April 24, 201016 yr comment_33984 Eu am folosit si mere si pere, ca-mi ramasese un mar si mi se parea prea putin.Rapide si bune! 150 gr de unt120 gr zahar1 ou200 gr de faina1 lingurita rasa praf de copt amestecata in fainasuc de lamaie pentru stropit merele Am topit pe foc miiiic mic, untul cu zaharul. Am lasat un pic la racit.Am taiat 1 mar si o jumatate de para(doua mere).Le-am curatat , taiat cubulete si stropit cu lamaie. La compozitia de unt am adaugat oul batut. La sfarsit faina cu praful de copt. Cubuletele de mar. Am pus cuiburi in tava si am copt la 190 de grade 15-20 de minute.Le-am presarat cu zahar pudra si scortisoara. Au ramas pufoase si a doua zi. Report
April 24, 201016 yr comment_34028 Simplu, rapid si nemaipomenit de gustos! Trebuie sa le fac, neaparat! Report
May 2, 201016 yr comment_35570 Chiar acum sunt la cuptor... deabia astept sa le gust... Multumesc pt reteta! Sorina Report
November 14, 20169 yr comment_239710 Lili, mi-ai dat niste idei: am sa le fac sub forma de blat, dar foi individuale, 3, de exemplu.Deci niste foi care au mere in compozitie si-o crema de vanilie amestecata cu frisca intre ele...ar fi bun de tort ptr copii Sau orice crema cu ceva iz de fructe Sa traiesti! Report
November 14, 20169 yr Author comment_239712 Lili, mi-ai dat niste idei: am sa le fac sub forma de blat, dar foi individuale, 3, de exemplu.Deci niste foi care au mere in compozitie si-o crema de vanilie amestecata cu frisca intre ele...ar fi bun de tort ptr copii Sau orice crema cu ceva iz de fructe Sa traiesti! Ba' sa traim amandoua ca furam gand la gand cu bucurie. Adica eu ieri le-am lipit cu dulce de leche si mi-am zis ca ar merege si un tort. Azi le repet, varianta strudel(stafide, seminte de pin, mere) si picaturi ciocolata. Report
November 14, 20169 yr comment_239713 Si mie mi-a scapat, eu as mai pune niste stafide ca mi se par foarte potrivite si-mi plac tare Report
November 17, 20169 yr comment_239774 am executat precum zisei singura chestie e ca io n-am citit decat ingredientele, fara mod de lucru si cred c-o avea vreo influenta adica n-am retinut ca ai topit untul, eu l-am mixat rece cu oul&co si era prea vartos aluatul. asa ca am pus de la mine citire un iaurt cremoso - 125ml, ca asta posedam.si merele pe care le-am pus erau cam mari, dar am insistat si-au intrat in aluat pana la urma.din compozitie am copt doua discuri/foi de blat, care-au iesit molicele si bune, in forma obisnuita de tort.am prestat o crema din amintiri si improvizatie, cu ce aveam prin frigider: o budinca de vanilie din 500ml lapte, zaharel dupa gust, cca 100gr unt 82% si 100 gr fulgi de cocos.am imbracat forma de tort in folie de plastic, am pus primul blat (asa cald cum era!), crema, al doilea blat, iar in cap am facut un jeleu din 250ml suc gros de caise si 250 ml suc gros de dude. jeleul l-am turnat peste boabe de rodie cu care am acoperit complet blatul. cu toate c-am turnat incet jeleul, s-au ridicat cateva boabe - ei, asta e!deocamdata e la racit, abia apoi sa-l pun in frigider peste noapte.pretentiosii mei l-au revendicat si-au cerut imperativ si ceva frisca pe margini , dar eu, drept sa zic, l-as duce la colegi asa cum e. daca eram un pic mai iute sa-l termin inainte de-a veni ei...asa, tre' sa le dau si lor, ca sa n-avem scandal ma rog, asta am si vrut, o experienta.Lili, maine fac si poze, hai sa traim mult si bine! Report
November 18, 20169 yr comment_239792 Moatzo, m-ai zapacit. Este reteta simpla Fac maine. Am un mar de la ultimul inghet si mai am un ananas Sa vad ce va iesi. Peter Report
November 18, 20169 yr comment_239794 mie cam asa mi-a iesit, ma declar multumita. in crema de cocos as baga niste frisca, sa iasa un pic mai aerata, n-as renunta la merele din blat, dar le-as fi vrut (foile de cuiburi ) putin colorate ptr contrastul cu crema, jeleul face toti banii, are aroma de caise dar e violet. rodia e un pic acrisoara, dar pe mine ma cam deranjeaza samburii aia lemnosi.per total, o prajitura bunicica poate-ar fi trebuit taiata cu atentie mai mare, sa nu se coloreze, mda edit: imi vine sa rad, de la ce-am plecat si la ce am ajuns Report
November 18, 20169 yr comment_239797 F. faina reteta Eataly ! Motzulin' minunat ai interpretat-o asa cu 2 blaturi pt. tort (le-ai copt separat banuiesc nu?!)...Imi poti spune reteta la crema de cocos te rog?! Report
