Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bounty-Praline de cocos cu ciocolata

Featured Replies

offf.... :D

Ma gandesc sa le fac de saptamana asta pt Craciun dar tare ma ten , ca in 1 saptamana trebuie sa ma apuc iar de ele..

Maya multumim pt prezentare :?: .. nico pt reteta :)

Deci in frigider stau... daca nu se atinge numieni de ele...hm :porc:

• Author
offf.... :salut:

Ma gandesc sa le fac de saptamana asta pt Craciun dar tare ma ten , ca in 1 saptamana trebuie sa ma apuc iar de ele..

Maya multumim pt prezentare :( .. nico pt reteta :(

Deci in frigider stau... daca nu se atinge numieni de ele...hm :(

Cu placere,Cris :(

Daca ai amatori mari de cocos prin jurul frigiderului..nu prea tin..se "strica" repede :(

Intrebare fulger....

Nu imi iese glazura de ciocolata... adica

initial am topit 300 gr ciocolata cu 2 lg ulei, si a inceput sa se branzeasca, de spaima am pus o lg de apa si ciocolata mea s-a transformat in caramea... apoi am incercat sa imi topesc restul de cioco in microunde si mi-i s-a branzit....

Am crezut ca arunc cu vasele pe geam :violent1: .. mai ales ca nu e prima data cand patesc asta cu ciocolata..

Recunosc ca am cumparat cioco menaj, dar din aceea scumpa.. adica 11 lei o tabla...

Ce sa fac ca doamnele Bounty imi stau in frigi..

Ceva secret de reusita a glazurei? Va rogggggg :notworthy:

Intrebare fulger....

initial am topit 300 gr ciocolata cu 2 lg ulei, si a inceput sa se branzeasca, de spaima am pus o lg de apa si ciocolata mea s-a transformat in caramea... apoi am incercat sa imi topesc restul de cioco in microunde si mi-i s-a branzit....

Am crezut ca arunc cu vasele pe geam :violent1: .. mai ales ca nu e prima data cand patesc asta cu ciocolata..

Recunosc ca am cumparat cioco menaj, dar din aceea scumpa.. adica 11 lei o tabla...

Ce sa fac ca doamnele Bounty imi stau in frigi..

Ceva secret de reusita a glazurei? Va rogggggg :notworthy:

Nu ma speria, ca si bounty meu e in frigi...neglazurate inca :clown:

cris31,cumpara ciocolata obisnuita-amara si sa fie o marca buna.

rym... nu sunt cris31.. dai un purcel? :roll:

De buna calitate? milka? heidi? poiana? ufff.. nu mai stiu ce sa cred,,,

Iulia.. stai linistita.. gasim noi o hainuta potrivita..

rym... nu sunt cris31.. dai un purcel? :roll:

De buna calitate? milka? heidi? poiana? ufff.. nu mai stiu ce sa cred,,,

Iulia.. stai linistita.. gasim noi o hainuta potrivita..

cu primola amaruie ai incercat?

Intrebare fulger....

initial am topit 300 gr ciocolata cu 2 lg ulei, si a inceput sa se branzeasca,

de care ciocolata ai topit?

foarte bune. m-am laudat `dincolo` cu ele ,aici cand le-oi ma face(curand se pare ).preferatele mele sunt cele `scaldate` in ciocolata alba

Tura viitoare fac si eu jumatate de portie cu cioco alba,ca nici eu nu-s asa cu ciocolata cu cacao :notworthy:

Fa asa: o tura cu ciocolata cu lapte, o tura cu ciocolata alba. Imparti turele in jumatate. Recombini o jumatate de tura ciocolata cu lapte cu ju,atate de tura ciocolata alba => o tura intreaga. Iei tura asta si o pui frumos intr-o cutie pe care o impachetezi frumos, adaugand si o scrisorica draguta inauntru. Apoi trimiti pachetul pe adresa mea.

foarte bune. m-am laudat `dincolo` cu ele ,aici cand le-oi ma face(curand se pare ).preferatele mele sunt cele `scaldate` in ciocolata alba

Tura viitoare fac si eu jumatate de portie cu cioco alba,ca nici eu nu-s asa cu ciocolata cu cacao :notworthy:

Fa asa: o tura cu ciocolata cu lapte, o tura cu ciocolata alba. Imparti turele in jumatate. Recombini o jumatate de tura ciocolata cu lapte cu ju,atate de tura ciocolata alba => o tura intreaga. Iei tura asta si o pui frumos intr-o cutie pe care o impachetezi frumos, adaugand si o scrisorica draguta inauntru. Apoi trimiti pachetul pe adresa mea.

Da' ai fost cuminte??? :violent1:

Intrebare fulger....

menaj .. ceva da nu stiu marca.. stiu insa ca nu a fost cea mai ieftina.. ma gandeam ca de e menaj , asta nu da gres ca e special destinata pt asa ceva..

