February 5, 201016 yr comment_19057 Maya, multumesc tare mult, asa am sa fac,am sa incerc sa fac fotografii, acum. Report
February 5, 201016 yr comment_19063 Narnia , ai dreptate , e tare microbul ....dar n-ai idee cat de bine imi face . deja am facut cate pozici, si am inteles asa un picusor despre ce e vorba, dar e.....nu pot spune in cuvinte....wow.deci am ramas masca si atat mai pot spune.stiu ca suna aiurea ,dar sincer imi doream un aparat profi. anu asta e Vivi a mea cu facultatea si alea alea , si mai greu pt alte investitii, dar fii sigura ca nu ma opresc aici.. Report
February 5, 201016 yr comment_19069 Narnia , ai dreptate , e tare microbul ....dar n-ai idee cat de bine imi face . deja am facut cate pozici, si am inteles asa un picusor despre ce e vorba, dar e.....nu pot spune in cuvinte....wow.deci am ramas masca si atat mai pot spune.stiu ca suna aiurea ,dar sincer imi doream un aparat profi. anu asta e Vivi a mea cu facultatea si alea alea , si mai greu pt alte investitii, dar fii sigura ca nu ma opresc aici.. Hehe, ce-mi place mie cand mai dezvolta cineva o pasiune pentru fotografie. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gifMa bucur sincer ca esti fericita si ca ai ceva bun pe care sa poti invata. Report
February 8, 201016 yr comment_19704 pun si eu 2 incercari modeste....mi-i drag aparatul,de n-am cuvinte.cer scuze . daca e un topic deschis cu incercari de fotografie , mutati acolo , va rogcam asta a iesit, dupa vreo 300 incercari [center] [/center] Report
February 8, 201016 yr comment_19739 Am si eu o rugaminte...daca ma puteti ajuta,invata,cum sa scot un text dintr-o poza.Va multumesc muuult. Report
February 8, 201016 yr comment_19749 Nico, Sa ai noroc de camera si sa faci numai minunatii cu ea. Report
February 8, 201016 yr comment_19804 Am si eu o rugaminte...daca ma puteti ajuta,invata,cum sa scot un text dintr-o poza.Va multumesc muuult. Nu stiu exact la ce te referi. Daca vrei sa stergi un text care apare pe o fotografie numai daca tai poza si astfel scoti textul sau mergi in Paint sa stergi textul sau exista programe executabile cred care iti machiaza poza adica scoate scrisul si iti lasa decorul original. Nico-Vya ai facut o alegere minunata. Felicitari. Pana acum incercam retetele tale numai pentru ca aratau atat de apetisante facute pozele cu aparatul tau vechi acum va trebui sa imi pun pachetu de servetele langa sa nu inund vecinii de cat salivez la poze . Report
February 10, 201016 yr comment_20234 pun si eu 2 incercari modeste....mi-i drag aparatul,de n-am cuvinte.cer scuze . daca e un topic deschis cu incercari de fotografie , mutati acolo , va rogcam asta a iesit, dupa vreo 300 incercari Nico, 300 de incercari nu e mult, mai ales ca e vorba de un aparat pe care nu-l cunosti, mult mai complex decat cel dinainte. E normal sa faci cat mai multe fotografii, sa incerci cat mai multe unghiuri si setari, ca sa-ti dai seama cum e mai bine. Felicitari !Ai reusit sa detasezi trandafirul foarte frumos de fundal. Daca ai postat aici dorind sugestii pentru a imbunatatii imaginile in viitor. .. incearca sa fotografiezi floarea de la inaltimea ei, nu de sus, pentru a o pune mai bine in valoare. Cele mai bune momente ale zilei pentru fotografiat flori sunt dimineata si inainte de inserare, cand inca este destula lumina, dar soarele nu straluceste puternic. Trandafirul tau este fotografiat cu flash-ul si se cunoaste ca lumina nu a fost suficienta, culorile nu sunt naturale. Daca fotografiezi flori sau obiecte care nu se misca, poti sa eviti utilizarea