July 29, 201016 yr comment_50998 Pentru ca Lilisor mi-a trezit amintiri din copilarie, va prezint o reteta cu care ne rasfata Buni cind eram mici: 2 oua2 cescute zahar pudra2 cescute unt moale3 1/2 cescute fainaun praf de sarearome se bat ouale cu sarea si zaharul pudra, pina se obtine o spuma, se adauga untul moale, apoi incet faina: Ca sa ma asigur ca am nimerit consistenta, Buni m-a invatat sa formez un paleu, sa il dau citeva minute la cuptor si sa urmaresc cum evolueaza: daca se lateste, mai trebuie faina, daca ramine bombat rau mai trebuie unt. Pentru ca am fost multumita de rezultat, am pus paleurile la cuptor: Focul potrivit, cuptorul preincalzit, sint gata cind se desprind de pe hirtia de copt. Circa 25 minute. Eu am facut reteta dubla. Report
July 29, 201016 yr comment_50999 si eu le stiu, tot de la buni. doar ca a mea nu le punea nuca deasupra ci le lipea cate doua cu crema de cioco P.S. vad ca nici tu nu ai somn Report
July 30, 201016 yr Author comment_51029 P.S. vad ca nici tu nu ai somn Din pacate, eu din motive independente de vointa mea ... Report
July 30, 201016 yr comment_51041 Multumesc de reteta Raluca arata tare bine,am retinut-o,se va presta... Report
July 30, 201016 yr Author comment_51064 Ca tips: din ce stau din aia devin mai fragede, Buni le facea cam cu 3-4 zile inainte sa ni le dea Am sa masor si cescuta, ca e cea pe care chiar ea o folosea, un pic mai mare ecit o cescuta moderna de espresso. Report
July 30, 201016 yr comment_51130 Ca tips: din ce stau din aia devin mai fragede, Buni le facea cam cu 3-4 zile inainte sa ni le dea Am sa masor si cescuta, ca e cea pe care chiar ea o folosea, un pic mai mare ecit o cescuta moderna de espresso. Numa' bine, daca zici ca se fragezesc pastreaza cateva pentru cand 'oi veni si eu. Report
July 30, 201016 yr comment_51147 Iar ai gatit pentru tot cartierul?Am sa-ncerc si eu, Palet de dames, suna asa de "chic"! Report
July 30, 201016 yr Author comment_51159 Ca tips: din ce stau din aia devin mai fragede, Buni le facea cam cu 3-4 zile inainte sa ni le dea Am sa masor si cescuta, ca e cea pe care chiar ea o folosea, un pic mai mare ecit o cescuta moderna de espresso. Numa' bine, daca zici ca se fragezesc pastreaza cateva pentru cand 'oi veni si eu. Sa inteleg ca mi se pregateste o surpriza? Iar ai gatit pentru tot cartierul?Am sa-ncerc si eu, Palet de dames, suna asa de "chic"! Am fost nevoita Report
July 30, 201016 yr comment_51164 Arata super bine Ralu -daca poti pune si gramajul ar fi super, am o gramada de cescute si nu stiu pe care sa o folosesc Report
July 30, 201016 yr Author comment_51172 La 1 cescuta: - faina cca 70 gr - zahar pudra cca 60 gr - unt 100 gr Report
December 17, 201213 yr comment_175476 Am venit sa ma laud cu paleurile de dame ale tale facute de mine. Eu am pus nuca macinata in compozitie.O sa ii umplu luni cu ceva crema si o sa ii si glazurez putin. Multumesc ptr reteta! Report