November 12, 201015 yr comment_64205 Laponico,am zbatut eu din pleoape tare frumos la mosul meu,si mi-a raspuns f. incruntat ca vine numa' la bubulet anul asta...paii io' am fost cuminte rau,zau ashea... Dom'ne inseamna ca ai uitat sa te dai cu rimel!! Mai, sincer, imi pare rau de camera ta. Si eu am una foarte foarte mica, una Sony, pe care o foloseam la pasii unei retete. Beleaua e ca nu mai functioneaza bateriile...are baterii reincarcabile. Nu stiu care o fi prabliema. Eu initial am crezut ca faci poze cu telefonul mobil. Lasa, dom'ne, tu sa fii sanatoasa si devreme-acas', cacamere s-or gasi ele. Oricum m-am amuzat acolo unde zici ca ai crezut ca ti s-a suspendat contul pentru ca nu faci poze clare Tare faza! Report
November 12, 201015 yr comment_64210 Lapo.Lapo' nu fugi bre zi si mie ca am inceput sa ma joc cu editu ce crezi de asta pliz,pliz,pliz... Asa facui astaseara macaroane(ramasei in pana de spaghete)cu usturoi ulei virginos,ardei iute rosu,stropite cu apa de paste si vin alb,2 masline,un fir de parmezan,dar nu asta importa... Ia poza neproceasta ... Si m-am jucat cu edit,ajustat culoare,braus,si crop,cica decupeaza,ce zici?!!... I-adevarat ce stie sotu' cu fotosopu' asta? Report
November 12, 201015 yr comment_64213 Ahaaaaa!!! Eu -desi chioara la ora asta, pentru ca m-am trezit la 3 dimineata si am si bere la bord, vad o diferenta mare! Dar si in poza neprelucrata parca vad ca e mai clara, sincer. Report
November 12, 201015 yr comment_64215 Dintre astea 2 care o fi mai indicat sa postez pe forum?!prelucrata sau neprelucrata?!Prima e mai clara ca numa in coltul ala si la lumina aia din sufragerie da rezultate camera mea ceva mai bune,dar nu pot mereu sa pozez acolo ca mai sunt si altii in casa,care au treaba,nu prea pot mereu sa plimb farfurii asa,cordonu' o fost pozat in bucatarie si deaia... Mii,mii de scuze de off topicul,dupa ce ma lamuresc stergem tot ce nu tine de reteta,va rog eu mult,mult de tot... Report
November 12, 201015 yr comment_64216 Poate nu ar fi rau sa mute cineva replicile astea la topoicul dedicat. A doua este mult mai reusita, da!Doar ca...nu o sa ai mereu timp sa te joci cu foto-shopu Report
November 12, 201015 yr comment_64219 Eu timp am nu-i problema,rog frumos pe Foxy,Maya Adriana,Alexandru sau oricine are timp sa stearga sau sa mute tot ce nu tine de reteta,multumesc din suflet,stiu ca par un copil alintat dar aici s-a iscat discutia si a degenerat asa...Multumesc frumos... Report
November 13, 201015 yr comment_64332 Gata, am mutat discutiile despre poze la locul lor si am lasat cordoanele mai libere.Continuati! Report
November 14, 201015 yr comment_64385 Gata, am mutat discutiile despre poze la locul lor si am lasat cordoanele mai libere.Continuati! Multumesc frumos Fox,o sa vin cu intrebari si incercari aici,sa nu ma uitati,va rog!!! Report
November 14, 201015 yr comment_64389 La aparatele astea compacte, asigurati-va ca ati selectionat Macro, de obicei este reprezentat printr-o floricica.Adica da posibilitatea aparatului sa pozeze de aproape si foarte clar.Normal ca pus pe pozitia peisaj, aparatul nu stie ce sa faca cu farfuria de mancare pusa asa aproape.Eu multe din pozele facute cu aparatul compact, am avut un Nikon Coolpix si un Panasonic, imi plac mult mai mult decat cele facute cu Canonul de acum.Serios, se pot face poze frumoase si cu un compact.Iesiti la lumina, langa geam, pe balcon, pe bloc. Asta ziua, normal.Seara, noaptea si eu le fac blituite. Report
November 14, 201015 yr comment_64391 Bbnyci, eu mi le fac singura, adica nu-i nimeni langa mine sa-mi faca poza in timp ce torn, bat, mixez.Cu o mana torn si in cealalta fotografiez, si fac 10 20 de poze si o aleg pe cea mai clara.De multe ori pun castronu pe balcon si pozez.Incerc sa gatesc in timpul zilei.Am o fereastra la bucatarie care da spre Nord si cea din camera da spre sud .Lumina proasta.Asigurati-va ca aveti functia Macro si folositi-o.Eu nu-s experta dar incerc sa va spun ce m-a ajutat pe mine. Report
