Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prajitura Desteapta

Featured Replies

prajitura asta se face extrem de usor si fara bataie de cap... i se zice desteapta ca isi separa singura in timpul coacerii blatul, crema si glazura... :)

e delicioasa!

Ingrediente:

9 oua

250 gr. zahar

1 pachet de unt- 250gr.

9 linguri faina

1 pachet zahar vanilat

1 litru lapte

post-112-127620487939_thumb.jpg

intr-un bol mixam bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilescu...

post-112-127620488881_thumb.jpg

apoi se adauga untul topit si racit... (l-am taiat cubulete si l-am dat in cuptorul cu microunde pt cateva secunde)

post-112-127620491089_thumb.jpg

post-112-127620493147_thumb.jpg

apoi se adauga faina...mixati bine sa nu ramana cocoloase...

apoi adaugati laptele...

post-112-127620499582_thumb.jpg

albusurile se bat bine spuma cu un praf de sare...

post-112-127620501239_thumb.jpg

post-112-127620515327_thumb.jpg

se adauga usor peste compozitie (care este foarte lichida, nu va speriati :blush: ) amestecand de sus in jos...usurel...

compozitie se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina...se da timp de o ora in cuptorul incins in prealabil... asezati tava pe treapta cea mai inalta...la foc mic...

sa nu deschideti usa cuptorului!

atentie: se va umfla in cuptor! va da inapoi dupa ce o scoateti!

si nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii!:)

post-112-127620518986_thumb.jpg

si pe farfurie:

post-112-127620520623_thumb.jpg

post-112-127620522274_thumb.jpg

post-112-127620524407_thumb.jpg

post-112-127620526188_thumb.jpg

Pofta extrema!

reteta a lui Paradis! sa traiasca! :)

Diamond trebuie sa studiez bine reteta si sa vad daca sunt diferente intre ce am eu si asta, ca mie zau ca nu mi-o placut cand am facut-o. Asta a ta arata tare bine, parca e un cremes. :blush:

Diamond trebuie sa studiez bine reteta si sa vad daca sunt diferente intre ce am eu si asta, ca mie zau ca nu mi-o placut cand am facut-o. Asta a ta arata tare bine, parca e un cremes. :)

Diamond, iti multumesc pentru reteta! Acum cu poze am prins curaj sa mai incerc o data genul asta de combinatie. Am facut ceva de genul asta demuuult si mi-a iesit asa ratota... :blush:

Am facut-o si mi-a placut, spuneti daca asa trebuia sa iasa, pina la urma imi ramasesera doar 6 oua si am redus restul corespunzator. Dar tot o ora am lasat-o la cuptor, doar ca am pus-o prea sus si s-a colorat bine deasupra, dupa ce am scos-o s-a pleostit in mod preocupant dar mie mi se pare ca a iesit bine.

Mersi de reteta

post-4-127628518038_thumb.jpg

Bravo Diamanto! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Reteta mea e cu 10 oua si se tine o ora jumate la cuptor la focul cel mai mic posibil.

Da, Adriana, asa trebuie sa iasa! Ti-a reusit!

Mie-mi place foarte mult!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Dac-o vreti mai inalta, tava va trebui sa fie mai mica,Eu o fac intr-o tava mai lunga, sa nu fie foarte inalta!Am facut-o de Paste!

• Author

Diamond trebuie sa studiez bine reteta si sa vad daca sunt diferente intre ce am eu si asta, ca mie zau ca nu mi-o placut cand am facut-o. Asta a ta arata tare bine, parca e un cremes. :D

gloxi, prajiturii asteia i se mai spune si cremes-ul lenesului! :D

astept sa-mi spui daca seamana retetele intre ele... prajitura este foarte buna, seamana la gust cu crema de zahar ars... Gloxi, mai incearca o data! :D te pup!

Diamond trebuie sa studiez bine reteta si sa vad daca sunt diferente intre ce am eu si asta, ca mie zau ca nu mi-o placut cand am facut-o. Asta a ta arata tare bine, parca e un cremes. :D

Diamond, iti multumesc pentru reteta! Acum cu poze am prins curaj sa mai incerc o data genul asta de combinatie. Am facut ceva de genul asta demuuult si mi-a iesit asa ratota... :D

seima, draga mea, cu multa placere! mai incearca o data! trebuie sa iasa!:D mult spor!

Ce bine arata Diamanto'multumesc de reteta... :D

cu multa placere, Geany! :D

• Author

Si eu o faceam des acasa, aici am facut-o o data si mi-a iesit un blat intreg, fara crema.

Eu ador deserturiile acestea destepte.

Incerc iar.

Eataly, stiu ca atunci cand nu se separa frumos straturile, cuptorul nu a fost incins bine in prealabil! poate fi asta cauza?

mai incearca,trebuie sa iasa!:D

Am facut-o si mi-a placut, spuneti daca asa trebuia sa iasa, pina la urma imi ramasesera doar 6 oua si am redus restul corespunzator. Dar tot o ora am lasat-o la cuptor, doar ca am pus-o prea sus si s-a colorat bine deasupra, dupa ce am scos-o s-a pleostit in mod preocupant dar mie mi se pare ca a iesit bine.

Mersi de reteta

da, Adriana, a iesit bine, si vad ca s-au separat frumos straturile! un lucru nu inteleg, ai copt-o cu flacara de sus a cuptorului? nu inteleg cum de s-a brozat asa tare! :D

Bravo Diamanto! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Reteta mea e cu 10 oua si se tien o ra jumate la cuptor la focul cel mai mic posibil.

Da, adriana, asa trebuie sa iasa! Ti-a reusit!

Mie-mi place foarte mult!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Dac-o vreti mai inalta, tava va trebui sa fie mai mica,Eu o fac intr-o tava mai lunga, sa nu fie foarte inalta!Am facut-o de Paste!

zozorica, nu-i asa ca e buna rau? daca o ai faci, te astept cu poze!:D te pup!

zozorica, nu-i asa ca e buna rau? daca o ai faci, te astept cu poze!:) te pup!

Buna tare Diamanto! Cand oi mai facea-o, sigur o pozez! Eu folosesc si lapte mai gras, integral, de la piata! Aduce si cu cremesul si cu crema de zahar ars!

E yammiiii rau!:-*

Am facut si eu reteta asta acum vreo 8 ani (din Practic), dar nu m-a dat pe spate. Mi-a iesit tare bine, dar cum nu era ceea ce credeam eu, nu am repetat actiunea.
  • 2 years later...

La indemul soacrei am facut si eu sambata prajitura .De 2 ori!!!!!

Prima data m-a zapacit fata si am uitat sa bag untul si totusi , iata ce a iesit:

post-34-13618865641609_thumb.jpg

A doua oara am fost atenta si am facut retzeta exacta:

post-34-13618866172332_thumb.jpg

dar tot nu mi-a iesit ca in postul tau Diamond.

E buna la gust , nu zic nu , dar e departe de cremes. Cel putzin a mea a fost.

Soacra-mea zicea ca nu-i diferentza...si nici nu parea sa fie in prima poza. Poate fac eu ceva gresit...

Mutti, a iesit buna la gust, v-a placut, ati mancat-o, asta este cel mai important!

Si eu am facut de vreo doua ori si nici ai mei nu s-au dat pe spate dupa ea, dar dupa cremes...!

Si parca nici a mea nu a iesit altfel.

• 3 years later...