Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bounty-Praline de cocos cu ciocolata

Featured Replies

___________________________________Recipe by Nico-Vya

-250 g cocos razuit

-250 g unt nesarat

-100 ml smîntîna

-100 g zahar pudra

-2 picaturi esenta de migdale

-1 strop de sare

-300 g ciocolata cu cacao

-50 g ciocolata alba

Untul cu smîntîna se pun într-un vas pe bain marie.

55_54f9b0312030e48bc9ccf5d032a1f260_thumb.jpg

Se adauga esenta de migdale,zaharul pudra si sarea,lasam la topit.

55_6e4c654f4cfe0a547d0af76875fbec71_thumb.jpg

Cînd începe sa fiarba usor,lasam asa aproximativ 5 minute.

Dupa ce s-a racorit putin,adaugam cocosul,si amestecam bine.

55_ed0adf75f8db80f8da681b2bb56e1f28_thumb.jpg

Pregatim o tavita,în care punem folie transparenta.

Turnam amestecaul de cocos.

55_98086696388184331589eb877a14059d_thumb.jpg

Nivelam,si dam la rece pîna a-2-a zi.

55_6d45ffa11da5841fde34824c0aa3a9b1_thumb.jpg

L-am taiat patratele,

55_faa630b6cc0b41d444fcd14c3beb51fd_thumb.jpg

dar dupa aceea m-am hotarît sa fac bilute :P

Cum le-am format între palme,s-a topit putin materialul la suprafata.

Le-am dat la frigider,pîna am topit ciocolata în bain marie.

55_fb2f65fda2ffe19d458a634711a581f5_thumb.jpg

Daca folositi cicolata amaruie/fara lapte,adaugati 1-2 linguri ulei în ciocolata topita.

55_32ae53a32761fa4655ed89d8c404331b_thumb.jpg

Ciocolata topita se lasa la racorit(pîna este doar putin calduta).

Cu ajutorul a doua furculite,se scufunda bilele în ciocolata,se rotesc pe toate partile,

apoi se scot pe un gratar(sau direct pe hîrtie de copt).

Dupa ce am decorat si cu ciocolata alba,

am mai lasat pîna s-a mai întarit putin,

55_d5dfcec74aa25a80cf2b32b02bdc0086_thumb.jpg

apoi le-am mutat pe hîrtie de copt,si acolo au ramas pîna s-au înatrit de tot.

55_387cba0d7843a90681f80831434d1a95_thumb.jpg

Sînt foaaaarte bune!

55_b2693be700e00251f0b6369342170dce_thumb.jpg

Merci Nico :P

55_7abb2eff9e0c1b724e26a6f832c4556c_thumb.jpg

• Author
Miha, ce faci pui sublerul pe fiecara bila? :P

mie niciodata nu mi-ar iesi asa egale!

Arata super!

O laie :P ..nu-s la fel,asa aproximativ.Asta din cauza ca le-a taiat prima data patratele,ca altfel ,aveam de toate marimile.

Am facut cîteva si lunguiete :P

Merc,Ralu !

[color=#808000][b]Maya esti fantastica!!!! Bine te-am regasit!!! Felicitari pentru site!!!

Ca de fiecare data prezentarea ta este de maitre-chef....sau chef-maitre :P in fine intelegi tu...

ai toata admiratia mea....Cat despre site: Sa fie intr-un ceas bun si la cati mai multi ani buni si roditori..si sa aveti o viata mai lunga decat a avut-o culinarul :roll: :P [/b][/color]

Wooow ce bine arata! Musai sa le fac si eu. Cam cat timp iti iau? Andrei e inebunit dupa cocos mai nou.

A, si bine v-am regasit :P

Va pup fetelor!!!!!!!! ...cu foc! :P

Ma bucur sa va regasesc vesele si pline de imaginatie, asa cum v-am gasit prima oara, acum muuuulti ani in urma...

Faine rau bounty astea, Miha, am salivat la ele indelung inca de cand le-ai postat pe blog...o sa le fac si eu, iti dai seama!!! :P

• Author
[color=#808000][b]Maya esti fantastica!!!! Bine te-am regasit!!! Felicitari pentru site!!!

Ca de fiecare data prezentarea ta este de maitre-chef....sau chef-maitre :P in fine intelegi tu...

ai toata admiratia mea....Cat despre site: Sa fie intr-un ceas bun si la cati mai multi ani buni si roditori..si sa aveti o viata mai lunga decat a avut-o culinarul :roll: :P [/b][/color]

Dora,merci!Asa un compliment,de la tine..ma face sa ma rosesc pîna in vîrful urechilor! :P

• Author
Wooow ce bine arata! Musai sa le fac si eu. Cam cat timp iti iau? Andrei e inebunit dupa cocos mai nou.

A, si bine v-am regasit :P

Pai amesttecul de cocos nu ia mult deloc.Doar ca trebuie sa astepti sa se întareasca.Daca nu ai de gînd sa le faci bile,poti doar sa le tai cu cutitul.Datul prin ciocolata,nici asta nu ia mult..asa ca,fa-i baiatului praline,ca si fiica-mea a fost taare încîntata de ele :P

• Author
Va pup fetelor!!!!!!!! ...cu foc! :P

Ma bucur sa va regasesc vesele si pline de imaginatie, asa cum v-am gasit prima oara, acum muuuulti ani in urma...

Faine rau bounty astea, Miha, am salivat la ele indelung inca de cand le-ai postat pe blog...o sa le fac si eu, iti dai seama!!! :P

Laura,merci draguto! Bun venit,pup cu litere ca nu avem înca emoticoane :P

Foooarte fain arata!Am vrut sa-ti laud si dincolo farfuria de prezentare.Foarte draguta :cheers:

Daca nu vreti sa asteptati asa mult(de pe o zi pe alta) puteti sa bagati maglavaisul in congelator pt ceva timp.Eu asa am facut

Eu am laudat-o acolo si pun si aici aceeasi intrebare: cum de a iesit asa lucioasa ciocolata. Are un luciu, de zici ca sunt ireale. :cheers:
  • Author
Foooarte fain arata!Am vrut sa-ti laud si dincolo farfuria de prezentare.Foarte draguta :(

Daca nu vreti sa asteptati asa mult(de pe o zi pe alta) puteti sa bagati maglavaisul in congelator pt ceva timp.Eu asa am facut

Daca le bagam in conge,acolo le uitam! :( Idee buna,merci :cheers:

Foooarte fain arata!Am vrut sa-ti laud si dincolo farfuria de prezentare.Foarte draguta :(

Daca le bagam in conge,acolo le uitam! :( Idee buna,merci :cheers:

Daca pofta de dulce ii mare(ca de aia le si bagam in congi,sa mearga repede) nu le uitam :mrgreen:

• Author
Eu am laudat-o acolo si pun si aici aceeasi intrebare: cum de a iesit asa lucioasa ciocolata. Are un luciu, de zici ca sunt ireale. :cheers:

Julixule,am vazut si dincolo întrebarea,dar a trebuit sa fug,si voriam sa-ti arat ciocolata care am folosit-o,dar înca nu am ajuns nici acum s-o trag în blitz.

Cred ca pentru luciu,e de "vina" ciocolata.Din greseala am cumparat Alpia umpluta cu crema de frisca/ciocolata,si nu am mai avut timp de cumparat alta,asa ca am pus-o la topit pe bain marie.În timp ce se topea,am vazut deja ca are o alta textura..era usor sidefata.

• Author
Ce frumoase sunt... :(

Sînt mai bune,decît frumoase!Denise,adora Bounty .Ea s-a bucurat cel mai mult.Data viitoare n-o sa mai pun cele 2 picaturi de esenta migdale,ca a simtit-o..si a zs ca-i da "iz" de martipan..si mai nou nu prea-i place :cheers:

Julixule,am vazut si dincolo întrebarea,dar a trebuit sa fug,si voriam sa-ti arat ciocolata care am folosit-o,dar înca nu am ajuns nici acum s-o trag în blitz.

Cred ca pentru luciu,e de "vina" ciocolata.Din greseala am cumparat Alpia umpluta cu crema de frisca/ciocolata,si nu am mai avut timp de cumparat alta,asa ca am pus-o la topit pe bain marie.În timp ce se topea,am vazut deja ca are o alta textura..era usor sidefata.

Am inteles, saru'mana. Trebuie sa le fac si eu, dar ma gandesc sa le fac pentru revelion, ca de Craciun bantui prin Europa (jur ca nu's eu stafia comunismului) si ma multumesc cu ce face prietenuica mea (adica mama).

foarte bune. m-am laudat `dincolo` cu ele ,aici cand le-oi ma face(curand se pare ).preferatele mele sunt cele `scaldate` in ciocolata alba
  • Author

Am inteles, saru'mana. Trebuie sa le fac si eu, dar ma gandesc sa le fac pentru revelion, ca de Craciun bantui prin Europa (jur ca nu's eu stafia comunismului) si ma multumesc cu ce face prietenuica mea (adica mama).

Daca-ti place combinatia de cocos si ciocolata,le vei adora :)

• Author
foarte bune. m-am laudat `dincolo` cu ele ,aici cand le-oi ma face(curand se pare ).preferatele mele sunt cele `scaldate` in ciocolata alba

Tura viitoare fac si eu jumatate de portie cu cioco alba,ca nici eu nu-s asa cu ciocolata cu cacao :)

Le-am facut si eu in weekend.

Multumiri Nico pentru reteta si prezentare si Maya pentru prezentare :-)

164_8451e3bcad469dce4d93f00f726c4fe6_thumb.jpg

As vrea sa fac si eu de Craciun aceste bomboane , cam cat tin ? nu stiu cand sa le fac ..

as vrea sa le fac cu cateva zile inainte . ..rezista? :roll: