December 2, 200916 yr comment_4101 Pe noi ne-a pus sa ne aducem piscoturi si vin, si am adus unele bune, dar de beut am beut un vin naspa si niste piscoturi expirate :shock: Aia cu pescuitul piscotului din decolteu e tare Report
December 2, 200916 yr comment_4145 Pai si ei au adus. Nu, Snej? Noua ne-au dat piscoturi cu miere. Piscoturi d-alea naspa, taricioase, uscacioase. Si miere. I hate mierea in general. Nu mi se duceau deloc pe gat si mai era si o caldura (iulie, de), si eu trebuia sa mestec la piscoturi. Ce n-as fi dat eu pentru un vin..chiar si acru. Report
December 2, 200916 yr comment_4147 Clar ca am dus si la fel de clar a fost ca n-am primit din acela . Dar stiam dinainte ca asa se va intampla. Report
December 2, 200916 yr comment_4200 Logodna neoficiala este cand EL iti da inelul, la ei cu diamant, la noi mai subtire Logodna religioasa este obligatorie in religia ortodoxa, daca te cununi religios bineinteles. la logodna se citesc verighetele, cele de aur, cu care ramai toata viata sau dupa caz, la cununie cununiile-adica coroanele alea de pe cap.Eu m-am logodit cu preot acasa, soacra-mea n-a vrut sa mi-l dea pe Radu fara "acte" ; cum eram inca studenti si depindeam de parinti, si dragostea era mare si dorinta de a ne muta impreuna tot la fel, i-am facut hatarul.Ne-am logodit acasa, cu lumanari, nasi, verighetele de aur, pe care ni le-a pus pe mana stanga etc. A fost tare frumos, noi am fost emotionati si popa sugubat, diaconul tot la fel. Am facut logodna pe 31 decembrie, si petrecerea a fost de revelion, a fost tare frumos, fara parinti si rude, doar noi pustimea, a fost un chef reusit.Ne-am casatorit in octombrie anul urmator, la biserica, ne-au intrebat daca suntem logoditi si cum ne-am logodit-cu popa sau fara- si ne-au citit doar cununiile. Ne-au dat si vin, si piscoturi, de uitat in decolteu s-or fi uitat, treaba lor, eu eram si n-am remarcat. Report
December 2, 200916 yr comment_4271 Mai, eu zic ca nu e chiar asa obligatorie daca noua nu ne-au facut... Da' daca la logodna v-au pus verighetele pe mana stanga la nunta-nunta ce-au mai facut? Le-au scos si vi le-au pus din nou? Report
December 2, 200916 yr comment_4279 Eu stiam ca la logodna, daca se face cu popa, cu ceva timp inaintea casatoriei propriu-zise, verighetele se pun pe mana dreapta, iar la nunta se scot si se pun pe mana stanga. Report
December 2, 200916 yr comment_4281 Mai, eu zic ca nu e chiar asa obligatorie daca noua nu ne-au facut... Da' daca la logodna v-au pus verighetele pe mana stanga la nunta-nunta ce-au mai facut? Le-au scos si vi le-au pus din nou? Ursuleatza,Inainte sa mergi la OPC,intereseaza-te daca ala era Popa . Scuza-ma da nu ma putui abtine.Am ras cu lacrimi.Asa ...si am venit nechemata la "Logodna" ca am auzit ca se dau Piscoturi ! Ye bun si din decolteu...... Report
December 2, 200916 yr comment_4289 Da, Piscoato, era. E din comuna lui Mr. Ursu, il cunoaste toata lumea (inclusiv soacra-mea, nu scapa de ochiul ei vigilent daca era ceva in neregula). :laughing7: Ortodox, ca sa nu avem discutii. O fi sarit peste chestiile neimportante, ce vreti, mai? :mrgreen: Report
December 2, 200916 yr comment_4341 Io crez ca-s geloase pe tine ca a durat mai putin slujba ta Pisko, cum iti miroase a piscoturi cum apari sa prinzi si tu ceva in decolteu Report
December 2, 200916 yr Author comment_4358 Nu poate omul sa doarma putin, ca voi si veniti cu 4 pagini de raspunsuri la o intrebare asa simpla Ma pun pe citit acum Report