flash-ului punand aparatul pe un tripod, iar dac nu ai tripod, il poti pune pe o suprafata plana ( masa, scaun etc ). Il pui pe timer si ii setezi un timp de expunere mai lung. ( Shutter speed-ul trebuie sa fie mai mare ) si eventulal sa cresti putin ISO. In acest fel, timpul fiind mai lung, aparatul va avea timp sa primeasca mai multa lumina si poza va fi mai luminata, fara ajutorul flash-ului. Cu dovleacul este invers, lumina a fost foarte puternica, astfel incat in partea de sus, langa codita, imaginea e arsa. Totul e alb, nu exista detaliu. Incearca sa eviti sa fotografiezi in contra lumini, in special cand este lumina puternica, iar daca totusi o faci, ai grija sa reglezi un ISO cat mai mic, si sa maresti viteza shutterului. In felul asta, daca shutterul se inchide foarte repede, va intra mai putina lumina in aparat si imaginea nu va luminata peste masura. Din punctul meu de vedere ai facut progrese si se cunoaste ca ai un aparat bun. Tot incercand, ai sa devii din ce in ce mai buna si ai sa vezi altfel o fotografie atunci cand o privesti. Report
February 10, 201016 yr comment_20235 Am si eu o rugaminte...daca ma puteti ajuta,invata,cum sa scot un text dintr-o poza.Va multumesc muuult. Probabil exista softuri, eu nu am cunostiinta de ele. Eu folosesc Photoshop, iar daca vreau sa elemin textul, folosesc clone tool, dar asta numai daca e o poza importanta, altfel nu stau sa-mi pierd timpul. Poate altcineva stie alta metoda. Report
February 11, 201016 yr comment_20401 pun si eu 2 incercari modeste....mi-i drag aparatul,de n-am cuvinte.cer scuze . daca e un topic deschis cu incercari de fotografie , mutati acolo , va rogcam asta a iesit, dupa vreo 300 incercari Nico, 300 de incercari nu e mult, mai ales ca e vorba de un aparat pe care nu-l cunosti, mult mai complex decat cel dinainte. E normal sa faci cat mai multe fotografii, sa incerci cat mai multe unghiuri si setari, ca sa-ti dai seama cum e mai bine. Felicitari !Ai reusit sa detasezi trandafirul foarte frumos de fundal. Daca ai postat aici dorind sugestii pentru a imbunatatii imaginile in viitor. .. incearca sa fotografiezi floarea de la inaltimea ei, nu de sus, pentru a o pune mai bine in valoare. Cele mai bune momente ale zilei pentru fotografiat flori sunt dimineata si inainte de inserare, cand inca este destula lumina, dar soarele nu straluceste puternic. Trandafirul tau este fotografiat cu flash-ul si se cunoaste ca lumina nu a fost suficienta, culorile nu sunt naturale. Daca fotografiezi flori sau obiecte care nu se misca, poti sa eviti utilizarea flash-ului punand aparatul pe un tripod, iar dac nu ai tripod, il poti pune pe o suprafata plana ( masa, scaun etc ). Il pui pe timer si ii setezi un timp de expunere mai lung. ( Shutter speed-ul trebuie sa fie mai mic ) si eventulal sa cresti putin ISO. In acest fel, timpul fiind mai lung, aparatul va avea timp sa primeasca mai multa lumina si poza va fi mai luminata, fara ajutorul flash-ului. Cu dovleacul este invers, lumina a fost foarte puternica, astfel incat in partea de sus, langa codita, imaginea e arsa. Totul e alb, nu exista detaliu. Incearca sa eviti sa fotografiezi in contra lumini, in special cand este lumina puternica, iar daca totusi o faci, ai grija sa reglezi un ISO cat mai mic, si sa maresti viteza shutterului. In felul asta, daca shutterul se inchide foarte repede, va intra mai putina lumina in aparat si imaginea nu va luminata peste masura. Din punctul meu de vedere ai facut progrese si se cunoaste ca ai un aparat bun. Tot incercand, ai sa devii din ce