Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cate cutite avem in bucatarie?

Featured Replies

Dana, sînt bune Fiskars-urile? Îmi plac cum arata!

Un alt cutit de care-s multumita, este cutitul de brînzeturi de la Tupperware.

L-am mai aratat eu acu' vre-o suta de ani pe un alt forum... nu mai stiu care? :D :D

Eniuei, vroiam sa vi-l arat în ziua de azi. Tot frumos este! Adica nu s-a patat, belit... etc.

Bun, manunchiu' e olecuta belit la colt, dar na, noi mîncam multa brînza :D

post-5-13151564558581_thumb.jpg

Eu tot v-arat cîte un cutit. Odata le aranjez împreuna si le fac poza de grup cu preferatele mele :D

Cutite am multe, preferate putine :D

Dana, sînt bune Fiskars-urile? Îmi plac cum arata!

Maya, sint bune ! :angryfire:

(dar intre noi fie vorba, asta nu le impiedica pe nordice sa viseze la F. Dick-urile nemtesti :help: )

• 2 months later...

Daca tot e topic de cutite, scriu aici. Aveti experienta cu Kai Pure Komachi?

post-729-13211847699613_thumb.jpg

Mie imi plac ca inveselesc bucataria. Le-am folosit la prietena mea si sunt foarte bune doar ca erau aproape noi ale ei. Ma intreb cum se comporta vopseaua in timp? Nu ma gandesc sa le bag la masina de spalat vase, dar oare o sa se cojeasca in zona de utilizare frecventa? Sau poate e mai bine sa raman la cele in culori traditionale? :tongue3:

post-729-13211847699613_thumb.jpg

Mie imi plac ca inveselesc bucataria. Le-am folosit la prietena mea si sunt foarte bune doar ca erau aproape noi ale ei. Ma intreb cum se comporta vopseaua in timp? Nu ma gandesc sa le bag la masina de spalat vase, dar oare o sa se cojeasca in zona de utilizare frecventa? Sau poate e mai bine sa raman la cele in culori traditionale? :floare:

La masina de vase sub nicio forma, ca atunci ciao culoare :floare:

Si da, dupa scurt timp începe sa se uite metalul la tine de sub stratul ala colorat :floare:

Daca vrei neaparat marca asta, mai bine Kai Wasabi Black. Au metalul mai bun, mai stabil. Astea colorate au metal foarte subtire si "moale".

Mie imi plac ca inveselesc bucataria. Le-am folosit la prietena mea si sunt foarte bune doar ca erau aproape noi ale ei. Ma intreb cum se comporta vopseaua in timp? Nu ma gandesc sa le bag la masina de spalat vase, dar oare o sa se cojeasca in zona de utilizare frecventa? Sau poate e mai bine sa raman la cele in culori traditionale? :floare:

La masina de vase sub nicio forma, ca atunci ciao culoare :floare:

Si da, dupa scurt timp începe sa se uite metalul la tine de sub stratul ala colorat :D

Daca vrei neaparat marca asta, mai bine Kai Wasabi Black. Au metalul mai bun, mai stabil. Astea colorate au metal foarte subtire si "moale".

Merci, Maya. Mi-ar fi placut sa imi inveseleasca bucataria dar daca incep sa se cojeasca dupa un timp mai bine dau banii pe altceva...Vroiam marca asta ca erau colorate, deh si eu fetita :floare:. M-am gandit la Wasabi. Mai vad ca nu e o urgenta.

Merci, Maya. Mi-ar fi placut sa imi inveseleasca bucataria dar daca incep sa se cojeasca dupa un timp mai bine dau banii pe altceva...Vroiam marca asta ca erau colorate, deh si eu fetita :floare:. M-am gandit la Wasabi. Mai vad ca nu e o urgenta.

Si mie îmi plac culorile vesele în bucatarie, si sînt tare simpatice si cutitele astea... dar din pacate nu-s tare bune.

O cunostinta si-a luat santoku ala roz, si l-a folosit doar la taiat tort, praji, deci chestii de astea moi. Dupa scurt timp a început sa se vada lama... :floare:

Asta:

kai_santoku_messer_pure_komach_10118_0.jpg

Merci, Maya. Mi-ar fi placut sa imi inveseleasca bucataria dar daca incep sa se cojeasca dupa un timp mai bine dau banii pe altceva...Vroiam marca asta ca erau colorate, deh si eu fetita :D. M-am gandit la Wasabi. Mai vad ca nu e o urgenta.

Si mie îmi plac culorile vesele în bucatarie, si sînt tare simpatice si cutitele astea... dar din pacate nu-s tare bune.

O cunostinta si-a luat santoku ala roz, si l-a folosit doar la taiat tort, praji, deci chestii de astea moi. Dupa scurt timp a început sa se vada lama... :lol:

Asta:

Da, astea sunt. Mda, pacat, o sa renunt la idee. Imi era teama ca se strica cumva, acum ca mi-ai zis, renunt.

Edit de scos poza din reply.

• 1 year later...

Bine v-am gasit.... puff credeam ca am o problema cu cutitele.... dar se pare ca nu ...oricum m-am oprit din cumparat.

Va prezint colectia mea in imagini.

post-1278-13542252263988_thumb.jpg

post-1278-13542252418798_thumb.jpg

post-1278-13542252509645_thumb.jpg

Cristina, esti cea mai meseriasa. La tine gaseste omul cutite pentru orice necesitate! Imi place ala cu maner verde, din ultima poza. Cati ani are?

Edit din motiv de gafare :headbang: : Cristi, esti cel mai meserias!

Cutile nu are nici unul mai multe de 4-5 ani. Am facut comanda si in S.U.A dar nu prea sunt multumit de ce am primit (sunt Ok dar nu profi, zwilling international, dar pret foarte bun) insa cele zwilling j.a. henckels si F.dick sunt senzationale, dar marea dragoste e un Vg 10 din otel damasc japonez. Cel verde cred ca are vreo 3 ani e luat de la Metro e F. Dick. Oricum cred ca am cam exagerat cu ele (si nu sunt toate).

A si sunt Cristian :) "Knife addicted" si pasionat de gastronomie :)

post-1278-1354314119873_thumb.jpg

post-1278-13543141299536_thumb.jpg

post-1278-13543141486548_thumb.jpg

Ups, te-am feminizat involuntar. Imi cer scuze! Eu lucrez cu placere cu model ca acela verde. Atata timp cat gatesti mult si ai nevoie de ele, go for it!