November 14, 201015 yr comment_64394 Daca reusim sa schimbam casa, pe cea noua am sa o aleg in functie de cum rasare si apune soarele.E clar.Va dau un exemplu, dovleceii invizibili, inca nu aveam camera digitala.Nu sunt poze excelente, sunt acceptabile.Cred ca-s facute cu Nikon coolpix, pe care l-am indragit.Mi-a durat doi ani, pana mi-a cazut in nisip cu obiectivul deschis.Nu mai am pozele in arhiva, pun link: dovlecei invizibili.Repet: cautati functia macro pe aparat.Va apropiati, va departati de farfurie, pana cand imaginea pe ecran e clara, de multe ori 1 mm face diferenta. Report
November 14, 201015 yr comment_64432 Daca reusim sa schimbam casa, pe cea noua am sa o aleg in functie de cum rasare si apune soarele.E clar.Va dau un exemplu, dovleceii invizibili, inca nu aveam camera digitala.Nu sunt poze excelente, sunt acceptabile.Cred ca-s facute cu Nikon coolpix, pe care l-am indragit.Mi-a durat doi ani, pana mi-a cazut in nisip cu obiectivul deschis.Nu mai am pozele in arhiva, pun link: dovlecei invizibili.Repet: cautati functia macro pe aparat.Va apropiati, va departati de farfurie, pana cand imaginea pe ecran e clara, de multe ori 1 mm face diferenta. OF! Cum ai facut tu pozele alea cu Nikon Coolpix, ca eu cu al meu nu reusesc asa ceva. Am functia macro activata, dar cred ca a mea e stricata. M-am chinuit azi, cu bucataria plina de soare (sunt cred ca 25 grade afara) sa fac un amarat de tiramisu si mi-au iesit poze de zici ca am lucrat la miezul noptii. Report
November 14, 201015 yr comment_64434 Sa va spun ce am observat: eu am blatul de lucru in bucatarie de culoarea gri, iese rau de tot in poze, spalacit sau albastru, depinde de lumina. De aceea pozele cu procesul de "productie" ies rau, trebuie sa le photoshopez (vorba vine, ca eu editez pozele in picassa), sa la dau mai multa lumina, culoare sau contrast.Cand fac torturi si vreau sa le fotografiez, asez pe masa o perdea de matase rosie, ca sa arate fondul bine. Ei, pozele astea ies foarte bine. Nu lucesc, nu sclipesc, se vad detaliile, functia macro chiar functioneaza. Pozele cu torturi nu le prelucrez absolut deloc, numai semnatura o pun pe ele si poza arata foarte bine, chiar daca le-am pozat ziua, seara sau la miezul noptii.Oare conteza si fondul pe care este asezat obiectul de fotografiat? Trebuie sa-mi schimb mobila de bucatarie? Sau ar trebui sa gatesc in living, ca acolo am masa neagra... Report
November 14, 201015 yr comment_64440 Spunea si Narnia pe undeva, conteaza si culoarea de pe pereti. Eu prefer albul, si ca sfond si ca fond.Mi se pare ca ies pozele mai luminoase.Pun cartoane albe si in jurul farfuriei(produsului), in spate, lateral. Fa o incercare si pe negru, vezi cum iti place.Si daca in living, muti masa mai langa fereastra...go for it. Report
November 14, 201015 yr comment_64478 Luminis eu habar n-am sa fac poze si nici nu pricep nimic din cartea de instructiuni a aparatului, oricita bunavointa as avea dar rosul mi se pare imposibil de tras in poza, fie ca e in fundal sau in "farfurie". Report
November 14, 201015 yr comment_64498 Luminis eu habar n-am sa fac poze si nici nu pricep nimic din cartea de instructiuni a aparatului, oricita bunavointa as avea dar rosul mi se pare imposibil de tras in poza, fie ca e in fundal sau in "farfurie". Ce replica originala! Lasa, ca stii altele Report
December 11, 201015 yr comment_66821 Ia,ca s-a pus praful pe topicul asta.Mai,eu ieri,de plictiseala ,m-am pus sa ma jos otzara cu aparatul foto si am descoperit butonul de reglat manual setarile Bun,era el acolo de mult,dar statea degeaba.Ioi ce incantata is de el.Mai am de invatat mult,dar trebuie neaparat sa postez cateva teste de ieri,ca tare ma bucur ce frumoase pot sa iasa pozele daca iti dai un pic silinta.Cateva exemple: Report