in ce mai buna si ai sa vezi altfel o fotografie atunci cand o privesti. Narnia, mersi tare mult,esti o draguta. ca imi dai atatea informatii.pe zi ce trece sunt mai uimita de cate face aparatul meu... dar eu cu progresele mai greu,...nu reusesc si basta...intr-un fel sunt tare necajita...nu-i dau de cap. imi dau bine seama ca totul tine de pozitie si de lumina.cateodata nimeresc si chiar imi place da pt ca nu am cunostinte temeinice in domeniu, uit apoi ce am facutiti zic sincer,poti sa razi...da -mi vine sa plang...de ciuda citesc manualul,da tot nu-ti zice cum sa tii aparatul, sau in ce pozitie sa surprinzi anume, ceva.E chestia aia ...FACTORUL WOW,sunt informatii care se adreseaza celor care au cat de cat cunostinte in domeniudeclar , ca sunt varza. luna viitoare pleaca baiatul sotului cu detasamentul in Afganistan, si rudele vor sa faca o petrecere surpriza.sti cumva vreun site unde sa ma pot documenta sa zic asa, de la 0? cum ma prezint eu sa fac niste fotografii,ceva sa ramana , cand sunt la stadiu de poze...? daca sti cumva un site care sa prezinte cat de cat si pentru incepatori, cum sa reglezi viteza shutterului, in ce conditii?tu ai cunostinte vaste in ale fotografiei, ferice de tine... ti-am vizitat blogul si mi-a placut foarte, foarte mult ce am vazut..... as vrea si seara sa fac cat de cat poze care sa scoata in evidenta ce vreau..... ma rog...vreau cam multe...si , dupa ce te-am innebunit, zi-mi te rog ce parere ai de nifty-fifty, si daca as putea sa compensez cu versiunea mai ieftina, adica, f 1/4 e mai scump....f1/8, face acelasi lucru? atat stiu si eu din pacate...nici sa explic nu stiu prea bine,si ,...sa cumpar un kit care cuprinde 58mm wide angle+ telephoto lens? ma ajuta la ceva...? multumesc , multumesc! Report
February 11, 201016 yr comment_20404 Yoyo,multumesc de raspuns.Narnia,si eu tot cu PS,dar abia acum am inceput sa ma 'joc'cu el si nu ma prea pricep.Credeam ca exista ceva mai simplu,oricum multumesc. Report
February 12, 201016 yr comment_20564 Narnia, mersi tare mult,esti o draguta. ca imi dai atatea informatii.pe zi ce trece sunt mai uimita de cate face aparatul meu... dar eu cu progresele mai greu,...nu reusesc si basta...intr-un fel sunt tare necajita...nu-i dau de cap. imi dau bine seama ca totul tine de pozitie si de lumina.cateodata nimeresc si chiar imi place da pt ca nu am cunostinte temeinice in domeniu, uit apoi ce am facutiti zic sincer,poti sa razi...da -mi vine sa plang...de ciuda citesc manualul,da tot nu-ti zice cum sa tii aparatul, sau in ce pozitie sa surprinzi anume, ceva.E chestia aia ...FACTORUL WOW,sunt informatii care se adreseaza celor care au cat de cat cunostinte in domeniudeclar , ca sunt varza. luna viitoare pleaca baiatul sotului cu detasamentul in Afganistan, si rudele vor sa faca o petrecere surpriza.sti cumva vreun site unde sa ma pot documenta sa zic asa, de la 0? cum ma prezint eu sa fac niste fotografii,ceva sa ramana , cand sunt la stadiu de poze...?daca sti cumva un site care sa prezinte cat de cat si pentru incepatori, cum sa reglezi viteza shutterului, in ce conditii?tu ai cunostinte vaste in ale fotografiei, ferice de tine... ti-am vizitat blogul si mi-a placut foarte, foarte mult ce am vazut..... as vrea si seara sa fac cat de cat poze care sa scoata in evidenta ce vreau..... ma rog...vreau cam multe...si , dupa ce te-am innebunit, zi-mi te rog ce parere ai de nifty-fifty, si daca as putea sa compensez cu versiunea mai ieftina, adica, f 1/4 e mai scump....f1/8, face acelasi lucru? atat stiu si eu din pacate...nici sa explic nu stiu prea bine,si ,...sa cumpar un kit care cuprinde 58mm wide angle+ telephoto lens? ma ajuta la ceva...? multumesc , multumesc! Nico, n-am cunostinte vaste despre fotografie, as vrea eu , proababil o sa imi ia cativa ani buni https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif sa le deprind. Nici nu stiu un site care sa le stie pe toate. Eu am cules informatiile din multe locuri, una cate una, apoi, cand am inteles principiul de baza, mi-am procurat carti, am vazut tutoriale de pe oriunde am gasit. Factorul wow despre care vorbesti nu o sa-l gasesti in niciun manual de utilizare, acolo sunt informatii doar despre camera ta si cum sa o folosesti din punct de vedere tehnic, nu si artistic. Pentru latura artistica exitsa carti, dar mai ales exista propria ta imaginatie, felul cum vezi tu lucrurile si cum alegi sa le pui in valoare. In privinta petrecerii, sfatul meu este sa-ti setezi aparatul pe "P", nu pe manual, si sa tragi asa. E un aparat mult prea nou si nu ai invatat inca sa-l stapanesti, nu e cazul sa risti sa ratezi pozele la un eveniment important ca sa faci experimente. Dealtfel, sunt foarte multi fotografi profesionisti care trag in modul "P' atunci cand e vorba de un eveniment sportiv sau de alta natura, unde timpul nu-ti permite sa reglezi aparatul pentru fiecare poza pentru ca risca sa piarda momentul. Setat astfel, aparatul va face singur reglajele necesare sa obtii niste poze acceptabile, iar tu vei putea sa te concentrezi pe partea de focalizare/incadrare. In privinta lentilei, din cate am inteles sunt bune amandoua. Este de preferat, desigur, lentila cu numarul f cel mai mic ( f1:4 ), iti explic de ce. Numarul f reprezinta deschiderea diafragmei. Cu cat acest numar este mai mic, cu atat deschiderea diafragmei este mai mare. la ce te ajuta asta concret ? Diafragma este ca o fereastra prin care lumina patrunde in aparat. Cu cat diafragma este mai deschisa, cu atat aparatul primeste mai multa lumina, ceea ce te va ajuta sa faci poze si in conditii de lumina scazuta fara sa fii obligata sa cresti foarte multa ISO si fara sa micsorezi foarte mult viteza shutterului. Mai concret, ai sanse mai mari sa fotografiezi seara pe cineva sau ceva in miscare si sa obtii o imagine clara, nemiscata, decat cu o lentila cu un numar f mai mare. Despre lentile nu stiu ce sa-ti spun, dar o sa il rog pe domnul barbat sa iti dea un sfat, e mult mai in masura decat mine. Nu te necaji cu manualul si nu te descuraja cu aparatul, probabil multi au vrut sa dea cu el de pamant in primele zile. In privinta abc-ulul, am tot amanat sa scriu, dar iti promit ca o sa imi fac timp in zilele urmatoare sau saptamana viitoare sa scriu cateva notiuni de baza despre principiul de functionare al aparatului foto, poate asa va fi mai usor de inteles ce scrie in manual. Multumesc frumos pentru vizita pe blog, nu-s asa de grozave pozele cum as vrea eu sa fie, dar mai invat. Sper ca in scurt timp o sa am si eu un aparat pe care sa vreau sa-l dau de pamant. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif Report
February 12, 201016 yr comment_20597 cat de folositoare sunt informatiile tale , Narniasa-ti dea DUMNEZEU sanatate,cata rabdare ai sa -mi explici despre ce e vorbaeu nu vreau sa dau cu aparatul de pamant, ci cu mine...pt ca sunt chiar batuta-n cap. atat de usor era cu samsung-ul tac pac oleak de lumina , gata compozitia, cu Canon-ul , treaba se schimba...nici nu sufera comparatiesunt pur si simplu vrajita, abia astept sa vin acasa sa deschid manualul, sa incerc cate ceva,sti cum...am avut mare noroc ca te-am intrebat si nu fi modesta ...fotografia cu bastinasul...misca pietrele din loc . intra privirea lui direct prin mine cand ma uit :lol:o fotografie de colectie una peste alta , nu am acum bani sa o cumpar pe cea 1/4, e 274 lire, nici nu visez acum, dar pe aia de 1/8,poate m-as rupe uite am gasit 2 ex de fotografieprima e facuta cu lentila f 1/4 aparat nikon, si a doua cu lentila f 1/8. Canonce zici ? pana saptamana viitoare , cand are loc petrecerea , sigur te mai intreb cate ceva. nu fac pe fotografa, e un moment tare important, as vrea sa surprind macar cateva pozitii...DOAMNE AJUTA! Report
February 12, 201016 yr comment_20602 ,...sa cumpar un kit care cuprinde 58mm wide angle+ telephoto lens? ma ajuta la ceva...? o lentilă bună nu înseamnă neapărat şi fotografii bune Ajută, într'adevăr, dar nu este ceva garantat...în ceeace ce priveşte calitatea imaginii o lentilă fixă (versus telephoto) este întotdeauna mai bună (şi mai ieftină) - dezavantajul este că trebuie să zoom cu piciorele.Dacă vrei ceva foarte bun, bună cam pentru orice, cumpăra o 17-55mm IS 2.8 - probabil o să te coste cam dublu decît a costat aparatul dar merită... Report
February 12, 201016 yr comment_20606 ohhh!thanx esti amabil .poate intr-o viata viitoare (sau cine stie ,poate castig la loto ) nu pot merge chiar atat de departe,doar ca mi-as dori ceva , o varianta mai ieftina , deocamdata,pentru o lentila care sa scoata cat de cat factorul wow aparatul e...repet nu am cuvinte, da ma gandesc cand as vrea sa fotografiez ceva la o distanta mai mare ca sa scot in evidenta subiectul, ce fac?ce lentila convenabila ca pret m-ar trebui? ce parere aveti de ex despre 55-250mm? Report
February 12, 201016 yr comment_20612 dar eu cu progresele mai greu,...nu reusesc si basta...intr-un fel sunt tare necajita...nu-i dau de cap. imi dau bine seama ca totul tine de pozitie si de lumina.cateodata nimeresc si chiar imi place da pt ca nu am cunostinte temeinice in domeniu, uit apoi ce am facutiti zic sincer,poti sa razi...da -mi vine sa plang...de ciuda citesc manualul,da tot nu-ti zice cum sa tii aparatul, sau in ce pozitie sa surprinzi anume, ceva.E chestia aia ...FACTORUL WOW,sunt informatii care se adreseaza celor care au cat de cat cunostinte in domeniudeclar , ca sunt varza. Exact la fel eram si eu la inceput cu aparatul nou adica actualul, nu ca acu as fi mai breaza ca atunci.Dar Narnia m-a ajutat foarte mult, pentru ca ea are o mare calitate, cea de a explica in mod practic cu exemple pe care noi le cunoastem, teoria pe care o citim in manuale. Si cu ajutorul ei am mai invirtit pe la butoane si intr-o buna zi s-a intimplat un miracol si am inceput sa fac poze care ma satisfac, la lumina din casa, cu focusarea manuala, adica cea pe care imi zicea si Peter si Maya sa o folosesc. Inca cred ca un spirit bun m-a ajutat ca nu cred ca e meritul meu Asa ca nu dispera, eventual noteaza-ti undeva ce ai facut cind ti-a iesit poza bine si vezi daca minunea se repeta Si nu pierde curajul, ca la evenimentul important vei face poze bune Report
February 12, 201016 yr comment_20618 vai ce draguta tiza mea,cum ma incurajeaza...deci sincer , pe cuvant, nu-mi iese si gata nu vreau poza aia de blitz,vreau ceva cald, natural,fara veioze invratite de jur -imprejuracu am blur...sa-mi ajunga, gata sunt satisfacuta problema e cu reglajul la ce distanta sa stau sa-mi iasa de marime naturala ,dar sa si focusez bine subiectul cum sa fac poza de sus , din lateral de unde pana corbului rotat? ca daca ,ma misc zang-pang gata se schimba si pozitia imaginii?are o viteza si-o precizie senzoru ala...mama-mama la ce nivel fata de subiect ar trebui sa fiu? la nivel diferit sau la acelasi?offfff! m-apuc de plans acu pe loc..., nu putea si mama sa faca una mai desteapta... Adriana Report
