August 8, 201016 yr comment_52474 Checul asta l-am mancat prima data la nunta mea, il facuse nasa mea de logodna ca sa servim musafirii inainte de a pleca la biserica. Nu-l fac de multe ori fiinca nu ne omoram cu ciocolata/cacoa, dar fiinca suntem invitati la gratar si sunt si copii, are trecere. 1 1/2 pacher unt3 pahare zahar100 gr cacoa3/4 pahar lapte2 1/2 pahar faina5 oua1 varf de lingurita bicarbonatmirodenii(la alegere) Untul, zaharul, cacoa si laptele se pun pe aragaz(dar intai puneti intr-o cratita ) la foc mic pana incep sa apara bule de aer, cam asa ceva Se pastreaza o cescuta din compozitie pt a pune peste la final Cand compozitia s-a racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul dupa care se adauga faina apoi albusurile batute bine de tot tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia si dam la cuptor cca 40-45 min la 180-190 gr dupa timpul petrecut la brozare arata asa il puteti servi foarte bine alaturi de un espresso delicios Report
August 8, 201016 yr comment_52494 E a doua oara cand intru sa-l vad. De cand l-ai postat, ma gandesc numai la el! E waw! Mi-e pofta! Felicitari! Report
August 8, 201016 yr comment_52509 E a doua oara cand intru sa-l vad. De cand l-ai postat, ma gandesc numai la el! si tu? Ioana, nici eu nu-l ratez Report
August 13, 201016 yr comment_52959 Traznet arata checul asta si i-am pus gand rau. Am mancat acum multi ani la cineva un chec asa negru, care avea si o glazura de ciocolata neagra amara deasupra, dar mi-a fost rusine sa cer reteta. Maine il fac negresit si vin cu dovada. Report
August 14, 201016 yr comment_53023 Ioana, ieri chiar eram hotarata sa-l prestez, da' da si tu niste gramaje, ceva. cat are pachetu' de unt la tine, ca parca nu esti in tara. si paharu', cat ii paharu'? Am facut altul, tot negru si f improvizat . iesi bine. Report
August 14, 201016 yr Author comment_53024 E a doua oara cand intru sa-l vad. De cand l-ai postat, ma gandesc numai la el! E waw! Mi-e pofta! Felicitari! Merci, sa sti ca e bun.Alaturi de o cafea la mine merge de minune E a doua oara cand intru sa-l vad. De cand l-ai postat, ma gandesc numai la el! si tu? Ioana, nici eu nu-l ratez Te astept cu dovada Traznet arata checul asta si i-am pus gand rau. Am mancat acum multi ani la cineva un chec asa negru, care avea si o glazura de ciocolata neagra amara deasupra, dar mi-a fost rusine sa cer reteta. Maine il fac negresit si vin cu dovada. Cine stie poate avem aceeasi sursa Ioana, ieri chiar eram hotarata sa-l prestez, da' da si tu niste gramaje, ceva. cat are pachetu' de unt la tine, ca parca nu esti in tara. si paharu', cat ii paharu'? Am facut altul, tot negru si f improvizat . iesi bine. Paharul meu e de 200ml.Cine nu-l vrea asa dulce, mai scade din gramaj.Pachetul de unt e cel normal de 250, desi aici intra 375 gr unt.Imi cer scuze ca n-am vazut pana acu.Reteta am scris-o exact cum o aveam,dar eu cam fac la ochi, pana si checul normal nu cantaresc. Report
August 14, 201016 yr comment_53041 E suficient de negru pentru gusturile mele.Multumesc Ioana pentru reteta, il fac cat de curand. Report
August 14, 201016 yr comment_53064 Ioana esti din Suceava? L-am facut, acum se odihneste si maine ii vin de hac. Poze tot maine. Oricum a iesit.... duca-se pe gat. Report
August 14, 201016 yr comment_53066 L-am facut cam dupa ochi, cu ce pahar mi-a cazut in mana, dar sub nici o forma nu am pus 600 gr de zahar, daca au fost 300-350 gr, si asa mi se pare cam dulce. Ideea e ca atunci cand se spune cana sau pahar nu conteaza gramajul, conteaza sa folosesti aceeasi cana/acelasi pahar pentru toate ingredientele. LA mine pachetul de unt a avut 200 gr. Report
August 14, 201016 yr comment_53068 Ha!Stiu prajitura asta.Eu o am sub numele de Selena.Cred ca vine de la aspectul de luna.Basicile alea care se formeaza deasupra....N-am facut-o de mult.Acuma am s-o fac pentru ca mi-ai adus aminte de ea.Multumesc.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Report
August 15, 201016 yr Author comment_53125 E suficient de negru pentru gusturile mele.Multumesc Ioana pentru reteta, il fac cat de curand. Din mainile tale o sa iasa si mai si.astept impresii Ioana esti din Suceava? L-am facut, acum se odihneste si maine ii vin de hac. Poze tot maine. Oricum a iesit.... duca-se pe gat. Nu, nu-s din Suceava L-am facut cam dupa ochi, cu ce pahar mi-a cazut in mana, dar sub nici o forma nu am pus 600 gr de zahar, daca au fost 300-350 gr, si asa mi se pare cam dulce. Ideea e ca atunci cand se spune cana sau pahar nu conteaza gramajul, conteaza sa folosesti aceeasi cana/acelasi pahar pentru toate ingredientele. LA mine pachetul de unt a avut 200 gr. Da, e adevarat, stiam si eu asta cu cana.Oricum daca iese bun ce mai conteaza gramajul? Ha!Stiu prajitura asta.Eu o am sub numele de Selena.Cred ca vine de la aspectul de luna.Basicile alea care se formeaza deasupra....N-am facut-o de mult.Acuma am s-o fac pentru ca mi-ai adus aminte de ea.Multumesc.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif Habar n-am cum se numeste, eu il stiu de chec negru,asa am primit reteta Oricum n-ar tb sa ma mai apropii de bucatarie,ultimile saptamani tot am facut cate ceva dulce si sfarsesc prin a le manca eu ca al meu nu se da in vand dupa dulcirui.Mananca putin apoi tot pe sarat o da.Si de fiecare data zic ca fac portie mica Report
September 2, 201016 yr comment_55227 Procedeul e ca cel de la negresa pe care o fac eu cum o facea mama, diferenta e probabil la ingrediente si la glazura de deasupra. Mi-ai facut pofta Report
September 7, 201016 yr comment_55701 L-am facut pentru cina de simbata si sotul prietenei mele mi-a zis: In sfirsit un tort asa cum trebuie De obicei cu ei am facut numai experimente mai mult sau mai putin reusite Cind o sa am timp, o sa compar cantitatile cu cele din negresa mea. Seamana, doar ca negresa pe care o fac eu iese mai umeda, poate pentru ca o fac mereu in forma dreptunghiulara si iese mai scunda. Plus ca amestec compozitia de pus deasupra cu ciocolata si glazura iese mai consistenta. Le-a placut asa de mult incit a trebuit sa le dau jumatate din tort Bucata care mi-a ramas am terminat-o azi dimineata la micul dejun, am lasat prea putina compozitie si glazura de deasupra e cam rahitica dar de buna a fost foarte buna.Mersi Ioana Report