May 29, 201016 yr comment_39448 stiu ca sunt n feluri de retete de negresa, care mai de care... reteta asta nu e iesita din comun, o fac de ani buni si am imbunatatit-o tinand cont de cerintele celor din casa negresa mea nu e inecacioasa, nici uscata ... nici nu trebuie sa bei doua pahare de apa sau lapte ca sa alunece mai usor pe gat...cine stie...cunoaste ce zic eu va imparatsesc ce face ca negresa asta sa fie atat de laudata si apreciata:o insiropez usor cu un sirop pe baza de apa, zahar si romapoi torn sosul de cacao, o dau la frigider... si credeti-ma ca dupa o zi de stat la racoare unde se imbina aromele si gusturile nu te poti opri la un singura portie! Ingrediente:2 pahare de zahar3/4 pahar de lapte3 linguri de cacao (cu cat cacaoa este mai buna cu atat prajitura iese mai buna)200 gr unt1 si 1/2 pahar faina5 oua2 plicuri cu zahar vanilat1 praf de copto mana buna de stafide imbaiate in romnuci prajite si maruntite optional: friscasirop: apa, zahar, rom se pune laptele cu zaharul si cacaoa intr-o cratitza pe foc si se amesteca pana incepe sa fiarba... lasati pe foc cateva minute... rezulatatul va fi un sos de consistenta unui sos subtire...dati la rece... sosul se va ingrosa... nu va ramanea asa subtire... daca ramane pe a doua zi, abia mai puteti invarti lingura in el... untul se freca bine cu mixerul...cateva minute bune... daca lasa apa, aruncati-o!mi s-a intamplat de cateva ori sa scot si o ceasca de apa dintr-un pachet de unt... atat de bun era! sa foloiti un unt de buna calitate! se amesteca cu 3/4 din sosul de cacao, iar 1/4 se opreste pt pus deasupra!( de multe ori dublez cantintatea sosului, ca sa am sa pun cu generozitate deasupra) Sosul sa fie rece, altfel se taie... compozitia! se adauga galbenusurile...se mixeaza bine... se adauga faina amestecata cu praful de copt... albusurile se bat bine cu un praf de sare... pana "intepenesc" pe tel... apoi adaugati si zaharul vanilat! peste compozitie se adauga albusurile batute spuma... renuntati la mixer... incorporati usor albusurile amestecand de sus in jos... apoi se adauga nucile si stafidele... se unge o tava cu putin ulei, se tapeteaza cu faina...si se da la copt in cuptorul preincalzit! ininte: dupa: difera culorile din cauza luminii... se pregateste siropul de zahar... se toarna deasupra parjiturii cand siropul e caldut... si prajitura la fel...cand s-a racit se toarna sosul de cacoa deasupra... se da la frigider... se mai poate garnisi cu o tableta de ciocolata topita in bain-marie si nuci...sau cu frisca...este excelenta pe cuvant! rezultatul: pofta extrema! Report
May 29, 201016 yr comment_39524 Diamanto ''sa traiesti /sa nu mai inbatranesti'',Ptiu!!ca iar dau in versuri...Asa e si reteta mea de la bunica,care la randul ei o avea din cartea de bucate Sanda Marin!!!Excelenta....Am facut si reta Pocai cu negresa dintr-un ou,buna si aia(mai economicoasa dealtfel) dar parca nu e ca asta...poate ca e si de la bunica si-mi aminteste de copilarie nu stiu... Mi-e dor de bunica!! ... Report
May 30, 201016 yr comment_39552 Arata de imi vine sa musc din monitor nu am toate ingredientele da saptamina asta o sa o fac cu siguranta, ca altfel nasc inainte de termen Report
May 31, 201016 yr Author comment_39794 Am facut brusc hipoglicemie. Arata,,, intr-un mare fel. multumesc frumos, Bonicica!e chiar f f buna! Report
May 31, 201016 yr Author comment_39795 waaw! Sexiunea e inebunitoare! multumesc, gloxi! adevaru' e ca eu nu-i rezist prajiturii asteia! Diamanto ''sa traiesti /sa nu mai inbatranesti'',Ptiu!!ca iar dau in versuri...Asa e si reteta mea de la bunica,care la randul ei o avea din cartea de bucate Sanda Marin!!!Excelenta....Am facut si reta Pocai cu negresa dintr-un ou,buna si aia(mai economicoasa dealtfel) dar parca nu e ca asta...poate ca e si de la bunica si-mi aminteste de copilarie nu stiu... Mi-e dor de bunica!! ... Geany, draga mea, cred ca este vorba despre aceeasi carte; este intr-adevar f f buna, am inbunatatit-o adaugandu-i un sirop, nuci, stafide... mie imi aminteste de mama asa ca... partea cu dorul...e explicabila! Report
