Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rodii

Featured Replies

Sincera sa fiu, nu prea ma incanta rodiile. Ma enerveaza ca mi se strepezesc dintii, desi e foarte bun si plin de calitati. Cand am fost la cernauti, mi-am cumparat vreo 3 kile si abia am reusit sa le mananc. Poate de aia nu ma mai impresioneaza. De suc, nu prea am avut timp, ca ma cam exasperau semintele.
  • Author
Sincera sa fiu, nu prea ma incanta rodiile. Ma enerveaza ca mi se strepezesc dintii, desi e foarte bun si plin de calitati. Cand am fost la cernauti, mi-am cumparat vreo 3 kile si abia am reusit sa le mananc. Poate de aia nu ma mai impresioneaza. De suc, nu prea am avut timp, ca ma cam exasperau semintele.

Mie nu mi se strepezesc dintii deloc. Inseamna ca e vorba de vreo reactie intre substante si depinde de fiecare persoana cum reactioneaza. Suc inca n-am incercat sa fac. Are cineva vreo tehnica? :scratch:

Julix nici mie nu mi se strepezesc deloc dintii, sa fi fost prea crud cel pe care l-ai incercat tu?

Mai vreau sa spun ca rodiile se usuca foarte frumos fara a mucegai, de aceea sunt foarte potrivite la crearea de aranjamente de pus pe masa, prin casa. In momentul asta eu am un cos pe geamul de la bucatarie cu natura de toamna in care sta bine mersi de cel putin o luna si o rodie.

54_889df65ecfa5908fa96b7d4a5110569a_thumb.jpg

Probabil pentru decoratiile de Craciun o vopsesc cu vopsea argintie sau aurie si o folosesc la decoratii.

Bine v-am regasit.

Eu cu rodiile am experienta nu gluma.

Ii plac copilului.

Am invatat sa bat rodia de la Jamie.

Se taie rodia in doua si deasupra unui castron se da cu sucitorul pe rodie pana sar toti samburii in castron.

Nu se sparg decat foarte putini.

Daca timpul imi permite poate o sa pun si poze.

Sper la batut. :occasion14:

Mie nu mi se strepezesc dintii deloc. Inseamna ca e vorba de vreo reactie intre substante si depinde de fiecare persoana cum reactioneaza. Suc inca n-am incercat sa fac. Are cineva vreo tehnica? :occasion14:

ooo, sucul, da! in combinatie cu portocala, f bun. am baut destul de mult la turci.

turcii il faceau cu o presa din inox. taiau fructele in jumatate, le puneau in locasul concav si trageau maneta. :lol:

Bine v-am regasit.

Eu cu rodiile am experienta nu gluma.

Ii plac copilului.

Am invatat sa bat rodia de la Jamie.

Se taie rodia in doua si deasupra unui castron se da cu sucitorul pe rodie pana sar toti samburii in castron.

Nu se sparg decat foarte putini.

Daca timpul imi permite poate o sa pun si poze.

Sper la batut. :occasion14:

io astept imagini cu sucitorul si rodia batuta :lol:

tii rodia cu o mana si cu cealalta bati cu sucitorul sau pui rodia in castron si bati?

Ok.Am reusit sa fac jeleul.Si nu-mi pare rau. Gustul se pastreaza intact si ce miros in bucatarie.

Reteta mea: 700 ml suc de rodii filtrat

280 gr zahar ( dupa gust)

1 plic de fruttapec(pecitina)

Am taiat rodiile(6 destul de mari), le-am stors cu storcatorul de citrice, plus cu mana, ca pe o portocala.Si semintele mai presam cu lingurita.

59_03064a8c19dd03d1ccca424c01a7fae6_thumb.jpg

Am filtrat.

59_86814d83adbb0f45707a332656f844f9_thumb.jpg

Am amestecat zaharul cu pecitina.Si dizolvat in suc.

Se fierbe pe foc mic trei minute.

Rezultatul:

59_e5fab323298a5696ad67c74d3fe94576_thumb.jpg

59_ef081d243dfa26f727e0aa7739e3982e_thumb.jpg

59_98af71b0a0777a72c174b8ea666803d9_thumb.jpg

59_13698995612162a7bb538172e22a14b6_thumb.jpg

• Author
Ok.Am reusit sa fac jeleul.Si nu-mi pare rau. Gustul se pastreaza intact si ce miros in bucatarie.

Reteta mea: 700 ml suc de rodii filtrat

280 gr zahar ( dupa gust)

1 plic de fruttapec (pecitina)

Oau...... Arata intr-un fel..... Noi mergem diseara la cumparaturi si sper sa gasesc mai multe rodii!!! (noi roadem cate una de caciula in fiecare seara, in timp ce ne uitamla un film :P ).

