Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Iepure dezosat umplut

Featured Replies

• Author

Nu nimica, in oala groasa antiaderenta cu capac.Pun un strop de ulei si capacul si in prajesc bine pe fiecare parte la foc mare, apoi adaug un pic de vin alb si dupa aceea apa si las sa fiarba mult si bine pina se evapora, cind mai ramine un picut, in functie de cit timp am ori o tai calda ori o las sa se raceasca si o tai rece, apoi pun feliile in sos si incalzesc cind imi trebuie.

La fel am facut-o pe prima, pe foc, numai ca am mai pus si supa din cand in cand.

Bune ruladele astea, pe foc, la cuptor, cum o fi :)

Any, you rule, girl! Cum troneaza iepurele ala, cred ca mi-am distrus toate enzimele din cauza de supraproductie salivara. Sa pupe mama o fata harinica si artista! :occasion14: Da' vii sa imi dezosezi si mie un iepure? Vorba aia: da' muietz-îs posmajii?
  • Author

Any, you rule, girl! Cum troneaza iepurele ala, cred ca mi-am distrus toate enzimele din cauza de supraproductie salivara. Sa pupe mama o fata harinica si artista! :pupic: Da' vii sa imi dezosezi si mie un iepure? Vorba aia: da' muietz-îs posmajii?

Ohohoho cate complimente :pupic: !

Vin draga mea, mai ales ca ai facut terina aia minunata :occasion14: :floare: !

So pack your things and jump in the plane! Nu mai prididi mult daca mai vrei ceva din terina aia :occasion14: Intre timpma duc la vanatoare...de iepuri!
  • Author

So pack your things and jump in the plane! Nu mai prididi mult daca mai vrei ceva din terina aia :occasion14: Intre timpma duc la vanatoare...de iepuri!

Eu vin cu Geany, sa stii! Mamaaa ce chef am incinge intre moldovence!!!

Eu vin cu Geany, sa stii! Mamaaa ce chef am incinge intre moldovence!!!

Îîîîîûuuu, ma duc sa imi apretez pestelca si sa iau o lada de Shiraz, ala de mi-a facut de petrecanie in weekend. Va avertizez, fac urat la beutura: imi arat teslele nejustificat, fara motiv si continuu. Pe limba noastra adica: rîd ca proasta-n tîrg :floare:)

• 7 months later...
  • Author

Azi e duminica, asa ca la pranz ceva special :)

Iepure umplut cu pancetta coppata, pere si smochine seci

Minunat de bun, demn de un pranz sau cina speciala

Ingrediente

un iepure dezosat

cateva smochine uscate

o para (sa fie tare sa ramana compacta in timpul coacerii)

10-12 felii de pancetta coppata

salvie

rozmarin

un catel de usturoi

2 tulpini de telina

2 morcovi

2 cepe potrivite

ulei extravirgin de masline

seminte de fenicul

sare

piper

Iepurele l-am dezosat, iar din oase am facut o supa, asa cum am explicat la pagina 1.

post-13-13218010018586_thumb.jpg

post-13-13218010236341_thumb.jpg

Am pus peste carne o bucata de hartie de copt, am batut carnea cu grija sa nu-i fac gauri, etc.

Am pus peste iepure sare, piper proaspat macinat si feliile de pancetta coppata

post-13-13218011824964_thumb.jpg

Usturoiul, salvia si rozmarinul le-am taiat marunt si le-am presarat deasupra

post-13-13218012294656_thumb.jpg

post-13-13218012407047_thumb.jpg

Para am taiat-o pe jumate apoi felii si am pus-o peste carne, pe lung

post-13-13218013066815_thumb.jpg

• Author

Apoi am taiat smochinele (am taiat codita) si le-am pus si pe ele deasupra pe langa para

post-13-13219855182946_thumb.jpg

post-13-13219855412854_thumb.jpg

post-13-13218014306226_thumb.jpg

Am presarat deasupra seminte de fenicul si am trecut la inchiderea carnii/ruloului, dupa care am legat bine carnea cu ata de bucatarie.

post-13-13218015006501_thumb.jpg

Edit am uitat sa pun 2 poze

• Author

Am pus carnea intr-o tava cu ulei extravirgin de masline, pe langa carne am pus 2 cepe, 2 morcovi si 2 tulpini de telina.

Am sarat totul, deci si carnea deasupra si am dat la cuptor (incalzit de dinainte) la 200 de grade.

post-13-13218016976473_thumb.jpg

Din cand in cand am udat carnea cu uleiul din tava si cu cate un polonic de supa.

post-13-13218017258665_thumb.jpg

Am lasat la cuptor 40 de minute, dupa care am mai lasat la grill pana ce a prins culoare, deci cam inca 10 minute.

• Author

Am scos de la cuptor, am taiat ata, am lasat sa se odihneasca pana ce am mancat pastele, in cuptorul stins.

