Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Somn... ajutor

Featured Replies

Mi-a venit soata acasa cu un somn de mai bine de 1m lungime, un monstru. Stati linistit ca nu l-a prins el, l-am primit 'cadou'.

Acum problema mea e ca nu prea stiu ce sa fac cu el. Soata l-a transat in mare si l-a bagat la congelator. Capul a vrut sa-l arunce, dar eu m-am tinut tare pe pozitii asa ca mi l-a lasat ca sa fac o ciorbita.

Acum intrebarea urgenta, cum se face, bre, ciorba de peste, in cazul acesta somn.

Si intrebarea mai putin urgenta (ca e deja la congelator): cam ce as putea face cu el. Aveti ceva idei? Nu de alta, dar daca nu ma ajutati, soata il va praji pe tot, e preferatul lui (pestele prajit)...

Va multumesc mult de tot pt ajutorul vostru! Sorina

Ciorba mea: fierb ceapa, ardei gras si morcov, tocate cit de mare am chef in momentul T(0)- cam 20 min, apoi adaug cartof cubulete si citeva rosioare zdrobite. Cind au fiert legumele adaug borsul la momentul T(1) dau in clocot si abia apoi pestele, la momentul T(2), si mai fierb cca 20 min. Bors pun nitel mai mult ca la alte ciorbe, ca pestele indulceste. La sfrisit, adaug verdeata: patrunjel, leustean si citeodata marar. N-ar fi rau daca ai avea si ceva albitura: obleti, sabioare, lostrita, carasei, ca pestele mic mi se pare ca lasa un gust aparte -fiert in tifon si scos inainte de servire daca nu vrei sa il servesti...

PS - nu ma intreba ce gust are, ca nu am pus gura pe ea niciodata. Dar daca e sa ma iau dupa expresia mesenilor, pare buna :biggrin: ca o lauda!

Ciorba de sturion

post-10-127492019094_thumb.jpg

cit priveste restul de peste, poti face si prajit, si gratar, si saramura - cu rosii si cimbru- si chiftelute, si la cuptor - favoritul meu!

Trunchi de somn la cuptor:

post-10-127492050441_thumb.jpg

Pofta mareata!!!

• Author

Multumesc mult, Raluca!

Ciorbita scrie pe mine azi... sunt tare curioasa ce va iesi.

E prima oara cand fac asa ceva. Mancam cand eram mica, da'l facea bunica sau mama.

Sper sa nu fac prostii.

A, eu nu am bors, sper sa nu fie probleme daca folosesc cel praf... doar asta am...

Nu sint o puritana in ale borsului, insa ala de la plic nu imi place si nici nu imi prieste. Banuiesc insa ca in lipsa de bors de putina, merge :whip2:

Multumesc mult, Raluca!

Ciorbita scrie pe mine azi... sunt tare curioasa ce va iesi.

E prima oara cand fac asa ceva. Mancam cand eram mica, da'l facea bunica sau mama.

Sper sa nu fac prostii.

A, eu nu am bors, sper sa nu fie probleme daca folosesc cel praf... doar asta am...

Lamaie sau otet ai putea sa pui in loc de bors. Da' nu mult, ca se acreste borsu' instant!

fa ciorbita, nu pune multe legume, desi o rosie, doua nu s-ar simti rau! eu nu pun bors niciodata la borsul de peste ca am vazut in delta ca ei pun otet cu 5 minute inainte sa opreasca focul! otetul ajuta sa intareasca si carnea pestelui! ei nu pun decat patrunjel, dar poti pune tot ce vrei, daca-ti place!

restul l-as face numai la gratar, somnul este destul de gras, asa mai pierde din grasime! dupa ce-l frigi poti face si saramura, eu pun ardei iute, rosie coapta pe gratar, si usturoi, in afara de sare, evident!

• Author

Fetelor va multumesc mult!

Ciorbita e facuta deja, cu ceapa, morcov, telina, ardei gras galben si in loc de rosii am folosit suc de rosii.

Dupa cum v-am spus in lipsa de bors am folosit pliculetul... mi-ar fi facut si mie placere sa fi avut bors...

Pe langa somn aveam in congelator niste pastrav, asa ca am pus si cateva bucatele de pastrav...

A, si in loc de cartofi eu am pus orez... asa imi aduceam aminte de la bunica.

Mie si Giuliei ne-a placut, am terminat farfuriile, in schimb soata mea a cam strambat din nas. La el daca pestele nu e prajit nu e peste...