April 13, 201115 yr Author comment_85489 Nu nimica, in oala groasa antiaderenta cu capac.Pun un strop de ulei si capacul si in prajesc bine pe fiecare parte la foc mare, apoi adaug un pic de vin alb si dupa aceea apa si las sa fiarba mult si bine pina se evapora, cind mai ramine un picut, in functie de cit timp am ori o tai calda ori o las sa se raceasca si o tai rece, apoi pun feliile in sos si incalzesc cind imi trebuie. La fel am facut-o pe prima, pe foc, numai ca am mai pus si supa din cand in cand.Bune ruladele astea, pe foc, la cuptor, cum o fi Report
April 13, 201115 yr comment_85539 Any, you rule, girl! Cum troneaza iepurele ala, cred ca mi-am distrus toate enzimele din cauza de supraproductie salivara. Sa pupe mama o fata harinica si artista! Da' vii sa imi dezosezi si mie un iepure? Vorba aia: da' muietz-îs posmajii? Report
April 13, 201115 yr Author comment_85542 Any, you rule, girl! Cum troneaza iepurele ala, cred ca mi-am distrus toate enzimele din cauza de supraproductie salivara. Sa pupe mama o fata harinica si artista! Da' vii sa imi dezosezi si mie un iepure? Vorba aia: da' muietz-îs posmajii? Ohohoho cate complimente !Vin draga mea, mai ales ca ai facut terina aia minunata ! Report
April 13, 201115 yr comment_85546 So pack your things and jump in the plane! Nu mai prididi mult daca mai vrei ceva din terina aia Intre timpma duc la vanatoare...de iepuri! Report
April 13, 201115 yr Author comment_85550 So pack your things and jump in the plane! Nu mai prididi mult daca mai vrei ceva din terina aia Intre timpma duc la vanatoare...de iepuri! Eu vin cu Geany, sa stii! Mamaaa ce chef am incinge intre moldovence!!! Report
April 13, 201115 yr comment_85564 So pack your things and jump in the plane! Nu mai prididi mult daca mai vrei ceva din terina aia Intre timpma duc la vanatoare...de iepuri! Eu vin cu Geany, sa stii! Mamaaa ce chef am incinge intre moldovence!!!Îîîîîûuuu, ma duc sa imi apretez pestelca si sa iau o lada de Shiraz, ala de mi-a facut de petrecanie in weekend. Va avertizez, fac urat la beutura: imi arat teslele nejustificat, fara motiv si continuu. Pe limba noastra adica: rîd ca proasta-n tîrg ) Report
November 20, 201114 yr Author comment_111751 Azi e duminica, asa ca la pranz ceva special Iepure umplut cu pancetta coppata, pere si smochine seci Minunat de bun, demn de un pranz sau cina speciala Ingrediente un iepure dezosatcateva smochine uscateo para (sa fie tare sa ramana compacta in timpul coacerii)10-12 felii de pancetta coppata salvierozmarinun catel de usturoi2 tulpini de telina2 morcovi2 cepe potriviteulei extravirgin de maslineseminte de feniculsarepiper Iepurele l-am dezosat, iar din oase am facut o supa, asa cum am explicat la pagina 1. Am pus peste carne o bucata de hartie de copt, am batut carnea cu grija sa nu-i fac gauri, etc. Am pus peste iepure sare, piper proaspat macinat si feliile de pancetta coppata Usturoiul, salvia si rozmarinul le-am taiat marunt si le-am presarat deasupra Para am taiat-o pe jumate apoi felii si am pus-o peste carne, pe lung Report
November 20, 201114 yr Author comment_111752 Apoi am taiat smochinele (am taiat codita) si le-am pus si pe ele deasupra pe langa para Am presarat deasupra seminte de fenicul si am trecut la inchiderea carnii/ruloului, dupa care am legat bine carnea cu ata de bucatarie. Edit am uitat sa pun 2 poze Report
November 20, 201114 yr Author comment_111754 Am pus carnea intr-o tava cu ulei extravirgin de masline, pe langa carne am pus 2 cepe, 2 morcovi si 2 tulpini de telina.Am sarat totul, deci si carnea deasupra si am dat la cuptor (incalzit de dinainte) la 200 de grade. Din cand in cand am udat carnea cu uleiul din tava si cu cate un polonic de supa. Am lasat la cuptor 40 de minute, dupa care am mai lasat la grill pana ce a prins culoare, deci cam inca 10 minute. Report
November 20, 201114 yr Author comment_111756 Am scos de la cuptor, am taiat ata, am lasat sa se odihneasca pana ce am mancat pastele, in cuptorul stins.Am taiat apoi cu grija carnea si am pus pe farfurii. Report
