Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gnocchi, fel de fel

Featured Replies

• Author

Un alt fel de gnocchi alla zucca fata de cei postati de Eataly

Foarte moi si buni, s-au terminat intr-o clipa si daca ar fi fost mai multi s-ar fi terminat la fel de repede :hug:

Ingrediente:

750 gr de dovleac copt

260 gr de faina alba 00

2 oua intregi

un strop de sare

Eu am folosit un dovleac butternut squash pe care l-am taiat in 2 pe lungime, scos semintele si copt la cuptor la 200°C pina cind a fost moale, am curatat coaja si pastrat la frigider. In seara in care am facut gnocchi am pus toate ingredientele in Thermomix si am amestecat. Am pus apoi compozitia intr-un pos de cofetar si lasat-o sa cada in oala cu apa care fierbea taind cu cutitul pe masura ce iesea. In putine minute se ridica la suprafata si sunt gata. I-am amestecat cu unt topit aromatizat cu ierburi aromatice

Mai faini! :appl:

Fara cartofi.Mai am si eu un dovleac de la Ramo in beci. :appl:

• 11 months later...
  • Author

Gnocchi de castane cu mere, costita si rozmarin

post-9-14219236836533_thumb.jpg

Pentru reteta de gnocchi m-am inspirat de pe site-ul Giallo Zafferano.Dar cu ce i-am potrivit a fost inspiratia mea de moment.

Manu a mancat tot si cu asta v-am spus tot. :D

Pentru 3 persoane am injumatatit cantitatiile, eu vi le dau intregi:

300 gr faina de castane

150 gr faina

300 ml apa

sare

Cerneti cele doua faini, adaugati sarea si apa.

post-9-1421922988738_thumb.jpg

Framantati un aluat care incet, incet se transforma intr-o plastelina modelabila nelipicioasa.

post-9-14219230442035_thumb.jpg

O bagati intr-o punga si introduceti pentru o ora in frigider.

Formam suluri, taiem bucatele.

post-9-14219230982143_thumb.jpg

Cu ajutorul oricarui instrument(razatoare, furculita,rigagnocchi) formati gnocchi.

post-9-14219231543576_thumb.jpg

Ii fierbeti in apa sarata 10-12 minute, acum depinde de marimea lor.Mai bine ii incercati.

Am curatat un mar vede, l-am taiat felii.Am aromatizat intr-o tigaie ulei de masline cu o ramurica de rozmarin.Am adaugat feliile de mar si le-am "prajit" rapid la foc mare.Sa nu se inmoaie, sa ramana crocante.

post-9-14219233556162_thumb.jpg

Le-am luat de pe foc.Le-am scos din wok.

Am adaugat pancetta(costita) si am calit-o lejer.

post-9-14219233938491_thumb.jpg

Am adaugat gnocchi scursi de apa( pastrati o cescuta de apa in care au fiert).Adaugati si merele si un pic din apa.

post-9-14219236023368_thumb.jpg

Cu wokul inca pe foc, radeti parmigiano si amestecati.

post-9-14219236287762_thumb.jpg

Serviti:

post-9-1421923660168_thumb.jpg

Gnocchi de castane sunt buni si serviti cu branzeturi(gorgonzola, fondute, scamorza, etc).

Cind va trebui sa ma dau odata mare de tot, reteta asta o s-o fac si o s-o incorpozez intr-un meniu.

Numai sa am eu faina de castane.

Peter

• Author

am avut-o mereu in casa dar o foloseam numai la crostata morbida

Si o foloseai in procent de 100 % sau o completai cu faina alba?

Cind va trebui sa ma dau odata mare de tot, reteta asta o s-o fac si o s-o incorpozez intr-un meniu.

Numai sa am eu faina de castane.

Peter

Peter, desi pare o reteta fancy, faina de castane e folosita mult aici in meniurile "de munte", "sarace".

Ma tenteaza o reteta de paine cu faina de castane, de fapt sunt multe retete care ma tenteaza, crema pasticcera cu faina de castane, besciamella cu faina de castane, un sos pentru carne cu faina de castane, dulciuri nu mai vorbim.

Opriti-ma... :D

• 2 weeks later...

Eu am facut gnocchi din faina de naut,adica pentru 2 portii 125 grame faina de naut,125 grame faina 00, 250ml. apa si sare.Am pus apa la fiert cand fierbe apa am pus fainile toate deodata,in precedenta cernute si amestecate.Se amesteca bine cu o lingura,iar cand s-a mai racit se poate framanta putin cu mana.Iar dupa aceea se fac gnocchi.Bineinteles ca la mancat au o alta consistenta decat cei facuti din cartofi.Dar se pot face si cu cartofi si faina de naut.

Ca si condiment am facut dintr-o bucata de dovleac ras pe razatoarea cu gauri mari,pus in tigaie cu un pic de unt si foi de salvie taiate marunt,si parmigiano ras.

post-162-14230458046689_thumb.jpg

post-162-14230458253634_thumb.jpg

• 3 years later...
  • 1 month later...
  • Author

Da, eu sfatuiesc cu cei cumparati.In general pun putin ulei in tigaie si ii salt pe toate partiile.Aici m-am grabit.

Dar de unde m-am inspirat, un grup pe Fb, i-au prajit si-n friteuza.

Daca-i presarati cu piper si/sau mirodeniile voastre preferate si/sau cascaval, puneti si o bere rece pe masa ... garantez fericirea. :angryfire: