Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Salam de caracatita

Featured Replies

Am cumparat si eu 2 caracatite, aprox 900gr amandoua. A tb sa le curat, am gasit si ochii si ciocul si "cerneala" si stomacul(plin). Am pus una la fiert si intentionez s-o fac salam. Va zic eu ce si cum, daca iese.

Cam cat ar tb s-o fierb, avand in vedere ca are aproape juma de kil. O fierb de vreo 10 min dar pare inca refractara la ideea de tender. A mea n-a fost congelata, dar batuta o fi fost? :)

Am cumparat si eu 2 caracatite, aprox 900gr amandoua. A tb sa le curat, am gasit si ochii si ciocul si "cerneala" si stomacul(plin). Am pus una la fiert si intentionez s-o fac salam. Va zic eu ce si cum, daca iese.

Cam cat ar tb s-o fierb, avand in vedere ca are aproape juma de kil. O fierb de vreo 10 min dar pare inca refractara la ideea de tender. A mea n-a fost congelata, dar batuta o fi fost? :)

Moatza eu inca n-am gatit vietati din astea, insa Eataly a zis ca a lasat caracatita la fiert cam o ora. E gata cand furculitzionul intra cu usurinta. :)

Am vazut ce-a zis Lili, da' cred ca era mai mare animalul ei.Ma duc s-o mai intep!

edit: e pe drumul cel bun, nu cred ca mai tb mult.

Inteap-o si scoate-o numai cind intra bine furculisionul in ea.

Tre sa o pui in sticla cit e calda si preseaz-o bine.

am inteles, asa am de gand sa fac!

omu' era cam circumspect, dar dupa ce=a vazut pozele imi acorda credit.

fi-miu stramba din nas ca nu-i place cum miroase, mofturi!

fi-miu stramba din nas ca nu-i place cum miroase, mofturi!

Moftangiul care este! :)

Daca ar fi dupa mine si copiii pe care am avut placerea sa-i facem, am face parfum din caracatita.

A' Batrana in schimb zice si ea pas.

Giunioru' meu cand a simtit aroma numa' ca nu a rupt usa de la bucatarie si-a tras farfurie si linguroi si a ordonat:

:) - Supa!

Ocazie cu care m-a lasat orfan de cativa puieti de cefalopod.

gata! asta a iesit, asa de putinaaaa!

post-100-12964087549139_thumb.jpg

e-ntr-o sticla de nestea, cu un pahar in cap si-n pahar fixativu' meu. sper sa-mi amintesc maine dimineata unde-i. :)

sefule, zici tu c-as putea face ceva cu zeama ramasa? e grena si tulbure, nu prea ma inspira la vreo supa, iar risoto...io stiu!?

sper sa-mi amintesc maine dimineata unde-i. :)

sper sa nu miroase a caracatita :)

eh, cum mi-o fi norocu'!

sefule, zici tu c-as putea face ceva cu zeama ramasa? e grena si tulbure, nu prea ma inspira la vreo supa, iar risoto...io stiu!?

Supa, e pacat s-o strici pe risotto sau paella.

Ai gustat-o ce buna-i ????

Ce daca-i tulbure? Doar nu o folosesti pe post de ochelari.

Si cu un pic de mov se poarta...

Tai subtire de tot ceva legume si le calesti separat al dente, mai pui cativa taiteii de orez, sau de care vrei, o iuteala, doua si gata. Optional suc de lime/lamaie sau un otet nearomat.

Din punctul meu de vedere e mai gustoasa si decat chowder-ul de creveti.

Va zic eu ce si cum, daca iese.

ei, asta-i! eu zic c-a iesit!

noi am degustat cu niste paine neagra prajita si-o salata de sfecla rosie.

post-100-12967539648638_thumb.jpg

Maestro e Moazta, sa va fie de bine.Ma bucur ca v-ati luat inima-n dinti si ati incercat salamul.

In ce recif te scufundasi, dupa cefoalopode de-ai iesit doar acum cu firitiselile ? :)

Noi iti multumeam in dusmanie si tocmai tu lipseai de la apel.

:)

Lili, multa sanatate https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

pacat ca esti pe antibiotice, ca altfel iti recomandam un vin fiert https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/beer2.gif

• 10 months later...

A placut si de data asta, poza n-am (am scris si la topicul cu pricina) decat la protagonistele gata de intrat in oala la fiert

post-13-13251691665273_thumb.jpg

• 3 months later...

baronsanca, 1.5 kg cu cioc cu tot

post-1215-13340711332663_thumb.jpg

după fierbere, ventuzată şi cîrlionţată

[i]post-1215-13340711278372_thumb.jpg

the flattening contraption[/i] - vas in care să se scurgă zeama din sticla găurită + halbă cu baza de diametrul primei sticle + altă sticlă plină cu apă şi cu capu'n jos în halbă + folie etanşatoare + ceva mobilă, toate petrecîndu-se in aer liber, unde madam' caracatiţoaica şi-a petrecut noaptea

post-1215-13340709613676_thumb.jpg

sub formă de carpaccio, pe masa de paşti. ăla catolic.

post-1215-13340709505958_thumb.jpg

verdictul: dexter impresionat la max împreună cu mosafirii care au căzut pe spate unul cîte unul şi în grup

eataly, [i]tenchiu veri maci

[/i]