February 12, 201016 yr comment_20637 ... ma gandesc cand as vrea sa fotografiez ceva la o distanta mai mare ca sa scot in evidenta subiectul, ce fac?ce lentila convenabila ca pret m-ar trebui? ce parere aveti de ex despre 55-250mm?nu am the 55-250mm (am 70-200, 2.8) dar are decent reviews - şi este destul de ieftină.. este f/4-5.6, deci are nevoie de puţin mai multă lumină..Ca să scoţi subiectul în evidenţa (şi background-ul blurred - adică cu un nice bokeh ) de regulă foloseşti cea mai mică aperture posibilă (f4 în cazul acesta), focusing on the subject. Asta în termeni simpli, trebuie să te familiarizezi puţin şi cu depth of field (uite un calculator aici ) - adică numai partea din fotografie care este în focus. Eu sînt cel mai prost teacher din lume (according to nevastă'mea, şi cred că are dreptate, dar numai în cazul ăsta ) ... deci ascultă la Narnia Report
February 13, 201016 yr comment_20688 Narnia ,despre Fuji FinePix S1500 ce parere ai?Mi s-a stricat aparatu ,este un canon PowerShot ,face poze albicioase si cu dungi;poze bune face doar la intuneruc nu stiu deca mai merge reparat,garantia a trecut si trebuie sa ma orientez la altul Report
February 16, 201016 yr comment_21242 Trebuie sa-mi pun barbatul sa citeasca topicul asta, ca si sotia lui Bebe, el imi spune tot timpul ca habar n-am sa explic si eu tind sa-i dau dreptate. Nu o sa-si schimbe el parerea, da' am si eu cu ce sa-l contrazic. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Nico, nu trebuie sa te descurajezi, nimeni nu invata fotografie intr-o saptamana-doua, asta e un proces care implica multa munca si mult timp, iar factorul woaw pe care il cauti nu e dat numai de lentila, ci e o suma a acelor cunostiinte pe care le-ai dobandit, a inspiratiei tale, a momentului pe care-l imortalizezi etc. Parerea mea este sa incepi intai sa-ti cunosti aparatul, iar lentilele sa ti le cumperi ulterior, in functie de ce fotografie vrei sa faci si care vor fi necesitatile. Adriana, esti tu prea draguta, eu nu ti-am spus decat cateva lucruri, tu esti cea care a facut teste si a descoperit cum sa obtina ce vrea de la poze. Mariette, eu personal n-am tesat niciodata Fuji s1500 si nici nu cunosc personal pe cineva care sa-l fi testat, din ce am citit este o camera de nivel mediu, nu proasta, dar nici dintre cele mai bune din clasa ei. Probabil este mai buna decat fostul aparat, are cateva optiuni care iti pot fi utile si din cat am inteles, un avantaj este pretul destul de convenabil. Report
February 16, 201016 yr comment_21301 Narnia, tu nici nu sti,cum pui balsam pe rana.asa frumos vorbesti si asa de simplu le vezi pe toate....imi dai avantda euuuu, `is jos , gata , am vrut sa returnez camera (mvai, sotu s-a suparat foc)poti sa razi , sa rada si altii, da nu pot s-o manuiesc, e pentru profesionisti si nu pt nasu` meunu iese ce vreau si gataam citit zilele astea....mvvvaiii m-am pus la punct cat de cat cu niste notiuni, care nici nu stiam ca exista...,cartea deja cedeaza de la jumate cat am rasfoit-odar nu pot sa-mi reglez lumina si gata , adevarat ca eu am becuri economice de astea . Philips, dar nici nu gasesc de altele, si nu stiu cum sa reglez braketu, cu ISO, nu reusesc sa le combin sa iasa ceva bun)(care e ideea de fapt , zi te rog, tot photoshopu?in AV FACE UN TIP DE POZE,IN TV ALT TIP DE POZE , AUTOMAT SE SCHIMBA TOT , LUMINA , CULORI, IN P UN ALTFEL DE POZE ...in M LA FELSI-APOI PORTRAIT, FULL AUTO, CLOSE-UP SI SPORTS...TOTuL E DIFERIT...asa ,,,mana pe aparat, tac -pac, nu-i o problema,dar o fotografie trebuie sa nu apara imbatranita si torturata de lumini galbene etc.OF!ce idee buna imi dai? ce bec as putea folosi?.asa o bucata de carton s-o invelesc in folie de al, as face si eu...da cu becu ce ma fac? Report