May 31, 201016 yr Author comment_39796 Arata de imi vine sa musc din monitor nu am toate ingredientele da saptamina asta o sa o fac cu siguranta, ca altfel nasc inainte de termen sissi, usurel, usurel nu-mi face o bucurie inainte de termen! te astept cu impresii! Vaaai cum poate sa arate! Inghit in sec .Exceptional! multumesc, nane!se face repede si se papa si mai repede! Report
June 1, 201016 yr comment_39806 waaw! Sexiunea e inebunitoare! multumesc, gloxi! adevaru' e ca eu nu-i rezist prajiturii asteia! Diamanto ''sa traiesti /sa nu mai inbatranesti'',Ptiu!!ca iar dau in versuri...Asa e si reteta mea de la bunica,care la randul ei o avea din cartea de bucate Sanda Marin!!!Excelenta....Am facut si reta Pocai cu negresa dintr-un ou,buna si aia(mai economicoasa dealtfel) dar parca nu e ca asta...poate ca e si de la bunica si-mi aminteste de copilarie nu stiu... Mi-e dor de bunica!! ... Geany, draga mea, cred ca este vorba despre aceeasi carte; este intr-adevar f f buna, am inbunatatit-o adaugandu-i un sirop, nuci, stafide... mie imi aminteste de mama asa ca... partea cu dorul...e explicabila! Intradevar reteta de la bunica mea nu are sirop dar are visine din visinata,in rest totul la fel.... Report
June 2, 201016 yr comment_40096 Diamond chiar ca arata buna rau Vreau sa o fac in we,asa ca am o intrebare referitor la pahar. Ideea e ca se alege un pahar si apoi se masoara cu el totul?sau masori paharul tau si imi spui cati ml are, te rog Report
June 3, 201016 yr comment_40495 O iau de mana pe Carmen si te intreb si eu: cam cat are paharul asta al mataluta? Multumesc mult! Report
June 4, 201016 yr comment_40622 Sorina daca nu apare diamond sa ne zica, eu ma apuc de prajitura Aleg un pahar cu care masor toate ingredientele, sper sa fie ok Report
June 4, 201016 yr comment_40625 Pot sa va raspun eu? Pahare din acelea am si eu! Sunt de 250 ml! Si vad ca toate ingredientele au acelasi pahar! Diamond scuze ca m-am bagat, dar eram pe aici si ma uitam daca am si eu tot ce trebuie sa o fac azi! Report
June 9, 201016 yr comment_41398 Ati facut negresa fetele? Eu am facut-o, dar abia azi am descarcat pozele!M-am zgarcit la glazura, din graba, dar a fost o nebunie!Multumim Diamond pentru reteta! Report
June 9, 201016 yr comment_41411 Claudia, am facut-o si a fost minunata,insa nu am avut timp pentru poze,data viitoare A ta e minunata Report
June 11, 201016 yr comment_41896 Diamond..............stau si ling monitorul de insiropata ce e.......ce bine arataaaaaaaa. Report
June 14, 201016 yr Author comment_42439 Diamond chiar ca arata buna rau Vreau sa o fac in we,asa ca am o intrebare referitor la pahar. Ideea e ca se alege un pahar si apoi se masoara cu el totul?sau masori paharul tau si imi spui cati ml are, te rog O iau de mana pe Carmen si te intreb si eu: cam cat are paharul asta al mataluta? Multumesc mult! Sorina daca nu apare diamond sa ne zica, eu ma apuc de prajitura Aleg un pahar cu care masor toate ingredientele, sper sa fie ok Pot sa va raspun eu? Pahare din acelea am si eu! Sunt de 250 ml! Si vad ca toate ingredientele au acelasi pahar! Diamond scuze ca m-am bagat, dar eram pe aici si ma uitam daca am si eu tot ce trebuie sa o fac azi! fetelor va rog sa ma scuzati, nu am avut timp sa mai intru pe forum! claudia, iti multumesc pt interventie si ca m-ai ajutat! am masurat cu acelasi pahar care are intr-adevar 250 de ml! tava in care am copt prajitura are 21x31! Report
June 14, 201016 yr Author comment_42440 Claudia, arata tare bine negresa! sa nu te mai zgarcesti la sos! Carmen, ma bucur ca ti-a placut! pe mine m-a cucerit cu totu' negresa asta! ioi, ioi... papa buuun si aromat! Superb! multumesc, seima! sa o incerci e buna de te lingi pe degete!te pup! Diamond..............stau si ling monitorul de insiropata ce e.......ce bine arataaaaaaaa. yoyo, draga mea, cand ai timp si rabdare, sa o incerci, eu zic ca nu-ti va parea rau! te pup! Report
June 15, 201016 yr comment_42493 Diamond pe sfarsitul saptamanii o refac si am sa o trag si in chip.Trebuie sa fac mai mult sirop caci data trecuta nu a fost insiropata suficient, sosul e demential Report