Am taiat apoi cu grija carnea si am pus pe farfurii.

post-13-13218018520248_thumb.jpg

post-13-13218018717031_thumb.jpg

• Author

Toate legumele si tot susul din tava le-am pus in termomix (in orice alt mixer, etc) si le-am facut sos

post-13-13218019591908_thumb.jpg

Pe farfurie

post-13-13218019959395_thumb.jpg

cu sos

post-13-13218020241346_thumb.jpg

E minunat, sublim, n-am cuvinte.

Gustul smochinelor cu para se combina perfect, totul e o armonie de gusturi.

Il fac de Craciun.

Cum poate arata!!!!!!! :) :) :D

De unde sa iau eu iepure acum??N-am nici para, nici smochine :) .

Ma apuc de lucru manual si scot din musli toate smochinele :)

De sughiti sa stii de unde vine :D.

• Author

Cum poate arata!!!!!!! :) :) :D

De unde sa iau eu iepure acum??N-am nici para, nici smochine :) .

Ma apuc de lucru manual si scot din musli toate smochinele :)

De sughiti sa stii de unde vine :D.

:P Multumesc Yoyo!

In loc de pancetta (pentru cine e in Ro) se poate pune bacon taiat subtire de tot sau prosciutto cotto.

Smochine uscate cred ca se gasesc si in Romania, confectionate in pungi cum sunt prunele uscate.

Eu pe astea le-am luat varsate.

Asa ca n-are rost sa faci lucru manual, cauta intai si vezi poate gasesti :D .

Toate legumele si tot susul din tava le-am pus in termomix (in orice alt mixer, etc) si le-am facut sos

Pe farfurie

cu sos

E minunat, sublim, n-am cuvinte.

Gustul smochinelor cu para se combina perfect, totul e o armonie de gusturi.

Il fac de Craciun.

Vaiii, cum poate sa arate... :lol: Mi-e o pofta de mor! Acum imi vine sa merg sa casapesc urecheatii maica-mii :D

• Author

Vaiii, cum poate sa arate... :D Mi-e o pofta de mor! Acum imi vine sa merg sa casapesc urecheatii maica-mii :lol:

Nu plange, fa-ti planul de bataie si cand ai iepurele: actiune :D !

Eu acum incalzesc ce-a ramas de la pranz :D .

Si pt ca pofta era prea mare si eram in imposibilitatea de a gasi un iupure la ora 21 atunci am zis ca macar smochinele sa le pot savura :lol:.

Si pt ca pofta era prea mare si eram in imposibilitatea de a gasi un iupure la ora 21 atunci am zis ca macar smochinele sa le pot savura :D.

Buna

eu am gasit iepurei la AUCHAN.

:lol:

• Author

Any Any, eu nu le am cu iepurii, dar cand ii vad pe ai tai.... :angryfire:

Lili nici sotul meu nu prea manca carne de iepure, insa facut asa mananca si e extaziat la maxim, ieri mi-a facut o multime de complimente.

M-a laudat si la soacra, insa i-am zis sa nu-i dezvaluie prea multe pentru ca il am in meniul din ziua de Craciun. Pe langa sarmale, rata si altele.

Edit Merci mult Lili, ma bucur ca-ti plac iepurii mei :biggrin: !!!

• Author

Noi aseara am dat gata restul de iepure

post-13-13218845995317_thumb.jpg

post-13-13218846120086_thumb.jpg

iar azi la pranz paste cu sosul de la iepure, cu putin piper macinat proaspat deaupra. Buuuun!

post-13-1321884694236_thumb.jpg

Ai rabdare mare si indemanare daca ai reusit asta.Eu nu ma incumet nici la gaina,daramite la iepure...Bravo! :notworthy:
  • Author

Ai rabdare mare si indemanare daca ai reusit asta.Eu nu ma incumet nici la gaina,daramite la iepure...Bravo! :notworthy:

Multumesc frumos Ellani :) , la gaina chiar nu m-am gandit niciodata, iepurele m-a atras mai mult .

Am prins curaj, deci o sa fac cu siguranta si gaina, intr-o zi :D !

Eu ador iepurele,da ce ma fac ca nu stiu sa dezosez pe urechila?

Oricum notat reteta,il pun pe lista de revelion.Din 2 muieri,una s-o descurca sa-l execute :rolleyes:

=))

• Author

Eu ador iepurele,da ce ma fac ca nu stiu sa dezosez pe urechila?

Oricum notat reteta,il pun pe lista de revelion.Din 2 muieri,una s-o descurca sa-l execute :rolleyes:

=))

Ca sa-ti fie si mai simplu, te duci la macelar si ti-l dezoseaza el ;) :) !

Any, eu abia acum am vizionat minunile pe care le-ai facut tu pe-aici: bravo tie! Arata asa de bine ruladele!

La noi gasesti in magazin f rar iepure si sunt si f scumpi. Dupa Paste am gasit unul ratacit la Carrefour, congelat bineinteles. Dar a sfarsit friptura la cuptor, nici nu m-as fi gandit la asa minuni.