Te rog, daca poti, da-mi mai multe amanunte despre pecitina! N-am auzit de asa ceva pana acum! E vorba de pectina - un fel de gelatina? :P

• Author

Il gasesti si in Germaia, eu l-am vazut. Poate are alt nume. Eu am folosit 2:1.

Multumesc Foxy de aprecieri. :-*

Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine! :D

Multumesc Foxy de aprecieri. :D

Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine! :D

Asta de la dr Oetker

http://www.oetker.ch/upload/prj/product/Gelfix_Extra_neu3.jpg

Ce misto arata jeleul!!! :D

• Author

Multumesc Foxy de aprecieri. :-*

Chiar o sa ma uit diseara dupa asa ceva, m-ai facut curioasa! Multumesc pentru promptitudine! :-*

Asta de la dr Oetker

Ce misto arata jeleul!!! :appl:

Am vazut Gelfix de asta in Edeka, am fost in seara asta, da' jupanu' meu cel capos o zis ca nu vrea sa stric eu bunatate de rodie!!!!! :appl: A zis ca prefera sa manance fructul intreg si ca nu vrea nici un jeleu... :appl: M-o 'niervat!!! Las' ca ma duc io singurica la magazin si iau de toate, iar lui nu-i dau nica!!!!!!!! :appl:

Vreau si eu jeleu de rodieeeeeeee :angryfire:

Si eu bat rodia s ascot pulpa, daca e bine copata iese cu tot cu pielita alba, dupa care treaba e simpla, despielitez si gata. Eu maninc cu simburi, omu' ii cam scuipa!

Ce vroiam sa va intreb: am primit un copac rodie, l-am plantat in primavara, si acum ma intreb iarna ce pregatiri sa ii fac? Stie careva? Ma gindeam sa il musuroiesc si sa pun pe el folie cu bule, sa nu inghete!

• Author
Vreau si eu jeleu de rodieeeeeeee :D

Si eu bat rodia s ascot pulpa, daca e bine copata iese cu tot cu pielita alba, dupa care treaba e simpla, despielitez si gata. Eu maninc cu simburi, omu' ii cam scuipa!

Ce vroiam sa va intreb: am primit un copac rodie, l-am plantat in primavara, si acum ma intreb iarna ce pregatiri sa ii fac? Stie careva? Ma gindeam sa il musuroiesc si sa pun pe el folie cu bule, sa nu inghete!

Pai vino-ncoace, mai am cateva rodii!!! :tongue3:

Referitor la copac: unchiu-meu are un rodiu si iarna il baga in casa. Sta la tara, la casa si in una din camere pune plantele la care nu le trebuie caldura (are sobe in casa si-n camera aia nu prea face foc) - cactusii sunt acolo, fel si fel de copacii carora le trebuie o perioada de repaus.... Si rodiul tot acolo il duce. Nu e ger, dar sunt cam 10 grade, numa' bine pentru plantele care au nevoie de-o pauza pe timp de iarna!

L-am plantat linga un parapet de caramida vopsit deschis, ca sa inmagazineze caldura, si ma gindeam ca si acoperot cu folie cu bule va beneficia de apropae toate conditiile din Italia, unde creste bine merci.

Dar daca stie unchiul tau si alte metode, bucuroasa le-as aplica :tongue3:

Vreau si eu jeleu de rodieeeeeeee :tongue3:

Ralu' , acu' nu ca l-am facut eu si ma laud , dar e o delicatesa.Eu am mancat ieri jumatate de borcan .Si n-am nici un fel de remuscari! =))

I-am dat si sorei mele un borcan!. Mi-a mai ramas unul.

Saptamana viitoare mai fac o tura, acum cat mai gasesc in piata la un pret rezonabil.

Wow Adriana, inca mai are rodii? Super!

Steluta, si eu am vazut in Italia, cocosati de fructe, dar parca mai proin august-septembrie!

Eataly, o sa incerc si eu, sa vedem cum ma invirt de niste rodii mai ieftine!

Steluta, si eu am vazut in Italia, cocosati de fructe, dar parca mai proin august-septembrie!

La noi 1,80 €uro la kil.

• Author

La noi 1,80 €uro la kil.

Aici sunt 0.99 euro / bucata si o rodie trage cam 4-500 g. Deci, cam tot pe-acolo, ori chiar nitel mai scumpisoare.

Ieri am vazut la un magazin rodii cu 1.27 euro kila, da' erau urate cu spume, asa ca nici nu m-am uitat la ele!