January 3, 201016 yr Author comment_13604 Se pare ca tiramisu a fost pe val in noaptea dintre ani Eu l-am facut sub forma de tort A doua zi l-am ornat cum se vede (mai din fuga calului ce-i drept )Ffffooooaaarrtteeee bun Nu's cum se face, da' numa'-n fuga calului se orneaza torturile si ies niste minunatii......... la fel ca Tiramisu-ul tau! Foarte frumos! Mie imi face cu ochiu'! :laughing7: Si reteta suna bine, mi se pare mie ori e mai de regim? Ouale sunt nitel coapte, nu? Report
January 3, 201016 yr comment_13606 Se pare ca tiramisu a fost pe val in noaptea dintre ani Eu l-am facut sub forma de tort A doua zi l-am ornat cum se vede (mai din fuga calului ce-i drept )Ffffooooaaarrtteeee bun Nu's cum se face, da' numa'-n fuga calului se orneaza torturile si ies niste minunatii......... la fel ca Tiramisu-ul tau! Foarte frumos! Mie imi face cu ochiu'! :laughing7: Si reteta suna bine, mi se pare mie ori e mai de regim? Ouale sunt nitel coapte, nu? Multumesc, foxxy Nu e de regim, foxxy.. Ori cel putin nu am ales-o pe criteriul asta Ouale sunt nitel gatite pe aburi, intr-adevar... Off: Foxxy, cum e acasa? De Pasti sper sa ajung si eu... :roll: Report
January 4, 201016 yr Author comment_13805 Se pare ca tiramisu a fost pe val in noaptea dintre ani Eu l-am facut sub forma de tort A doua zi l-am ornat cum se vede (mai din fuga calului ce-i drept )Ffffooooaaarrtteeee bun Nu's cum se face, da' numa'-n fuga calului se orneaza torturile si ies niste minunatii......... la fel ca Tiramisu-ul tau! Foarte frumos! Mie imi face cu ochiu'! :laughing7: Si reteta suna bine, mi se pare mie ori e mai de regim? Ouale sunt nitel coapte, nu? Multumesc, foxxy Nu e de regim, foxxy.. Ori cel putin nu am ales-o pe criteriul asta Ouale sunt nitel gatite pe aburi, intr-adevar... Off: Foxxy, cum e acasa? De Pasti sper sa ajung si eu... :roll: Cand ziceam "de regim" ma refeream ca pot sa manance si mamicile care alapteaza, ori persoanele care nu vor/pot sa manance oua crude.Acasa e tare bine, numai ca-s tare scurte zilele! De erau vreo 50 de ore pe zi, era mai binisor! :mrgreen: Report
January 4, 201016 yr comment_13812 Se pare ca tiramisu a fost pe val in noaptea dintre ani Nu's cum se face, da' numa'-n fuga calului se orneaza torturile si ies niste minunatii......... la fel ca Tiramisu-ul tau! Foarte frumos! Mie imi face cu ochiu'! :laughing7: Si reteta suna bine, mi se pare mie ori e mai de regim? Ouale sunt nitel coapte, nu? Multumesc, foxxy Nu e de regim, foxxy.. Ori cel putin nu am ales-o pe criteriul asta Ouale sunt nitel gatite pe aburi, intr-adevar... Off: Foxxy, cum e acasa? De Pasti sper sa ajung si eu... :roll: Cand ziceam "de regim" ma refeream ca pot sa manance si mamicile care alapteaza, ori persoanele care nu vor/pot sa manance oua crude.Acasa e tare bine, numai ca-s tare scurte zilele! De erau vreo 50 de ore pe zi, era mai binisor! :mrgreen: In cazul asta, da, e de regim %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> pentru ca eu l-am facut cu cafea decofeinizata... Albusurile pot fi inlocuite cu frisca si astfel pot manca si cei care nu vor oua crude Offf.. tare dor mi-e si mie de acasa.. :roll: Report
January 4, 201016 yr Author comment_13826 Se pare ca tiramisu a fost pe val in noaptea dintre ani Nu's cum se face, da' numa'-n fuga calului se orneaza torturile si ies niste minunatii......... la fel ca Tiramisu-ul tau! Foarte frumos! Mie imi face cu ochiu'! :laughing7: Si reteta suna bine, mi se pare mie ori e mai de regim? Ouale sunt nitel coapte, nu? Multumesc, foxxy Nu e de regim, foxxy.. Ori cel putin nu am ales-o pe criteriul asta Ouale sunt nitel gatite pe aburi, intr-adevar... Off: Foxxy, cum e acasa? De Pasti sper sa ajung si eu... :roll: Cand ziceam "de regim" ma refeream ca pot sa manance si mamicile care alapteaza, ori persoanele care nu vor/pot sa manance oua crude.Acasa e tare bine, numai ca-s tare scurte zilele! De erau vreo 50 de ore pe zi, era mai binisor! :mrgreen: In cazul asta, da, e de regim %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif<" title="arms" /> pentru ca eu l-am facut cu cafea decofeinizata... Albusurile pot fi inlocuite cu frisca si astfel pot manca si cei care nu vor oua crude Offf.. tare dor mi-e si mie de acasa.. :roll: Oooooooooooo, daca pui frisca in loc de albusuri, capeti minunatia-minunatiilor, nu un biet Tiramisu! Imi suna bine ideea ta, poate reusesc sa gasesc ceva timp liber si sa fac un tiramisu mai altfel. Saru'mana pentru pont! Report
January 12, 201016 yr comment_14952 Foxyy,revin cu cîteva imagini de la tiramisu-ul ala cu crema de caramel.Nu am tot procesul,ca ma mai avut de pregatit si altele. [b]Reteta: Caramel tiramisu 400 g piscoturi/savoiardi500 g mascarpone400 ml lapte4 linguri zahar1 pastaie de vanilie50-60 g amidon de porumb(Gustin dr. Oetker)70 ml smantana de frisca200 g bomboane de lapte(Boller de la Aldi)2-3 picaturi ulei esenta de migdale400 ml cafea tare,racitacacao dark(Sarotti,folosesc eu) Crema de vanilie o facem din laptele rece amestecat cu amidonul de porumb,zaharul si pastaia de vanilie(intepata doar.Daca nu va deranjeaza punctuletele negre in crema,puteti despica pastaia de vanilie).Fierbem pana se ingroasa,dam la racit.Intre timp facem crema caramel.Punem bomboanele de lapte impreuna cu frisca la topit.Amesetcam intr-una,pana bomboanele se topesc,iar crema se ingroasa.O adaugam la crema de vanilie,amestecam bine cu telul,si o dam la racit.Cand si cand,mai invartim,pentru a nu face pojghita,si pentru a se raci mai repede Cand este complet rece,se adauga mascarpone,si se amsteca cu telul sau mixerul,pana amestecul devine omogen.Crema trebuie sa fie stabila.Eu am impartit piscoturile in asa fel,incat sa-mi ajunga pentru 3 randuri de crema+3 randuri piscoturi.Amestecam cafeaua rece cu uleiul/esenta de migdale.Prin aceasta licoare,trecem piscoturile,pe care apoi le asezam unul langa altul,sa formeze un blat.Peste stratul de piscoturi inmuiate in cafea,punem un strat de crema.Deasupra,din nou un strat de piscoturi inmuiate,acoperite apoi cu unul de crema...etc.Se da la rece pentru cel putin 7-8 ore,de preferat chiar peste noapte.Daca doriti sa-l "rasturnati",si sa-l serviti pe platou,imbracati forma in folie transparenta alimentara(nu folositi folie de aluminiu!!!)Egal cum il servim,din forma sau rasturnat,deasupra se presara un strat fin de cacao. [align=center]Eu l-am facut in forma imbracata in folie transparenta,si l-am rasturnat. http://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S0yFWJlcZtI/AAAAAAAABPg/Y3OB41GTx_8/tiramisu%20%281%29.jpg http://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S0yFWBRRj0I/AAAAAAAABPk/BVSh5b2msoo/tiramisu%20%282%29.jpg Am intins si ultimul strat de crema,si am pudrat cu cacao...voila. http://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S0yFWXyjazI/AAAAAAAABPo/hRI71J_pbxI/tiramisu%20%283%29.jpg Sectiune: http://lh5.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S0yFW7vdgVI/AAAAAAAABPw/bv5KB8EnTmc/tiramisu%20%285%29.jpg http://lh6.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S0yFWkx7ZKI/AAAAAAAABPs/Q_OkIA2TLtE/tiramisu%20%284%29.jpg http://lh3.ggpht.com/_jKEM-8_nOrM/S0yFaFIuo9I/AAAAAAAABP4/klHBnPFnCeo/tiramisu%20%286%29.jpg[/align][/b] Report
