Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sa ne numaram condimentele

Featured Replies

Vroiam s ava arat si eu sarurile mele, care imi plac la nebunie.

Ca sa-mi maresc colectia, tre' sa mai iau sare albastra si sare de Hawai

Sarea neagra si eu am vrut sa o iau, o am inc ape lista,dar albastra n-am vazut.

Si eu o am pe cea roz si gri, plus cea de Cipru.

Si am si "servet" galben ca al tau :notworthy:

post-479-13323288005663_thumb.jpg

Cu atata sare colorata, faza e ca trebuie sa le scot mereu pe toate pe masa, ca nu se stie niciodata ce alegeri facem cand mancam :notworthy: .
  • 4 weeks later...
  • Author

Cu atata sare colorata, faza e ca trebuie sa le scot mereu pe toate pe masa, ca nu se stie niciodata ce alegeri facem cand mancam :blush: .

De multa vreme mi-a ramas inima la sarea voastra.

Azi, am primit un link de la un site de unde se pot cumpara online si din Romania.(In provintzie :lol: e greu sa gasesti toate sortimentele, chiar si in supermarketuri, sau pe la naturisti)

La nivel de condimente individuale, oferta e limitata, insa la mix-uri stau din nou foarte bine.

Nu e vorba, sa fac reclama nimanui, ci doar sa-i ajut pe artistii culinari de la noi, care nu au acces la astfel de produse.

Daca mi se permite link-ul, acesta ar fi:

http://www.camaracumirodenii.ro/mirodenii_magazin.php?categoria=saruri

Daca nu, il va sterge un admin, considerand ca intentiile mele au fost prietenoase.

• 3 months later...

Pe la noi pe la Auchan au saruri diferite cum le prezentati voi (cateva dintre ele) si am vazut si saruri cu ierburi. Astea se pun asa, pur si simplu si au si efect de aromare a preparatelor presupun.

In orice caz Adriana m-a lasat cu gura cascata la ce varietate de saruri si condimente poate avea. :floare:

Felicitari tuturor. :floare:

ASnason stelat caut si eu de cativa ani si nu am reusit sa dau de el. Mai fac sapaturi pentru ca vad ca cel prezentat de Vrabiuta are si ambalaj in limba romana deci e luat de pe la noi.

Unicarm???

Unicarm???

Si eu tot de la unicarm mi`am cumparat anasonul stelat.Este ieftin tare si chiar m`am mirat cand am dat pe raft de el.

Unicarm- e un supermarchet alimentar din nord-vestul tarii . Magazinul mama e la Satu Mare si s-au tot extisn; de 2 ani au ajuns si in Moldova la Vatra Dornei, Cimpulung Moldovenesc si Gura Humorului.

Da, au condimente clasice , dar au si speciale: eu am luat anul trecut de Craciun, pastai de vanilie de la ei si am avut un zahar vanilat extra.

Salutari din nordul tarii.

• 2 months later...

Gata, am luat si eu ce-mi mai lipsea din camara:

Ulei de paprika,chimen, anason stelat si un gem de Topoloveni (asta nu intra la capitolul condimente).

Pe astea le-am luat chiar de la mine din cartier (Titan) de la un magazin gen plafar foarte bine aprovizionat.

Si asta nu-i tot:

Otet balsamic (Auchan) si nucsoara de la un magazin arabesc de pe Calea Mosilor.

Sunt tare mandra de ele.

Daca as strange toate condimentele raspandite prin trei case, as avea si eu o tona, dar ne descurcam cu ce avem la casa locului, uneori descoperi ca o mancare iti place mai mult fara...X!
  • Author

M-am felicitat cand am cumparat Badi Elaichi(Kali Elaichi) - cardamonul negru Amomum subulatum

[center].

post-168-13493555950664_thumb.jpg

.[/center]

Aroma camforata e complet diferita ce cea a cardamonului verde. Mai afumata, mai rustica, mai ... virila (? :occasion14: )

Nu-mi lipseste cand prepar garam masala, biryani si in cantitati mici il folosesc si la mancaruri neasiatice in combinatie cu condimente mai traditionale.

Imi place mult si ce face cu mancarurile cu carne atat in marinade cat si in sosuri.

• 6 years later...