December 2, 200916 yr Author comment_4372 Am citit tot cu rasul de rigoare si cu muuulta atentie sa nu-mi sara cafeaua pe tastatura - ca n-ar fi fost prima data Multumesc mult pentru toate informatiile date - acum m-am lamurit despre ce e vorba Aaa si sa nu uit - voi avea grija sa nu am decolteu prea mare.Pentru piscoturi o voi contacta pe Piscotel . Vreun oenolog avem pe aici ??? Report
December 2, 200916 yr comment_4397 poate Pastorel, dar lasa-l sa doarma ca oricum bei din sticla deschisa az' vara Report
December 2, 200916 yr comment_4404 Da, Piscoato, era. E din comuna lui Mr. Ursu, il cunoaste toata lumea (inclusiv soacra-mea, nu scapa de ochiul ei vigilent daca era ceva in neregula). :laughing7: Ortodox, ca sa nu avem discutii. O fi sarit peste chestiile neimportante, ce vreti, mai? :mrgreen: Ce sa vrem maica ?Putina dixtractie !Multumesc ! Si da sunt geloasa ca pe mine m-a certat popa ca nu ne-am dus sa facem logodna separat cu spovedania de rigoare...Poate vroia sa ma puna sub patrafir !Yo numa la gandul asta si ma inverzeam la fatza. Na dar ia dat nasul ceva si a lasat-o mai moale...Depinde de preot.Asta de care va zic era unul batran care tinea cu sfintzenie toate cutumele... :roll: Report
December 2, 200916 yr comment_4429 N-am vrut la Catedrala, n-aveam un motiv anume dar nu voiam. Cand am intrebat la biserica, unde voiam eu, ce trebuie sa facem ni s-a spus printre altele ca trebuie sa tinem post si sa ne spovedim. Cu postul ma descurcam eu dar cu spoveditul clar nu. Nu i-am vazut folosul (bine, n-am vazut folosul la multe) le-am multumit de oferta si m-am intors la Catedrala unde n-au avut nici un fel de pretentii. Si slujbele sunt exact atat de lungi cat sa le poata suporta o mireasa pe tocuri de 10 cm .Popii (ca au fost 2) au fost super de treaba si ne-au facut sa ne simtim in largul nostru, ne mai explicau ce trebuie sa facem, mai radeam ca nu ne pricepem... nici nu stiu cum au trecut 15 minute . Report
December 2, 200916 yr comment_4443 Eu stiam ca la logodna, daca se face cu popa, cu ceva timp inaintea casatoriei propriu-zise, verighetele se pun pe mana dreapta, iar la nunta se scot si se pun pe mana stanga.Da, si eu stiu la fel, cind esti logodit verighetele se poarta pe dreapta! Report
December 2, 200916 yr comment_4449 Eu am facut slujba la Manastirea Casin, si cind am rezervat biserica am intrebat cit tine slujba, si femeia de la registru mi-a zis ca 45 minute. Eu am fost pur si simplu ingrozita, si cred ca fata mea exprima exact ceea ce simtem, ca imediat m-a intrebt: vreti una mai scurta? la care eu am izbucnit in ris si am intrebat: pai aveti si versiunea REZUMAT? si ea a facut un semn in catastif, si gata Report
December 2, 200916 yr comment_4453 Si eu credeam ca verighetele se poarta pe dreapta la logodna, dar nu este adevarat. Daca te logodesti cu popa trebuie sa ai verighetele "definitive"- mama cum suna- ti le citeste si ti le pune pe mana stanga. Ursuleata noi la cununie n-am mai avut treaba cu verighetele, ne-a vazut popa cu ele pe mana, ne-a intrebat ce si cum, si ne-a citit doar cununiile-alea cu coroanele de pe cap. Acum eu am experienta in Bucuresti, am fost la enspe nunti si nasa de doua ori, o data la o logodna si alta data la o casatorie cu totul. De fiecare data a fost la fel, la finii mici au citit verighetele si le-au pus pe mana stanga, la finii mari a fost logodna+cununie, ei le-au facut pe toate odata.Cate bordeie... PS si pe mine m-a ? popa la logodna daca m-am spovedit, dar de cand o buna prietena a fost la spovedanie si popa a intrebat-o printre altele daca se atinge singurica eu sar acest aspect :mrgreen: Report
December 2, 200916 yr comment_4454 Mai, va bag in buzunar pe toate eu m-am nuntit in curtea restaurantului, in aer liber. Ceremonia a durat de la un cap la altul vreo 25 minute. Popa a fost tare de treaba...a adus tot ce avea nevoie si piscoturile mele au fost proaspete . da si cat ne-am chinuit sa-l gasim...Doi popi au zis da si ne-au lasat apoi balta, am crezut la un moment dat ca ramanem nemaritati, noroc cu o matusa care stie popii din 3 judete si ne-a indicat un om deosebit si "modern". A fost simplu si frumos. Report
December 3, 200916 yr comment_4521 Bai ce-ati mai scris si azi-noapte. :mrgreen: Raluca_E, mare curaj pe tine sa te mariti la Casin ca stii ce se spune... Io m-am si spovedit, mei. N-am avut cum sa scap. Si Mr. Ursu, of cors. Dar a fost scurt si cu 3-4 intrebari de bun-simt + 2-3 babe bagatoare de seama in decorul bisericii goale (la ora 5 dimineata, va rog sa apreciati acest sacrificiu! :mrgreen: ). Daca o lua popa pe aratura ii ziceam ca oricum Doamne-Doamne stie totul deci ce ma mai intreaba el..? Report
December 3, 200916 yr comment_4540 Bai ce-ati mai scris si azi-noapte. :mrgreen: Raluca_E, mare curaj pe tine sa te mariti la Casin ca stii ce se spune... Io m-am si spovedit, mei. N-am avut cum sa scap. Si Mr. Ursu, of cors. Dar a fost scurt si cu 3-4 intrebari de bun-simt + 2-3 babe bagatoare de seama in decorul bisericii goale (la ora 5 dimineata, va rog sa apreciati acest sacrificiu! :mrgreen: ). Daca o lua popa pe aratura ii ziceam ca oricum Doamne-Doamne stie totul deci ce ma mai intreaba el..? Da,mai da la mine o fo in 83,trebuia sa stie si Partidul ! Report
December 3, 200916 yr comment_4591 Pishco, eu in 83 d-abia faceam ochi deci n-am prins vremurile glorioase.. Report
December 3, 200916 yr comment_4608 Ralu, foarte misto ca ai putut sa te cununi religios la manastire. Acum am inteles ca nu mai e voie. Nu ma intrebati de ce ca nu stiu. La o manastire de prin Bucovina as fi vrut si eu. Revelionul asta cred ca am sa-l fac la Moldovita si chiar am sa ma interesez pe indelete.Cat priveste verighetele pe aici stiu ca preotul le schimba de 3 ori in timpul slujbei: pe stanga, pe dreapta si in final pe stanga. Cica verigheta tre' sa stea pe partea cu inima, adica stanga Report
December 3, 200916 yr comment_4611 Iulia, Casinul nu e manastire propriu-zis, e doar o biserica (nu are calugari si altele). Am impresia ca i s-a dus numele de manastire ca sa se evite cacofonia "Biserica Casin". Report
December 3, 200916 yr comment_4614 Iulia, Casinul nu e manastire propriu-zis, e doar o biserica (nu are calugari si altele). Am impresia ca i s-a dus numele de manastire ca sa se evite cacofonia "Biserica Casin".care-i legenda cu manastirea asta de o facusi pe raluca curajoasa?io stiam ca-s acceptate cacofoniile astea gen: biserica catolica, Marica Camila, etc... Report
December 3, 200916 yr comment_4622 Cacofonii acceptate in limba romana sunt 3 mari si late: Biserica Catolica, Ion Luca Caragiale si Banca Comerciala (Sau asa stiam io. Daca e careva prof de romana, poa' sa ma corecteze ca am terminat a 8-a demult). Stiu ca se zice ca nu-ti rezista casatoria daca te cununi la Casin. Nu aruncati cu oo, nu e inventia mea. Eu nu-s very superstitioasa dar, de ce sa risc? :mrgreen: Report