June 2, 201016 yr comment_40170 fain Geany asa pudrate cu cocos. Acum daca imi aduc aminte bine,acum vreo 11-12 ani am facut intr-un an de pasti niste lebadute umplute cu crema si miersici si unse cu dulceata de piersici.Din pacate reteta o am intr-un caiet prin tara lasat,daca nu mi l-o fi pierdut mama.Reteta era luata dintr-o revista de specialitate de pe vremurile alea.Cea mai mare satisfactie a fost cand musafirii au fost f incantati(eram la inceputuri si eu in ale bucatariei) iar cumnata-ma ii spune sotului ca daca vrea sa divorteze ca ma ia ea de sotie Urmatoare data cand mai ajung in tara sper sa nu uit sa o caut. Report
June 2, 201016 yr Author comment_40172 Draga Ioana sincer azi nu am mai vrut sa mai pun capsuni desi mai am si daca nu turna cu galeata la Bacau(sunt si singura cu bubuletul in casa ca sotul e de serviciu')voiam sa cumpar 2 nectarine,ca am vazut la magazin la noi,sa le tai feliute ,sa le flambez,in tigaie,si sa pun cu miere de albine(ca o dulceata)si sa montez lebede cu crema si frisca.Reteta am citit in vremuri imemoriale(acu'vreo'20 de ani )intr-o carte''romanticoasa scrisa de ''Sanda(dra) Brawn(nush'daca am scris bine numele)unde personaj(a) principala face niste clatite asa lu'personaj(u')principalos',deatunci am in cap asta si azi chiar voiam sa comit ceva dar nu a tinut vremea cu intentia mea...Motiv numa'bun sa comitem altadata.... Stii ce ma mir ca ai postat si eu chiar la asta ma gandisem,se spune ca pestii sunt cei cu capacitati panarame,pardon paranormale ,cele mai intense''mai predominante,fata de alte zodii ... Report
June 2, 201016 yr comment_40177 Geany, cu siguranta o sa incerc, eu n-am facut niciodata eclere, choux-uri, d'apai in forma de lebede. Cu nectarine trebuie neaparat sa incerci si sa ne arati, nu pot sa cred ca ai asteptat 20 de ani ! Esti de belea! Report
June 2, 201016 yr Author comment_40180 Eu stiu ca is de belea'nu-mi da idei sa incerc,da ma fac cat china,fata draga...Uite cum era intentia mea sa incerc,asi fi taiat feliute nectarinele(sau piersici)intr-o tigaie asi fi topit un cub de unt,asi fi presarat feliutele mele cu zahar(ca vreu sa se caramelizeze)asi fi dat la foc putin,asi fi stropit cu ceva cognac(oricum se evapora tot alcoolul,atentie ca se face flacara mare)asi fi pus intr-un castronel feliutele mele flambate si adaugat miere de albine cat sa fie tot ca o dulceata'',asi fi montat lebedele astfel,un strat de crema(ca-mi ramasese)un strat de feliutele ,dulcetoase de zisei,si frisca mot,montat lebada cu penaju din cocos de povestii''..Gata m-ai enervat se face''... Report
June 2, 201016 yr comment_40183 Eu stiu ca is de belea'nu-mi da idei sa incerc,da ma fac cat china,fata draga...Uite cum era intentia mea sa incerc,asi fi taiat feliute nectarinele(sau piersici)intr-o tigaie asi fi topit un cub de unt,asi fi presarat feliutele mele cu zahar(ca vreu sa se caramelizeze)asi fi dat la foc putin,asi fi stropit cu ceva cognac(oricum se evapora tot alcoolul,atentie ca se face flacara mare)asi fi pus intr-un castronel feliutele mele flambate si adaugat miere de albine cat sa fie tot ca o dulceata'',asi fi montat lebedele astfel,un strat de crema(ca-mi ramasese)un strat de feliutele ,dulcetoase de zisei,si frisca mot,montat lebada cu penaju din cocos de povestii''..Gata m-ai enervat se face''... Mi-ai facut o pohta de piersicute, de nu-ti explic! Las' ca merg io vineri la magazin, ca-i oferta de piersici si caise (maine e inchis peste tot, e zi libera in Bavaria). Abia astept sa le flambez..... Report
