Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nu vi se taie respiratia?

Featured Replies

Multe mi-au fost date sa vad in peregrinarile mele de-a lungul si de-a latul netului, lucruri frumoase,splendide,extraordinare,pe care mintea mea nu le-ar fi putut imagina in vecii vecilor.Intr-ale torturilor ,am cativa artisti(si nu exagerez deloc cand ii numesc asa) de suflet.In seara asta m-am delectat cu

Rosebud Cakes

Eu am ramas ca la dentist.

ps-nu stiu daca incadrai bine topicu' in forum...scuze daca nu.

• Author

Extrase:

1.post-301-127637709665_thumb.jpg

vi se pare prea incarcat?hehehe

2.post-301-12763772475_thumb.jpg

o nuntica colosha...

3.post-301-127637735572_thumb.jpg

oh,da,parca m-as mai marita odata...chiar si langa Taj Mahal:-)

Ramai masca!

Am tot vazut si eu torturi care zici ca nu au putut fi facute de mana unui om. Mi-as dori odata sa ajung intr-un laborator de genul sa vad ce fac pas cu pas dar mai ales sa vad cate ustensile au ei.

Am vazut o tipa cred din Arabia si personajele ei sunt decupate din pdz insa parca sunt imprimate. Tu ce crezi?

post-64-127641366482_thumb.jpg

• Author
am inteles ca sunt scoase la imprimanta,banuiesc eu ca pe pdz sau ceva de genul asta(sau pe foaie de orez lipita pe pdz),si apoi decupate.tipa e din Israel.
ortansa ,take my breath away!suuuper frumoase si interesante!Cand zici ca ai vazut de toate,hop!iti mai apar alte minunatii...ce mai sunt deosebite,te pupam pentru ele,mai pune daca mai ai.

arata de nu se poate!

urmariti pe travel&living emisiunea concursul cofetarilor? chiar acum s-a terminat. o echipa a facut un ditai tortul, de 2,2m, cu niste leduri care faceau jocuri de lumini, motorase ascunse care invarteau niste elici si un topogan pe care curgea apa :pupic: dar compozitia...cata carpaceala si blat tare si uscat! singura regula era sa fie comestibil 60%, restul fiind elemente de sustinere.

ma lesi? mi se pare ca s-a depasit prea mult granita cofetariilor. :pupic:

• Author

asa e,ultima creatie facuta in pasta de zahar care mi-a taiat respiratia:

(pun linkul) Nat King Cole (on sugar:)

urmariti si celelalte creatii alte artistei.

ma gandesc de multe ori cata migala,cat efort si cate ore merita din partea mea un tort ce va fi devorat in cateva minute?e adevarat ca este o arta efemera,de multe ori renunt la multe detalii la un tort tocmai in ideea ca nu se merita,alteori parca mi-as dori sa am o tzara mai mult talent,doar asa,pt. orgoliul personal cred:-),pt. faima si de ce nu "for more money" :-)

cat despre cat de comestibile sunt creatiile respective,asa e,de multe ori exista doar ideea de comestibil.la un concurs pe food network au facut un tort imens Mickey Mouse,impropriu spus tort,realizat din calupuri imense de rice crispies-se urcau pe ele cu picioarele,taiau cu drujba=deci beac.ma gandesc cati copii sarmani s-ar fi saturat din cerealele alea,dar arta cere sacrificii,nu?

eu fost la o chindie cu un tort de lesinam cand ma uitam la el. gustul, de rahat, papura parma mancai. majoritatea sant doar sa arate bine, sa tina, nu sa fie gustoase.
Eu zic sa scrii la subtitlu sa nu se intre daca esti ocupat. Eu am intrat de curioasa si apoi am stat pana tarziu in noapte sa-mi termin treaba ca vreo 2 ore le-am fructificat privind capodopere. Sincer pe mine nu m-ar deranja sa am asa un tort de ziua mea chiar daca nu e tot comestibil :-*
  • Author

nu stiu ce senzatie or avea "mancatorii" de tort care gusta dintr-un burito dulce:-).

stiu insa ca eu mi-as agata de umar geanta asta:

post-301-127706521634_thumb.jpg

artist:Anne "Khoobiar" Heap de la Pink Cake Box

• Author

si daca avem ce purta pe umar,tre' sa avem ceva de purtat si pe trupusorul nostru fin:o rochie par exampl

post-301-127706589684_thumb.jpg

nu neaparat impreuna,desigur.

artist:Pink Cake Box

• 5 months later...

WOOW, geanta aia si rochita, pantofii as fi jurat ca sunt reale. Nu indraznesc sa deschid si link-urile ca vreau totusi sa dorm in noaptea asta.

Dar parca pe undeva ma deranjeaza faptul ca nu prea sunt comestibile, un tort pana la urma trebuie sa fie si mancat, nu?

Si nu va fie cu suparare, dar parca mai mult ma impresioneaza un tort de-al Dorei sau Ortansei (si nu numai ele) despre care stiu ca sunt si absolut delicioase la interior. Si cand ma gandesc ca voi nu aveti scule profesionale, nici atelier special si nici banii lor, voi iesiti net castigatoare.

• 1 month later...
Eu de exemplu urmaresc Cake Boss de ceva timp si ma impresioneaza fiecare tort al lui prezentat, dar.....la gust sunt convinsa ca nu se compara cu prajiturile noastre. Nu exista un tort insiropat, sunt numai unt si pandispan.
Dana, faine toate, primul il aveam si eu salvat. Cand cautam model pentru tortul mamei mele de anul trecut asta e singurul care mi-a placut :rolleyes: M-am dezumflat repede cand am aflat ca Donatella e pictorita de meserie :floare:
parca ar fi facute de dora ! unde o gasesc pe donatella asta? sa mai vad minuni de torturi ca poate s-o prinde ceva si de mine :)
Exact. Chiar vorbeam la momentul respectiv cu Dora si ii ziceam si ei ca doar pe ea o vedeam facand unul asemanator... :)
Da, si eu tot la Dora ma gandeam cand le-am vazut. Numai ea ar putea sa faca asa ceva cu RI. Citisem pe forum ca se fac dubluri din RI ca sa fii sigura ca nu ai surprize. Pai eu am facut tripluri si tot degeaba ca s-au rupt o gramada si apoi au mai si picat de pe tot. Asa ca pentru mine adio RI. Ma dau batuta. Ramane doar sa admir ceea ce pot altii sa faca cu acest RI.

...Donatella e pictorita de meserie :D

De acord, dar a luat cursuri de la cel mai "meserias" in arta RI, Eddie Spence!!!!!! Toate cursurile lui din vara sunt deja vandute (am citit in comentariile la torturile ei ca va merge din nou in iunie) si nu-s "numai" 300-400 de lire trei zile :)!!!

Aici sunt minunatiile ei Donatella.

Din comentarii la torturile ei am scos asta:

[color=#008000][i]"... No io non uso mai glicerina nella royal Icing. La glicerina si aggiunge solo ed unicamente quando una torta deve essere ricoperta interamente di ghiaccia per evitare che essa indurisca troppo rendendola poi difficile da tagliare. Quindi, proprio per questo motivo, è controproducente aggiungerla in quanto questi decori , laces, runouts, etc..devono essere più resistenti possibile..."

"Maria...niente di particolare: bianco d'uovo, una punta di cremor tartaro e zucchero al velo....SETACCIATISSSSSSSIMOOOOO!!! (altrimenti mi si ottura il beccuccio...)"[/i][/color]

Poate mai descoperiti si voi ceva la comentarii si fetele din Italia le rugam sa ne traduca exact!

Inca o tipa ce a luat cursuri de la Eddie Spence krikrira, are decoratii superbe!

Macar ne incantam privirea!

...parca ar fi facute de dora !

Exact. Chiar vorbeam la momentul respectiv cu Dora si ii ziceam si ei ca doar pe ea o vedeam facand unul asemanator... :)

Da, si eu tot la Dora ma gandeam cand le-am vazut. ...

Ma gandesc ca de aici se inspira si ea!

Poate pana la urma ne spune si noua cum face RI-ul ca doar albus, zahar si suc de lamaie e prea casant, se vede clar in tutoriale ca e un pic elastic, parca se intinde!