January 12, 201016 yr comment_14956 [color=#800080]Wow ce combinatie "criminala" !Cred ca as manca in nestire :oops: .De prezentare si poze ...... [/color] Report
January 12, 201016 yr Author comment_14989 Foxyy,revin cu cîteva imagini de la tiramisu-ul ala cu crema de caramel.Nu am tot procesul,ca ma mai avut de pregatit si altele. [b]Reteta: Caramel tiramisu[/b] Oauuuuuuuuu! Super Tiramisu-ul facut de tine! Imi ploua-n gura cand ma uit la poze! O sa-ncerc si eu varianta ta! Report
January 12, 201016 yr comment_15015 [color=#800080]Wow ce combinatie "criminala" !Cred ca as manca in nestire :oops: .De prezentare si poze ...... [/color] Noua ne-o place foarte mult.Bomboanele alea,dau un gust aparte,a caramel...nu stiu,dar potriveste combinatia tare bine.Merci,Mona Report
January 12, 201016 yr comment_15016 Foxyy,revin cu cîteva imagini de la tiramisu-ul ala cu crema de caramel.Nu am tot procesul,ca ma mai avut de pregatit si altele. [b]Reteta: Caramel tiramisu[/b] Oauuuuuuuuu! Super Tiramisu-ul facut de tine! Imi ploua-n gura cand ma uit la poze! O sa-ncerc si eu varianta ta! Trebuie sa probezi!gasesti Milch Boller în Aldi?Ma gîndesc ca-s peste tot.Alea le folosesc si la umplut napoiltane Merci,Fox Report
January 12, 201016 yr Author comment_15024 Foxyy,revin cu cîteva imagini de la tiramisu-ul ala cu crema de caramel.Nu am tot procesul,ca ma mai avut de pregatit si altele. [b]Reteta: Caramel tiramisu[/b] Oauuuuuuuuu! Super Tiramisu-ul facut de tine! Imi ploua-n gura cand ma uit la poze! O sa-ncerc si eu varianta ta! Trebuie sa probezi!gasesti Milch Boller în Aldi?Ma gîndesc ca-s peste tot.Alea le folosesc si la umplut napoiltane Merci,Fox Inca n-am ajuns la Aldi si, pana acum, nici nu m-am uitat dupa bonbonuri cand am fost. Da' o sa casc ochii data aviatoare! Report
January 13, 201016 yr comment_15137 Eu stiam ca Tiramisu se face cu lichior Amaretto (in lipsa cica ar merge o aroma de migdale). Voi ce stiti despre asta? Cumnata-mea a facut de sarbatori de 2 ori tiramisu insa mie nu-mi place deloc cum il face. E oribil, pune doar un ambalaj de mascarpone la 5 oua, pune si albusurile batute, nu pune nici macar o aroma de rom ori migdale si iese asa ca un mousse ce il pui in farfurie cu polonicul. Dupa vreo doi ani luuungi in care mi-am tinut limba in gura si am rezistat eroic la lauda ei de sine, pe 1 ianuarie nu m-am putut abtine si i-am zis de la obraz ca ceea ce face ea nu-i tiramisu ci e un mousse cu piscoturi. Da, stiu, sunt rea :oops: insa geme netu' de retzete bune, chiar si pre limba ei, nu inteleg de ce trebuie sa o macelareasca in halul ala. :? In fine, mi-e dor de un tiramisu adevarat si daca nu pot savura o bucata acum, macar mi-am clatit ochii cu pozele voastre apetisante. Report
January 13, 201016 yr Author comment_15139 Foxyy,revin cu cîteva imagini de la tiramisu-ul ala cu crema de caramel.Nu am tot procesul,ca ma mai avut de pregatit si altele. [b]Reteta: Caramel tiramisu[/b] Oauuuuuuuuu! Super Tiramisu-ul facut de tine! Imi ploua-n gura cand ma uit la poze! O sa-ncerc si eu varianta ta! Trebuie sa probezi!gasesti Milch Boller în Aldi?Ma gîndesc ca-s peste tot.Alea le folosesc si la umplut napoiltane Merci,Fox Am gasit Milch Boller la Edeka. Cand am vreme si chef, pun de-un Tiramisu-caramel! Report
