' macar o sa caut! :D

Vinul, nu-i musai,dupa! :D

E musai un vin alb la copt!

Superb! Ne place ratusca, iar cand o sa mai luam, precis o sa o fac asa ca tine! :D Mai greu cu vinul, slabe sperante sa-l gasesc prin catun la mine, da' macar o sa caut! :D

Ca de obicei, m-am exprimat gresit: ma refeream la vinul folosit de tine, la acelasi soi. Ca alte soiuri sunt aici garla! Folosesc Soave de multe ori si-mi place rezultatul! :D

Frumos de tot :) !

Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.

Eu pulpe de rata nu gasesc, numai rata intreaga. De obicei se gaseste la sarbatori, in rest trebuie sa fac comanda ca sa-mi aduca.

Incearca sa te uiti intr-un Coop daca ai vreunul la indemina, eu acolo le-am gasit.

Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale. :)

Incearca sa te uiti intr-un Coop daca ai vreunul la indemina, eu acolo le-am gasit.

Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale. :)

Coop aici nu am, insa poate gasesc pe la alt magazin.

• Author

Ca de obicei, m-am exprimat gresit: ma refeream la vinul folosit de tine, la acelasi soi. Ca alte soiuri sunt aici garla! Folosesc Soave de multe ori si-mi place rezultatul! :o

Te-am inteles Foxulica, dar nu te cred! :o Pana nu pui poza la vin, la Ce am baut azi, nu te cred! :)

Frumos de tot :D !

Nici eu nu gasesc, poate ajung la un coop cum zice Adriana.Eu le-am adus din Franta!

Exquizit +1...https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Multumesc, Pisco! :)

Daca le mai gasesc incerc si eu rata cu portocale. :o

Asa sa faci!Sunt ex-ce-len-te!

Eu am vazut la Real...

Sper sa le gasesc si eu la vara la Real!Multumesc , Geany!

Eataly, arata minunat si sînt sigur ca gustul a fost minunat.

Daca îmi dai voie sa fac o sugestie pentru urmatoarea experienta : flambeaza rata cu un paharel de Grand Marnier :(( (sau Cointreau :(( ) încalzit în prealabil.

P.S. : (stiu, daca nu ai prealabil, îl încalzesti la microunde) :blush:

• 6 months later...
  • 1 year later...
  • 8 months later...

[center]fiindca am avut prealabilul incalzit =)) mi-am facut si eu curaj sa flombez (vorba lui nea Marin =)) ) pulpele de ratza in sos de portocale

http://img341.imageshack.us/img341/8929/0pdra1.jpg

au iesit mult prea bune pt. a nu le reface de sarbatori ! =))

http://img13.imageshack.us/img13/4189/0pdra2.jpg

Lilly, multumesc frumos pt. reteta. :D :D

D'Artagnandru, merci pt. ideea de flambare. :lol:

[/center]

• 1 month later...

[center]Lilly, eu m-am intors de la vinatoare - am lasat o rata fara piept ! :sad3:

dupa ce-am scluptat rombulete in pielea pieptului cu un cutit, am oblojit cicatricele cu miere de albine si-am pus sare si piper pe rana, cum am invatat eu la cursurile moftanesciene de acordare a primului ajutor :sad3:

http://img6.imageshack.us/img6/4098/0pieptdr0.jpg

apoi am fript bucatile de piept intr-o tigaie bine incinsa, cite 4' pe fiecare parte, si le-am dat la cuptor (190°C) pt. inca 10'; iar in tigaie am preparat sosul de portocale imbogatit cu citeva caise si o mina de merisoare uscate

http://img401.imageshack.us/img401/9792/0pieptdr1.jpg

asta a fost si nu mai e, dar se mai face - pofta mare ! :toothy9;

http://img846.imageshack.us/img846/503/0pieptdr2.jpg

p.s. multam, mofta', pt. idee ! :tongue3:

[/center]

• 2 years later...

A venit vremea sa le fac ca le-am gasit iar la Coop, am luat 4 pulpe si daca nu miine poimiine le fac cu portocale.

Ma uitasem si la confit dar n-am grasime asa ca fac reteta ta.

De abia astept sa vad. :(

Peter