Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LEBEDE choux ...Geany

Featured Replies

• Author

Frumoase ti-au iesit da....Nu te supara, unde le-ai vazut prima oara? In care blog??????? Nu vreau sa crezi ca te atac personal sau asa ceva, numai o intrebare... Scuze Maya, ma minca de mult sa scriu ce am scris!

O zi buna!

Draga Camilla,

Am niste nelamuriri, poate esti buna sa ma dumiresti, ca io-s mai grea de cap de felul meu:

- la ce te referi cand intrebi asa atacata de bloguri? A plagiat Geany pe careva? Zi-ne pe cine, sa stim sa luam masuri.

- eu inteleg ca tu ai venit cu chef de scandal aici, de sustii ca de mult vrei sa scrii ce-ai scris..... Cin' te-o suparat aci asa de tare? Ori, de-am pricipit io gresit, lumineaza-ma, te rog! :blush:

- fraza cu Maya n-o pricep nici io si vaz ca nu-s singura... ;)

- daca ai ceva de impartit cu cineva, poate ar fi mai frumos sa dai un mp catre acea persoana, iar de te simti lezata, comunica-le problemele tale adminilor / moderatorilor. In mesajul postat, sugerezi ca Geany a copiat reteta de pe undeva si n-a precizat acest lucru. Asa-i ori ba?

Astept raspunsuri.

Draga FOXULE Camilla si-a pus si ea lebedele de pe blogul ei cu reteta dar nu seamana cu a mea..nu stiu ce a vrut..ea voia cred sa spuna ca am plagiat-o desi acum am vazut prima oara blogul ei si am auzit de ea..Cat despre Maya saracuta nush'ce sa zic,chiar nu ma pricep...

Mi se pare un comentariu de super bun simt,si eu oi fi mai toanta dar tot nu pricep de loc ce cauta Maya aici?!!(in aceasta discutie?) :blush:

Scumpa, tu ai facut niste coux minunate. Oricat de simpla ar parea reteta, multi au dat chix cu ele. Deocamdata ignor-o pe Camilla si pe cei ca ea si continua cu ideile si fantezia ta in bucatarie. Eu iti apreciez orice reteta, chit ca nu apuc sa iti scriu ;)

Si mancarica aia moldoveneasca de vinete ma chinuie de ceva nopti ;))

Te pup si multa sanatate la Bacau. Sper din suflet ca a mai scazut furia apelor. Aveti grija de voi si mai pune.mi o pozica cu ochisorii aia dulci si mari, sa imi mai lumineze putin sapatamna.

Mi se pare un comentariu de super bun simt,si eu oi fi mai toanta dar tot nu pricep de loc ce cauta Maya aici?!!(in aceasta discutie?) :blush:

Scumpa, tu ai facut niste choux minunate. Oricat de simpla ar parea reteta, multi au dat chix cu ele. Deocamdata ignor-o pe Camilla si pe cei ca ea si continua cu ideile si fantezia ta in bucatarie. Eu iti apreciez orice reteta, chit ca nu apuc sa iti scriu ;)

Te pup si multa sanatate la Bacau. Sper din suflet ca a mai scazut furia apelor. Aveti grija de voi si mai pune.mi o pozica cu ochisorii aia dulci si mari, sa imi mai lumineze putin sapatamna.

Edit de coux ;)

Frumoase ti-au iesit da....Nu te supara, unde le-ai vazut prima oara? In care blog??????? Nu vreau sa crezi ca te atac personal sau asa ceva, numai o intrebare... Scuze Maya, ma minca de mult sa scriu ce am scris!

O zi buna!

Draga Camilla,

Am niste nelamuriri, poate esti buna sa ma dumiresti, ca io-s mai grea de cap de felul meu:

- la ce te referi cand intrebi asa atacata de bloguri? A plagiat Geany pe careva? Zi-ne pe cine, sa stim sa luam masuri.

- eu inteleg ca tu ai venit cu chef de scandal aici, de sustii ca de mult vrei sa scrii ce-ai scris..... Cin' te-o suparat aci asa de tare? Ori, de-am pricipit io gresit, lumineaza-ma, te rog! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif

- fraza cu Maya n-o pricep nici io si vaz ca nu-s singura... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_scratch.gif

- daca ai ceva de impartit cu cineva, poate ar fi mai frumos sa dai un mp catre acea persoana, iar de te simti lezata, comunica-le problemele tale adminilor / moderatorilor. In mesajul postat, sugerezi ca Geany a copiat reteta de pe undeva si n-a precizat acest lucru. Asa-i ori ba?

Astept raspunsuri.

Draga FOXULE Camilla si-a pus si ea lebedele de pe blogul ei cu reteta dar nu seamana cu a mea..nu stiu ce a vrut..ea voia cred sa spuna ca am plagiat-o desi acum am vazut prima oara blogul ei si am auzit de ea..Cat despre Maya saracuta nush'ce sa zic,chiar nu ma pricep...

Eu zic sa nu mai dam apa la moara.

Geany,nu te mai scuza ca nu ai de ce.

Sunt cateva persoane care iubesc sa arunce cu venin.

E pacat sa stricam bunatate de topic.

• Author
Multumesc,eu chiar m-am ambalat ca stiu ca nu s-a mai intamplat peaici(si drept'mie?)sa fie coincidenta ca drept'' cand Maya nu-i????!!!
  • Author

Scumpa, tu ai facut niste coux minunate. Oricat de simpla ar parea reteta, multi au dat chix cu ele. Deocamdata ignor-o pe Camilla si pe cei ca ea si continua cu ideile si fantezia ta in bucatarie. Eu iti apreciez orice reteta, chit ca nu apuc sa iti scriu ;)

Uite ochisori pt. o luna...

post-405-127542631736_thumb.jpg

post-405-127542632818_thumb.jpg

post-405-127542633906_thumb.jpg

post-405-12754263475_thumb.jpg

post-405-127542635619_thumb.jpg

;)

• Author

Ia niste lebade si mergeti s-o sarbatoriti pe Pisco ca-i ziua ei! :blush:

Ce ZICI TE INCUMETI LA LEBEDIT''??!!! ;)

• Author

O zi buna!

De ce tantea asta se chiama acu'Moinica?!! :blush:

Offf, mi-ai facut ziua -care se anunta tare posomorata- cu zambetul si ochii astia. Offf, ce baietel ai, mie un drag de el de nu mai pot. Sa pup eu doi ochi mari si curati, ca te lecuiesc instantaneu de orice :floare: :hug:

Sa-ti traiasca minunea cu ochisori Geany! Si mult spor in bucatarie mai departe!

Va urez la toate o zi buna!

Frumoase de numa` lebedele tale ! Nu mai pune la suflet ce zic unele , tu stii adevarul , cine vrea intelege , cine nu ... pe-aci le e drumu` ...

Frumosi ochisorii . :floare:

Ma`c si io la ziua lu` Pisco , numa` sa aduceti niste lebede si niste ghisinata ! Io aduc niste palinca de bihor , e bine ? :hug:

• Author

Eu nu am decat lebede cu visinata tre'sa te dai bine pe langa Foxy.

Imi pare tare bine ca ti-au placut lebedele chiar nu-s grele de facut deloc,cat despre pusul la inima nici acum nu am inteles la ce se referea Camilla sau Moinica vad ca-si spune acuma ca am copiat:

1 toata reteta ei,

2-doar aluatul(o fi crezand ca l-a inventat ea).Am sa-i dovedesc,ca nu postand impresii la inceputul retetei...

3 ca am pus feliute de capsuni si frisca(ca si ea,doar ca eu am mai pus si crema),am fost inspirata de la ''savarina uriasa(geany)vazuta pe euforia cuisin executata Laura Calder

4 ca am facut sub forma de lebada...

:floare:

• Author
Lebede choux umplute cu crema si frisca sunt la toate cofetariile (din Bacau cel putin)le-am pus cateva feliute de capsune ca e sezonul si aveam daca nu puneam doar crema si frisca sau doar frisca,lebede umplute cu salata de icre am avut si la aperitiv in meniul meu de nunta(la local) acum 6 ani...si ma intreaba fata aia ca unde le-am vazut si cand...pai peste tot si dintodeauna...
Geany, zau ca nu merita sa te superi asa :floare: tot tie iti faci rau. cea mai buna si inteleapta metoda la din astea e ignorarea. lebedele tale sunt asa de diafane, pacat de topic sa se strice. imi place mult ideea de fructe in crema de choux-uri. am sa o aplic si eu cu prima ocazie. apropo' de aceste gogosele. eu am mai avut tentative si nu mi-au prea iesit de fiecare data. si eu ziceam ca e cuptorul meu de vina. nu era cuptorul :) cand mai fac am sa pun si poze doveditoare, ca ultima data am facut o miniportie, dintr-un ou, de teama... si abea am apucat sa le umplu ca au disparut :hug:
  • Author

Ok.Boni multumesc sa le incerci si sa-mi spui,mai am o reteta la eclere Geany,in opinia mea la eclere(bastonase) se preteaza mai bine reteta(din nou masura de cana de 250ml.):1 cana de apa,1/3 cana ulei(cam 80ml),1 cana faina 1 praf de sare ,1lingura de zahar si 3 oua.

Iar pt. bignie sau choux cum se mai spune,se preteaza mai bine:1 cana de lapte,1/3 ulei in combinatie cu unt topit,1 cana de faina alba,praful de sare,1 lingura de zahar,4 oua(daca ouale sunt mari al patrulea se bate separat si se tot adauga putin cate putin numai daca mai merge in sensul ca gogosica tre'sa stea tapana,nu sa curga).

Spun toate astea pt. ca am avut n. esecuri si dupa incercari si tras concluzii am ajuna aici..

Nu puneti praf de copt cum spune Camilla sau Moinica mai nou,ca eu am incercat si se crapa,cel putin la eclere(bastonase)e jale...Amidonul eu iar nu-l vad in poveste dar ma rog...Cantiatea de lichid(ca-i apa sau lapte sa fie aceeasi masura cu cantitatea de faina)cantitatea de grasime(unt,ulei sau combinat)doar 1/3 masura,e suficient alfel e prea gras,umed la mijloc si gretos(in opinia mea)...cand adaugati ouale grija ca nu reteta conteaza ca si ochiul spune daca ultimul ou mai intra sau nu,aluatul trebuie sa se poata modele cu seringa(sa stea tantos)nu ''baltit...

Faceti toate astea si ve-ti avea eclere si choux de prima clasa,iar la glazuri si umpluturi fiecare dupa gust,nu uitati ca si cu umpluturi sarate dau un mare aspect unei cine festive..

Succes si va pup cu drag pe toate :floare: ...

Geany zici ca esti peste, uite un pupic de la alt peste :floare:

Nu-ti mai fa sange rau, nu da explicatii, nu ai de ce =))

Frumoase lebede, am sa prepar data viitoare choux cu reteta ta :floare:

• Author

Uitati mai vin cu idei noi pt. a face niste lebede cat mai ''realiste''postez si aici dar cu voia voastra mai am cate ceva de zis si asa ca o sa pun tot,la prima pagina,reteta principala,folosind functia de full editor...

Pt. ca voiam un efect de penaj,m-am gandit ca umezind capacelul si gatul lebedei cu o glazura din zahar pudra si cativa stopi de lamaie,si tavalit prin nuca de cocos....Au iesit tare pufoase si parfumate..Am facut cateva gaturi in plus ca daca se rupea vreounul,asa ca am si efectul de valuri...Ce spuneti?!!chiar nu am mai vazut nicaieri....Am sa pun idei noi si la cele sarate(cu tonno)si mai multe detalii la prima pagina...

post-405-12754781378_thumb.jpg

post-405-12754781089_thumb.jpg

Sper sa va placa...

Uitati mai vin cu idei noi pt. a face niste lebede cat mai ''realiste''postez si aici dar cu voia voastra mai am cate ceva de zis si asa ca o sa pun tot,la prima pagina,reteta principala,folosind functia de full editor...

Pt. ca voiam un efect de penaj,m-am gandit ca umezind capacelul si gatul lebedei cu o glazura din zahar pudra si cativa stopi de lamaie,si tavalit prin nuca de cocos....Au iesit tare pufoase si parfumate..Am facut cateva gaturi in plus ca daca se rupea vreounul,asa ca am si efectul de valuri...Ce spuneti?!!chiar nu am mai vazut nicaieri....Am sa pun idei noi si la cele sarate(cu tonno)si mai multe detalii la prima pagina...

Sper sa va placa...

Geany, superbe lebede. :floare:

• Author
Multumesc Foxule am pus detalii la prima pagina astept sa incerce si fetele si sa vina cu impresii..chiar nu e greu de facut deloc,simplu si de efect....
  • Author

O zi buna!

Da'acu ca eu nu m-am suparat ca ai intrebat nu te superi nici tu nu>>??

Tu unde bati?!Ai vazut tu pe vreun blog? Si de ce s-ar supara Maya ca nu pricep..??!!

Vezi ce repede se interpreteaza altfel??? N-a zis nimeni ca ai copiat !!! Vroiam numai sa stiu... Cu Maya, poveste veche din "fostul" forum unde din observatii de genul asta ieseau numai discutii si certuri. Adica, am vrut sa ma scuz din inainte, pentru ca eram sigura ca o sa iasa o mica discutie, ceea ce nu a fost intentia mea.

Ca tu esti o gospodina mai deosebita, care incearca mereu dupa ochi si dupa cana, am vazut la multe postari de ale tale, cu toate ca nu am comentat pina acum!

Mama retetelor este fantazia, pe care o ai din deplin !

Hai sa lasam lebedele pe apa , ca sint prea frumoase sa le stricam...

O seara placuta!

Aici se afla blogul doamnei si cu lebada ei dupa reteta care nu seamana cu a mea,vad acum ca au disparut si si-a schimbat si numele di Camilla in Moinica....

DE CE??!!

• Author
Multumesc,ma bucur tare mult ca v-au placut Any,sper ca in timp sa primesc si recompensa ca le-a incercat cineva si i-au iesit,ar fi cea mai mare bucurie pt. mine,personal...