February 15, 201016 yr comment_21016 Foxyy,revin cu cîteva imagini de la tiramisu-ul ala cu crema de caramel.Nu am tot procesul,ca ma mai avut de pregatit si altele. [b]Reteta: Caramel tiramisu 400 g piscoturi/savoiardi500 g mascarpone400 ml lapte4 linguri zahar1 pastaie de vanilie50-60 g amidon de porumb(Gustin dr. Oetker)70 ml smantana de frisca200 g bomboane de lapte(Boller de la Aldi)2-3 picaturi ulei esenta de migdale400 ml cafea tare,racitacacao dark(Sarotti,folosesc eu) Crema de vanilie o facem din laptele rece amestecat cu amidonul de porumb,zaharul si pastaia de vanilie(intepata doar.Daca nu va deranjeaza punctuletele negre in crema,puteti despica pastaia de vanilie).Fierbem pana se ingroasa,dam la racit.Intre timp facem crema caramel.Punem bomboanele de lapte impreuna cu frisca la topit.Amesetcam intr-una,pana bomboanele se topesc,iar crema se ingroasa.O adaugam la crema de vanilie,amestecam bine cu telul,si o dam la racit.Cand si cand,mai invartim,pentru a nu face pojghita,si pentru a se raci mai repede Cand este complet rece,se adauga mascarpone,si se amsteca cu telul sau mixerul,pana amestecul devine omogen.Crema trebuie sa fie stabila.Eu am impartit piscoturile in asa fel,incat sa-mi ajunga pentru 3 randuri de crema+3 randuri piscoturi.Amestecam cafeaua rece cu uleiul/esenta de migdale.Prin aceasta licoare,trecem piscoturile,pe care apoi le asezam unul langa altul,sa formeze un blat.Peste stratul de piscoturi inmuiate in cafea,punem un strat de crema.Deasupra,din nou un strat de piscoturi inmuiate,acoperite apoi cu unul de crema...etc.Se da la rece pentru cel putin 7-8 ore,de preferat chiar peste noapte.Daca doriti sa-l "rasturnati",si sa-l serviti pe platou,imbracati forma in folie transparenta alimentara(nu folositi folie de aluminiu!!!)Egal cum il servim,din forma sau rasturnat,deasupra se presara un strat fin de cacao. [align=center]Eu l-am facut in forma imbracata in folie transparenta,si l-am rasturnat. Am intins si ultimul strat de crema,si am pudrat cu cacao...voila. [color=#FF0000][center]Maya, delicios tiramisu dupa reteta aceasta!!A fost foarte apreciat si iti multumim pentru idee![/color][/center] Report
February 15, 201016 yr Author comment_21088 Foxyy,revin cu cîteva imagini de la tiramisu-ul ala cu crema de caramel.Nu am tot procesul,ca ma mai avut de pregatit si altele.[color=#FF0000][center]Maya, delicios tiramisu dupa reteta aceasta!!A fost foarte apreciat si iti multumim pentru idee![/color][/center] Ia uite ce Tiramisu frumos ai facut! Clar tre' sa-ncerc si eu reteta propusa de Maya, da' ceva mai incolo, jupanu' a zis ca vrea o scurta pauza de la dulciuri, cica prea l-am rasfatat cu bunataturi in ultima vreme si el cam tine la silueta... Report
February 15, 201016 yr comment_21158 Ia uite ce Tiramisu frumos ai facut! Clar tre' sa-ncerc si eu reteta propusa de Maya, Multumesc, Foxyy, neaparat trebuie sa incerci. E divin!! Fin si aromat. Report
February 21, 201016 yr comment_22143 Maya am facut si eu tiramisu, crema originala cu albus si frisca plus crema ta de caramel. Am folosit 70 de piscoturi pentru 2 torturi. Crema mi-a ajuns cam la limita, dar a iesit super delicios. Siropul l-am facut cu cafea, lichior de cioco si lapte. Cam 700 ml pentru ambele torturi: http://i49.photobucket.com/albums/f267/minouletz/prajiturile%20%20mele/DSC02403.jpghttp://i49.photobucket.com/albums/f267/minouletz/prajiturile%20%20mele/DSC02405.jpg Report
