December 2, 200916 yr Author comment_4015 Uite ,tiramisu meu a stat si fara gelatina: Super!!!!! Foarte frumos!!! Poate-o sa am curaj de epuras vreodata sa-ncerc fara gelatina.... Report
December 2, 200916 yr comment_4019 foarte frumos arata tot cam asa-l fac si eu,dar fara gelatina...de fapt sunt cam impotriva gelatinei deoarece contine glutamat :cry: .unde ai citit ca are glutamat gelatina?si eu fug de glutamat dar unde am citit de gelatina nu am vazut nimic de glutamat Report
December 2, 200916 yr Author comment_4020 Mama Foxxy ce pofta mi-ai facut de tiramisu .. Pacat ca n-am voie deocamdata din motiv de bebe alaptat... :mrgreen: Sophie, fetele au spus ca se poate face Tiramisu in care crema (cu tot cu oua) se pune la fiert, deci ai putea manca si tu! E adevarat ca trebe cafea, da-ncearca sa faci o cafeluta decofeinizata si inmoi in ea piscoturile (nu mai pui apa si ness) si vezi daca-ti place! Report
December 2, 200916 yr comment_4024 Mama Foxxy ce pofta mi-ai facut de tiramisu .. Pacat ca n-am voie deocamdata din motiv de bebe alaptat... :mrgreen: Sophie, fetele au spus ca se poate face Tiramisu in care crema (cu tot cu oua) se pune la fiert, deci ai putea manca si tu! E adevarat ca trebe cafea, da-ncearca sa faci o cafeluta decofeinizata si inmoi in ea piscoturile (nu mai pui apa si ness) si vezi daca-ti place! La cafea decofeinizata nu m-am gandit.. Saru-mana %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Nu mi-e de ouale crude, mi-era de cofeina, da' am rezolvat-o Report
December 2, 200916 yr Author comment_4026 foarte frumos arata tot cam asa-l fac si eu,dar fara gelatina...de fapt sunt cam impotriva gelatinei deoarece contine glutamat :cry: .unde ai citit ca are glutamat gelatina?si eu fug de glutamat dar unde am citit de gelatina nu am vazut nimic de glutamat FABRICAT din melasă (care este obţinuta din zahăr) prin fermentaţie, glutamatul monosodic este sarea de sodiu a acidului glutamic. Mai poate fi întâlnit sub denumirile: glutamat de sodiu, monosodium glutamate, natrium glutaminat, E 621 (conform regulamentelor europene).Glutamatul se foloseşte cel mai mult în alimentele fabricate artificial şi în semipreparate gen supe concentrate, sosuri, condimente, mezeluri, îngheţată, budinci, etc. Glutamatul se întâlneşte şi în alimente naturale. Cele mai mari concentraţii de glutamat se găsesc în drojdie, ciuperci, roşii, brânzeturi şi extracte vegetale. De aceea, unele semipreparate pot conţine valori periculos de mari de glutamat fără a fi “aditivate” cu E 621. Dacă un produs alimentar are ca ingrediente “proteină vegetală hidrolizată” (care conţine până la 30% glutamat), “proteină din plante hidrolizată”, “arome naturale”, “aromatizanţi”, sau “extract Kombu” atunci glutamatul este prezent în acel aliment în cantităţi suficient de mari pentru a ne atrage atenţia. Iată mai jos o listă cu surse ascunse de glutamat. Elementele listei sunt în ordinea descrescătoare a cantităţii de glutamat conţinute.Cele mai bogate surse de glutamat sunt: 1. drojdie autolizată2. caseinat de calciu3. gelatină4. proteine hidrolizate5. caseinat de sodiu6. extract de drojdie Alte surse de glutamat: 7. proteine texturate8. carrageenan9. gumă vegetală10. condimente11. arome12. arome naturale13. aromă de carne de pui14. aromă de carne de vită15. aromă de carne de porc16. aromă de fum17. bulion18. concentrat de roşii19. supă de carne20. malţ din orz21. extract de malţ22. aromă de malţ23. proteine din lapte24. izolat proteic din lapte25. concentrat proteic din lapte26. proteine din soia27. izolat proteic din soia28. concentrat proteic din soia29. sos de soia30. extract de soia Deşi lista este lungă, nu poate fi completă pentru că producătorii găsesc întotdeauna noi denumiri în spatele cărora se ascund. Este de asemenea important de menţionat că glutamatul monosodic se poate găsi în vaccinuri (chiar şi cele anti-gripale), perfuzii intravenoase (cu maltodextrină) şi în suplimente cu vitamine. Glutamatul monosodic este folosit în toate suplimentele vitaminice sau minerale încapsulate sub formă gelatinoasă. Report
December 2, 200916 yr Author comment_4027 Mama Foxxy ce pofta mi-ai facut de tiramisu .. Pacat ca n-am voie deocamdata din motiv de bebe alaptat... :mrgreen: Sophie, fetele au spus ca se poate face Tiramisu in care crema (cu tot cu oua) se pune la fiert, deci ai putea manca si tu! E adevarat ca trebe cafea, da-ncearca sa faci o cafeluta decofeinizata si inmoi in ea piscoturile (nu mai pui apa si ness) si vezi daca-ti place! La cafea decofeinizata nu m-am gandit.. Saru-mana %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> Nu mi-e de ouale crude, mi-era de cofeina, da' am rezolvat-o Placerea e de partea mea!!! Incearca si apoi spune-ne rezultatul!!!! Report
December 2, 200916 yr comment_4029 Mona, multumesc pentru aprecieri! Sa stii ca eu am folosit mascarpone romanesc si n-am avut nici o problema! Tu cu care ai dat chix? Ai vreo poza a cutiei sau mai tii minte firma producatoare? Astept cu nerabdare ziua de sambata!!! [color=#8000BF]Foxyy ,eu am folosit "indLacta".Daca pui gelatina e ok cu oricare...cred. Dar ,cum spuneam,atunci cand fac pentru noi si nu urmaresc o "tinuta" mai batoasa,nu pun gelatina .In cazul din urma folosesc orice gasesc in Metro,mai putin fabricata in ro. De ex acum am "Galbani"[/color] Report
December 2, 200916 yr Author comment_4032 Mona, multumesc pentru aprecieri! Sa stii ca eu am folosit mascarpone romanesc si n-am avut nici o problema! Tu cu care ai dat chix? Ai vreo poza a cutiei sau mai tii minte firma producatoare? Astept cu nerabdare ziua de sambata!!! [color=#8000BF]Foxyy ,eu am folosit "indLacta".Daca pui gelatina e ok cu oricare...cred. Dar ,cum spuneam,atunci cand fac pentru noi si nu urmaresc o "tinuta" mai batoasa,nu pun gelatina .In cazul din urma folosesc orice gasesc in Metro,mai putin fabricata in ro. De ex acum am "Galbani"[/color] Nu tin minte sa fi folosit indLacta pana acum, da' io mi-s si nitel senila, deci nu-i exclus sa fi uitat! Dar, cum ziceam: gelatina m-a ajutat sa maschez (de-o fi fost cazu'), orice mascarpone mai nasol... Dar uite ca se poate face si fara gelatina, mariette tocmai a postat Tiramisu-ul facut de ea, in care nu a pus gelatina. Mariette, esti draguta sa ne zici si reteta??? Daca ai si poze, ar fi perfect, da' macar reteta pune-o aici, te rog, ca sa o poata folosi si alte doritoare / alti doritori de Tiramisu. O sa o rugam si pe Maya sa indexeze reteta ta, sa poata fi gasita rapid! Report
December 3, 200916 yr comment_4664 foarte frumos arata tot cam asa-l fac si eu,dar fara gelatina...de fapt sunt cam impotriva gelatinei deoarece contine glutamat :cry: .unde ai citit ca are glutamat gelatina?si eu fug de glutamat dar unde am citit de gelatina nu am vazut nimic de glutamat uite aici: http://www.naturalmall.ro/glutamat_sodiu.php ,eu prefer sa fac prajituri fara!!! Report
December 3, 200916 yr comment_4671 eu nu sunt lamurita ce este drojdie autolizată?sunt cumva extractele de drojdie prin autoliza si alte tratamente,ce se folosesc ca arome? Report