November 19, 20169 yr comment_239805 Usor de facut si "lecker" ! Mai bine faceam portie dubla.Iasa o tava. Mai aveam o juma de lamiie de la pomul nostru, am pus si putina coaja rasa. + ceva Tonka Le recomand calduros. Peter Report
November 19, 20169 yr Author comment_239807 mie cam asa mi-a iesit, ma declar multumita. edit: imi vine sa rad, de la ce-am plecat si la ce am ajuns Sunteti cu totii de acord ca Pusa merita un premiu?!! Mie ideiile astea revolutionare ma entuziasmeaza pana la lacrimi. Report
November 19, 20169 yr Author comment_239808 Usor de facut si "lecker" ! Mai bine faceam portie dubla.Iasa o tava. Le recomand calduros. Peter Vezi, e bine ca ai mentionat: faceti portie dubla! Se apropie Craciunul, sigur cautati retete de fursecuri, biscuiti! Report
November 19, 20169 yr comment_239812 F. faina reteta Eataly ! Motzulin' minunat ai interpretat-o asa cu 2 blaturi pt. tort (le-ai copt separat banuiesc nu?!)...Imi poti spune reteta la crema de cocos te rog?! pai zisei, ia! din compozitie am copt doua discuri/foi de blat, care-au iesit molicele si bune, in forma obisnuita de tort.am prestat o crema din amintiri si improvizatie, cu ce aveam prin frigider: o budinca de vanilie din 500ml lapte, zaharel dupa gust, cca 100gr unt 82% si 100 gr fulgi de cocos. Moatzo, m-ai zapacit. Este reteta simpla ei, lasati, ca pan' la urma va dezmeticiratzi! (ai inteles acest ultim cuvant?) Sunteti cu totii de acord ca Pusa merita un premiu?!! Mie ideiile astea revolutionare ma entuziasmeaza pana la lacrimi. tu esti di vina.v-am mai spus: nu pot concepe o reteta batuta-n cuie decat la propriu. io-s geamana, mai creativa , asea! Report
November 19, 20169 yr comment_239813 Moatzo, m-ai zapacit. Este reteta simpla ei, lasati, ca pan' la urma va dezmeticiratzi! (ai inteles acest ultim cuvant?) Inteles, inteles.. Peter Report
November 19, 20169 yr comment_239817 Tura a doua pe azi Boala mare.Peter dragoste mare pana la urma tu ai mai pus vreun alt lichid? sau doar untul topit? (ca eu am mixat untul rece si era prea vartos aluatul)cred ca doar cu untul ies mai fragede, ca fursecurile. foile mele de blat erau elastice. Report
November 19, 20169 yr comment_239819 Tura a doua pe azi Boala mare.Peter dragoste mare pana la urma tu ai mai pus vreun alt lichid? sau doar untul topit? (ca eu am mixat untul rece si era prea vartos aluatul)cred ca doar cu untul ies mai fragede, ca fursecurile. foile mele de blat erau elastice. Nu am mai pus nimic altceva in aluat decit ce scrie in reteta. Foarte fragede.Deseara am mai pus ceva alune braziliene sfarimate(?)Ptr. Kinderi. Peter Report
November 19, 20169 yr comment_239820 Tura a doua pe azi Boala mare.Peter dragoste mare pana la urma tu ai mai pus vreun alt lichid? sau doar untul topit? (ca eu am mixat untul rece si era prea vartos aluatul)cred ca doar cu untul ies mai fragede, ca fursecurile. foile mele de blat erau elastice. Nu am mai pus nimic altceva in aluat decit ce scrie in reteta. Foarte fragede.Deseara am mai pus ceva alune braziliene sfarimate(?)Ptr. Kinderi. Peter ok, merci.am sa citesc mai atent retetele. am sa incerc si originalul. Report
November 19, 20169 yr Author comment_239823 (ca eu am mixat untul rece si era prea vartos aluatul) Era vartos pentru ca nu l-ai topit.Daca nu m-ai adaugai iaurt, iti iesea ceva de genul unui fursec(aluat fraged). In cazul cuiburilor, nu-s nici fursecuri, nici pancakes la cuptor.Sunt cuiburi! Incearca si varianta originala. Report
November 19, 20169 yr Author comment_239824 Tura a doua pe azi Boala mare. Peter Pai meriti si tu un premiu! Report
November 20, 20169 yr comment_239834 Ale mele s-au cam labartat, nu stiu daca e vina faptului ca am modificat cantitatile in functie de 250 de gr de unt ca atit avea pachetul. Aplicatia mea de pe telefon e de vina, ca asa mi-a zis sa fac Am pus 250 gr unt, 2 oua, 200 gr zahar, 333 gr de faina si un pliculet de praf de copt adica 15 gr, poate ca asta era prea mult, si 4 mere.Dar sunt asa de bune, hai ca pina miine ajung dar pina poimiine nu cred Report
November 20, 20169 yr Author comment_239835 Pai de ce 225?300 la dublu.Ce aplicatie? sa nu-mi zici ca exista aplicatie pentru dublat ingredientele la retete? Report