February 16, 201016 yr comment_21349 Trebuie sa-mi pun barbatul sa citeasca topicul asta, ca si sotia lui Bebe, el imi spune tot timpul ca habar n-am sa explic si eu tind sa-i dau dreptate. Nu o sa-si schimbe el parerea, da' am si eu cu ce sa-l contrazic.Eu zic sa profiti de ocazie Eu odata i-am scos la imprimanta pe o coala A3 o fraza pe care Stefano mi-a trimis-o intr-o mail, si cind s-a intors acasa a gasit-o lipita in bucatarie a stat acolo pina cind am renovat, atunci a profitat si a eliminat-o Report
February 16, 201016 yr comment_21351 Nico, lasa becurile in pace, tine aparatul, incet incet ai sa te deprinzi sa lucrezi cu el, nu te descuraja. Report
February 17, 201016 yr comment_21451 Nico sa folosesti cu placere bijuteria ce ti-ai luat-o si sa postezi cat mai multe poze.Eu sunt super incantata de aparat.Cartea inca tot n-am apucat sa o citesc,dar acum ma bazez pe tine ca poate faci un rezumat la ce scrie in ea Report
February 24, 201016 yr comment_22853 Nico, 300 de incercari nu e mult, mai ales ca e vorba de un aparat pe care nu-l cunosti, mult mai complex decat cel dinainte. E normal sa faci cat mai multe fotografii, sa incerci cat mai multe unghiuri si setari, ca sa-ti dai seama cum e mai bine. Felicitari !Ai reusit sa detasezi trandafirul foarte frumos de fundal. Daca ai postat aici dorind sugestii pentru a imbunatatii imaginile in viitor. .. incearca sa fotografiezi floarea de la inaltimea ei, nu de sus, pentru a o pune mai bine in valoare. Cele mai bune momente ale zilei pentru fotografiat flori sunt dimineata si inainte de inserare, cand inca este destula lumina, dar soarele nu straluceste puternic. Trandafirul tau este fotografiat cu flash-ul si se cunoaste ca lumina nu a fost suficienta, culorile nu sunt naturale. Daca fotografiezi flori sau obiecte care nu se misca, poti sa eviti utilizarea flash-ului punand aparatul pe un tripod, iar dac nu ai tripod, il poti pune pe o suprafata plana ( masa, scaun etc ). Il pui pe timer si ii setezi un timp de expunere mai lung. ( Shutter speed-ul trebuie sa fie mai mare ) si eventulal sa cresti putin ISO. In acest fel, timpul fiind mai lung, aparatul va avea timp sa primeasca mai multa lumina si poza va fi mai luminata, fara ajutorul flash-ului. Cu dovleacul este invers, lumina a fost foarte puternica, astfel incat in partea de sus, langa codita, imaginea e arsa. Totul e alb, nu exista detaliu. Incearca sa eviti sa fotografiezi in contra lumini, in special cand este lumina puternica, iar daca totusi o faci, ai grija sa reglezi un ISO cat mai mic, si sa maresti viteza shutterului. In felul asta, daca shutterul se inchide foarte repede, va intra mai putina lumina in aparat si imaginea nu va luminata peste masura. Din punctul meu de vedere ai facut progrese si se cunoaste ca ai un aparat bun. Tot incercand, ai sa devii din ce in ce mai buna si ai sa vezi altfel o fotografie atunci cand o privesti. Ooooohhhh, super explicatie! E prima oara cand inteleg si eu ceva! Narnia, bravo! Ma inscriu si eu la curs dar sa stiti ca sunt la fel ca Adriana, inteleg mai greu! Report