January 30, 201115 yr comment_74848 Am cumparat si eu 2 caracatite, aprox 900gr amandoua. A tb sa le curat, am gasit si ochii si ciocul si "cerneala" si stomacul(plin). Am pus una la fiert si intentionez s-o fac salam. Va zic eu ce si cum, daca iese.Cam cat ar tb s-o fierb, avand in vedere ca are aproape juma de kil. O fierb de vreo 10 min dar pare inca refractara la ideea de tender. A mea n-a fost congelata, dar batuta o fi fost? Report
January 30, 201115 yr comment_74849 Am cumparat si eu 2 caracatite, aprox 900gr amandoua. A tb sa le curat, am gasit si ochii si ciocul si "cerneala" si stomacul(plin). Am pus una la fiert si intentionez s-o fac salam. Va zic eu ce si cum, daca iese.Cam cat ar tb s-o fierb, avand in vedere ca are aproape juma de kil. O fierb de vreo 10 min dar pare inca refractara la ideea de tender. A mea n-a fost congelata, dar batuta o fi fost? Moatza eu inca n-am gatit vietati din astea, insa Eataly a zis ca a lasat caracatita la fiert cam o ora. E gata cand furculitzionul intra cu usurinta. Report
January 30, 201115 yr comment_74851 Am vazut ce-a zis Lili, da' cred ca era mai mare animalul ei.Ma duc s-o mai intep! edit: e pe drumul cel bun, nu cred ca mai tb mult. Report
January 30, 201115 yr comment_74852 Inteap-o si scoate-o numai cind intra bine furculisionul in ea.Tre sa o pui in sticla cit e calda si preseaz-o bine. Report
January 30, 201115 yr comment_74855 Inteap-o si scoate-o numai cind intra bine furculisionul in ea.Tre sa o pui in sticla cit e calda si preseaz-o bine. am inteles, asa am de gand sa fac! omu' era cam circumspect, dar dupa ce=a vazut pozele imi acorda credit.fi-miu stramba din nas ca nu-i place cum miroase, mofturi! Report
January 30, 201115 yr comment_74856 fi-miu stramba din nas ca nu-i place cum miroase, mofturi!Moftangiul care este! Daca ar fi dupa mine si copiii pe care am avut placerea sa-i facem, am face parfum din caracatita.A' Batrana in schimb zice si ea pas. Giunioru' meu cand a simtit aroma numa' ca nu a rupt usa de la bucatarie si-a tras farfurie si linguroi si a ordonat: - Supa!Ocazie cu care m-a lasat orfan de cativa puieti de cefalopod. Report
January 30, 201115 yr comment_74858 gata! asta a iesit, asa de putinaaaa! e-ntr-o sticla de nestea, cu un pahar in cap si-n pahar fixativu' meu. sper sa-mi amintesc maine dimineata unde-i. sefule, zici tu c-as putea face ceva cu zeama ramasa? e grena si tulbure, nu prea ma inspira la vreo supa, iar risoto...io stiu!? Report
January 30, 201115 yr comment_74865 sper sa-mi amintesc maine dimineata unde-i. sper sa nu miroase a caracatita Report
January 30, 201115 yr comment_74868 sper sa-mi amintesc maine dimineata unde-i. sper sa nu miroase a caracatita eh, cum mi-o fi norocu'! Report
January 30, 201115 yr comment_74912 sefule, zici tu c-as putea face ceva cu zeama ramasa? e grena si tulbure, nu prea ma inspira la vreo supa, iar risoto...io stiu!? Supa, e pacat s-o strici pe risotto sau paella.Ai gustat-o ce buna-i ????Ce daca-i tulbure? Doar nu o folosesti pe post de ochelari.Si cu un pic de mov se poarta...Tai subtire de tot ceva legume si le calesti separat al dente, mai pui cativa taiteii de orez, sau de care vrei, o iuteala, doua si gata. Optional suc de lime/lamaie sau un otet nearomat.Din punctul meu de vedere e mai gustoasa si decat chowder-ul de creveti. Report
February 3, 201115 yr comment_75492 Va zic eu ce si cum, daca iese. ei, asta-i! eu zic c-a iesit! noi am degustat cu niste paine neagra prajita si-o salata de sfecla rosie. Report
February 4, 201115 yr comment_75542 Va zic eu ce si cum, daca iese. ei, asta-i! eu zic c-a iesit! noi am degustat cu niste paine neagra prajita si-o salata de sfecla rosie. Mira-s-ar lumea de caracatiţul tau Report
February 4, 201115 yr Author comment_75611 Maestro e Moazta, sa va fie de bine.Ma bucur ca v-ati luat inima-n dinti si ati incercat salamul. Report
February 4, 201115 yr comment_75643 Maestro e Moazta, sa va fie de bine.Ma bucur ca v-ati luat inima-n dinti si ati incercat salamul. In ce recif te scufundasi, dupa cefoalopode de-ai iesit doar acum cu firitiselile ? Noi iti multumeam in dusmanie si tocmai tu lipseai de la apel. Report
February 4, 201115 yr Author comment_75680 In Groapa Marianelor, aia plina cu virusi.Am si eu Moby Dickul meu. Stati linistiti ca iarba rea nu piere. Report
February 4, 201115 yr comment_75681 Lili, multa sanatate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gifpacat ca esti pe antibiotice, ca altfel iti recomandam un vin fiert https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/beer2.gif Report
February 5, 201115 yr Author comment_75747 Multumesc Boni, as fi preferat de 1000 de ori un vin bun fiert, dar asta este. Report
December 23, 201114 yr comment_117453 Lili eu o pun la fiert de pe-acuma pentru maine. Ce zici? Report
December 23, 201114 yr comment_117459 Pai da.E perfect. O tai maine, nu? Da, maine seara . Merci. Report
December 29, 201114 yr comment_118396 A placut si de data asta, poza n-am (am scris si la topicul cu pricina) decat la protagonistele gata de intrat in oala la fiert Report
April 10, 201214 yr comment_142363 baronsanca, 1.5 kg cu cioc cu tot după fierbere, ventuzată şi cîrlionţată [i] the flattening contraption[/i] - vas in care să se scurgă zeama din sticla găurită + halbă cu baza de diametrul primei sticle + altă sticlă plină cu apă şi cu capu'n jos în halbă + folie etanşatoare + ceva mobilă, toate petrecîndu-se in aer liber, unde madam' caracatiţoaica şi-a petrecut noaptea sub formă de carpaccio, pe masa de paşti. ăla catolic. verdictul: dexter impresionat la max împreună cu mosafirii care au căzut pe spate unul cîte unul şi în grup eataly, [i]tenchiu veri maci [/i] Report