January 26, 201313 yr Author comment_182281 Am primit de-a moaca un obiectiv de la Sigma (for Canon), un macro 28-300 mm. Nu am refuzat, ca cica nu e frumos sa refuzi Nu e nou, ci e foarte putin folosit. Nici cît de bun o fi el asa ca obiectiv nu stiu, sigur nu e wow, dar merge... si-asa nu aveam un macro. Mîine poimîine îi fac o proba. Aaa, chiar si doua filtre am primit. Un pol si un uv normal. Report
January 27, 201313 yr comment_182349 Am primit de-a moaca un obiectiv de la Sigma (for Canon), un macro 28-300 mm. Nu am refuzat, ca cica nu e frumos sa refuzi Nu e nou, ci e foarte putin folosit. Nici cît de bun o fi el asa ca obiectiv nu stiu, sigur nu e wow, dar merge... si-asa nu aveam un macro. Mîine poimîine îi fac o proba. Aaa, chiar si doua filtre am primit. Un pol si un uv normal. Sa-l folosesti sanatoasa! Apelatiunea "Macro" mi se pare cam pretentioasa pentru rapoarte inferioare celui de 1:1, daramite pentru un 1:3, dar treaca. Altminteri, obiectivul e satisfacator în conditii de lumina buna si daca un autofocus mai lenes nu te deranjeaza. Imaginea e corecta, mai ales sub 200mm, dupa aia pierde din scharf. Filtrul polarizant este mai ales util cînd vrei sa pozezi printr-un geam si sa nu ai reflectii parazite. Sau daca vrei sa pozezi balti, rîuri, etc. Cînd pozezi norisori pe cer, te scuteste sa accentuezi contrastul în photoshop. Cam atît. Report
January 27, 201313 yr Author comment_182375 Sa-l folosesti sanatoasa! Apelatiunea "Macro" mi se pare cam pretentioasa pentru rapoarte inferioare celui de 1:1, daramite pentru un 1:3, dar treaca. Pai de aia am zis si eu ca nu e wow, but... calul de dar nu se cauta la dinti De joaca e bun. Report
January 27, 201313 yr Author comment_182437 Bravo, da' ce-ai facut ca sa-l primesti? Unei cunostinte i s-a urît sa-l tina în dulap degeaba, nemaiavînd camera potrivita. Urmeaza sa-si ia o alta pe care iar nu potriveste, si cum nu se îmbogatea de pe urma lui daca-l vindea, m-a întrebat daca nu vreau sa ma joc cu el. Deci, tot am facut ceva, am zis... OK Report
January 30, 201313 yr Author comment_182940 Cît a fost lumina n-am avut timp, iar acum e întuneric deja, dar am testat putin conditiile pe afara. Pîna în prezent sînt multumita, pentru ca nu ma asteptam. Fara stativ si cu mîna tremurînda ( azi, ca de obicei am o mîna foarte stabila )zoom-at bine, pozele ies destul de bune si în conditii neluminate. Pozele sînt doar micsorate la gramada/deci întregul fisier deodata, în rest nimic modificat. Am vrut sa vad cît de "întunecat" e obiectivul. Am facut o poza în casa, unde era foarte întuneric, iar restul sînt afara. [center]Veti observa ca m-am jucat doar olea' de-a focusatul. Cum am vreme o sa-l testez si in alte conditii, si neaparat pe tripod, sa vedem atunci daca e mai sharp.... Muguri de magnolie - focusat dreapta. Focusat stînga. Subiectul e surubul. Iaca-l! Nu mai e Acesta este sistemul de alarma, analog (Apara de intrat craca în ochi cînd se taie iarba în gradina ) Am probat si blitzul. [/center] Report
January 30, 201313 yr comment_182941 Nu-i rau deloc! Il folosesti sa pozezi "fluturii" tai blanosi, asta cand nu alearga cu viteza luminii! Report
January 30, 201313 yr Author comment_182942 Nu-i rau deloc! Il folosesti sa pozezi "fluturii" tai blanosi, asta cand nu alearga cu viteza luminii! Da, merge! Sper sa prind si niste pasarele, înaintea lui Sam Totusi m-ar încînta si un macro adevarat, dar consider (înca), ca nu-l merit. În sensul ca nu prea ma ocup de pozat deloc. Nu am chef... Ahmed se tot ofera sa ma cadoriseasca cu o camera noua, dar nu-s pregatita. Poate vreau sa trec în rîndul Nikonienilor? Nuuuu! Report
February 3, 201313 yr comment_183524 Eu am intrat deja in randul Nikonienilor dar degeaba...nu stiu sa folosesc aparatul asa cum trebuie si mai rau...nu am rabdare sa stau sa citesc ce ar trebuit sa citesc despre el Plus ca am inteles eu de la cei mai experimentati decat mine, partea de food la Nikon-uri dar si in general, e mai complicata. Asa o fi? Report
