December 4, 200916 yr comment_5279 Mona, iti raspund la ultima parte - ca sa ai un obiect clar in prim plan si restul in ceata, folosesti optiunea Macro / Super Macro (are drept simbol o floricica) si te duci cu obiectivul aparatului cat mai aproape de ceea ce vrei sa-ti iasa clar. De exemplu:.....: [color=#800080]E,vezi asta inseamna "ca la blonde" Asa inteleg si eu Multam fain,o sa incerc [/color] Report
December 4, 200916 yr comment_5437 Ma primiti, nu ma primiti, ma infig si eu pe bancuta. Problema mea nu tine de fotografii in sine, ci de cum pun eu iscalitura pe o poza. la toata lumea vad pozele personalizate, numa' la mine nimic. Mi-as pune si eu ceva acolo, numele, mutra, nick-ul, coada matzii, numai sa am si eu ceva. Asa m-is de grozava si de importanta, numa' ca mai sufar si de spionita acuta si mi-i ca mi-or fura unii pozele si nu mai pot sa le revendic. Report
December 4, 200916 yr comment_5448 Ma primiti, nu ma primiti, ma infig si eu pe bancuta. Problema mea nu tine de fotografii in sine, ci de cum pun eu iscalitura pe o poza. la toata lumea vad pozele personalizate, numa' la mine nimic. Mi-as pune si eu ceva acolo, numele, mutra, nick-ul, coada matzii, numai sa am si eu ceva. Asa m-is de grozava si de importanta, numa' ca mai sufar si de spionita acuta si mi-i ca mi-or fura unii pozele si nu mai pot sa le revendic. In Paint se poate scrie pe poza. In Photoshop se pot face multe..... de la scris pana la efecte speciale tip ER..... :laughing7: Report
December 6, 200916 yr comment_5994 Ma primiti, nu ma primiti, ma infig si eu pe bancuta. Problema mea nu tine de fotografii in sine, ci de cum pun eu iscalitura pe o poza. la toata lumea vad pozele personalizate, numa' la mine nimic. Mi-as pune si eu ceva acolo, numele, mutra, nick-ul, coada matzii, numai sa am si eu ceva. Asa m-is de grozava si de importanta, numa' ca mai sufar si de spionita acuta si mi-i ca mi-or fura unii pozele si nu mai pot sa le revendic. Eu initial le puneam semnatura in Photoshop. Facusem o actiune, astfel incat sa nu pierd timpul sa le scriu pe fiecare in parte. Acum folosesc un program care se numeste "Visual Watermark". Economisesc mult timp deoarece pot sa aduc un folder cu tot cu subfolderele aferente si pune semnatura pe toate odata. Report
December 6, 200916 yr comment_6012 [color=#800080]M-as aseza si eu pe bancuta ,dar numai daca imi confirma un "prof" ca poate explica...ca la blonde Vreau sa fac si eu fotografii blurate pe margini ,ca ale lui Nico. Si ,fara sa pun veioze (ca n-am !) ,as dori sa-mi iasa fara umbre. Eu tot noaptea (era sa scriu "pozez" :laughing7: ) fac poze si nici ziua n-am lumina naturala prea puternica. Si as mai vrea sa stiu cum faceti de iese obiectul din prim plan ,clar . iar cele din planul doi,in ceata . multumesc anticipat [/color] daca vrei sa-ti iasa blurate doar pe margini, poti face asta cu un program de prelucrare ( Photoshop, Paint sau altele ). Daca vrei ca obiectul care te intereseaza sa iasa in evidenta sa iasa clar, iar restul obiectelor din imagine sa fie blurate, poti face asta cu ajutorul aparatului. Zona aceea in care ies clare elementele din fotografie se numeste adancime de camp (Depth of field in engleza).Ce trebuie sa faci pentru asta ? 1) Sa zoomezi la maxim2) Sa ai diafragma cat mai deschisa ( adica numarul f sa fie cat mai mic)3) Sa ai o distanta potrivita fata de obiectul pe care il fotografiezi ( incearca sa faci mai multe poze , apropiindu-te sau indepartandu-te de obiectul fotografiat, pana gasesti distanta la care obiectul intra in focus ). Poti incerca si cu optiunea macro a aparatului, daca o ai, dar nu intotdeauna conditiile iti permit sa o folosesti , iar daca fotografiezi un obiect mai mare , e posibil ca doar o parte sa-ti iasa clara. Report
December 6, 200916 yr comment_6018 Ma primiti, nu ma primiti, ma infig si eu pe bancuta. Problema mea nu tine de fotografii in sine, ci de cum pun eu iscalitura pe o poza. la toata lumea vad pozele personalizate, numa' la mine nimic. Mi-as pune si eu ceva acolo, numele, mutra, nick-ul, coada matzii, numai sa am si eu ceva. Asa m-is de grozava si de importanta, numa' ca mai sufar si de spionita acuta si mi-i ca mi-or fura unii pozele si nu mai pot sa le revendic. Eu initial le puneam semnatura in Photoshop. Facusem o actiune, astfel incat sa nu pierd timpul sa le scriu pe fiecare in parte. Acum folosesc un program care se numeste "Visual Watermark". Economisesc mult timp deoarece pot sa aduc un folder cu tot cu subfolderele aferente si pune semnatura pe toate odata. Eu is mai tuta si pana nu vad, pas cu pas, ca la prajituri, nu stiu sa fac. Am incercat eu ceva, dar iesea un scris ca de handicapat. Report
December 6, 200916 yr comment_6051 Eu is mai tuta si pana nu vad, pas cu pas, ca la prajituri, nu stiu sa fac. Am incercat eu ceva, dar iesea un scris ca de handicapat. Pentru Photoshop am sa fac eu un tutorial pas cu pas, pentru alte programe, poate se ofera altcineva, in functie de ce foloseste fiecare. Report
December 6, 200916 yr comment_6116 saru'mana Am facut pozele pentru tutorial, dar din pacate, la dimensiunea de 640/480, cat accepta forumul, nu se intelege nimic din ele. Nu stiu cum sa procedez , astept un sfat de la unul dintre administratori. Report
December 8, 200916 yr comment_6987 [color=#800080]Narnia,multumesc si scuze ca abia acum am vazut raspunsul tau :oops: Zic "am vazut" ...ca de inteles...intai sa traduc si apoi iti spun ce a iesit [/color] Report
December 8, 200916 yr comment_7054 [color=#800080]Narnia,multumesc si scuze ca abia acum am vazut raspunsul tau :oops: Zic "am vazut" ...ca de inteles...intai sa traduc si apoi iti spun ce a iesit [/color] N-ai pentru ce. Daca nu ai inteles, nu trebuie sa traduci, o sa incerc sa explic mai clar. Deci, daca vrei ca in imagine sa fie clar doar obiectul care te intereseaza, iar restul sa fie neclar, trebuie sa faci urmatorii pasi: ( Este recomandat ca aparatul sa fie in modul manual, nu auto sau altceva !!! ) - In primul rand trebuie sa te asiguri ca aduci cat mai aproape obiectul pe care vrei sa-l fotografiezi, atat cat iti permite aparatul. Asta nu inseamna ca trebuie sa te apropii tu de el, ci ca trebuie sa-l apropii din butonul aparatului. - In al doilea rand, trebuie sa deschizi cat mai mult diafragma. Ce inseamna asta ? Diafragma este deschizatura prin care lumina patrunde in aparat. E ca o fereastra care poate fi mai deschisa sau mai inchisa. Numarul f: de care vorbeam reprezinta dimensiunea diafragmei (poate fi f: 2, f: 2.8, f :4, f :5.6, f: 8 etc ). Nu stiu ce aparat folosesti, asa ca nu-ti pot spune exact unde poti sa setezi. Multe aparate au un buton pe care este desenat un patrat cu un [ +/- ] si de acolo, cu ajutorul sagetilor, pot modifica numarul f. Este important sa stii un lucru : CU CAT NUMARUL f: ESTE MAI MIC, CU ATAT DIMENSIUNEA DIAFRAGMEI ESTE MAI MARE !!! . Deci, cauta optiunea in aparat si seteaza numarul f: cat de mic posibil. - In al trei-lea rand, gasesti distanta potrivita fata de obiectul pe care vrei sa-l fotografiezi clar. Misca-te mai in fata sau mai in spate facand mai multe poze, pana cand obiectul care te intereseaza intra in focus. Nu te descuraja daca nu ies toate bine, e posibil ca zona clara sa fie mai in fata sau mai in spate, incearca mai multe pozitii pana ies cum vrei tu. Daca ai nelamuriri sau tot nu e clar, intreaba si o sa te ajutam. Report
December 8, 200916 yr comment_7068 [color=#800080]Pentru asa explicatii trebuie sa-ti fac un tort cu prima ocazie ! ps ; aparatul e Canon A 530[/color] Report
December 9, 200916 yr comment_7303 [color=#800080]Pentru asa explicatii trebuie sa-ti fac un tort cu prima ocazie ! ps ; aparatul e Canon A 530[/color] Merci frumos, dar lasam tortul pentru alta data, nu vreau sa ma ingras inainte de sarbatori, nu de alta, dar intentionez sa ma indop cu cozonac de Craciun . Am gasit destul de greu manualul pentru avansati al aparatui tau ( e valabil si pentru A 530 si pentru A 540 ), in manualul basic nu gasesti prea multe explicatii ... noroc cu americanii. http://gdlp01.c-wss.com/gds/0900001188/PSA540_530CUGad-EN.pdf Nu stiu daca intelegi engleza,daca da, la paginile 46 - 47 gasesti explicatii despre cum sa setezi aparatul tau ca sa obtii imaginile blurate., iar la pagina 48 sunt data valorile aperturii ( deschiderea diafragmei ). Deci, va trebui sa incerci sa deschizi diafragma la 2:6 sau cel mai mic numar f pe care ti-l permite aparatul. Nu uita sa aduci obiectul cat mai aproape din buton si succes cu pozele. sper sa auzim o veste buna si sa vedem o poza blurata cat mai curand. Report
January 25, 201016 yr comment_17047 foarte bine explicatIn sfarsit am inteles si eu care-i treaba cu F-ul asta.Multumesc Eu am un aparat DSLR Nikon D40, da bineinteles ca nu stiu sa-l folosesc cu trebuie. Mi-ar trebui Abc-ul intai, sa stiu exact la ce foloseste fiecare (de ex F-ul, pe care abia acum l-am inteles) Report
January 25, 201016 yr comment_17084 foarte bine explicatIn sfarsit am inteles si eu care-i treaba cu F-ul asta.Multumesc Eu am un aparat DSLR Nikon D40, da bineinteles ca nu stiu sa-l folosesc cu trebuie. Mi-ar trebui Abc-ul intai, sa stiu exact la ce foloseste fiecare (de ex F-ul, pe care abia acum l-am inteles) Cu mult drag.D40 face poze faine. Am tot zis ca o sa deschid un topic cu ABC-ul, dar n-am reusit inca sa ma ocup de asta. O sa inveti, daca iti place, sunt convinsa de asta. Daca ai nelamuriri sau intrebari, spune-ne aici si o sa te ajutam cum stim mai bine.Bine ai venit ! Report
February 2, 201016 yr comment_18513 ce parere aveti?Canon EOS 1000 D with twin lenses? oriCanon EOS 450 D? exista diferenta asta la megapixeli, e chiar vitala,?cum ar trebui sa ma orientez? va rog un raspuns,mersikaoleo a disparut florishica, popcornu se accepta? Report
February 3, 201016 yr comment_18645 cine ar putea sa-mi raspunda va rog?daca reusesc, asa cum imi pusesen in gand , sa iau Canon EOS 1000 D -twin lenses,...fac bine?chiar daca are 10,1 megapixeli?am mai cautat si am gasit undeva ca acest tip a fost cotat, in 2009 ca fiind the best one.costa o caciula ,da cred ca merita,haideti ce ziceti, cine ma incurajeaza? sa va zic sincer, chestia cu lentilele,mi-a placut tare, si mai are o gramada de chestii faine. Report
February 3, 201016 yr comment_18651 cine ar putea sa-mi raspunda va rog?daca reusesc, asa cum imi pusesen in gand , sa iau Canon EOS 1000 D -twin lenses,...fac bine?chiar daca are 10,1 megapixeli?am mai cautat si am gasit undeva ca acest tip a fost cotat, in 2009 ca fiind the best one.costa o caciula ,da cred ca merita,haideti ce ziceti, cine ma incurajeaza? sa va zic sincer, chestia cu lentilele,mi-a placut tare, si mai are o gramada de chestii faine. Nico, eu am vrut sa iti raspund mai devreme, dar am vrut intai sa ma consult cu domnul meu care cunoaste mai bine aparatele respective decat mine.Canon 1000D este un entry level DSLR si ca atare toate caracteristicile sunt mai putin performante. In ciuda a ceea ce se discuta adeseori, numarul de megapixeli nu este cel mai important cand cumperi un aparat de fotografiat, ci in special sistemul de autofocus, nivelul de alb, compensarea expunerii, modul de masurare al luminii, selectia automata a punctului de autofocus (care la Canon 1000D este mai greu de anticipat), nivelul de zgomot la ISO mare etc. Toate aceste caracteristici sunt mai putin performante decat la Canon 450 care este mid level DSLR. Personal, as cumpara fara ezitare Canon450 care este cel mai bun in clasa lui, chiar daca nu are oferta cu lentilele. Report
February 4, 201016 yr comment_18846 Narnia,multumesc foarte mult pentru toate explicatiile. m-am convins abia acum ca asa este.eram gata sa ma arunc la 1000 D din cauza lentilelordiferenta de pret e micuta ,in comparatie cu cat costa minunea.cand voi intra in posesia lui am sa va zic cam cum e,oricum am citit si cateva pareri ale ultimilor cumparatori(din 2 febr), numa de bine. pt un raspuns rapid si foarte complet. Report
February 4, 201016 yr comment_18854 Narnia,multumesc foarte mult pentru toate explicatiile. m-am convins abia acum ca asa este.eram gata sa ma arunc la 1000 D din cauza lentilelordiferenta de pret e micuta ,in comparatie cu cat costa minunea.cand voi intra in posesia lui am sa va zic cam cum e,oricum am citit si cateva pareri ale ultimilor cumparatori(din 2 febr), numa de bine. pt un raspuns rapid si foarte complet. Cu multa placere, ma bucur daca ti-am fost de folos. Investitia nu este de neglijat si ar fi pacat, pentru suma pe care o vei plati, sa nu beneiciezi de ce e mai bun. Despre 450D eu am auzit inotdeauna numai cuvinte de lauda si daca te-ai decis sa mergi pe Canon, atunci este probabil cea mai buna alegere. M-am uitat dupa niste review-uri, poti arunca o privire pentru a vedea mai pe larg avantajele sau dezavantajele. http://www.dpreview.com/reviews/canoneos1000d/page2.asp http://www.dpnotes.com/canon-xsi-450d-vs-canon-xs-1000d/ Te asteptam cu poze faine si impresii. Report
February 4, 201016 yr comment_18893 Narnia draga mea, maiine ma duc dupa ea.deja imi bate inima in ritm de ac-dc...cand ma gandesc cat costa, sper din suflet sa merite...DOAMNE, de cand imi doream, !abia astept sa merg in l`pool sa fac fotografii.bine, eu sunt o catastrofa la pozat dar toate au un inceput , asa ca nu disper... sa sti ca sfatul tau m-a facut sa ma decidmultumesc din nou Report
February 4, 201016 yr comment_18908 Narnia draga mea, maiine ma duc dupa ea.deja imi bate inima in ritm de ac-dc...cand ma gandesc cat costa, sper din suflet sa merite...DOAMNE, de cand imi doream, !abia astept sa merg in l`pool sa fac fotografii.bine, eu sunt o catastrofa la pozat dar toate au un inceput , asa ca nu disper... sa sti ca sfatul tau m-a facut sa ma decidmultumesc din nou Doamne ajuta ! Eu sunt convinsa ca dupa ce vei invata sa-l manuiesti vei fi incantata de rezultate. Report
February 5, 201016 yr comment_19033 am adus-o acasa! am o camera noua.sunt mandra si fericita.sper ca am facut o alegere si-o investitie de nota 10.partea hazlie , e ca eu ma uit la ea si ea la mine, e o adevarata industrie...sotul incearca sa o mai mestereasca , dar el e mai emotionat ca mine.cand va incepe consortu sa zboare cu parasuta din nou, sper sa-i fiu de folos, sa pot face poze bune. sunt tare fericita. probabil ca am sa intru mai rar prin magazinele de pantofi si cele cu parfumuri, dar sincer cu aceasta minune a tehnicii,simt ca nu mai imi trebuie nimic.sper sa nu fiu o povara pt camera mea, si sa-i descopar secretele cat mai repede. NARNIA, MULTUMESC DE SFAT, inca si inca o data! pun si cateva poze Report
February 5, 201016 yr Author comment_19045 Nico,ai facut o alegere foarte buna,mai ales ca te-ai hotarît sa devii canoniana S-o folosesti sanatoasa,si sa faci poze frumoase! Report
February 5, 201016 yr comment_19046 am adus-o acasa! am o camera noua.sunt mandra si fericita.sper ca am facut o alegere si-o investitie de nota 10.partea hazlie , e ca eu ma uit la ea si ea la mine, e o adevarata industrie...sotul incearca sa o mai mestereasca , dar el e mai emotionat ca mine.cand va incepe consortu sa zboare cu parasuta din nou, sper sa-i fiu de folos, sa pot face poze bune. sunt tare fericita. probabil ca am sa intru mai rar prin magazinele de pantofi si cele cu parfumuri, dar sincer cu aceasta minune a tehnicii,simt ca nu mai imi trebuie nimic.sper sa nu fiu o povara pt camera mea, si sa-i descopar secretele cat mai repede. NARNIA, MULTUMESC DE SFAT, inca si inca o data! pun si cateva poze Woaw, Nyco ! FELICITARI !!! O sa i le descoperi tu, incet incet. Probabil deja ai inceput sa prinzi cate ceva cu aparatul dinainte, va trebui sa descoperi cum sunt dispuse butoane, de unde iti faci reglajele. Probabil in scurt timp o sa mai vrei si alte lentile, e inevitabil daca vrei sa te apuci de fotografiat. Cei care a deja un DSLR iti pot confirma. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifNu vorbesc in numele meu, eu inca nu am unul, dar am un impatimit in familie si pana nu si-a completat toata plaja de lentile nu a fost linistit. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Ma bucur mult pentru tine, ai sa vezi ca e o camera foarte faina. S-o folosesti cu drag si sa te bucuri de ea ! Edit: Daca imi permiti sa-ti dau un sfat, ti-as sugera sa cumperi un filtru pentru lentila, unul simplu UV, care sa-ti protejeze lentila de zgarieturi in cazul unui mic accident. Report