June 1, 201016 yr comment_39919 Draga, nu te mai perpeli si nici nu ai de ce sa te simti prost, tu ai spus de la inceput cum le faci tu , nu ca le-ai fi inventat tu, deci Cind eram copila la mama acasa stiu ca am incercat si eu retata de lebede dintr-o carte groasa de bucate, da nu imi mai amintesc de cine era scrisa si nici cum era reteta, privind topicul tau mi-am adus aminte de adolescenta.Scuze de of topic :D Report
June 1, 201016 yr Author comment_39920 Mda!!Ai dreptate Pisco'asa oi fi eu mai ,,sensibiloasa'...Dar cand eu stiu cat am incercat si cate esecuri am avut sa ajung aici ,chiar imi pare rau,nu am vrut decat sa fac un bine sa inpartasesc din experienta mea...Cred ca o sa ma limitez sa nu mai postez nik. si doar sa comentez ''Ca altii''(DOAMNA'),...sau poate nu,iaca na'.... Report
June 1, 201016 yr comment_39921 Frumoase ti-au iesit da....Nu te supara, unde le-ai vazut prima oara? In care blog??????? Nu vreau sa crezi ca te atac personal sau asa ceva, numai o intrebare... Scuze Maya, ma minca de mult sa scriu ce am scris! O zi buna!Da'acu ca eu nu m-am suparat ca ai intrebat nu te superi nici tu nu>>??Tu unde bati?!Ai vazut tu pe vreun blog? Si de ce s-ar supara Maya ca nu pricep..??!!Vezi ce repede se interpreteaza altfel??? N-a zis nimeni ca ai copiat !!! Vroiam numai sa stiu... Cu Maya, poveste veche din "fostul" forum unde din observatii de genul asta ieseau numai discutii si certuri. Adica, am vrut sa ma scuz din inainte, pentru ca eram sigura ca o sa iasa o mica discutie, ceea ce nu a fost intentia mea. Ca tu esti o gospodina mai deosebita, care incearca mereu dupa ochi si dupa cana, am vazut la multe postari de ale tale, cu toate ca nu am comentat pina acum!Mama retetelor este fantazia, pe care o ai din deplin !Hai sa lasam lebedele pe apa , ca sint prea frumoase sa le stricam...O seara placuta! Report
June 1, 201016 yr Author comment_39922 In acest punct doamna:'''Camilla'' isi postase LEBADA ei si-si pusese si blogul,si-a schimbat si numele din Camilla in Moinica....DE CE?!! Cami eu chiar nu le-am mai vazut..crede-ma!!Si tu te-ai fi simtit prost in locul meu....Eu am vrut in primul rand sa scot in evidenta reteta de choix....vezi gogosele cu aluat oparit cu portocale unde a zis Laura ca nu-i iese acest aluat vezi eclere Geany,chiar nu copii pe nimeni si Sorina a zis ca nu stia cum se fac lebedele,eu le-am facut de multe ori in diverse feluri si am dat N. kixuri,multe lucruri fac din ochi si nu pot posta...Pune-te putin in locul meu,tu cum te-ai fi simtit??!! Sincer!!.... Daca asi avea blog,sau ceva de castigat de pe urma postarii dar asa chiar a fost si dezinteresat si chiar nu mai vazusem blogul tau.. Report
June 1, 201016 yr comment_39926 Oauu Cami eu chiar nu le-am mai vazut..crede-ma!!Si tu te-ai fi simtit prost in locul meu....Eu am vrut in primul rand sa scot in evidenta reteta de choix....vezi gogosele cu aluat oparit cu portocale unde a zis Laura ca nu-i iese acest aluat vezi eclere Geany,chiar nu copii pe nimeni si Sorina a zis ca nu stia cum se fac lebedele,eu le-am facut de multe ori in diverse feluri si am dat N. kixuri,multe lucruri fac din ochi si nu pot posta...Pune-te putin in locul meu,tu cum te-ai fi simtit??!! Sincer!!.... Daca asi avea blog,sau ceva de castigat de pe urma postarii dar asa chiar a fost si dezinteresat si chiar nu mai vazusem blogul tau..Scuze inca odata, m-am exprimat gresit!!! Multumesc! Daca imi permiti, o varianta pe care eu o folosesc de ani de zile si nu da gres.Daca nu e corect sa atasez reteta la topicul tau rog un administrator sa o stearga!Reteta este ddintr-o carte germana.[i]Pentru Aluat : 250 ml apase amesteca cu50 g untsi se pune intr-un vas pe foc , se lasa sa dea in fiert 150 g fainase amesteca cu 25 g amidon de bucatarie si se adauga deodata in vas amestecänd continuu cuo lingura de lemncind obtinem un cocolos se mai "arde" inca 1 minut(nu-i problema daca se lipeste putin de vas, asta e normal )se ia vasul de pe foc si se pune aluatul intr-un castonse adauga treptat4-5 ouaaluatul trebuie sa fie lucios si aproape sa curga de pe linguracind aluatul sa racit, se adauga 3 g ( 1 lingurita rasa ) cupraf de copt Se fac forme rotunde de marimea dorita si se dau la cuptor. Se opresc cam 2 linguri din aluat si se fac atitia 2 cite lebede dorim sa avem. Se coc numai 10-15 minute, fiind mai subtiri. Cuptor electric : 200°-225°Gaz: 5 minute preincalzit 4-5Timpul de coacere . 20-30 minute In primele 20 de minute nu se deschide cuptorul in nici un caz pentru ca altfel se "dezumfla" gogoselele . Imediat dupe ce s-au copt se taie capacul, ca sa iasa aerul. Din acest capac se fac aripioarele, se taie in doua... Se umple cu frisca, crema fructe... Din 2 facuti se rupe bucatica de jos pt. codita si se infinge 2 gitul in frisca crema respectiva...[/i] O seara placuta tuturor! Report
June 1, 201016 yr comment_39928 Frumoase ti-au iesit da....Nu te supara, [b]unde le-ai vazut prima oara? In care blog??????? Nu vreau sa crezi ca te atac personal sau asa ceva, numai o intrebare... Scuze Maya, ma minca de mult sa scriu ce am scris ! O zi buna![/b] [color=#ff0000][b][color=#ff0000][b]Unde te mananca Camilla ?[/b][/color][/b][/color]Aveai neaparata nevoie de acesta introducere ?Nu puteai pur si simplu sa-i ceri voie lui Geany sa postezi si reteta ta de lebede in topicul ei ? Eu una sigur nu am sa-ti vizitez blogul.Nu e nimic intamplator in ceea ce ai scris,chiar daca te faci ca nu sii limba romana.Ai fost rautacioasa absolut gratuit.Geany e prea simtita sa ti le spuna de la obraz.Eu nu sunt.Am incheiat discutia.Imi pare rau Geany,de off topic. Report
June 1, 201016 yr Author comment_39929 Oauu Cami eu chiar nu le-am mai vazut..crede-ma!!Si tu te-ai fi simtit prost in locul meu....Eu am vrut in primul rand sa scot in evidenta reteta de choix....vezi gogosele cu aluat oparit cu portocale unde a zis Laura ca nu-i iese acest aluat vezi eclere Geany,chiar nu copii pe nimeni si Sorina a zis ca nu stia cum se fac lebedele,eu le-am facut de multe ori in diverse feluri si am dat N. kixuri,multe lucruri fac din ochi si nu pot posta...Pune-te putin in locul meu,tu cum te-ai fi simtit??!! Sincer!!.... Daca asi avea blog,sau ceva de castigat de pe urma postarii dar asa chiar a fost si dezinteresat si chiar nu mai vazusem blogul tau..Scuze inca odata, m-am exprimat gresit!!! Multumesc! Daca imi permiti, o varianta pe care eu o folosesc de ani de zile si nu da gres.Daca nu e corect sa atasez reteta la topicul tau rog un administrator sa o stearga!Reteta este ddintr-o carte germana.[i]Pentru Aluat : 250 ml apase amesteca cu50 g untsi se pune intr-un vas pe foc , se lasa sa dea in fiert 150 g fainase amesteca cu 25 g amidon de bucatarie si se adauga deodata in vas amestecänd continuu cuo lingura de lemncind obtinem un cocolos se mai "arde" inca 1 minut(nu-i problema daca se lipeste putin de vas, asta e normal )se ia vasul de pe foc si se pune aluatul intr-un castonse adauga treptat4-5 ouaaluatul trebuie sa fie lucios si aproape sa curga de pe linguracind aluatul sa racit, se adauga 3 g ( 1 lingurita rasa ) cupraf de copt Se fac forme rotunde de marimea dorita si se dau la cuptor. Se opresc cam 2 linguri din aluat si se fac atitia 2 cite lebede dorim sa avem. Se coc numai 10-15 minute, fiind mai subtiri. Cuptor electric : 200°-225°Gaz: 5 minute preincalzit 4-5Timpul de coacere . 20-30 minute In primele 20 de minute nu se deschide cuptorul in nici un caz pentru ca altfel se "dezumfla" gogoselele . Imediat dupe ce s-au copt se taie capacul, ca sa iasa aerul. Din acest capac se fac aripioarele, se taie in doua... Se umple cu frisca, crema fructe... Din 2 facuti se rupe bucatica de jos pt. codita si se infinge 2 gitul in frisca crema respectiva...[/i] O seara placuta tuturor!Exact,abea acum am vazut pe blogul tau,chiar nu seamana cu ce am facut eu decat aparent,imi pare rau,eu am mai incercat (am mai scris) cu praf de copt mi s-a crapat nik ,amidon nu stiu....De unde ti-o fi venit ideea cu ''vazutul pe un blog'' eu chiar nu stiu...Scuze dar chiar ai facut ''acuzatii nefondate''...M-am simtit nashpa'' sincer,daca oricare fata inclusiv tu ar fi fost in locul meu s-ar fi simtit la fel..Nu am resentimente,dar ce ar fi sa impartasim experiente si retete,in loc sa dam cu pietre aiurea...M-a facut sa rad nea'Puiu'dincolo(e genial omu') nu mai pune bricheta ca ''semnatura''ca dreptu'de autor costa(sau e impozitat ceva de genu') Camilla oricand vei veni cu o reteta faina ai aplauze din partea mea.... Report
June 1, 201016 yr Author comment_39941 Multumesc si lui Piscotel si tuturor fetelor care m-au sustinut,eu chiar nu am vrut deloc sa iasa asa ceva,poate si Camilla s-a precipitata nu stiu,eu nu fac asa ceva nu ma caracterizeaza,voi stiti ca asi invoca sursa in momentu'unu'nu am nici un motiv sa nu o fac..M-am simtit super nashpa,dar mi-a trecut...Hai la retete frumoase.... Report
June 1, 201016 yr comment_39944 Geany, ti-au iesit frumoase foc, foarte gratioase. cu capsuni nu am vazut niciodata, sigur sunt excelente. Report
June 1, 201016 yr Author comment_39948 Sunt, Kira si cu riscul de a ma repeta,nu sunt nici pretentioase si nici scumpe,se pot face cu orice,ma duc sa postez varianta sarata cu tonno,,,Din ''anumite motive nu am mai facut pas cu pas,ca se mai interpreta si acolo ma duc totusi sa pun'' Report
June 1, 201016 yr Author comment_39957 Multumesc Foxule!!Stii tu de ce...,Sunt peste si de-aia trag toti'' la mine''Pfuuooa!!ce asi vrea sa vad sa se fi legat la Maya asa sau la Adriana sau la altcineva...Nope'bunghiu'pe mine''..iaca ''fleoshc'' .. Report
June 1, 201016 yr comment_39959 Multumesc Foxule!!Stii tu de ce...,Sunt peste si de-aia trag toti'' la mine''Pfuuooa!!ce asi vrea sa vad sa se fi legat la Maya asa sau la Adriana sau la altcineva...Nope'bunghiu'pe mine''..iaca ''fleoshc'' .. Asa te vreau! Capul sus! si hai sa bem un paharel de ghisinata. Vaz ca sticla asta n-are capat - tot beu din ea si tot mai ramane! Report
June 1, 201016 yr Author comment_39960 oK!!Stratan sa traiasca ma duc la ce am gatit azi sa va povestesc,chiar nu-mi mai ardea'dar acu'ca ati fost asa de dragute'... Report
June 1, 201016 yr comment_39961 Geany, tu esti o comoara la casa omului!!! Esti plina de idei si, cel mai important, iti si ies, cand le pui in aplicare. Bravo! Multumesc Foxule astept iar ceva mai special de la tine,nu stiu dedicatie,flori ceva ce vrei tu,si eu ti-asi pune da nu ma pricep...asteepptt... Geany, iaca si-o dedicatie pentru tine: http://www.youtube.com/watch?v=0Ry4XEJlvsk Report
June 1, 201016 yr comment_39965 Geany, doar nu o sa-ti strici ziua din cauza unor comentarii nesabuite?!! Hai mai bine sa dam gata sticla de visinata a Vulpitzei ca vaz ca se plange ca nu reuseste sa o mai termine o data O lebada, o visinata, o lebada, o visinata ... parca merge Report
June 1, 201016 yr Author comment_39972 Aveti dreptate tote,Camilla inclusiv,cred ca si ea s-a simtit oarecum atinsa desi eu chiar nu am nici o vina,eu fac mult din ochi si nu ma pot tine de o reteta nici dea'dreku'tre sa modific eu ceva si daca fac o chestie o data rar o repet ca ma plictisesc,mie imi place aventura si sa explorez,chestii noi..Uneori imi ies alte ori asa si asa alte ori,vb, la dezastre... Dar totul pana la furat plagiat,glumiti?!!da eu abea am timp sa postez ceva printre ai mei(sot, copii)pt. ce?!! Report
June 1, 201016 yr comment_39973 Camilla, Süße...tu nu ai inventat nici o reteta de choux, la fel cum nici Maya si nici Geany. Reteta asta e de cand hau si parau' in zeci de variante. Asa ca, scumpo, decat sa ne batem ca cine are dreptu' de a patenta reteta, eu zic sa apreciem frumos ce face Geany sau ce face Maya sau ce faci tu si sa schimbam cat mai multe infos si idei despre variantele acestei retete si despre ce se poate face cu aceste gogosele. Nu vrei? Report
June 1, 201016 yr comment_39975 Revin: oare de ce cred unii ca anumiti useri nu is in stare sa vorbeasca pentru ei? Camilla, daca doresti sa iti arati aprecierea fata de Maya sau oricine altcineva, fa-o cu stil draga mea Report
June 1, 201016 yr Author comment_39976 Mi se pare un comentariu de super bun simt,si eu oi fi mai toanta dar tot nu pricep de loc ce cauta Maya aici?!!(in aceasta discutie?) Report
June 1, 201016 yr comment_39979 Mi se pare un comentariu de super bun simt,si eu oi fi mai toanta dar tot nu pricep de loc ce cauta Maya aici?!!(in aceasta discutie?) https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/iamwithstupid.gif Maya ,o aducea pe Camilla cu picioarele pe pamant,cand sarea calul,pe celalalt forum.Asa ca acum se astepta ca Maya sa ia atitudine . Report
June 1, 201016 yr comment_39981 Niste lebede impecabile am mai vazut pe ici-pe colo dar erau ghicitori culinare, "oare ce vrea sa fie chestia asta?!". Ale tale arata absolut fantastic Report
June 1, 201016 yr Author comment_39984 Multumesc draga Carmella sunt sigura ca urmand pasii vor iesi oricui,eu am ajuns greu aici,dar daca cineva se incumeta sa faca ii va iesi garantat,,Am simplificat la maxim..singura..Subliniez...Fara nici un fel de pretentie ,dar de ce sa nu recunosc,ca am dat N.kixuri pana sa ajung aici si ca am aruncat n. aluaturi??mie nu-mi e rusine... Report
June 1, 201016 yr comment_39986 Frumoase ti-au iesit da....Nu te supara, unde le-ai vazut prima oara? In care blog??????? Nu vreau sa crezi ca te atac personal sau asa ceva, numai o intrebare... Scuze Maya, ma minca de mult sa scriu ce am scris! O zi buna! Draga Camilla, Am niste nelamuriri, poate esti buna sa ma dumiresti, ca io-s mai grea de cap de felul meu:- la ce te referi cand intrebi asa atacata de bloguri? A plagiat Geany pe careva? Zi-ne pe cine, sa stim sa luam masuri.- eu inteleg ca tu ai venit cu chef de scandal aici, de sustii ca de mult vrei sa scrii ce-ai scris..... Cin' te-o suparat aci asa de tare? Ori, de-am pricipit io gresit, lumineaza-ma, te rog! - fraza cu Maya n-o pricep nici io si vaz ca nu-s singura... - daca ai ceva de impartit cu cineva, poate ar fi mai frumos sa dai un mp catre acea persoana, iar de te simti lezata, comunica-le problemele tale adminilor / moderatorilor. In mesajul postat, sugerezi ca Geany a copiat reteta de pe undeva si n-a precizat acest lucru. Asa-i ori ba? Astept raspunsuri. Report
June 1, 201016 yr Author comment_39987 Mi se pare un comentariu de super bun simt,si eu oi fi mai toanta dar tot nu pricep de loc ce cauta Maya aici?!!(in aceasta discutie?) https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/iamwithstupid.gif Maya ,o aducea pe Camilla cu picioarele pe pamant,cand sarea calul,pe celalalt forum.Asa ca acum se astepta ca Maya sa ia atitudine .Aha,habar nu aveam,sa periezi tot culinarul ti-ar trebui ani,cred,jos palaria pt. tot ce-i acolo,io'abea am internet nici nu prea stiu sa-l folosesc,am vazut pe culi'multe dar sincer acolo nu asi fi avut curaj sa postez(m-ar fi mancat de vie)si aici sotul m-a bagat cu forta''si-i multumesc pt. asta.. Report