December 7, 200916 yr comment_6348 foarte frumos arata tot cam asa-l fac si eu,dar fara gelatina...de fapt sunt cam impotriva gelatinei deoarece contine glutamat :cry: .unde ai citit ca are glutamat gelatina?si eu fug de glutamat dar unde am citit de gelatina nu am vazut nimic de glutamat uite aici: http://www.naturalmall.ro/glutamat_sodiu.php ,eu prefer sa fac prajituri fara!!! deci cu alte cuvinte ne ferim de tot ce putem cumpara caci peste tot se ascunde acest glutamat si nu mai mancam nimicscuze de off topic Report
December 7, 200916 yr Author comment_6366 foarte frumos arata tot cam asa-l fac si eu,dar fara gelatina...de fapt sunt cam impotriva gelatinei deoarece contine glutamat :cry: .unde ai citit ca are glutamat gelatina?si eu fug de glutamat dar unde am citit de gelatina nu am vazut nimic de glutamat uite aici: http://www.naturalmall.ro/glutamat_sodiu.php ,eu prefer sa fac prajituri fara!!! deci cu alte cuvinte ne ferim de tot ce putem cumpara caci peste tot se ascunde acest glutamat si nu mai mancam nimicscuze de off topic Da, cam asa ceva! Chiar vorbeam cu jupanu' aseara: ce poti sa mananci si sa nu fie toxic (in cantitati mari - da' ce e aia cantitate mare????), ori modificat genetic ori mai stiu eu cum si tot la cancer ajungi!!!!! Nici iarba nu poti manca, din pricina poluarii...... Report
December 7, 200916 yr comment_6468 Asta cam asa e ,chiar si aerul din jurul nostru e poluat!!!Dar totusi ...atunci cand fac ceva acasa prefer sa le fac ,pe cat posibil ,fara arome chimice sau alte pliculete cu e-uri.Asa mai bine dau o fuga la cofetaria din colt si nu mai ma obosesc!!! Report
December 8, 200916 yr comment_7066 [color=#800080]Eram datoare cu o poza cu tiramisu de sambata. http://img35.imageshack.us/img35/9681/picture136fo.jpg Am turnat crema calda ca eram grabita si de aici "aranjamentul" piscoturilor.Ideea e ca-i destul de teapan fara gelatina[/color] Report
December 9, 200916 yr Author comment_7344 [color=#800080]Eram datoare cu o poza cu tiramisu de sambata. Am turnat crema calda ca eram grabita si de aici "aranjamentul" piscoturilor.Ideea e ca-i destul de teapan fara gelatina[/color] Foarte frumos!! Chiar imi place cum ti-a iesit! Report
December 14, 200916 yr comment_8935 Felicitari, Foxyy, foarte frumos ti-a iesit Tiramisu! Si eu fac parte din fan-club Tiramisu , dar, spre rusinea mea, nu l-am facut decat odata :oops: , fara gelatina si nu am avut probleme (de mancat am mancat de mult mai multe ori ) Report
December 14, 200916 yr Author comment_8943 Felicitari, Foxyy, foarte frumos ti-a iesit Tiramisu! Si eu fac parte din fan-club Tiramisu , dar, spre rusinea mea, nu l-am facut decat odata :oops: , fara gelatina si nu am avut probleme (de mancat am mancat de mult mai multe ori ) Saru'mana! Pai, pune mana si fa-l (cu sau fara gelatina, depinde cum doresti - vezi ca se poate si-asa si-asa ). Vin Sarbatorile, numai bine pica un Tiramisu! Report
January 1, 201016 yr comment_13110 [align=center]de revelion a picat numai bine la desert un tira_in pahare_misu http://i219.photobucket.com/albums/cc107/MaryBeths_bucket/Smilies/laughing-smiley-003.gif http://img21.imageshack.us/img21/7332/tirainpaharmisu.jpg[/align] Report
January 2, 201016 yr Author comment_13337 [align=center]de revelion a picat numai bine la desert un tira_in pahare_misu Oauuuuuu.... Superb! Bravo! Report
January 2, 201016 yr comment_13399 [align=center]de revelion a picat numai bine la desert un tira_in pahare_misu Oauuuuuu.... Superb! Bravo! Merci foxyy. Are avantajele ca nu folosesti gelatina la crema si e mai usor de servit musafirilor. Report
January 3, 201016 yr comment_13437 Si eu am avut pentru revelion un Tiramisu,bineînteles nu original Nu am nicio poza,ca l-am facut de dimineata obosita,si seara l-am luat cu mine...ca de la restaurant am plecat la prieteni.A fost cel mai bun Tiramisu pe care l-am halit eu vreodata. L-am facut asa cum se cunoaste.Am tras piscoturile prin cafea destul de concentrata/aproape ca espresso,aromatizata cu 2-3 stropi de ulei de migdale,iar crema a fost un amestec de mascarpone + crema de vanilie,si bomboane topite de lapte cu ceva frisca.Caramelul ala,a facut tiramisu-ul asta de ***** pentru papila mea,bineînteles!Ai mei au fost foarte încîntati,la fel si prietenii! Trebuie sa-l refac curînd.În cîteva zile am ocazia! Report
January 3, 201016 yr comment_13457 Tare fain tira_in pahar_misu . Si eu pun de-un tiramisu zilele astea, ca oricum mi-e pofta de el incontinuu Report
January 3, 201016 yr Author comment_13556 Si eu am avut pentru revelion un Tiramisu,bineînteles nu original Nu am nicio poza,ca l-am facut de dimineata obosita,si seara l-am luat cu mine...ca de la restaurant am plecat la prieteni.A fost cel mai bun Tiramisu pe care l-am halit eu vreodata. L-am facut asa cum se cunoaste.Am tras piscoturile prin cafea destul de concentrata/aproape ca espresso,aromatizata cu 2-3 stropi de ulei de migdale,iar crema a fost un amestec de mascarpone + crema de vanilie,si bomboane topite de lapte cu ceva frisca.Caramelul ala,a facut tiramisu-ul asta de ***** pentru papila mea,bineînteles!Ai mei au fost foarte încîntati,la fel si prietenii! Trebuie sa-l refac curînd.În cîteva zile am ocazia! Interesanta ideea cu uleiul de migdale, cred ca a dat un gust super! Iar crema de vanilie si bomboanele topite cu frisca ma baga-n boale!!!! Cand repeti figura, vreau si-o poza-doua!! :mrgreen: Report
January 3, 201016 yr Author comment_13558 Tare fain tira_in pahar_misu . Si eu pun de-un tiramisu zilele astea, ca oricum mi-e pofta de el incontinuu Pai, sa mai pui poze, ca data trecuta ai fost cam zgarcita! Poate reusesc sa mai fac si eu o tura zilele astea, cat mai sunt acasa. Report
January 3, 201016 yr comment_13600 Se pare ca tiramisu a fost pe val in noaptea dintre ani Eu l-am facut sub forma de tort Reteta a sunat cam asa, pentru cei interesati:4 oua (galbenusurile si albusurile separate)170g zahar500g mascarpone1 plic zahar vanilat1 lingurita zeama de lamaiecafea (decofeinizata am pus eu)esenta de rompiscoturi Galbenusurile se bat bine bine cu 1/2 din cantitatea de zahar si zaharul vanilat pana se albesc, apoi se pun pe un vas cu apa fierband, avand grija ca fundul vasului in care sunt ouale sa nu atinga apa. Se mixeaza in continuare pana crema incepe sa se ingroasa si se topeste zaharul.Se lasa la racit.Cand crema de oua s-a racorit, se adauga mascarpone si se omogenizeaza bine.Albusurile se bat spuma tare cu zeama de lamaie si restul de zahar, apoi se adauga peste crema de oua si mascarpone, amestecand usor usor ca la pandispan.Eu aveam pregatit si un plic de gelatina, dar crema s-a comportat chiar frumos si nu l-am mai pus.Apoi am construit tortul cu un strat de piscoturi hidratate in cafeaua amestecata cu esenta de rom si putin zahar dupa gust, un strat de crema si l-am lasat 1 noapte la frigider. A doua zi l-am ornat cum se vede (mai din fuga calului ce-i drept )Ffffooooaaarrtteeee bun Report