June 2, 201016 yr Author comment_40187 Flambeaza Foxule,flambeaza....Da caise nu cred ca merge,piersici sau nectarine,visine ,cirese...Tantea cu pricina ii facuse la clatite cu frisca dar avand in vedere ca era vb. de america sau anglia canada sau ceva cred ca pan cakes se traduce clatite americane cam ca astea,(desi eu cred ca merg si crep ca ale noastre) Daca afli ceva de camera sa-mi spui... Report
June 2, 201016 yr Author comment_40201 Mai fetili'nu va culcati ca vin cu flambeu,am tarat bubuletu prin balti si noroaie,daca nu dau vreun semn chemati pompierii mai ca inseamna ca flambeu meu o ishat'nashpa rau maii!! Report
June 2, 201016 yr comment_40203 Mai fetili'nu va culcati ca vin cu flambeu,am tarat bubuletu prin balti si noroaie,daca nu dau vreun semn chemati pompierii mai ca inseamna ca flambeu meu o ishat'nashpa rau maii!! Geany, io-s aici! Abia astept sa vaz ce facusi! Report
June 2, 201016 yr comment_40220 Geany hai ca esti tare si cu cei 20 de ani de asteptari si cu flambeurile. Si clatitele noastre merg f bine flambate. OFf topic : si mie imi plac emisiunile culinare de pe Euforia, da nu mai apuc sa ma uit la nimic. Report
June 2, 201016 yr Author comment_40224 Maii nu chemati pompierii ca-s aicea,cand a vedea barbat-miu'ce-am mai combinat nu ma mai lasa singura cu copchii acasa,pana acu dadeam vina pe Foxy,acu'e si Any(stai linistita ca nu te cunoaste Any)..asa sa va povestesc... Report
June 2, 201016 yr comment_40226 Maii nu chemati pompierii ca-s aicea,cand a vedea barbat-miu'ce-am mai combinat nu ma mai lasa singura cu copchii acasa,pana acu dadeam vina pe Foxy,acu'e si Any(stai linistita ca nu te cunoaste Any)..asa sa va povestesc... Io-mi asum responsabilitatea!!!!! De are sotu' tau ceva de comentat, sa-mi zica! Report
June 2, 201016 yr Author comment_40235 Deci am carat bubuletu'prin balti si noroaie,am gasit doar piersici...Unt,miere,si rezerva strategica de cognac a sotului la care am si atentat... Am taiat feliute si presarat cu zahar piersicile(ca vreau sa se caramelizeze) Am topit un cubulet cat o nuca de unt Am pus feliutele de piersica Cand tipa tigaia ca nu mai are lichid am pus cognacul Dati-va de-oparte poza e de la sf.operatiunii(am trecut cu bine) Am pus in castronel,inecat in miere de albine.. Pe pat de crema pus feliute de piersica flambata Iate'ce mandra pluteste lebada mea printre flambeuri' Sfidez pe oricine vb. de copiere etcDaca voi credeti ca merita un loc separat maine fac tot cap coada ca poze am garla...cand a intrat baiatul cel mare in casa a zis,miroase a zahar ars...merg la clatite americane sau neaose si ce vreti voi... Report
June 2, 201016 yr comment_40238 Beton!!! Deci io ti-as da un sac de medalii, de-as putea!Chiar o sa caut piersicute zilele viitoare! Si sper sa nu dau foc la casa... Report
June 2, 201016 yr Author comment_40244 Multumesc din suflet tuturor fetelor solidare si care ma iubesc,mai fac eu surprize''placute!!'' Report
June 2, 201016 yr comment_40249 Tu Geany, ce nebuna esti !!!!!!!!!!!Mi te si imaginez cum ai iesit pe ploaie !Deci eu iti dau nota 20, meriti ! Report
June 2, 201016 yr Author comment_40256 Multumesc din suflet..Astept sa va faceti curaj si sa incercati... Report
June 2, 201016 yr comment_40257 Frumoase ti-au iesit da....Nu te supara, unde le-ai vazut prima oara? In care blog??????? Nu vreau sa crezi ca te atac personal sau asa ceva, numai o intrebare... Scuze Maya, ma minca de mult sa scriu ce am scris! O zi buna! Nu vad de ce-mi ceri mie scuze.Cred ca mai bine ar fi sa apelezi la Geany... O întrebare am si eu: "De ce...de mult?" Si de ce s-ar supara Maya ca nu pricep..??!! Nici Maya nu pricepe,asa ca stai linistita. Vezi ce repede se interpreteaza altfel??? N-a zis nimeni ca ai copiat !!! Vroiam numai sa stiu... Cu Maya, poveste veche din "fostul" forum unde din observatii de genul asta ieseau numai discutii si certuri. Adica, am vrut sa ma scuz din inainte, pentru ca eram sigura ca o sa iasa o mica discutie, ceea ce nu a fost intentia mea. Camila,e normal sa se interpreteze astfel,pentru ca asta insinuai.Certuri în urma discutiilor de acest gen ies peste tot.Înainte de a da cu bota în balta,faci mai bine o pauza,tragi o gura de aer si te mai gîndesti odata daca nu e prea riscant sa acuzi pe cineva...degeaba. Consider ca ar trebui sa va dati mîna prieteneste,si sa nu va mai întepati.Amîndoua sînteti gospodine talentate Geany,lebedele sînt splendide!Am vazut multe lebede din aluatul asta oparit.Primele le-am vazut acum vreo 7-8 ani pe culinar,facute de o fata Angelica-din Italia.De atunci le-am vazut pe multe bloguri,site-uri culinare...etc.Ale tale sînt cele mai reusite! Report
June 2, 201016 yr comment_40261 Geany, cum imi luminezi tu seara Da' eu n-am curaj sa ma bag la flambeuri... mi-e ca dau foc la casa S'apoi, sotul n-are rezerva de cognac ca el nu pune gura pe tarie ... merge cu spirt oare?? ..glumesc, desigur Report
June 2, 201016 yr comment_40266 Geany, cum imi luminezi tu seara Da' eu n-am curaj sa ma bag la flambeuri... mi-e ca dau foc la casa S'apoi, sotul n-are rezerva de cognac ca el nu pune gura pe tarie ... merge cu spirt oare?? ..glumesc, desigur Coniac n-am nici io aci', da' am niste whiskey. Cui nu i-o placea, treaba lui! Report
June 2, 201016 yr Author comment_40270 Frumoase ti-au iesit da....Nu te supara, unde le-ai vazut prima oara? In care blog??????? Nu vreau sa crezi ca te atac personal sau asa ceva, numai o intrebare... Scuze Maya, ma minca de mult sa scriu ce am scris! O zi buna! Nu vad de ce-mi ceri mie scuze.Cred ca mai bine ar fi sa apelezi la Geany... O întrebare am si eu: "De ce...de mult?" Si de ce s-ar supara Maya ca nu pricep..??!! Nici Maya nu pricepe,asa ca stai linistita. Vezi ce repede se interpreteaza altfel??? N-a zis nimeni ca ai copiat !!! Vroiam numai sa stiu... Cu Maya, poveste veche din "fostul" forum unde din observatii de genul asta ieseau numai discutii si certuri. Adica, am vrut sa ma scuz din inainte, pentru ca eram sigura ca o sa iasa o mica discutie, ceea ce nu a fost intentia mea. Camila,e normal sa se interpreteze astfel,pentru ca asta insinuai.Certuri în urma discutiilor de acest gen ies peste tot.Înainte de a da cu bota în balta,faci mai bine o pauza,tragi o gura de aer si te mai gîndesti odata daca nu e prea riscant sa acuzi pe cineva...degeaba. Consider ca ar trebui sa va dati mîna prieteneste,si sa nu va mai întepati.Amîndoua sînteti gospodine talentate Geany,lebedele sînt splendide!Am vazut multe lebede din aluatul asta oparit.Primele le-am vazut acum vreo 7-8 ani pe culinar,facute de o fata Angelica-din Italia.De atunci le-am vazut pe multe bloguri,site-uri culinare...etc.Ale tale sînt cele mai reusite!Maya,esti ok.?!!nu te-am mai vazut...Nu am de ce sa dau mana cu fata cu pricina ca nu am nimik cu ea,m-am simtit super nashpa,m-am ambalat e adevarat dar pt. reteta in sine a fost''constructiv ''sincer m-a pus pe ganduri m-am perpelit si a iesit ceva frumos cred eu pana la urma... Din punctul meu de vedere orice reteta frumoasa va fi aplaudata si binevenita,nu vreau ca rautatea culinarului sa patrunda aici unde e cald si bine''... Report
June 2, 201016 yr Author comment_40306 Geany, cum imi luminezi tu seara Da' eu n-am curaj sa ma bag la flambeuri... mi-e ca dau foc la casa S'apoi, sotul n-are rezerva de cognac ca el nu pune gura pe tarie ... merge cu spirt oare?? ..glumesc, desigur Mai Olguto'daca nu-i tarie nu-i nika,faci fara...Ma bucur ca v-am pus pe ganduri si ca v-a placut... Report
June 2, 201016 yr Author comment_40307 Geany, cum imi luminezi tu seara Da' eu n-am curaj sa ma bag la flambeuri... mi-e ca dau foc la casa S'apoi, sotul n-are rezerva de cognac ca el nu pune gura pe tarie ... merge cu spirt oare?? ..glumesc, desigur Coniac n-am nici io aci', da' am niste whiskey. Cui nu i-o placea, treaba lui! Foxule,alcool sa faca flama cred ca merge orice... Abea va astept cu impresii si idei ... Report
June 3, 201016 yr comment_40419 Tu, Geany, dar esti 'nebuna' rau de tot... stiai asta, nu?Brava Geany!Intr-un fel cred ca ar trebui sa-i multumesc tipei asteia care-si schimba numele... ia uite ce te-a facut sa faci: o frumusete de lebadute. Felicitari!A, si nu mai pune la suflet toate prostiile... nu se merita, iti strici ziua de pomana, bre...Tot inainte, Geany! Eu fac galerie... haide Geany! brava Geany! dulce ca sa treaca! Sorina Report
June 3, 201016 yr Author comment_40427 Tu, Geany, dar esti 'nebuna' rau de tot... stiai asta, nu?Brava Geany!Intr-un fel cred ca ar trebui sa-i multumesc tipei asteia care-si schimba numele... ia uite ce te-a facut sa faci: o frumusete de lebadute. Felicitari!A, si nu mai pune la suflet toate prostiile... nu se merita, iti strici ziua de pomana, bre...Tot inainte, Geany! Eu fac galerie... haide Geany! brava Geany! dulce ca sa treaca! SorinaMultumesc mult draga Sorina dar lebedele cam tu esti de vina ca le-am prestat,ca ai spus la eclere(geany)ca nu stii cum se fac,i-a dute sa vezi...eclerele le-am facut fiindca Laura a zis ca nu-i iese acest aluat(discutie la gogoselele cu aluat oparit Geany),ideea cu piersicile flambate i-a placut lui Any si le-am prestat pt.ea...Asa ca toate suntem de vina,...Ioana daca citesti ti-am pus o intrebare la eclere despre crema cand ai timp imi raspunzi te rog frumos,acolo sau aici unde vrei tu??!!! Report
June 3, 201016 yr comment_40429 Nu ma laud io cu lebede din choux, plus ca reteta mea e alta, dar uite ce frumuseti asteapta sa fie umplute si la mine: Legenda spuna ca buseurile astea au fost inventate de Poelini, cofetarul Caterinei de MEDICI, care prin casatoria cu ducele de Orleans, care a devenit ulterior regele Frantei, le-a introdus in gastronomia franceza. Nu mi-e greu sa cred ca probabil un patiser mai artist le-a dat forma de lebada inca din secolul 16 Cred ca nici unul dintre noi nu se poate lauda ca a descoperit focul.... sau mai stii ? Report