December 22, 200916 yr Author comment_11514 Ce încîlshiturî aici! Treaba asta cu topitul cioco,e un mister In general topesc ciocolata în bain marie,dar în ultima vreme tot la mo ajunge sa fie topita.Pîna nu am auzit la altii,nici nu as fi crezut ca merge.Am topit pîna acum,toate felurile de ciocolata posibile,si la mo,si pe BM,si de îmbrînzit,s-au îmbrînzit doar cele la care nu am fost atenta cu temperatura,sau cele de proasta calitatea(de astea se gasesc si printre cele scumpe!!!) Vasul-niciodata direct pe foc/ochi!!!Sa nu ajunga apa în cioco,iar uleiul sau unt,sau grasime de cocos,sau ce-o fi,doar dupa ce este topita ciocolata,nu înainte.E bine ca ciocolata sa fie maruntita înainte de topire.Asa,pe bain marie,este cam imposibil sa dea gres.Apa nu trebuie sa clocoteasca. La MO,o pun tota bucatele,si o topesc în etape de cîte 20-30 de secunde,scot si mestec,iar bag la mo,si tot asa,pîna e topita La Bounty astea,eu am folosit o ciocolata umpluta ca si asta: http://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/SyEVSgkhQKI/AAAAAAAAAsM/_nJIxhrM-YQ/cocos%2Bcapsuni%20%285%29.jpg Asta e o Milka Sahne,crema tot maro în interior.Nu am pus grasime/ulei..etc..La fel este si aia de la Alpia,tot asa umpluta. Report
December 22, 200916 yr comment_11520 Maya.. Acu e imposibil de gresit Deci maine poze cu reusita Report
December 22, 200916 yr comment_11523 Dragosnush care-i rostu' da la mine a functionat de fiecare data... probabil tre' sa se topeasca datorita aburilor de la apa firbinte si nu pt ca sta in apa clocotind! Sunt convins ca a functionat pentru ca s-a incalzit de la aburi. Numai ca asa dureaza mai mult decat daca ar sta oala in apa. In rest, efectul este acelasi, numai ca de la apa este mai bun. Incalzirea se face uniform si nu depaseste cu mult temperatura de fierbere a apei (asta este rostul, ca sa nu creasca temperatura foarte mult si sa se arza "mancarea"). Report
December 22, 200916 yr comment_11524 pai cica nu-s bune astea cu crema! Is bune, numai ca crema/umplutura schimba si gustul ciocolatei. In rest... tat un drac Report
December 22, 200916 yr comment_11526 s-au îmbrînzit doar cele la care nu am fost atenta cu temperatura,sau cele de proasta calitatea(de astea se gasesc si printre cele scumpe!!!) corect! temperatura este aia de branzeste daca este prea ridicata. De ce? Simplu. Exemplu. Puneti un pachet de unt pe masa in bucatarie si lasati-l. Untu se inmoaie. Puneti untul in tigaie la foc. Untul se "branzeste". Ciocolata este facuta cu unt de cacao. Asadar... Report
December 23, 200916 yr comment_11679 deci declar.. mi-a iesit ciocolata, mi-am imbracat bomboanele, insa sunt cam urate... cand s-a intarit ciocolata mi-a ramas urmele de la gratarul pe care le-am us la uscat .. dar le rezolv eu cumva azi..O sa vin cu poze Report
December 23, 200916 yr comment_11682 data viitoare pune direct pe hartia de copt, cate putina ciocolata topita, pui cocosul pe ea si apoi invelesti cocosul in cioco. Asa n-o sa ramana nici fundu' chel si nici urme de gratar n-o sa mai ai. Report
December 23, 200916 yr comment_11712 eee dragos.. onorata sa stiu ca avem un bucatar asa iscusit intre noi.. mai am niste bombo pt decorat cu cicoco alba.. urmez sfatul , ca pana la urma viata asta e o continua cunoastere .. corect? Report