Intrebare fulger....

menaj .. ceva da nu stiu marca.. stiu insa ca nu a fost cea mai ieftina.. ma gandeam ca de e menaj , asta nu da gres ca e special destinata pt asa ceva..

data viitoare nu mai pune ulei, in primul rand. iar daca e sa pui ceva ca s-o mai moi oleaca, pui unt da' nu mult. iar daca preferi ulei, pui mai putin. io asa as face.

doi la mana, io nu stiu cat de tare fu focu' pe care o topisi pe ciocolata da' tre sa nu fie prea puternic. s-apoi vasul in care topesti tre sa fie, de preferinta, foarte curat. io asa as face

o mai fi fost si ciocolata ceva mai veche... io m-as uita pe ambalaj

asta-i ce-as face io.

Deci..

-ulei am pus ca asa scrie reteta, apoi cand am topit in MO nu am pus ulei deloc.. doar cioco bucatele mici ..

-Ciocolata expira in 2011, produsa in 09.2009.. deci proaspata..

-Focul era minim, desi recunosc pe ochiul mare..

-Vasul era curat curatel.. scos din dulap.. proaspat spalat si uscat

Si nu e nici prima data cand patesc asa, si nici singura.. mama imi zicea ca ei niciodata nu i-a iesit faza cu topitu ciocolatei, si dimineata la cafea, povestind cu colegele de prajiturit si impartasind experienta nefasta de aseara, mai aflu ca 2 colege "sufera" de acelasi "complex"

Pana acum constat ca: azi merg si cumpar ciocolata amaruie, de buna calitate, de preferat fara lapte, si mai incerc o data, nu stiu insa daca sa pun unt sau ulei? :notworthy: .. si de nu imi iese inseamna ca eu am o pb... si ma las de bucatarit..

Criss, topeste-o pe baie-marin! si cica unul din secrete e ca vasul sa nu atinga apa din vasul de dedesupt!

Eu chair ieri am topit o ciocolata alba ordinara.Am pus bomboanele la ce dulciuri gatim azi. Take e look! :notworthy:

Deci..

-ulei am pus ca asa scrie reteta, apoi cand am topit in MO nu am pus ulei deloc.. doar cioco bucatele mici ..

-Ciocolata expira in 2011, produsa in 09.2009.. deci proaspata..

-Focul era minim, desi recunosc pe ochiul mare..

-Vasul era curat curatel.. scos din dulap.. proaspat spalat si uscat

Si nu e nici prima data cand patesc asa, si nici singura.. mama imi zicea ca ei niciodata nu i-a iesit faza cu topitu ciocolatei, si dimineata la cafea, povestind cu colegele de prajiturit si impartasind experienta nefasta de aseara, mai aflu ca 2 colege "sufera" de acelasi "complex"

Pana acum constat ca: azi merg si cumpar ciocolata amaruie, de buna calitate, de preferat fara lapte, si mai incerc o data, nu stiu insa daca sa pun unt sau ulei? :notworthy: .. si de nu imi iese inseamna ca eu am o pb... si ma las de bucatarit..

1. topeste si nu pune ulei deloc.

2. topesti cu oala pe foc sau in benmari? :roll:

Criss, topeste-o pe baie-marin! si cica unul din secrete e ca vasul sa nu atinga apa din vasul de dedesupt!

Eu chair ieri am topit o ciocolata alba ordinara.Am pus bomboanele la ce dulciuri gatim azi. Take e look! :notworthy:

ai pus ulei?... azi mai incercam si cu cioco alba .. si cu cioco care a ramas de ieri si chiar si cu una amaruie de calitate...

pai si care-i rostul benmaiului atunci? :notworthy:

[color=#800080]Criss ,eu folosesc ciocolata menaj,dar o topesc numai la bain marie. Ii adaug si ulei.

Sau daca-mi trebuie doar o cantitate mica,bag un cub intr-o punga de aceea de congelator si o topesc in apa fiarta,fara ulei.

Eu zic ca nu neaparat ciocolata a fost de vina,ci faptul ca ai topit-o direct pe flacara.

:notworthy: [/color]

ai pus ulei?... azi mai incercam si cu cioco alba .. si cu cioco care a ramas de ieri si chiar si cu una amaruie de calitate...

n-am pus oloi!

Dragosnush care-i rostu' da la mine a functionat de fiecare data... probabil tre' sa se topeasca datorita aburilor de la apa firbinte si nu pt ca sta in apa clocotind!

Deci va multumesc in ordinea nr de pe tricouri: :violent1: :clown: :D :D :)

Urmeaza sa ajung acasa si sa ma pun pe treaba...

Am o ciocolata milka cu capsuni? oare fac o prostie de as incerca? :notworthy: