February 15, 201412 yr Author comment_213794 Un alt fel de gnocchi alla zucca fata de cei postati de EatalyFoarte moi si buni, s-au terminat intr-o clipa si daca ar fi fost mai multi s-ar fi terminat la fel de repede Ingrediente:750 gr de dovleac copt260 gr de faina alba 002 oua intregiun strop de sareEu am folosit un dovleac butternut squash pe care l-am taiat in 2 pe lungime, scos semintele si copt la cuptor la 200°C pina cind a fost moale, am curatat coaja si pastrat la frigider. In seara in care am facut gnocchi am pus toate ingredientele in Thermomix si am amestecat. Am pus apoi compozitia intr-un pos de cofetar si lasat-o sa cada in oala cu apa care fierbea taind cu cutitul pe masura ce iesea. In putine minute se ridica la suprafata si sunt gata. I-am amestecat cu unt topit aromatizat cu ierburi aromatice Mai faini! Fara cartofi.Mai am si eu un dovleac de la Ramo in beci. Report
January 22, 201511 yr Author comment_225255 Gnocchi de castane cu mere, costita si rozmarin Pentru reteta de gnocchi m-am inspirat de pe site-ul Giallo Zafferano.Dar cu ce i-am potrivit a fost inspiratia mea de moment.Manu a mancat tot si cu asta v-am spus tot. Pentru 3 persoane am injumatatit cantitatiile, eu vi le dau intregi: 300 gr faina de castane150 gr faina300 ml apasare Cerneti cele doua faini, adaugati sarea si apa. Framantati un aluat care incet, incet se transforma intr-o plastelina modelabila nelipicioasa. O bagati intr-o punga si introduceti pentru o ora in frigider. Formam suluri, taiem bucatele. Cu ajutorul oricarui instrument(razatoare, furculita,rigagnocchi) formati gnocchi. Ii fierbeti in apa sarata 10-12 minute, acum depinde de marimea lor.Mai bine ii incercati. Am curatat un mar vede, l-am taiat felii.Am aromatizat intr-o tigaie ulei de masline cu o ramurica de rozmarin.Am adaugat feliile de mar si le-am "prajit" rapid la foc mare.Sa nu se inmoaie, sa ramana crocante. Le-am luat de pe foc.Le-am scos din wok. Am adaugat pancetta(costita) si am calit-o lejer. Am adaugat gnocchi scursi de apa( pastrati o cescuta de apa in care au fiert).Adaugati si merele si un pic din apa. Cu wokul inca pe foc, radeti parmigiano si amestecati. Serviti: Gnocchi de castane sunt buni si serviti cu branzeturi(gorgonzola, fondute, scamorza, etc). Report
January 22, 201511 yr comment_225261 Gnocchi de castane sunt buni si serviti cu branzeturi(gorgonzola, fondute, scamorza, etc).Cred ca sunt mortal de buni cu brinzeturi, bine ca nu mai am faina de castane Report
January 22, 201511 yr Author comment_225270 Ba sa cumperi Adriana ca merita, sunt gustosi si nu strica sa o ai in casa.daca-ti place gustul.Eu initial am vrut sa fac castagnaccio, dar tot aman. Report
January 22, 201511 yr comment_225278 am avut-o mereu in casa dar o foloseam numai la crostata morbida Report
January 23, 201511 yr comment_225294 Cind va trebui sa ma dau odata mare de tot, reteta asta o s-o fac si o s-o incorpozez intr-un meniu. Numai sa am eu faina de castane. Peter Report
January 23, 201511 yr Author comment_225297 am avut-o mereu in casa dar o foloseam numai la crostata morbida Si o foloseai in procent de 100 % sau o completai cu faina alba? Cind va trebui sa ma dau odata mare de tot, reteta asta o s-o fac si o s-o incorpozez intr-un meniu. Numai sa am eu faina de castane. Peter Peter, desi pare o reteta fancy, faina de castane e folosita mult aici in meniurile "de munte", "sarace".Ma tenteaza o reteta de paine cu faina de castane, de fapt sunt multe retete care ma tenteaza, crema pasticcera cu faina de castane, besciamella cu faina de castane, un sos pentru carne cu faina de castane, dulciuri nu mai vorbim.Opriti-ma... Report
January 23, 201511 yr comment_225305 Si o foloseai in procent de 100 % sau o completai cu faina alba?completamhttps://adriananicoleta.wordpress.com/2012/11/25/crostata-morbida-con-farina-di-castagne_tarta-moale-cu-faina-de-castane/ Report
January 23, 201511 yr Author comment_225330 Cam scump, uite aici.Eu am dat 3 si ceva pe a mea de la Coop. Report
January 23, 201511 yr comment_225333 Pentru noi e scumpahttp://www.esselungaacasa.it/ecommerce/home?action=login&esseiaOtp=2045aee9f08f20fcebe1e079a3cf5bc779f61981dar daca vine de aici e normal sa coste mai mult la tine. Report
February 4, 201511 yr comment_225730 Eu am facut gnocchi din faina de naut,adica pentru 2 portii 125 grame faina de naut,125 grame faina 00, 250ml. apa si sare.Am pus apa la fiert cand fierbe apa am pus fainile toate deodata,in precedenta cernute si amestecate.Se amesteca bine cu o lingura,iar cand s-a mai racit se poate framanta putin cu mana.Iar dupa aceea se fac gnocchi.Bineinteles ca la mancat au o alta consistenta decat cei facuti din cartofi.Dar se pot face si cu cartofi si faina de naut.Ca si condiment am facut dintr-o bucata de dovleac ras pe razatoarea cu gauri mari,pus in tigaie cu un pic de unt si foi de salvie taiate marunt,si parmigiano ras. Report
January 14, 20197 yr Author comment_245733 Nu stiu daca v-am mai spus cat sunt de buni gnocchi prajiti?! Report
January 14, 20197 yr Author comment_245740 Da, eu sfatuiesc cu cei cumparati.In general pun putin ulei in tigaie si ii salt pe toate partiile.Aici m-am grabit.Dar de unde m-am inspirat, un grup pe Fb, i-au prajit si-n friteuza. Daca-i presarati cu piper si/sau mirodeniile voastre preferate si/sau cascaval, puneti si o bere rece pe masa ... garantez fericirea. Report