February 3, 201313 yr comment_183529 Eu am intrat deja in randul Nikonienilor dar degeaba...nu stiu sa folosesc aparatul asa cum trebuie si mai rau...nu am rabdare sa stau sa citesc ce ar trebuit sa citesc despre el Plus ca am inteles eu de la cei mai experimentati decat mine, partea de food la Nikon-uri dar si in general, e mai complicata. Asa o fi? Pozele le face omul, nu aparatul. Lumina pe care o alegi are mult mai multa importanta decît marca aparatului.Cît despre manual, catinel catinel, nu e nevoie sa-l înveti pe dinafara, din prima. Înveti, exersezi, înveti, exersezi. Slava dommnului, instantaneele ratate se sterg la fel de usor pe cît se înregistreaza Report
February 3, 201313 yr comment_183538 Eu am intrat deja in randul Nikonienilor dar degeaba...nu stiu sa folosesc aparatul asa cum trebuie si mai rau...nu am rabdare sa stau sa citesc ce ar trebuit sa citesc despre el Plus ca am inteles eu de la cei mai experimentati decat mine, partea de food la Nikon-uri dar si in general, e mai complicata. Asa o fi? Pozele le face omul, nu aparatul. Lumina pe care o alegi are mult mai multa importanta decît marca aparatului.Cît despre manual, catinel catinel, nu e nevoie sa-l înveti pe dinafara, din prima. Înveti, exersezi, înveti, exersezi. Slava dommnului, instantaneele ratate se sterg la fel de usor pe cît se înregistreaza Asa este, lumina e pretioasa si importanta. Eu sper ca pana la urma sa prind din mers cum sta treaba. Si daaaa, ce bine ca exista si butonul ''delete'' !!! Report
February 3, 201313 yr Author comment_183568 Eu am intrat deja in randul Nikonienilor dar degeaba...nu stiu sa folosesc aparatul asa cum trebuie si mai rau...nu am rabdare sa stau sa citesc ce ar trebuit sa citesc despre el Plus ca am inteles eu de la cei mai experimentati decat mine, partea de food la Nikon-uri dar si in general, e mai complicata. Asa o fi? Aproape toti pe care-i stiu si au trecut de la camerute de "buzunar" la DSLR, dupa cîteva zile voiau sa duca aparatul înapoi, ca nu le iesea pasenta Asta vine cu timpul. Rabdarica si citeste cîte ceva, dar experimenteaza. Asta este cel mai important. O iei usurel de la automatic pîna la manual, schimba setari, probeaza la diferite surse de lumina, si, si, si... Si daca te intereseaza ceva anume, nu ezita si întreaba Pozele le face omul, nu aparatul. Exact! Report
February 3, 201313 yr comment_183590 Eu am intrat deja in randul Nikonienilor dar degeaba...nu stiu sa folosesc aparatul asa cum trebuie si mai rau...nu am rabdare sa stau sa citesc ce ar trebuit sa citesc despre el Plus ca am inteles eu de la cei mai experimentati decat mine, partea de food la Nikon-uri dar si in general, e mai complicata. Asa o fi? Aproape toti pe care-i stiu si au trecut de la camerute de "buzunar" la DSLR, dupa cîteva zile voiau sa duca aparatul înapoi, ca nu le iesea pasenta Asta vine cu timpul. Rabdarica si citeste cîte ceva, dar experimenteaza. Asta este cel mai important. O iei usurel de la automatic pîna la manual, schimba setari, probeaza la diferite surse de lumina, si, si, si... Si daca te intereseaza ceva anume, nu ezita si întreaba Pozele le face omul, nu aparatul. Exact! Eu il am deja de vreo doua luni ...si nu s-a prins inca mare lucru de mine Momentan sunt la faza cand inca cred ca am un aparat cu o personalitate puternica ( si asta fiindca in unele locuri si pe unele programe apas pe buton sa fac poza si el nu vrea de fel. Ceva nu-i place si nu stiu ce).Am deja cateva intrebari la care nu le gasesc raspuns dar mai incerc singura si daca nu o dau de capat vin la voi Maya, multumesc de incurajari si sfaturi! Report
February 3, 201313 yr comment_183615 Mie pe-o ureche imi intra, pe alta imi iese De asta ma plingeam si eu, ca nu declanseaza aparatul cind vreau eu, de unde vreau eu. Mi-a tinut barbatu-meu o lectie de juma de zi ca sa-mi explice care e treaba cu focalizarea, luminozitatea etc. Degeaba. Manualul sa-l citesc nici atit, stiti vorba aia "am dat atitia bani pe el si tu imi spui sa citesc manualul??" (e reala). Ma plictiseste teribil sa fac documentare in domeniul asta pentru ca nu stiu de unde sa incep, dar m-am decis ca daca gasesc un curs sa ma inscriu la el, pentru ca asta ar fi singura modalitate in care as prinde ceva si m-as putea mobiliza sa studiez si singura. Deocamdata experimentez la intimplare: aleg, pozez, vad ce-a iesit cu obiectivul care se nimereste sa fie lasat pe aparat, dupa care fac gura mare ca nu face poza buna sau deloc si iar imi tine cite o lectie barbatu-meu ca ala era un obiectiv de distante si eu il folosesc in farfurii Report
February 4, 201313 yr comment_183649 E simplu, daca aparatul nu poate sa focalizeze, nu declanseaza. E suficient sa treceti în focus manual si are sa declanseze. Dar nu garantez un rezultat satisfacator. Report
February 4, 201313 yr comment_183655 Mai,nu e greu de citit manualul,cate un capitol/subiect/program pe saptamana ajunge,si in timp ce cititi exersati si cu aparatul ceea ce cititi.Daca aveti o mana si ochi bun,atunci o sa ramaneti surprinse de cat de usor e.La mine partea cu cititul a functionat relativ usor,cu toate ca m-am apucat de manual la vre-un an(sau mai bine) dupa ce am cumparat aparatul.Partea cu mana si ochiul bun nu sunt la mine bune https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif ,adica [i]teoria ca teoria,dar practica ma omoara!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif [/i] Report
February 27, 201313 yr comment_187678 Am aflat ca pot sa fac ceva si obiectivul ala de baza EFS 18-55.Asa ca mi-am luat un ineeeeeel.Lens reversing ring.Costa 15 euro si ceva.Montati obiectivul invers si puteti sa faceti poze macro.E o jucarie.O sa aveti nevoie de trepied si nu puteti controla deschiderea si focusul. http://www.youtube.com/watch?v=ivmtL_9cWuY Eu m-am jucat rapid, fara trepied si cu obiectivul de 50 mm. Data viitoare montez 18-55-ul. Si mi-am luat si filtrele de la Polaroid.Inca nu m-am jucat cu ele. Report
February 28, 201313 yr comment_187802 Ce chestie faina ,ca merge si pe dos. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gifSi ce Macro interesant face...arata asa psihedelic .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/drunken_smilie.gif Report
February 28, 201313 yr comment_187805 Da pentru ca am flosit 50mm.Si neputand controla deschiderea, mi-l lasa la maxim, deci 1,4.Lasand un fundal "blurry".Daca folosesc 18-55 as obtine un macro mai clar.Daca am timp azi experimentez si arat comparativ ce obtin. Report
September 12, 201313 yr comment_205207 Asa ,bun.Am sa pun eu prima intrebare .Eu lucrez cu setari simple.Dar seara,cand vreau sa fac poze unui meniu,nu-mi plac pozele blitzuite,ca ies prea albe.Alea facute sub bec ies usor galbene ,iar culorile nu sunt naturale.Inafara de setarile aparatului,sunt si cateva tips-uri aplicate de fotografi.Iluminare suplimentara..... Becuri de 100 W..sau ce.... O anumita pozitionare a blitzului ?Asa ca va rog sa ma "Luminati "! Multumesc.Hello! Pana sa vina si prietenul Pitt4 sa incerc eu ceva: Lumina de bec incandescent este intr-adevar galben-rosiatica. Asta se chiama temperatura de culoare. Lumina de neon este alba sau spre albastrui. Cea mai buna lumina este cea naturala. Bineinteles daca gatiti pe linga o fereastra veti avea si umbrele de neocolit. Se poate corecta umbra cu un blitz slab. Balta de lumina de la blit apare fiindca distanta pana la subiect este prea mica. Sfat: Foto cu blitz este pentru contrast perfect. Faceti plan cu toata masa apoi decupati zona de interes in photoshop sau paint(windows). Am sa incerc exemplu: Faceti translatie la masa. Intr-o fotografie cu 5 platouri decupati 5 fotografii! Succes si pe curand! Report
September 12, 201313 yr comment_205208 Asa ,bun.Am sa pun eu prima intrebare .Eu lucrez cu setari simple.Dar seara,cand vreau sa fac poze unui meniu,nu-mi plac pozele blitzuite,ca ies prea albe.Alea facute sub bec ies usor galbene ,iar culorile nu sunt naturale.Inafara de setarile aparatului,sunt si cateva tips-uri aplicate de fotografi.Iluminare suplimentara..... Becuri de 100 W..sau ce.... O anumita pozitionare a blitzului ?Asa ca va rog sa ma "Luminati "! Multumesc.Hello! Pana sa vina si prietenul Pitt4 sa incerc eu ceva: Lumina de bec incandescent este intr-adevar galben-rosiatica. Asta se chiama temperatura de culoare. Lumina de neon este alba sau spre albastrui. Cea mai buna lumina este cea naturala. Bineinteles daca gatiti pe linga o fereastra veti avea si umbrele de neocolit. Se poate corecta umbra cu un blitz slab. Balta de lumina de la blit apare fiindca distanta pana la subiect este prea mica. Sfat: Foto cu blitz este pentru contrast perfect. Faceti plan cu toata masa apoi decupati zona de interes in photoshop sau paint(windows). Am sa incerc exemplu: Faceti translatie la masa. Intr-o fotografie cu 5 platouri decupati 5 fotografii! Succes si pe curand! Report