December 11, 201015 yr comment_66834 Am o intrebare :oare de ce daca ma uit la poze la mine in pc le vad mai clare,si daca le postez in forum arata mai altfel?Ca si cum se pierde din calitate(oricum nu au ele calitate,asa ca nu au mult ce sa piarda,dar e o diferenta),le vad mai neclare. Report
December 11, 201015 yr Author comment_66921 pai salveaza-le dupa ce le-ai postat in forum,si compara-le.Vezi la Eigenschaften daca e ceva schimbat la pix/rezolutie(desi aici banuiesc ,nu e nic schimbat)...vezi KB,daca e vreo schimbare...etc Report
December 13, 201015 yr comment_67375 pai salveaza-le dupa ce le-ai postat in forum,si compara-le.Vezi la Eigenschaften daca e ceva schimbat la pix/rezolutie(desi aici banuiesc ,nu e nic schimbat)...vezi KB,daca e vreo schimbare...etc Am facut niste diferente intre programele de micsorare si vad diferente la KB.Teoretic nu pricep nimic.E mai bine sa aibe mai multi KB o poza,sau mai putini?Vizual am vazut diferenta Report
December 13, 201015 yr Author comment_67393 Am facut niste diferente intre programele de micsorare si vad diferente la KB.Teoretic nu pricep nimic.E mai bine sa aibe mai multi KB o poza,sau mai putini?Vizual am vazut diferenta Nu înteleg.Diferenta între ce programe de micsorare?Eu am înteles asa.Ca poza ta areo calitate la tine pe computer,si dupa ce o postezi aici ti se pare ca-i scade din calitate.Atunci ti-am zis ca dupa postarea imaginii în forum,salveaz-o de pe forum sub alta denumire si compar-o cu cea pe care ai postat-o.Vezi daca exista vreo diferenta.Daca îi scade din calitate,în mod normal ar disparea din KB,daca ar avea calitatea de suferit. [center]Hai sa facem un test: Clementine(1) este fotografia care o voi posta pe forum.La mine pe PC are 305 KB Fotografia: Clementine -2,este aceeasi poza Am salvat-o(si postat-o din nou),ramîne la fel...deci forumul nu-i distruge din calitati deloc. Le poti deschide pe amîndoua si vezi la Eigenschaften..sînt identice. [/center] Report
December 14, 201015 yr comment_67552 Am facut niste diferente intre programele de micsorare si vad diferente la KB.Teoretic nu pricep nimic.E mai bine sa aibe mai multi KB o poza,sau mai putini?Vizual am vazut diferenta Nu înteleg.Diferenta între ce programe de micsorare?Eu am înteles asa.Ca poza ta areo calitate la tine pe computer,si dupa ce o postezi aici ti se pare ca-i scade din calitate.Atunci ti-am zis ca dupa postarea imaginii în forum,salveaz-o de pe forum sub alta denumire si compar-o cu cea pe care ai postat-o.Vezi daca exista vreo diferenta.Daca îi scade din calitate,în mod normal ar disparea din KB,daca ar avea calitatea de suferit. Am priceput ce ai zis tu prima data.Ieri ma refeream la altceva,dar am fost otzara cam incoerenta si trebuia normal sa si postez la subiectul cu teste,atunci poate nu ne incurcam. Treaba asta e rezolvata(cu pozele in pc si cele postate aici) Referitor la ce intrebam ieri:Ieri mi-am descarcat un alt program de prelucrare poze ca sa vad ceva.Am constat ca micsorand cu unul dintre ele pozele,scad foarte mult si KB,dar poza nu arata mai urat(am facut comparatii).Si intrebam cum e mai bine,cu mai multi KB sau cu mai putini. teste Report
February 14, 201115 yr comment_77368 Iara vin cu intrebari.Are cineva asa ceva?Vad ca obiectivele macro sunt cam piperate la pret si am tot citit ca inelele astea ar fi o alternativa,dar parca mi-e teama sa ma arunc asa fara sa stiu sigur ce e cu ele.Le cunoasteti?Le aveti?Daca nu le aveti,vi le-ati cumpara? Zwischenringe für Macrofotografie Report
February 15, 201115 yr comment_77490 Iara vin cu intrebari.Are cineva asa ceva?Vad ca obiectivele macro sunt cam piperate la pret si am tot citit ca inelele astea ar fi o alternativa,dar parca mi-e teama sa ma arunc asa fara sa stiu sigur ce e cu ele.Le cunoasteti?Le aveti?Daca nu le aveti,vi le-ati cumpara? Zwischenringe für Macrofotografie Inelele sînt foarte bune, numai ca s-ar putea sa nu mai ai acces chiar la toate functiile automate. Report