November 20, 201114 yr Author comment_111757 Toate legumele si tot susul din tava le-am pus in termomix (in orice alt mixer, etc) si le-am facut sos Pe farfurie cu sos E minunat, sublim, n-am cuvinte.Gustul smochinelor cu para se combina perfect, totul e o armonie de gusturi.Il fac de Craciun. Report
November 20, 201114 yr comment_111779 Cum poate arata!!!!!!! De unde sa iau eu iepure acum??N-am nici para, nici smochine .Ma apuc de lucru manual si scot din musli toate smochinele De sughiti sa stii de unde vine . Report
November 20, 201114 yr Author comment_111780 Cum poate arata!!!!!!! De unde sa iau eu iepure acum??N-am nici para, nici smochine .Ma apuc de lucru manual si scot din musli toate smochinele De sughiti sa stii de unde vine . Multumesc Yoyo!In loc de pancetta (pentru cine e in Ro) se poate pune bacon taiat subtire de tot sau prosciutto cotto.Smochine uscate cred ca se gasesc si in Romania, confectionate in pungi cum sunt prunele uscate.Eu pe astea le-am luat varsate.Asa ca n-are rost sa faci lucru manual, cauta intai si vezi poate gasesti . Report
November 20, 201114 yr comment_111798 Toate legumele si tot susul din tava le-am pus in termomix (in orice alt mixer, etc) si le-am facut sos Pe farfurie cu sos E minunat, sublim, n-am cuvinte.Gustul smochinelor cu para se combina perfect, totul e o armonie de gusturi.Il fac de Craciun.Vaiii, cum poate sa arate... Mi-e o pofta de mor! Acum imi vine sa merg sa casapesc urecheatii maica-mii Report
November 20, 201114 yr Author comment_111805 Vaiii, cum poate sa arate... Mi-e o pofta de mor! Acum imi vine sa merg sa casapesc urecheatii maica-mii Nu plange, fa-ti planul de bataie si cand ai iepurele: actiune ! Eu acum incalzesc ce-a ramas de la pranz . Report
November 20, 201114 yr comment_111816 Si pt ca pofta era prea mare si eram in imposibilitatea de a gasi un iupure la ora 21 atunci am zis ca macar smochinele sa le pot savura . Report
November 21, 201114 yr comment_111825 Si pt ca pofta era prea mare si eram in imposibilitatea de a gasi un iupure la ora 21 atunci am zis ca macar smochinele sa le pot savura .Bunaeu am gasit iepurei la AUCHAN. Report
November 21, 201114 yr comment_111863 Any Any, eu nu le am cu iepurii, dar cand ii vad pe ai tai.... Report
November 21, 201114 yr Author comment_111871 Any Any, eu nu le am cu iepurii, dar cand ii vad pe ai tai.... Lili nici sotul meu nu prea manca carne de iepure, insa facut asa mananca si e extaziat la maxim, ieri mi-a facut o multime de complimente.M-a laudat si la soacra, insa i-am zis sa nu-i dezvaluie prea multe pentru ca il am in meniul din ziua de Craciun. Pe langa sarmale, rata si altele. Edit Merci mult Lili, ma bucur ca-ti plac iepurii mei !!! Report
November 21, 201114 yr Author comment_111936 Noi aseara am dat gata restul de iepure iar azi la pranz paste cu sosul de la iepure, cu putin piper macinat proaspat deaupra. Buuuun! Report
November 21, 201114 yr comment_111951 Ai rabdare mare si indemanare daca ai reusit asta.Eu nu ma incumet nici la gaina,daramite la iepure...Bravo! Report
November 21, 201114 yr Author comment_111953 Ai rabdare mare si indemanare daca ai reusit asta.Eu nu ma incumet nici la gaina,daramite la iepure...Bravo! Multumesc frumos Ellani , la gaina chiar nu m-am gandit niciodata, iepurele m-a atras mai mult .Am prins curaj, deci o sa fac cu siguranta si gaina, intr-o zi ! Report
November 22, 201114 yr comment_112141 Eu ador iepurele,da ce ma fac ca nu stiu sa dezosez pe urechila?Oricum notat reteta,il pun pe lista de revelion.Din 2 muieri,una s-o descurca sa-l execute Report
November 22, 201114 yr Author comment_112145 Eu ador iepurele,da ce ma fac ca nu stiu sa dezosez pe urechila?Oricum notat reteta,il pun pe lista de revelion.Din 2 muieri,una s-o descurca sa-l execute Ca sa-ti fie si mai simplu, te duci la macelar si ti-l dezoseaza el ! Report
November 22, 201114 yr comment_112159 Any, eu abia acum am vizionat minunile pe care le-ai facut tu pe-aici: bravo tie! Arata asa de bine ruladele!La noi gasesti in magazin f rar iepure si sunt si f scumpi. Dupa Paste am gasit unul ratacit la Carrefour, congelat bineinteles. Dar a sfarsit friptura la cuptor, nici nu m-as fi gandit la asa minuni. Report