Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Intrebari despre fotografie - Tips & Tricks

Featured Replies

Am aflat ca pot sa fac ceva si obiectivul ala de baza EFS 18-55.Asa ca mi-am luat un ineeeeeel.

Lens reversing ring.Costa 15 euro si ceva.

Montati obiectivul invers si puteti sa faceti poze macro.

E o jucarie.O sa aveti nevoie de trepied si nu puteti controla deschiderea si focusul.

http://www.youtube.com/watch?v=ivmtL_9cWuY

Eu m-am jucat rapid, fara trepied si cu obiectivul de 50 mm.

post-9-13619685478031_thumb.jpg

Data viitoare montez 18-55-ul.

post-9-13619685984565_thumb.jpg

Si mi-am luat si filtrele de la Polaroid.

Inca nu m-am jucat cu ele.

Draga gospodina, Inelul de conversie este bun selectiv. Daca observi este musai nevoie de trepied. La priza "ad labam", adica in mana, greu reusesti sa obtii sharf(claritate) pe toata farfuria. Mai rar avem fotogastronomi care se suie pe scaune sau pun farfuriile pe podea/scaun ca sa ia o imagine perpendicular pe subiect. In compensare insa, poti regla diafragma obiectivului la valori spre 11/16/18. Va creste claritatea in profunzime. Exista camere cu selectie puncte de interes 1-2-3 zone (cum ar fi cele care detecteaza fatza). Dar claritate concomitent in mai multe puncte vei obtine cu diafragma inchisa. Se poate obtine o diafragma inchisa cu aparate performante la blitz automat cu putere maxima care va inchide instantaneu diafragma. Nu merge 'neam la telefoane cu blitz, decat daca aveti noroc. Incercati si apoi gustati !

Draga Pantagruel, bine ai venit la noi. :toothy6:

Asa am spus si eu: la inel e nevoie de trepied.

Spre rusinea mea nu m-am mai jucat cu el, nici cu trepiedul.

Eu mai am multe de invatat si orice sfat, critica constructiva e binevenita.

De fapt nu intetionez sa folosesc inelul in "fotogastronomie" cum foarte frumos ati spus.

• Author

Bun venit si multumim pentru explicatii, Pantagruel! Orice sfat e binevenit :toothy6:

Prietenul Pitt, vine doar daca faci vreo vraja, altfel... ne e dor de el si de peisajele minunate cu care ne încînta pupila :floare:

Hello! ne cunoastrem de prin "iarmaroace"! V-am gasit si nu va las. Am ajuns de rasul cartierului. Fac poze cu...telefonul. Dar este bun si asta. Ca veni vorba de Paint/crop: Undeva pe dunarea de Septembrie. Lumina si ceata de ora 7,00a.m.Parol ca-i cu telefonul! Samsung Advance I9070, 5MP, touch focus, face and smile detection. Punctul ala din mijloc este o zburatoare nu defect! Mai este una in dr.pe padure!

post-1901-13791859405798_thumb.jpg

Hello! Pana sa vina si prietenul Pitt4 sa incerc eu ceva: Lumina de bec incandescent este intr-adevar galben-rosiatica. Asta se chiama temperatura de culoare. Lumina de neon este alba sau spre albastrui. Cea mai buna lumina este cea naturala. Bineinteles daca gatiti pe linga o fereastra veti avea si umbrele de neocolit. Se poate corecta umbra cu un blitz slab. Balta de lumina de la blit apare fiindca distanta pana la subiect este prea mica. Sfat: Foto cu blitz este pentru contrast perfect. Faceti plan cu toata masa apoi decupati zona de interes in photoshop sau paint(windows). Am sa incerc exemplu: Faceti translatie la masa. Intr-o fotografie cu 5 platouri decupati 5 fotografii! Succes si pe curand!

O idee buna,multumesc. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_exclaim.gif

O pun in practica la prima cina "iluminata."... artificial ,ca tot am schimbat sezonul si s-a scurtat ziua .

Bine ai venit la noi Pantagruel.

Pitt 's friends are my friends . https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Foto 1

Cristmas is here!

FOTO 2

Iubire imposibila

Foto 3

Asteptare de Ignat

Foto 4

Filozofia chefalului

Foto 5

De la Sighisoara-n deal

5 fotografii diferite ca subiect, cromatica si incadrare. Totul poate fi prelucrat pentru a obtine efectul dorit. Natura este darnica cu cei ce stiu sa descopere. Anumite denumiri duc fortat la asociatii de imagini mentale. Acest visual fusion poate aduce privitorul la o imagine artistica. Totusi, la inceput a fost ...imaginea si apoi cuvantul!

post-1901-13793720040979_thumb.jpg

Foto 1 - Reportaj unde amintirea copilariei vede suncile si carnatii din podul casei de lemn. Aproape simtim in nari Craciunul plin de rugaciuni si rasplate afumate. Este bucuria sacrificiului si indestularii Sfintei Familii dupa truda din An.

Foto 2 - Ideea de iubire imposibila este sugerata de zid si gratii iubirea fiind muscata. Ea este accesibila iubitului dar iubita inaccesibila zidita si ferecata. Diferentierea tonala cu stanga luminoasa si ton f.inchis in partea dreapta curge catre resemnare.

Foto 3 - Reportaj unde pozitia de asteptare a cutitului si paharele lasate inca pline arata o actiune ce va sa fie. Cenusa de pe cutit ne indica momentul pirlirii.

Foto 4 - Antiteza soare-foc si efect de pointilism pentru creerea atmosferei de apus marin. Focurile indica pregatirea cinei iar efectul este obtinut din pixeli.

Foto 5 - Focul galben de apus se intampla rar in timpul iernii. Soarele postat in dreapta curge lin spre orizont in spatele mormintelor. Viata este undeva in spatele cetii din depresiune.

post-1901-13793702734167_thumb.jpg

post-1901-13793711120645_thumb.jpg

post-1901-13793714729173_thumb.jpg

post-1901-13793715988785_thumb.jpg

Daca tot s-a reactualizat subiectul intreb si eu aici :occasion15: Ce parere aveti de aparatele bridge? Precum acest Canon http://www.f64.ro/canon-sx500-is-negru-16mpx-zoom-optic-30x-lcd-3-.html (nu e siteul meu personal, dar daca se considera reclama va rog sa stergeti linkul). Evident, un dslr e peste bugetul meu, insa as vrea mai mult decat o camera compacta. La un pret asemanator ar mai fi si un Nikon, tot bridge.

Salut Olguta! Problema cu bugetul nu-i de joaca. De ce nu ti s-ar potrivi asta:

http://www.evomag.ro/FOTO-Aparate-Foto-Compacte/NIKON-Aparat-Foto-Digital-Nikon-Coolpix-L27-Negru-97265.html?pleisty_src=widget&pleisty_widget=C02%5BW_5d5%5D&pleisty_item=Aparat+Foto+Dig%5BI_5ee58%5D&pleisty_t=W_5d5007f3a5ffc3dddca603a0df185267-PV_AD59F26B03-DXTL_RQ_52388e9d83fcd

Are 16 MP, face filme HD, selecteaza fata, etc... la numai 399 lei! Crezi ca un DSLR este mai bun? Eu am un Nikon aidoma, ieftin si fac poze cu telefonul. O fotografie reusita se face cand esti la locul potrivit la timpul potrivit. Apesi pe buton si restul face aparatul. Cauta aparatul pe "price.ro" si poate=l gasesti mai ieftin in alta parte. Eu am si gasit cadoul cel bun: 270 ron.-pe rosu - vezi tabelul, intra pe firma Cyber Port si intreaba cum poti cumpara. OK?

post-1901-1379438947097_thumb.png

Am o camera compacta, un Sony care desi are vreo 5 ani si doar 7mp inca face poze de care sunt multumita, insa vreau ceva mai mult. Multumesc mult de raspuns :occasion15:.. inca mai cercetez piata, nu e urgenta..
  • Author

Am o camera compacta, un Sony care desi are vreo 5 ani si doar 7mp inca face poze de care sunt multumita, insa vreau ceva mai mult. Multumesc mult de raspuns :D.. inca mai cercetez piata, nu e urgenta..

Eu zic ca-s bune bridgeurile :D

Multumesc, Maya! :D Acuma zau ca nu mai stiu nici eu.. am tot citit pe undeva ca decat un bridge ieftin mai bine o camera compacta mai scumpa.. si decat un bridge scump, mai bine un dslr.. Asa ca inca mai studiez problema astfel incat sa ma incadrez si in buget :D
  • Author

Multumesc, Maya! :D Acuma zau ca nu mai stiu nici eu.. am tot citit pe undeva ca decat un bridge ieftin mai bine o camera compacta mai scumpa.. si decat un bridge scump, mai bine un dslr.. Asa ca inca mai studiez problema astfel incat sa ma incadrez si in buget :D

Si eu prefer oricînd un dslr, dar cunosc foarte multi pasionati de bridgeuri. Unu chiar pe aici, Alexandru. Iar el are si vreo cîteva dslr-uri, si cu toate astea e foarte încîntat si de bridge :D