February 21, 201016 yr Author comment_22145 Maya am facut si eu tiramisu, crema originala cu albus si frisca plus crema ta de caramel. Am folosit 70 de piscoturi pentru 2 torturi. Crema mi-a ajuns cam la limita, dar a iesit super delicios. Siropul l-am facut cu cafea, lichior de cioco si lapte. Cam 700 ml pentru ambele torturi: Iaca alta... Stiam eu ca am uitat ceva, cand am fost la cumparaturi zilele trecute! Sa cumpar piscoturi! Las' ca recuperez data viitoare! Report
June 4, 201016 yr comment_40662 Omu cand n-are ce face ,se uita pe la sectiunea cu prajituri Arata tare bine tiramisul tau Foxy, batos si aratos. Fac si eu de cativa anisori si e tare apreciat(pana si un copil sclifosit a zis ca-i mai bun ca ala din cofetarie). Reteta eu o am de la sora mea cea mare, dar nu contine gelatina si suna cam asa: 500 gr mascarpone450-500 gr piscoturi4 oua5 linguri de zahar1/2 l cafea sau ness(indulcita) Daca sunt si copii la masa e bine sa nu se puna lichior(eu ultima data cand am facut am pus cognac Vecchia Romagna) Cred ca cel mai simplu si rapid desert. Report
June 4, 201016 yr Author comment_40675 Omu cand n-are ce face ,se uita pe la sectiunea cu prajituri Arata tare bine tiramisul tau Foxy, batos si aratos.Fac si eu de cativa anisori si e tare apreciat(pana si un copil sclifosit a zis ca-i mai bun ca ala din cofetarie).Reteta eu o am de la sora mea cea mare, dar nu contine gelatina si suna cam asa:500 gr mascarpone450-500 gr piscoturi4 oua5 linguri de zahar1/2 l cafea sau ness(indulcita)Daca sunt si copii la masa e bine sa nu se puna lichior(eu ultima data cand am facut am pus cognac Vecchia Romagna)Cred ca cel mai simplu si rapid desert. Mersi pentru aprecieri! Poti sa detaliezi nitel reteta? Se bat ouale separat, se fierbe ceva??? Report
June 21, 201016 yr comment_43515 Fox, ti-am spus ca daca nu ma tragi de manecuta eu sunt mai uituca . Eu frec galbenusurile spuma cu zaharul si apoi cu mascarpone(deci din nefericire pt altii propriu zic galbenusurile sunt crude). Culea e ca in tiramisu mananc asa galbenusurile,dar ideea de a lepune crude in inghetata nu-mi surade,desi cand le fac ochi imi place sa fie galbenusul mai zemos Report
June 21, 201016 yr Author comment_43517 Fox, ti-am spus ca daca nu ma tragi de manecuta eu sunt mai uituca .Eu frec galbenusurile spuma cu zaharul si apoi cu mascarpone(deci din nefericire pt altii propriu zic galbenusurile sunt crude).Culea e ca in tiramisu mananc asa galbenusurile,dar ideea de a lepune crude in inghetata nu-mi surade,desi cand le fac ochi imi place sa fie galbenusul mai zemos Mersi pentru raspuns! Ouale fierte moi ori ochiurile moi nu-mi plac. Da' tiramisu cu oua crude halesc in disperare. Deh - cate bordeie, atatea obiceie! Report
January 15, 201214 yr comment_122362 [center]multumita lui Izuk si Maya ( ), azi am combinat crema de portocale cu crema de mascarpone http://img15.imageshack.us/img15/4929/0flecushtetz0.jpg si a iesit o nebunie parfumata, careia greu am rezistat sa n-o maninc asa simpla cum era http://img513.imageshack.us/img513/7641/0flecushtetz1.jpg apoi am inmuiat 12 dej'te de lady injumatatite in 3 dl cafea + 2 Lg Madeira si le-am stratificat in pahare impreuna cu crema; am ras un pic de ciocolata si am dat paharele la frigi - peste 1-2h le coafez (probabil) cu 1/4 felie de portocala si dau atacul la flecushtetzele tiramisico-portocaloase http://img526.imageshack.us/img526/6669/0flecushtetz2.jpg[/center] Report
January 15, 201214 yr comment_122366 Primesti o musafira ? Ia-ma de-o toarta, ca vin si io! Dana, cum spuneam: !I knew it!! Report